Testpanel: Samsung TMF Koelkasten

Op deze pagina lees je het testrapport van hetKieskeurig.nl Testpanel over de nieuwste serie koelkasten van Samsung: de TMF serie.

Alle testervaringen staan per koelkast omschreven. Zo ben je op de hoogte van zowel de positieve punten als ook verbeterpunten. Er zijn in totaal drie Samsung TMF koelkasten getest.

Aantal testers: 6
Geslacht: 5x man & 1x vrouw
Testperiode: November 2016
Duur: 2 weken

       


Samsung TMF RT38K5400S9

Verwachtingen


Esther (39 jaar)
Ik hoopte op een koelkast die goed koud, mooi, licht en ruim was... en dat was deze koelkast!

Patrick (37 jaar)
Alles is gemakkelijk te koelen en te bevriezen.

Conversie standen

Esther
Als je het vriesvak niet gebruikt als vaste vriezer, dan is het ideaal om binnen korte tijd je vriezer om te toveren in koelkast. Als dit wel je enige vriezer is dan is het onhandig want waar moet je je ingevroren eten dan laten? In mijn geval heb ik niet meer koelruimte nodig, want de koelkast is zo ruim van binnen dat alles er wel in past.

Smart space

Esther
De koelkast is echt heel ruim en licht en vooral de bovenste treklade vind ik super handig. Verder heb ik niet de behoefte gehad om planken op een andere plek te plaatsen.

Patrick
Je kan de ruimte zo groot of klein maken als je zelf wilt. Makkelijk om er grote dingen in te plaatsen.Positieve punten

Esther
Hij is mooi, stoer, degelijk, hij functioneert heel goed, hij is ontzettend ruim en licht en ik vind het handig dat er een groot vriesvak in zit.

Patrick
Makkelijk allemaal in te delen, koelt snel en vriest zonder rijp.

Verbeterpunten

Patrick
Ik zou wel willen dat hij iets minder geluid maakt.

Esther
Het geluid. Hij maakt echt ontzettend veel herrie, net of de wasemkap constant aanstaat.


Bekijk en vergelijk:

Samsung RT38K5400S9 roestvrijstaal

Samsung RT38K5400S9 roestvrijstaal
7,8 (4)

Samsung TMF RT46K6600S9

Ervaring

Rene (38 jaar)
De koelkast is net zo mooi als dat hij gebruiksvriendelijk is. Alle geboden functies doen wat ze beloven en zijn zeker pluspunten. Met deze koelkast heb je echt een apparaat in huis die zich aanpast aan jouw wensen.

Mark (31 jaar)
Ik vind dat de koeling veel lawaai maakt en het bovenste vakje vind ik te hoog.

Conversie stand

Rene
De stand is superhandig als je op een bepaald moment meer koelruimte nodig hebt of juist meer vriesruimte. Je koelkast aanpassen naar hetgeen je op dat moment bewaard. We hadden nu juist meer koelruimte nodig voor taart, frisdranken en hapjes. Dan is het zeer eenvoudig om tussen beide koelruimtes te schakelen.

Mark

Ik heb in mijn korte testperiode niet veel gebruik gemaakt van de conversie standen. Ik kan ook geen duidelijk beeld geven over deze standen. Normaliter werk ik maar met één stand, dus meerdere standen lijken mij overbodig.


Smart space

Rene
Het smart space principe maakt dat je de koelkast makkelijk kunt indelen naar je provisie. Ook handig dat je de temperatuur kan aanpassen zodat bijvoorbeeld je sla niet bevriesd of je kwarktaart instort. De easy slide is ook erg handig omdat je deze zo naar je toe kan trekken. De koelkast heeft een ruime indeling waardoor dat je er behoorlijk wat in kwijt kan.

Mark

De schuiflade werkte prima, maar ik had niet het idee dat de koelkast veel ruimer was dan mijn huidige koelkast.

Positieve punten

Mark
  • De koeling is prima;
  • Het eten blijft vers;
  • De schuiflade werkte prima en was een meerwaarde, maar de hele deur moest hier wel voor open;
  • Het moderne design sprak mij aan;
  • De digitale temperatuur meter op de voorkant is een meerwaarde;
  • Het lage energie verbruik.

Rene

Dat hij heel veel functies heeft die je als gebruiker het gemak geven om je koelkast aan te passen op het gebruik en de voorraad die hij op dat moment moet opslaan. Zo kun je vries- en koelruimte aanpassen op gebruik. Daarnaast is hij zeer praktisch in te delen. Zeer mooi vormgegeven en daardoor een pronkstuk in je keuken. In de koelkastdeur zit een waterdispenser waaruit je een heerlijk glaasje koud water kan tappen. Zeer tevreden over de koelkast.

Verbeterpunten

Mark
  • Het geluid van het motortje;
  • De koelkast oogt lomp;
  • Een kijkvenster voor inspectie zonder energie te verliezen;
  • De prijs.

Rene
In de deur is er ruimte voor frisdrankflessen en grote pakken drinken. Echter wanneer je 1,5 liter flessen in zet, vallen die bij het openen van de deur om. Handig zou zijn dat je dan een beugeltje of inzetstuk hebt om dit tegen te gaan.

Bekijk & vergelijk:

Samsung RT46K6600S9 zilver

Samsung RT46K6600S9 zilver Test panel 9 nov 2016
8,7 (7)
Test panel 9 nov 2016

Samsung TMF RT53K6315SL

Ervaring

Edgar (45 jaar)
De koelkast werkt snel. Daarbij is het ontwerp ook echt mooi! Zowel de binnen- als buitenkant.

Remco (41 jaar)
Lekker ruim en goed cool.

Conversie stand

Edgar
Ik heb het systeem één keer getest, en het vriesdeel geconverteerd naar een koel gedeelte. Dat werkte prima. Het voegt wat mij betreft alleen iets toe als je ook nog een losse vriezer hebt. In die zin vind ik het minder praktisch. Je moet de conversie daarom echt plannen.

Remco

Hij is koeler dan mijn oude koelkast.

Smart space

Edgar
Dat de koelkast veel ruimte heeft, is duidelijk. Ik denk dat mijn eigen koelkast qua inhoud 2 keer in de Samsung past. Smart Space heb ik wel "gezien" maar niet echt goed kunnen ervaren. Misschien is de testperiode daarvoor iets te kort.

Remco
Hij is veel ruimer.

Positieve punten

Edgar
Het is een moderne koelkast met een schitterend uiterlijk. De koelkast werkt perfect en snel met koelen en vriezen. handig in gebruik door het zelf kunnen indelen van de liggers.

Remco
Hij is wel groot.

Verbeterpunten

Edgar
Ik zou denk ik het vriesgedeelte in 2 delen scheiden zodat je de conversie goed kunt gebruiken waarbij je één deel toch als vriesdeel kunt blijven gebruiken. Dus een keuze om het gehele vriesdeel te converteren naar koeldeel, of slechts de helft van het vriesdeel. Zo hoef je geen aparte vriezer ernaast het hebben.

Het geluid is niet per sé hard en storend, maar er wordt wel vaker geluid geproduceerd dan bij mijn huidige koelkast.

Bekijk en vergelijk:

Samsung RT53K6315SL zilver, roestvrijstaal

Samsung RT53K6315SL zilver, roestvrijstaal Test panel 7,5 nov 2016
9,0 (1)
Test panel 7,5 nov 2016