Testpanel: Nest Learning Thermostat™

Op deze pagina lees je het testrapport over de Nest Learning Thermostat™. Deze slimme thermostaat is in oktober 2016 getest door 9 testers van het Kieskeurig.nl Testpanel.

De Nest thermostaat onthoudt de temperatuur die de gebruiker prettig vindt en zet zichzelf lager als gebruiker weg is. De testers geven in dit verslag hun mening over het gebruik van de Nest Learning Thermostat™.

Aantal testers: 9
Geslacht: 1x man & 8x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2-3 weken


       


Verwachting vooraf

Anne, 39 jaar
Een mooie design radiator waarvan ik erg nieuwsgierig ben naar de verschillende functies.

Henriette, 38 jaar
Gebruiksgemak, mooi apparaat.

Jeroen, 42 jaar
Mijn verwachtingen was dat het lastig te bedienen zou zijn.

Lies, 27 jaar
Ik had niet echt verwachtingen, ik ben redelijk blanco de test in gegaan.

Machteld, 43 jaar

Een thermostaat die ik middels een app kan bedienen. In plaats van een vast schema, wat inhield dat als ik niet thuis ben de thermostaat het zo nu en dan gewoon zou doen ook al was ik niet thuis.

Marylou, 34 jaar
Een mooie design thermostaat met fijne extra functies.

Nadia , 34 jaar
Mijn verwachting was dat de thermostat nauwkeurig in het aangeven van de temperatuur zal zijn, maar dat het ook een ingewikkelde gebruiksaanwijzing zal hebben.

Sacha , 53 jaar

Ik had niet echt een idee wat deze thermostaat allemaal zou kunnen, behalve dat ik via een app de temperatuur zou kunnen aflezen en bijstellen.

Truus, 56 jaar
Voor mij is het een groot voordeel dat ik hem met de telefoon kan bedienen.Installatiegemak

Anne
Installatie was vlot en professioneel. Installateur was erg vriendelijk en gaf goede uitleg over het product. Installateur was ook netjes op tijd wat ik zelf persoonlijk erg fijn vind. Wat mij ook opviel was dat de installateur de "troep" die was gemaakt opruimde en meenam. Erg netjes dus.

Henriette
De thermostaat is geïnstalleerd op vrijdagochtend. Precies volgens mijn wens. Hoewel de plaatsing goed is gebeurd vond ik de monteur erg afgeleid. Hij werd constant gebeld en nam daardoor niet echt de tijd. Weinig servicegericht. Op de plaatsing zelf geen op- of aanmerkingen.

Jeroen
Wat ik jammer vond, dat er extra gaten geboort moest worden voor de plaatsing van de WiFi consol. Dit was vooraf niet aangegeven.

Lies
De installatie verliep heel soepel, alles werd voor me gedaan.

Machteld
De meneer die de installatie deed, was zeer bekwaam. Zeker omdat we de thermostaat niet meteen aan de praat kregen.

Marylou
Na een belletje werd de Nest dezelfde week nog geplaatst met een heldere uitleg. Ik heb hier alleen achteraf een kleine factuur voor gekregen wat daarna ook netjes gecrediteerd is. Ik schaar dit onder miscommunicatie en heeft mijn mening verder niet beïnvloed.

Nadia
De installatie ging heel snel, er zijn geen extra gaten in de muur geboord en uitleg over de app vond ik erg fijn.

Sacha
De monteur kwam op de afgesproken tijd, liet (eveneens zoals afgesproken) een half uur van te voren weten dat hij eraan kwam. Vriendelijk, geduldig, gaf uitstekende uitleg en nam daar ook de tijdvoor.

Truus
De monteur heeft alles netjes gemonteerd en goede uitleg gegeven.

Wat vind je van de Nest Learning Thermostat™?

Anne
Omdat er meerdere mensen in mijn huis wonen is het niet handig dat hij de verwarming lager zet als ik er niet ben. Het zou beter zijn als je meerdere accounts aan kan maken en dat hij dan de temperatuur lager zet als niemand thuis is.

Henriette
Ik vind het gemakkelijk om met een schema te werken. Dit schema is eenvoudig aan te passen. Je kunt verder op afstand met de app de temperatuur aanpassen. Bijvoorbeeld als je vergeten bent om de thermostaat lager te zetten of als je zo naar huis gaat en je wilt in een warm huis thuiskomen dan zet je de thermostaat op afstand omhoog. Fraai uiterlijk. Makkelijk in gebruik.

