Testpanel: Samsung koelkasten

Op deze pagina vind je het testrapport over de nieuwste generatie koelkasten van Samsung. Negen verschillende Samsung koelkasten (koelvriescombinaties en Amerikaanse koelkasten) zijn in juni getest door het Kieskeurig.nl Testpanel.

Ben jij van plan één van deze machines te kopen? Alle testervaringen staan per koelkast omschreven. Zo ben je op de hoogte van de positieve en verbeterpunten van de diverse Samsung koelkasten.

Er is tijdens het testen extra gelet op degelijkheid van de koelkasten, grootte en het geluidsniveau.


Snel naar jouw favoriete koelkast?


Aan de linkerzijde van deze pagina staat de sectie 'Onderwerpen'. Klik op het koelkastmodel en je gaat direct naar de koelkast waar jij meer over wilt lezen.


Samsung RS7557BHCSP Side by Side


Samsung RS7557BHCSP Koelkast Kieskeurig testpanel

Wat zijn de positieve punten?

Els, 36 jaar

De ruimte is absoluut een pluspunt, vooral de ruimte om de flessen op te bergen is handig!

Maaike, 27 jaar

De ruimte vind ik geweldig bij deze koelkast.


Wat zijn de verbeterpunten?

Els
Niets, geen verbeteringen.

Maaike

Het geluid dat de koelkast maakt.


Voldoet de koelkast aan je verwachting? 


Els
Het voldeed aan mijn verwachting. De koelkast is mooi van buiten en ruim van binnen. De ijsblokjes en watertap werden vooral door de kinderen gewaardeerd.

Maaike
De koelkast voldoet aan mijn verwachting. Mooie koelkast verder, veel ruimte alleen het geluid dat hij maakt valt erg tegen! Soms denk je dat de deur opgaat en maakt ie een tikkend geluid, terwijl de deur gewoon dicht zit.


Vertel eens iets over het gebruik en de functies


Els
Het formaat van de koelkast, daar moet je op letten. Het is nogal een ding waar je plek voor moet maken. Maar als ie eenmaal staat dan is het een aanwinst.

Maaike

Ik vind het een fijne koelkast, maar wil deze niet direct aanschaffen. DAt komt door het geluid. Als het geluid minder zou zijn, zouden we hem zeker aan willen schaffen.

Samsung RS7557BHCSP roestvrijstaal

Samsung RS7557BHCSP roestvrijstaal Test panel 8,5 jun 2016
8,0 (2)
Test panel 8,5 jun 2016

Samsung RB30J3100SA koel/vries combinatie

Samsung RB30J3100SA koelkast kieskeurig testpanel

Wat zijn de positieve punten?


Agnes, 44 jaar

Het digitale display kan je heel gemakkelijk bedienen en in 1 oogopslag kan je  van zowel het koel- als het vries gedeelte de temperatuur lezen.

Mariska, 36 jaar

Qua uiterlijk een mooie koelkast. Display netjes aan de binnenkant achter de deur weggewerkt met nette tiptoetsen. Goede indeling van laden, rekjes, enzovoort.


Wat zijn de verbeterpunten?

Agnes
Dat je de indeling van de planken kan veranderen binnenin de koelkast nu zitten ze op standaard maten en kan je eigenlijk niet veel kwijt of het moet liggen en dat is niet handig want sommige verpakkingen gaan lekken.

Mariska
De handgrepen van de koelkast. Deze doen erg plastic, nep en kwetsbaar aan. Evenals de laden van de vriezer: lijkt wel heel erg kwetsbaar materiaal, niet echt stevige laden naar mijn mening. De bakjes in de deur zijn maar op twee standen te verstellen. Het zou prettiger zijn wanneer het een systeem zou zijn dat het op iedere hoogte ingesteld zou kunnen worden.


Voldoet de koelkast aan je verwachting?

Agnes

Het voldoet niet aan mijn verwachting, op het eerste gezicht dacht ik wauw wat een mooie ruime kast maar doordat je de indeling niet kan veranderen is er maar beperkt ruimte. Het is een A+ maar hij slaat zo vaak aan dat ik van mening ben dat hij minder zuinig is dan mijn eigen koelkast van 14 jaar oud.

