Testpanel: Samsung Gear Fit2

Het Kieskeurig.nl testpanel geeft een onafhankelijke opinie over een product. Hiermee proberen we consumenten optimaal en op een eerlijke manier te informeren. In dit rapport laten we zien hoe de Samsung Gear Fit2 heeft getest.

De Samsung Gear Fit2 is een smartband die je sportprestaties bij kan houden. De smartband heeft een ingebouwde GPS- en hartslagsensor, hierbij zit ook een muziekspeler die zelfstandig muziek kan afspelen. Het besturingssysteem draait op Android 4.4 en de smartband is te bedienen via een touchscreen. De verbinding is draadloos en beschikt over Bluetooth. De geschatte batterijduur komt neer op 4 dagen.

Aantal testers: 5
Geslacht: 3x man & 2x vrouw
Testperiode: November 2016
Duur: 2 weken


Positieve punten

Eline(20)
Design: het design van de Gear Fit2 is strak, modern en van de tijd. Doordat het scherm in de breedte vrijwel net zo groot is als de breedte van het bandje, is de naam 'sportband' geheel op zijn plaats.

Gebruiksgemak: de Gear Fit2 is zeer eenvoudig in zijn gebruik. Het bevat slechts 2 knoppen waarvan de belangrijkste functie aan- en uitzetten heeft en de ander dient als 'terugknop'. De rest van de bediening van de Gear Fit2 gaat via het gevoelige touchscreen scherm dat prima reageert op aanrakingen. De touchscreen is een extra pre voor het gebruiksgemak omdat je dan extra snel tussen apps en/of schermen kunt swipen.

Nauwkeurigheid + metingen: hoe nauwkeurig de Gear Fit2 is, hangt af van datgene dat gemeten wordt. De meest relevante functies voor een sportband (denk aan stappentellen, calorieverbruik meten, doelen bijhouden, etc.) doet de Gear Fit2 ontzettend goed en wellicht beter dan andere sportbanden.

Opties/functionaliteiten: de Gear Fit2 heeft naast de vele opties die de meeste sportbanden hebben, ook nog eens heel wat extra's erbij die terug te vinden zijn bij de echte Gear horloges. Dit maakt het apparaat multifunctioneel en erg verrassend aangezien je al die extra's niet verwacht van een sportband (zoals ruime keuze aan wijzerplaten, meldingen worden zichtbaar die door telefoon ontvangen worden waardoor je dus ook je mail kunt checken, etc.).

Kwaliteit: de kwaliteit van de Gear Fit2 voldoet aan wat men kan verwachten van Samsung: goede kwaliteit en prijswaardig. Het scherm reageert goed bij aanraking en is stofbestendig waardoor deze gemakkelijker schoon te houden is. Daarbij is het sporthorloge van lichte materialen gemaakt waardoor deze niet zwaar aanvoelt op de pols en je ook nauwelijks voelt dat je deze draagt. Dat is ontzettend handig tijdens inspanningen omdat zwaardere accessoires kunnen bijdragen aan een hoger energieverbruik waardoor de sporter eerder vermoeid kan raken.

Birgit(31)
Handig in gebruik! Interessante metingen, makkelijk in gebruiksgemak. Meette niet altijd goed mijn acitivteit, reageerde bijvoorbeeld pas laat dat ik aan het fietsen was.

Dominik(34)
Een mooie aanvulling op mijn Samsungverzameling! Design, kwaliteit gebruiksgemak von Samsung Gear Fit 2 zijn echt super!

Casper(28)
De Samsung Gear Fit2 heeft een zeer fraai design, staat mooi en sportief om je pols. Het display is helder en goed af te lezen (zowel in de avond als vroege ochtend) en zit lekker om je pols. Ook is het van goeie kwaliteit gemaakt, voelt stevig en zou niet gelijk stuk zijn na t vallen. De installatie en het verbinden met mijn telefoon is echt simpel en snel.

Grote pluspunten:
Bluetooth muziek
GPS
Verschillende functies ''stappenteller'

Whatsapp meldingen van je telefoon (zal voor sommige een plus zijn, ik vond t zelf minder.. als ik sport wil ik tijd voor mezelf en hoef ik geen whatsapps te lezen)
Makkelijk in gebruik!

Donna(25)
Ik vind het design erg mooi. Heel simpel in het gebruik. Alles werkt erop.

