Testpanel Samsung Combimagnetron


Niet één, maar twee magnetrons in de test. Het Kieskeurig.nl Testpanel heeft in augustus twee magnetrons van Samsung getest:

- MC32K7055CT Combimagnetron (32 Liter)
- MC32K7085KT Combimagnetron (32 Liter)


Het Testpanel heeft de magnetrons uitgebreid beoordeeld op het bereidingsproces van voedsel, de diverse functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid. Je leest de ervaringen van het Testpanel op deze pagina.

Aantal testers:
6
Geslacht: 3x man & 3x vrouw
Testperiode: Augustus 2016
Duur: 2 weken

Score Samsung HotBlast Combimagnetrons


Wat vind je van de combimagnetron?


Samsung MC32K7085KT


Lisette
Prima magnetron, veel keuzes en supersnel. Ook een mooi design.

Ivo
Door de vele gebruiksopties is de combimagnetron niet heel makkelijk in gebruik

Dennis
Het is in het gezin even wennen qua bediening maar dat komt vooral door de vele mogelijkheden. Na een weekje uitproberen konden we alles bijna blindelings vinden. De Combimagnetron werkt snel en maakt weinig geluid. We waren eigenlijk wel verbaasd over de kwaliteit van de producten die er uit komen. Het is allemaal smakelijk en ziet er heerlijk uit. Wij waren, eerlijk gezegd, wel een beetje sceptisch in vergelijk met onze 'normale' oven. Maar dat bleek niet terecht.


Samsung MC32K7055CT

Menno
In principe werkt alles en is het als je het door hebt goed te bedienen. Echter het is in meteen intuitief en de auto standen (bv voor pizza) zijn niet geweldig. Ik had vrij slappe pizza's. Dan kun je beter gewoon de oven gebruiken

Natasja
Vind hem erg groot. Boekje erg onduidelijk. Moeilijk te vinden hoe hij als gewone oven werkt. Diverse programma's geprobeerd maar gerechten kwamen er niet uit zoals bedoeld waren. En belangrijkste tegenvaller hij gaat maar tot 200 graden. Terwijl ik meerdere gerechten op 240 graden moet doen.

Therese
Ik had erg hoge verwachtingen van deze Samsung combimagnetron, met name de oven stand. Helaas vond ik deze 'Hot Blast' technologie erg tegenvallen. Hoewel het perfect werkt voor ovenmaaltijden, zoals lasagne, ovenaardappels, ovenfrites, of gevulde paprika's, bleek het totaal niet geschikt voor delicatere dingen zoals croissants, taart, cake, en pizza's met een dunne bodem. Bij deze laatste gerechten werd de bovenkant (te) snel bruin, maar bleef de binnenkant rauw.

De combimagnetron beschikt over een grote hoeveelheid voorgeprogrammeerde standen, welke in mijn opzicht geen toegevoegde waarde hebben. Van deze standen is nergens terug te vinden welke instellingen hierbij horen, en kun je dus ook niet van tevoren inschatten of het daadwerkelijk geschikt is voor het gerecht. Bijvoorbeeld de pizza-stand lijkt mij eerder gemaakt voor dikke Amerikaanse pizza's dan pizza's met een dunne Italiaanse bodem, waardoor mijn pizza al snel zwart begon te zien.

Een voordeel aan de Hot Blast stand is dat ik daarentegen wel een heerlijke lasagne kon maken in 16 minuten, i.p.v. de gebruikelijke 40-45 minuten. Dit houdt helaas ook wel in dat ik niet meer af kan gaan op de oventemperaturen en tijden die op de verpakkingen van etenswaren en in kookboeken staan.

Wat mij ook erg tegenviel, was dat het bijgeleverde bruineerbord na twee porties aardappelkroketten en een portie ovenfriet (bereid met de voorgeprogrammeerde stand hiervoor) al erg vervormd is.

Een ander positief punt is de eco stand, waarbij de verlichting van de combimagnetron uit gaat, erg handig, aangezien het blauwe licht in het donker een hoop verlicht in een een-kamerappartement. Tevens is het handig dat er de mogelijkheid is het draaiplateau stil te zetten bij gebruik van de ovenstand, erg handig voor de wat grotere ovenschaal.

Conclusie
Al met al is Samsung met deze combimagnetron op de goede weg, maar zouden zij naar mijn inziens beter kunnen investeren in een goede hetelucht stand, i.p.v. het snelle Hot Blast en de vele voorgeprogrammeerde standen.


Positieve punten


Samsung MC32K7085KT

Ivo
Sensor bereiding is handig. Groente stomen werkt prima. Snel voorverwarmd

Dennis
- De vele mogelijkheden.
- Magnetron en oven in 1 apparaat.
- Kwaliteit van de producten die uit de oven komen.
- Snelheid.

Lisette
Veel functies en voorgeprogrammeerde functies.


Samsung MC32K7055CT

Therese
- Goede magnetronfunctie.
- Ruim.
- Zeer mooi design.
- Ovenfrites/aardappelkroketten etc. komen eindelijk knapperig uit de oven!
- Ovengerechten zoals lasagne, of gevulde paprika's zijn snel klaar.