Mariska
De koelkast voldeed aan mijn verwachting: een mooie zilverkleurige koelkast. Gemakkelijk in gebruik en met voldoende ruimte. Minpuntje waren de handgrepen, de laden van de vriezer en dat deze Samsung toch wat meer geluid maakt dan Bosch.


Vertel eens wat over het gebruik en de functies


Agnes

Ik vind de werking en indeling van de koelvriescombinatie erg tegenvallen , omdat hij heel groot is maar in werkelijkheid kan je er niks in kwijt veel te vaak naar mijn mening om zuinig te zijn slaat hij aan om te koelen maakt daarbij ook heel veel geluid het duurt ook heel lang voordat hij op temperatuur is!!

Mariska
Prima koelkast, gemakkelijk in gebruik, goede indeling en voldoende ruimte om alle producten kwijt te kunnen. De drie vriesladen hebben voldoende ruimte, zeer mooi qua uiterlijk op de handgrepen na.

Koelkast koelt prima en houdt zowel in de koelkast als in de vriezer alles goed op temperatuur. Geluidsniveau was wel wat meer dan ik zelf gewend ben van mijn Bosch koelvriescombinatie. No Frost werkt de afgelopen twee weken wel: geen ijs of condensvorming. Display voor instellen van temperatuur netjes achter de deur met tiptoetsen. Prima!

Samsung RB30J3100SA rvs

Samsung RB30J3100SA rvs Test panel 6 jun 2016
6,2 (2)
Test panel 6 jun 2016

Samsung RB30J3100WW koel/vries combinatie

Samsung RB30J3100WW/EF koelvrieskoelkast

Wat zijn de positieve punten?


Demelza, 32 jaar
Hij is klein en de no frost (die van mij heeft dat niet) is ideaal.

Leontien, 35 jaar
De grote vrieslades en de ruime koellade zijn de grootste pluspunten.


Wat zijn de verbeterpunten?

Demelza
Hij is goed zoals ie is; niet te groot en niet te klein.

Leontien
De easy slide vind ik onzinnig. Onderste plank is tot achterin één geheel die je dan kunt uittrekken, maar het uittrekken werkt helaas niet heel soepel.


Voldoet de koelkast aan je verwachting?

Demelza

Het voldeed aan mijn verwachting. De koelkast doet wat het moet doen: gelijkmatig koelen.

Leontien

De koelkast voldeed aan mijn verwachting. Prima koelkast, kan er niets verder aan toevoegen.


Vertel eens wat over het gebruik van de koelkast

Demelza
Als ik het vergelijk met mijn eigen koelkast is deze ideaal. No frost doet het goed, er is geen ijsvorming dus je hoeft niet meer te ontdooien. Koelkast koelt zeer gelijkmatig. De indeling in de deur is anders dan ik gewend ben.

Ik vind het voor de kleine ruimtes zeker een aanrader. De koelkast is niet te hoog. Voor iemand die niet al te lang is, is dat heel prettig.

Leontien
Wij hebben een plank uit de koelkast gehaald om onderin ook flessen te kunnen plaatsen. Indeling verder is prima. De inhoud van de koelkast wordt overal even goed gekoeld/bevroren. Over het algeheel tevreden met de prestaties van de koelkast

Samsung RB30J3100WW wit

Samsung RB30J3100WW wit Test panel 8 jun 2016
7,9 (2)
Test panel 8 jun 2016

Samsung RS7547BHCSP Side by Side

Samsung RS7547BHCSP koelkast testpanel

Wat zijn de positieve punten?

Helena, 27 jaar

De koelkast biedt veel overzicht, je hoeft niet bang te zijn dat je iets achterin na de verloopdatum laat staan. Alle inhoud is goed zichtbaar doordat de planken laag zijn en de vriezer een eigen deur heeft.

Brigitte, 42 jaar
De ijsblokjes en het koude water komen prima uit de koelkast.


Wat zijn de verbeterpunten?

