Testpanel: Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine

Het Kieskeurig.nl testpanel geeft een onafhankelijke opinie over een product. Hiermee proberen we consumenten optimaal en op een eerlijke manier te informeren. In dit rapport laten we zien hoe de Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine heeft getest.

De Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine is een zakloze stofzuiger die op vier verschillende zuigniveaus gebruikt kan worden voor verschillende ondergronden. Het legen van de stofzuiger is hygiënisch door de gescheiden opvang van het grove en fijne stof. Het bereik is 10 meter en de inhoud van het stofreservoir is 2 liter. Hierbij komt een geluid van 76dB kijken. Het vermogen van de Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine is 1200 watt en verbruikt gemiddeld per jaar 39,8 kWh. Bij de stofzuiger zit een speciale XL parketborstel en een 3-delig toebehoren dat bestaat uit: Meubelzuigmond, kierenzuiger, reliëfborstel.

Aantal testers: 5
Geslacht: 1x man & 4x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken
       


Verwachtingen

Arjan (31 jaar)
Op de harde vloeren is het stofzuigen geweldig. De grote oppervlaktes worden met het grote zuigstuk gedaan. Gaat soepel en het lijkt net een swiffer. Stofzuigen wordt weer leuk. Je bent zo klaar en de kleine en krappe hoekjes kom je met gemak bij.

Het stofzuigen van de vloerbedekking gaat een stuk zwaarder dan mijn huidige stofzuiger, ondanks dat je de zuigkracht naar beneden aanpast. Echter het eindresultaat is wel erg goed. Er blijft geen zichtbare vijv. stofhopen of haren achter. Het zuigen van stoelen, banken, plinten etc. gaat goed.

Sandra (43 jaar)
Het legen van het reservoir kan alleen wanneer je het boven een prullenbak houdt. Je krijgt alsnog een "stofwolk". Beter zou zijn een schenkkan, dan heb je de keus uit rustig schenken of dumpen. Het openen van het reservoir gaat door een eenvoudig/ goedkoop palletje in te drukken. Het ziet er erg kwetsbaar uit. Verder goed uitgerust met veel extra onderdelen zoals zuigmondjes en verschillende borstels. Prettig handvat met aan en uit-knop en krachtinstelling!

Miranda(44 jaar)
Miele is een goed merk kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Ilia (30 jaar)
In general the vacuum cleaner is very good. It is better than any vacuum cleaner that we have used before. I would expect that it is a bit lighter and smaller. Sometimes it's heavy to clean the vertical surfaces.
What we like best is that it doesn't emit dust during the cleaning and you have the feeling that the house remains clean longer. That is very important for us because we have a small kid Another good thing about the cleaner is that it sucks in even the smallest furs dropped by our cats.

Immy (35)
Hij is makkelijk is gebruik. Soepele slang en mond die. Lang snoer en verschillende monden erbij geleverd waardoor je elke verdieping goed kan zuigen. Hout, een karpet, tegels en vloerbedekking.

Verbeterpunten

Arjan
Hetzelfde eindresultaat bij het zuigen van tapijtvormen, maar zo soepel als een swiffer bij de harde vloeren.

Sandra
Iets langere slang voor langere personen, vuilreservoir aan de bovenkant legen, lichter gewicht voor trap zuigen.

Miranda
Nee.

Ilia
Weight. Minus 15-20% would be perfect. Though we understand that's not that easy to do.
Size. A bit hard to find a place where we can keep it. We would like to see a bit longer hose. Sometimes I have to lift the cleaner because the hose is not long enough.

Immy
Hij is zwaarder dan ik had verwacht en wat groot maar dat wendt snel.

Positieve punten


Arjan

Stofzuigen van harde vloeren is weer een feestje. Gaat zo soepel als een swiffer.

Sandra
Zuigkracht, wisselbare onderdelen, handvat, zakloos.

Miranda
Aanzetten van de slang zelf, gebruiksgemak legen van het stofreservoir gaat goed, het is een complete stofzuiger en prettig in het gebruik en hij ziet er nog mooi uit ook.

Ilia

+ Strong/powerful. Bagless + No Filter!
+ Hygienic
+ No dust during the cleaning
+ Not too loud
+ Cable rewind mechanism is perfect. (All my previous vacuum cleaners had problems with it)
+ German quality

Immy
+ Zuigkracht
+ Grote mond
+ Verschillende monden, lang snoer en soepele wieltjes.Ervaring


Arjan
Ik trek altijd aan de zuigbuis om de stofzuiger door de ruimte te begeleiden. Door de zwenkwieltjes rolt hij toch anders. Even wennen. 4 wieltjes gaf mij nog geen meerwaarde. Het geluidsniveau is prima. De stelmogelijkheden op het handvat is ook zeer prettig. Harde vloeren het stofzuigen geweldig. Zeker in grote ruimtes. Resultaat ook geweldig. Stofzuigen op karpet of hoogpolige vloerbedekking, vloermatten is een stuk intensiever vanwege de zuigkracht. Het eindresultaat wederom geweldig. Kwetsbare vloeren zuigt hij ook erg soepel en al het stof is snel weg. Het legen van de stofbak is eenvoudig. Alleen na het legen is de opvangbak rondom erg stoffig.

Sandra
Hele prettige stofzuiger voor alle ondergronden, fijn stof en grotere kruimels en zo.
Heel krachtig, wat zwaar en groot voor de trappen maar zeer fijn in het gebruik!
Snoer lang genoeg maar voor de langere personen > 185 cm mag de slang wat langer zijn.

Miranda
Hij zuigt goed op alle verschillende oppervlakken, wij hebben hout, tegels, tapijt en parket. Hij is makkelijk te bedienen en het is makkelijk om hem even in de 'slaapstand' te zetten zonder te moeten bukken.

Ilia
- Kierenzuiger
: very noisy even on slow power. Didn't enjoy using it.
- Meubelzuigmond: Really happy with it. We use it a lot.
- Reliëfborstel: Just good.
- Aanpassen zuigkracht: Very nice feature. We like it.
- Telescopic tube: very comfortable to adjust it. 5 stars :)
Wheels are also very good. We like that the vacuum cleaner can move in any direction.

Immy
Hele fijne stofzuiger. Zuigt erg goed waardoor het niet erg meer is om te stofzuigen. De grote mond pakt een groot oppervlak waardoor je ook sneller resultaat hebt.Miele Blizzard Comfort PowerLine kopen


Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine zwart

Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine zwart
6,5 (11)

Eindoordeel