Jeroen
De thermostaat helpt je met energie besparing ongemerkt, als je even boodschappen gaat doen, schakelt de thermostaat de temperatuur automatisch lager in!

Lies
Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik, nu het wat kouder wordt, minder enthousiast ben over de nest. Wij zijn behoorlijk onregelmatig thuis, dus ik vind het wel prima als de Nest zichzelf uit zet, maar zeker niet als hij onverwacht gaat lopen verwarmen. Dat is heel zonde van het geld.

Machteld
Auto afwezig super, moet me er wel zelf aan herinneren om de thermostaat op te krikken voordat ik naar huis ga. En het is fijn dat de Nest gewoon via de app op de telefoon of tablet te bedienen is, vanuit de luie stoel.

Marylou
Ik vind het ontzettend fijn dat de thermostaat de temperatuur onthoud die ik fijn vind, alleen heb ik zelf nog niet mogen ervaren dat hij dat ook daadwerkelijk doet. Misschien moet de thermostaat nog wat langer gebruikt worden.

Nadia
Ik vind de thermostaat niet altijd even nauwkeurig, maar vaak wel. Verder vind ik het een hele prettige thermostaat en het verhoogt zeker het comfort in huis, door zichzelf lager te zetten bij afwezigheid (dat spaart tijd en kosten) en ook het feit dat het mijn voorkeurstemperatuur onthoudt, is een groot pluspunt.

Sacha
Echt fantastisch dat deze thermostaat onthoudt wanneer je er wel of niet bent. Helemaal top om op afstand de thermostaat te kunnen bedienen via de app. Iets later thuis dan snel even bijstellen en als mijn kinderen vergeten om de thermostaat lager te zetten als ze naar bed gaan kan ik dat gemakkelijk even bijsturen.

Truus
Het is een fijne thermostaat met veel mogelijkheden. Vooral het verwarmingsschema is handig.

Positieve punten

Anne
Ziet er mooi uit. Je kunt makkelijk een schema invoeren. Is redelijk gemakkelijk in gebruik zonder de gebruiksaanwijzing door te moeten spitten (daar ben ik niet zo van namelijk). Je kunt hem raamloos aansluiten.

Henriette
Fraai uiterlijk. Gemakkelijk in bediening. Op afstand de temperatuur aanpassen.

Jeroen
Gebruikersgemak.

Lies
Dat ik hem op afstand uit kan lezen en kan bedienen.

Machteld
Het is mooi product, design wise en qua functionaliteit. En het is fijn om de thermostaat met een app te kunnen bedienen.

Marylou
Vooral het design. Ik heb nog niet alle functies onder de knie, maar de mogelijkheden spreken me zeker aan.

Nadia
Het design spreekt mij aan. Het feit dat de thermostaat zichzelf uit schakelt bij mijn afwezigheid vind ik een groot pluspunt. Evenals dat hij ongeveer de tijd aangeeft wanneer het huis verwarmd zal zijn. Ook onthoudt hij mijn voorkeurs temperatuur.

Sacha
De energie besparingsstand, de app en ' afwezig' stand.

Truus
Alles, ik heb geen minpunten.

Verbeterpunten

Anne
Meer accounts aan kunnen sluiten, zodat hij pas gaat aanpassen wanneer iedere geregistreerde uit huis is.

Henriette
Als je de temperatuur een keer handmatig aanpast onthoudt het apparaat dat in het weekschema. Dat vind ik niet zo handig omdat het vaak gaat om iets incidenteel.

Jeroen
Ook graag de app voor Windows phone toestellen geschikt maken.
Lies Ik vind het zeer onprettig dat de Nest zomaar gaat verwarmen zonder dat ik de verwarming aangezet heb. Dit maakt ook dat ik een stuk minder positief ben.

Machteld
Misschien zijn er functionaliteiten waarbij de app samen gaat praten met de Hue app. En zoals de Hue app bijv. heeft uitschakelen van de lampen om 12 uur 's avonds dat de thermostaat alvast voor die tijd al uitschakelt zodat je de restwarmte gebruikt.

Nadia
Hij is niet altijd even nauwkeurig, dat vind ik een groot minpunt.