Helena
Het is wel een grote koelkast die ruimte inneemt, daar zou ik niet direct zelf voor kiezen, maar dat is geen kritiek. Wat ik soms wel vervelend vond, waren de rare geluiden die de koelkast maakt. Hij is doorgaans heel stil, maar maakt onverwachts vreemde geluiden.

Brigitte
Ondanks dat het een ruime koelkast is, zou ik toch een veel grotere vriesruimte willen.


Voldoet de koelkast aan je verwachtingen? 


Helena
Het overtreft mijn verwachting. Vooral het overzicht en de ruimte die het biedt is heel fijn. Perfect voor een (groot) gezin, maar als foodie ook heel fijn.

Brigitte
Het voldoet niet helemaal aan mijn verwachting. Het vriesgedeelte is voor ons (gezin met kinderen) te klein. Wij kunnen niet al ons brood, vlees, groente, patat en ijs er in kwijt. Dit komt door de ijsblokjes dispenser. Wij vinden het voordeel van de ijsblokjes en koude water niet opwegen tegen de kleine ruimte van het vriesgedeelte


Vertel eens over het gebruik en de functies

Helena
De prijs om hem zelf aan te schaffen houdt mij tegen, maar als ik een gezin had en meer budget zou ik er zeker voor gaan.

Brigitte
Voor ons niet groot genoeg, maar mocht je nu een klein vrieskastje/la hebben en graag een nieuwe stoere koel/vrieskast willen, dan is deze wel heel gaaf.

Samsung RS7547BHCSP rvs

Samsung RS7547BHCSP rvs Test panel 8,5 jun 2016
7,3 (6)
Test panel 8,5 jun 2016

Samsung RB33J3219SS koel/vries combinatieWat zijn de positieve punten?


Derya, 42 jaar
Je kan makkelijk de temperatuur van koelkast en diepvries bepalen. Het is apart van elkaar in te stellen. Vind ik zeker een pluspunt. En wow, de ruime lade voor groente is geweldig.

Mylene, 33 jaar
Ruimte, dubbele lades en het design...alles eigenlijk positief.


Wat zijn de verbeterpunten?


Derya
De vakken aan de binnenkant van de koelkastdeur zijn onhandig ingedeeld.

Mylene
Ik heb geen verbeterpunten kunnen vinden aan de koelkast, prima ding.


Voldeed de koelkast aan je verwachting?


Derya
Het voldeed aan mijn verwachting. Het is een mooie, ruime koelkast. Vooaral de ruimte die je in de vriezer hebt, vind ik echt een toevoeging.

Mylene
Het overtreft mijn verwachting. Het hebben van twee lades in een koelkast is wat mij betreft echt een uitkomst, daardoor kan ik mijn groente en fruit scheiden van mijn vlees en kaas. Ideaal!


Vertel eens over het gebruik en de functies

Derya
Vriesgedeelte na twee weken echt ijsvrij en geen condensvorming in de koelgedeelte. De lades zijn echt heel ruim.

Prima koelkast dus, alleen persoonlijk vind ik de indeling van de koelkastdeur niet zo handig. Maar als je daar niet te zwaar aan tilt, zou ik 'm aanraden.

Mylene
De koelkast koelt snel en perfect, alles is prima koud, zoals het hoort. De dubbele lades in de koelkast vinden wij echt een uitkomst en de quickfreeze heb ik ook meerdere malen gebruikt. In vergelijking met mijn huidige Samsung koelkast (6 jaar oud) heeft Samsung echt een grote sprong vooruit gemaakt, zowel in kwaliteit als in design. Sterker nog, grote kans dat ik dit type model ga aanschaffen, top product! Staat erg mooi ook in mijn keuken

Samsung RB33J3219SS rvs

Samsung RB33J3219SS rvs Test panel 9,5 jun 2016
9,0 (20)
Test panel 9,5 jun 2016

Samsung RB33J3315SA koel/vries combinatie

Kieskeurig samsung koelkast  RB33J3315SA

Wat zijn de positieve punten?

Laura, 29 jaar

De koelkastdeur voelt goed aan, lekker stevig en degelijk.

Marian, 41 jaar

Het display aan de buitenkant van de deur is heel handig en en dat de koelkast gaat piepen als de deur te lang open staat.


Wat zijn de verbeterpunten?