Verbeterpunten


Eline
Nauwkeurigheid + metingen: de functie waarbij het apparaat een logboek bijhoudt en dan zelf registreert of iemand loopt, hardloopt, slaapt, etc., laat nog wel eens gebreken zien. Zo registreerde het apparaat af en toe dat ik op de crosstrainer zou hebben gestaan terwijl ik dan gewoon in stevig tempo een heuvel aan het oplopen was. Ook is hij niet helemaal nauwkeurig als het gaat om het bijhouden van de nachtrust. Zo registreert het apparaat niet altijd even goed wanneer iemand echt in slaap is gevallen waardoor de volgende dag de aangegeven duur van de slaap niet helemaal correspondeert met de werkelijkheid.

Opties/functionaliteiten: hoewel eigenlijk hierover vrijwel niet geklaagd mag worden omdat de Gear Fit2 al zo ontzettend veel extra functies heeft die het als sportband niet eens zou hoeven hebben, zijn er toch wel wat puntjes die onder de categorie 'jammer dat dat er dan toch niet bij zit' vallen. Zo is het ontzettend tof dat je meldingen van bijvoorbeeld Whatsapp of Facebook die binnenkomen op je mobiel meteen kunt zien op de Gear Fit2, echter het is wel een beetje een tegenvaller dat je hierop alleen kunt antwoorden met vaste teksten en dus niet je antwoord gewoon kan typen. Dus als je iets anders wil antwoorden dan de vaste teksten die in de Gear staan, dan zul je toch je mobiel erbij moeten pakken. Daarbij is het ook jammer dat als je gebeld wordt, je wel kunt opnemen met de Gear Fit2, maar je moet vervolgens wel naar je mobiel lopen wil je het gesprek kunnen voeren.

Kwaliteit: het bandje is helaas vatbaar voor verkleuring indien deze een andere kleur heeft dan zwart. Zo is bij mij het roze bandje nu al op enkele plekken zwart geworden door onbekende reden. Dit terwijl ik voorzichtig met het sporthorloge ben omgegaan.

Birgit
Zou niet zo snel voor een paarse kleur gaan. Metingen mogen nauwkeuriger. Verder reageerde hij niet op mijn water en koffiegebruik? Plus was het voor mij niet duidelijk hoe ik muziek geupload kreeg.

Dominik
Ik zou niks verbeterd aan de Samsung Gear Fit2,
Samsung Gear Fit2 is prima sporthorloge.

Casper
De hartslag meter! De hartslag meter is niet helemaal accuraat, heb hem ook gestest in de sportschool met een hartslag meter in de sportschool en kreeg daarbij andere resultaten.

Weet niet zeker, maar is hij waterdicht? kwam 1 x in de regen terecht en was toen bang dat hij daar niet tegen kon.

Donna
Bij het automatisch opnemen van bijvoorbeeld een fietstocht kan je hem zelf niet stoppen. Het blijft in beeld staan.


De Samsung Gear Fit2 helpt bij mijn sportprestaties, omdat:

Eline
Het mij stimuleert om actief te blijven en mij bewust houdt van mijn activiteit gedurende de dag. De Gear Fit2 laat weten wanneer ik lang inactief ben geweest en verzoekt mij dan in beweging te komen. Wanneer ik daartoe in staat ben, doe ik dit dan ook. Ook helpt het sporthorloge mij om ingestelde doelen te behalen door mij af en toe op het bereiken van deze doelen te attenderen waardoor ik meer in beweging kom dan dat ik normaliter zou hebben gedaan.

Een voorbeeld is dat ik een rondje ben gaan wandelen toen het horloge aangaf dat ik al 50 minuten inactief was geweest. Vervolgens werd dit rondje wandelen geregistreerd in het logboek en dat gaf me wel een soort 'kick' om dat vaker te doen. Uiteindelijk is mijn doel om steeds grotere rondjes te wandelen en daardoor mijn conditie te verbeteren.

Birgit
Hij registreert wat ik doe.

Dominik
De Samsung Gear Fit2 helpt mij bij mijn sportprestaties omdat ik nog beter het hardlopen kan analyseren en kan verbeteren.

Casper
Het mij extra motivatie geeft!
Beter zicht geeft op mijn prestaties, en ik nieuwe doelen maak nav mijn prestaties.

Donna
Het alles bijhoud. De km wat je rent, je hartslag, het aantal km wat je fietst. Daarnaast krijg je meldingen van je email, whatsapp, sms en zelf je oproepen.

Eindoordeel


Samsung Gear Fit2 kopen


Samsung Gear Fit2 Grijs - L zwart

Samsung Gear Fit2 Grijs - L zwart
8,0 (102)