Testpanel: Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine

Het Kieskeurig.nl testpanel geeft een onafhankelijke opinie over een product. Hiermee proberen we consumenten optimaal en op een eerlijke manier te informeren. In dit rapport laten we zien hoe de Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine is getest.

De Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine is een zakloze stofzuiger die op vier verschillende zuigniveaus en op verschillende ondergronden gebruikt kan worden. De stofzuiger heeft een vermogen van 900 watt. Daarbij verbruikt de stofzuiger 27,6 kWh gemiddeld op jaarbasis en heeft het een geluidsniveau van 76dB. Het bereik van de Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine is 10 meter. De stofzuiger is zakloos en heeft een speciale parket borstel en een 3-delig toebehoren (meubelzuigmond, kierenzuiger, reliëfborstel).

Aantal testers: 5
Geslacht: 2x man & 3x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken       

Verwachtingen

Karin (45)
Wendbare goede stofzuiger. Maakt weinig geluid, veel hulpstukken maar niet allemaal even praktisch.
Vrij groot/zwaar ,maar wel makkelijk wendbaar/soepel.

Carmen (38)
Zoals je van Miele mag verwachten is het een goede, gebruiksvriendelijke en degelijke stofzuiger.

Karadnz (29)
Deze stofzuiger heeft een gigantische zuigkracht, een heel lange snoer(ik hoef niet steeds m'n taak te onderbreken om van stopcontact te verwisselen) en bovendien rijdt de stofzuiger erg gemakkelijk. Ik kan wel zeggen dat het glijdt! En het mooiste vind ik dat het geen vieze geuren verspreid!

Judith (44)
Weinig plastic onderdelen, gebruikte plastic onderdelen zijn degelijk. Zeer degelijke stofzuiger. Zuigt prima. Wendt en draait goed mee. Makkelijk werken met de opzet stukken.

T. Tal (27)
De stofzuiger is beter dan ik had verwacht. Echt een superstofzuiger.

Verbeterpunten


Karin
Minder groot/zwaar.

Carmen
Het snoer zou langer moeten zijn. Om de woonkamer te kunnen zuigen moet ik 2 verschillende stopcontacten gebruiken. Door de hoge voorkant moet je oppassen dat het apparaat niet tegen de muur botst, dan raakt hij deze ruim boven de plint.

Karadnz
Ja, helaas vind ik de stang te zwaar. Veel te zwaar zelfs. Het geeft een vermoeidheid in m'n armen en schouders na het stofzuigen.

Judith
Langer snoer. Kan nu net niet van voor tot achter in huis stofzuigen.
Aan en uitknop op het handgedeelte. Mooiere vormgeving.

T. Tal
Ja. Enig minpuntje vind ik dat de stofzuiger best zwaar en groot is. Om even gauw de kleine hoekjes mee te nemen, lukt niet zo snel met deze stofzuiger. Dan moet je de stofzuiger echt optillen en verplaatsen.


Positieve punten

Karin
+ Zuigkracht
+ Wendbaarheid
+ Zakloos

Carmen

Stabiliteit en zuigkracht.

Karadnz
De zuigkracht, de lengte van de snoer, geen vieze geuren, het gemak van schoonmaken, dubbele filter, de stofzuiger valt niet om, het handvat aan de stang, de borstels zijn erg goed (houden geen haar vast en makkelijk schoon te houden). Ik heb als aangegeven dat ik deze stofzuiger wil overkopen en heb het direct geadviseerd aan mijn schoonmoeder.

Judith
Handige stofzuiger. Zuigt goed en is makkelijk te reinigen. Zwenkt goed.

T. Tal
Eigenlijk vind ik dit een ideale stofzuiger. Er is aan alles gedacht. En de parket functie is echt een pluspunt.


Ervaring

Karin
Makkelijk te bedienen stofzuiger die krachtig zuigt met weinig geluid. Vrij groot/zwaar model, dat zou beter kunnen. Verschillende hulpstukken die variëren van zeer handig tot nauwelijks bruikbaar. Mooi kleurtje en grote opvangbak voor het stof, deze is ook makkelijk te legen.

Carmen
Vooral op harde vloeren, tegels, hout en de gietvloet komt het aparaat super tot zijn recht. Om op tapijt te kunnen zuigen moeten je hem op halve kracht zetten om de voet nog heen en weer te kunnen bewegen. Hierdoor heb ik het idee dat die dan niet erg diep reinigt.

Karadnz
Ik heb de Miele Blizzard CX1 parquet getest en ik vind dat de stofzuiger gewoonweg glijdt over verschillende vloeren als je ermee rijdt. Heel erg fijn. Dankzij de zwenkwieltjes valt hij niet om. Erg flexibel en toch stevig op de grond dus! Wij hebben overal in huis parket en in de woonkamer hebben wij een parket onder de salontafel. Het is mij opgevallen dat ik de zuigkracht wél moet verminderen wanneer ik het tapijt stofzuig. De stofzuiger heeft namelijk een behoorlijke zuigkracht. Echter, het enige minpuntje vind ik wel dat de stang te zwaar is. Ik denk dat mensen met schouder/armpijn best wel moeite zullen hebben om dagelijks hun huis hiermee te stofzuigen.

Judith
Zuigt goed op verschillende ondergronden. Het is wel een zwaar apparaat. Verschillende hulpstukken zijn handig.

T. Tal
Ik heb de stofzuiger gebruikt voor mijn parket. En ik ben heel erg tevreden. Mijn parket bleef mooi en schoon. Er kwamen geen krasjes op.Miele Blizzard Parquet EcoLine kopen


Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine blauw

Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine blauw
8,0 (10)

Eindoordeel