Menno
Modern, redelijk eenvoudig te bedienen, veel mogelijkheden

Natasja
Mooi uiterlijk en geen deur maar een klep.


Verbeterpunten


Samsung MC32K7085KT


Ivo
Duidelijkere handleiding.

Dennis
Het is een flink apparaat maar doordat we voldoende ruimte in de bijkeuken hebben is dat geen probleem
Verlichting in het apparaat mag feller.

Lisette
Bij bepaalde gerechten is een glazen schaal met deksel nodig, ik heb deze in huis maar veel mensen zullen deze moeten aanschaffen. Ik vind de gebruiksaanwijzing ook niet altijd even duidelijk. Een soort kort naslagwerk zou handig zijn i.p.v. dat je steeds het boekje erbij moet pakken.


Samsung MC32K7055CT

Therese
- Goede hetelucht functie.
- Geen onnodige functies zoals de voorgeprogrammeerde standen.

Menno
Ietjes duidelijker wat de auto stand precies betekent. Beter resultaat bij voorgeprogrameerd gebruik.

Natasja
Hogere temperatuur en boekje duidelijker.


Wat vind je van de diverse functionaliteiten?


Samsung MC32K7085KT


Ivo
Door de vele mogelijkheden moet je de gebruiksaanwijzing voortdurend bij de hand hebben. Bereiden met de sensor werkt fantastisch. We hebben het voor pasta en broccoli gebruikt, en dat kwam er perfect gaar uit.

We hebben ook ovenbitterballen gemaakt, en dankzij het bruineerbord werden die heerlijk krokant.

De oven is snel voorverwarmd, dus dat is heel handig als je bijvoorbeeld even snel wat broodjes wilt bakken. Ook een pizza is lekker snel gemaakt.

Ten slotte ook nog even de meegeleverde pure-stomer; ook die werkt heel goed. Het enige nadeel is dat er maar kleine porties in kunnen, dus voor een heel gezin zal je de oven een paar keer achter elkaar moeten laten draaien.
Al met al een goede toevoeging aan onze keuken. Hij vervangt zeker onze oude magnetron en de grote hetelucht oven zal ook veel minder gebruikt gaan worden.

Dennis
Slim Fry is heel goed bevallen. Oven Frites maar ook oven bitterballen en kroketten komen er heerlijk uit! En een stuk minder vet dan echt frituren. Onze frituur gebruiken we niet meer.
Voorgeprogrammeerde gerechten zijn super handig. Geen gezoek naar instellingen!

Hot Blast is een mooie technologie. Onze normale oven hebben we vaak op 3D hetelucht staan maar met Hot Blast doet deze Combimagnetron er niet voor onder.

Pizza's lukken heel goed, lekker krokante bodem en geen verbrande toppings.

Wij hebben een soufflé in de Combimagnetron gemaakt. Dit is een lastig product wat erg gevoelig is voor temperatuursverschillen. Erg belangrijk daarbij is ook dat de ovendeur goed afsluit. De soufflé is heel goed gelukt wat aangeeft dat de temperatuur constant is en de ovendeur geen (koude) lucht doorlaat. Misschien is dit wel de ultieme test van een oven.

Zoals al aangegeven is het in het begin een beetje zoeken naar hoe alles werkt (we zijn niet van die handleiding-lezers). Er zijn zoveel mogelijkheden! Maar na een tijdje uitproberen lukt alles prima en weet je hoe de oven gebruikt moet worden.

Oven is makkelijk te reinigen allen de bovenkant in de oven is wat lastiger omdat het verwarmingselement niet weg te klappen is.

Lisette

Tot nu toe werken alle gebruikte opties prima. Leuk dat er ook een deegrijs-functie en yoghurtmaak functie op zit. Dat geeft net even wat extra's. Ook het feit dat je het display uit kan zetten vind ik een voordeel. Het schoonmaken is gemakkelijk. Ik heb veel gebruik gemaakt van de voorgeprogrammeerde gerechten. Aardappels waren perfect en snel klaar. Verse Lasagne in 12 minuten! wauw! Leuk dat er zoveel opties op zitten, hoewel ik niet alle geprogrammeerde gerechten zal maken, gewoon omdat het gerechten zijn die ik niet snel zal eten.


Samsung MC32K7055CT

Therese
Helaas vond ik deze 'Hot Blast' technologie erg tegenvallen. Hoe en waarom heb je kunnen lezen bij mij eerste reactie over de magnetron.

Menno
Al eerder aangegeven. Alles werkt naar behoren maar de resultaten van de voorgeprogrameerde vond ik niet gelijk aan dat wat je krijgt als je zelf instelt. Uitkomst is minder

Natasja
Gerechten waren niet goed gaar met de voorgeprogrameerde programma's. Boekje erg onduidelijk. Design is mooi maar hij is erg groot.

Koop: Samsung HotBlast combimagnetrons


Samsung MC32K7055CT

Samsung MC32K7055CT Test panel 7,3 aug 2016
5,9 (9)
Test panel 7,3 aug 2016

Samsung MC32K7085KT

Samsung MC32K7085KT
Test panel 7.3 aug 2016
7,0 (3)
Test panel 7.3 aug 2016