Laura
Het schermpje op de deur bleek geen schermpje te zijn, dat vond ik wel jammer. Kies dan voor of een echt schermpje of helemaal niets

Marian

Eén lade zou ik eigenlijk wel voldoende vinden.


Voldeed de koelkast aan je verwachting?


Laura
De koelkast voldeed aan mijn verwachting. Ik verwacht van Samsung een goed werkend en degelijk aanvoelend product. En dat hebben ze met deze koelkast zeker gerealiseerd.

Marian
Het overtreft mijn verwachting zelfs! Had niet verwacht dat hij zo ruim zou zijn en het geluid bij te lang open vind ik heel erg meevallen, ideaal.


Vertel eens iets over het gebruik en de functies

Laura

De indeling van de koelkast is heel efficiënt, je kunt de spullen er makkelijk inzetten en, nog makkelijker, eruit halen. Het zoeken gaat dan ook zonder moeite. Daarnaast zijn de spullen goed gekoeld. Ik wil zelf alles volledig geïntegreerd (dus inbouw), dat is deze koelkast niet. Maar als dat dus niet van belang is voor een koper, dan is het zeker een mooie koelkast.

Marian

Geen last van condens in de koelkast. Is ideaal en bij de vriezer geen ijs. Scheelt ook een hoop werk. Het display aan de buitenkant vind ik mooi en handig. Ik ben zeer tevreden over de koelkast. Ik kan er enthousiast over blijven!

Samsung RB33J3315SA

  • Uitvoering Dubbeldeurs-koel/vriezer
  • Inhoud koelruimte Middel (150 tot 250 liter)
  • Inhoud vriesruimte Groot (100 liter of meer)
Samsung RB33J3315SA
Test panel 8.5 jun 2016
8,5 (16)
Test panel 8.5 jun 2016

Samsung RB33J3315WW koel/vries combinatie

Samsung koelkast RB33J3315WW testpanel uitslag

Wat zijn de positieve punten?


Inge, 28 jaar
Dat hij heel goed koelt en een mooi design heeft.

Lieke, 29 jaar
Ik vond de indeling erg prettig; er was genoeg ruimte om alles overzichtelijk in te delen. Het was ook fijn dat er op de bakken staat wat je er het beste in kan bewaren. Zo bleven alle producten optimaal vers. Het flessenrek is fijn, omdat je daar gemakkelijk flessen drank of saus op kan leggen. De lades zijn handig in te delen, ook met de 'grab and go' bakjes. De No frost optie is echt een uitvinding. Nooit meer lades die vast zitten, geklungel met handdoeken bij ontdooien Etc. De koelkast is erg eenvoudig op z'n plek te zetten of te verplaatsen met de wieltjes die aan de achterkant zitten. De temperatuur van de vriezer en koelkast is apart van elkaar in te stellen wat erg prettig werkt. Zo kan je per seizoen kijken wat de beste temperatuur is. De onderste la vormt een soort plateau waar je even je glas op kan zetten als je iets wilt inschenken.


Wat zijn de negatieve punten


Inge
De minimumtemperatuur kunnen verlagen, want dan staat hij nog steeds heel koud

Lieke
Ik zou een ander lampje willen. Ik vond dit lampje erg fel en blauw/kil.


Voldeed de koelkast aan je verwachting


Inge

Het overtreft mijn verwachting. Hele moderne en handige koelkast.

Lieke
Hoewel ik het lastig vond om verwachtingen te maken, daar ik niet wist welke koelkast ik zou mogen testen, voldeed hij aan mijn verwachting.


Vertel eens wat over het gebruik en de functies


Inge
Ik was heel erg tevreden met de indeling. De koeling was goed en het design heel mooi!

Lieke
Zie mijn positieve punten. Het was een enorm prettige koelkast. Van buiten lijkt hij groot, maar van binnen is hij nog groter! Er is enorm veel ruimte die goed, handig en overzichtelijk in te delen is. En zou niet meer zonder de No frost functie kunnen.

Samsung RB33J3315WW wit

Samsung RB33J3315WW wit Test panel 8,5 jun 2016
8,1 (4)
Test panel 8,5 jun 2016