Testpanel: LG GSJ961PZBZ Amerikaanse koelkast

Op deze pagina lees je het testrapport over de LG GSJ961PZBZ Door-in-Door koelkast. Deze Amerikaanse koelkast is in juli 2016 getest door 4 testers van het Kieskeurig.nl Testpanel.

Volgens LG kenmerkt de koelkast zich door zijn energiezuinigheid, enorme inhoud en het Total No Frost systeem. De testers geven in dit verslag hun mening over de specificaties en kenmerken van de LG GSJ961PZBZ Door-in Door koelkast.

Aantal testers: 4
Geslacht: 2x man & 2x vrouw
Testperiode: Juli 2016
Duur: 2 weken


       


Eerste reactie

Rosanne, 20 jaar
Wow, die is groot! Wel super mooi, en wat een ruimte. Lekker glimmend. Hoe zou ik ijsklontjes kunnen maken?

Antoinette, 45 jaar

Geweldige koelkast, Ik wil een catering opstarten en deze koelkast zou ideaal zijn voor mijn inkopen en opslag.

Joop, 46 jaar

Erg groot apparaat waar je echt de ruimte voor moet hebben. Het design is wel erg mooi en zal zeker niet misstaan in welke keuken dan ook. De inhoud is overweldigend (zeker vergeleken met onze eigen inbouwkoelkast) maar zeer praktisch ingedeeld met veel handige features.

Sanne, 21 jaar
Een enorm apparaat. Erg dikke deuren, met als verrassing een 'deur in deur' concept. Het zag er overzichtelijk uit. De uitneembare bak voor ijsklontjes was erg makkelijk in gebruik. De deuren gaan gemakkelijk open, je hoeft niet hard te trekken.


LG koelkast kopen


LG GSJ961PZBZ

LG GSJ961PZBZ Test panel 8,5 jul 2016
9,0 (5)
Test panel 8,5 jul 2016

Positieve punten

Rosanne, 20 jaar
De ruimte. Je kunt er werkelijk alles in kwijt! Ook het uiterlijk van de koelkast beviel me. Het feit dat ik er ijsklontjes en schaafijs mee kon maken vond ik fantastisch.

Antoinette, 45 jaar
Ik ben positief over alles, enige minpunt is dat de koelkast brom als de ijsblokjes worden gemaakt. De beesten raken dan behoorlijk van slag.

Joop, 46 jaar
De water- en ijsdispenser, de handige kleine deur voor de alledaagse voedingsmiddelen zoals boter, melk etc., de zeer grote inhoud met handige indeling en vakken voor specifieke doeleinden. Ingebouwd filter voor geurneutralisatie dat erg goed werkt.

Sanne, 21 jaar
- Het piepje dat je hoort als de deur te lang open staat, kent een aangenaam volume, hoorbaar maar niet irriterend hard.
- De ladebak voor vleeswaren is fijn.
- De vakverdeling in de koelkast is goed. Twee groente lades met genoeg ruimte op planken en de rails voor.


Door-in-Door functie

Rosanne, 20 jaar
De Door in Door toepassing vind ik ideaal. Hierdoor verliest de koelkast minder kou en kan je gemakkelijk bij je favoriete producten! Zo hoef ik ook niet ver te zoeken naar bepaalde producten als de koelkast verder vol is. De spullen die je snel of vaak nodig hebt kunnen in de extra deur.

Antoinette, 45 jaar
Geweldig, hoef je de koelkast niet in zijn geheel te openen energie zuinig.

Joop, 46 jaar
Deze deur is erg handig omdat deze makkelijk te openen en sluiten is en je op deze manier snel de dagelijkse voedingsmiddelen kunt pakken en er minder koude lucht uit de koelkast kan ontsnappen. Er is genoeg ruimte achter deze deur om de meest voorkomende dagelijkse voedingsmiddelen op te bergen. Je moet er wel goed over nadenken welke dingen je hier achter zet want als je toch steeds de grote deur na de kleine deur moet openen om iets te pakken is het niet praktisch meer.

Sanne, 21 jaar
Erg praktisch als de koelkast dichtbij de eettafel staat om snel sauzen te pakken. De onderste schapjes aan de binnenkant van de deur zijn net iets te klein, er past net een halfvolle tube in. Er is weinig ruimte voor grote flessen onderin voor grotere huishoudens. De bovenste schap in de koelkast in net iets te laag voor gemiddeld grote potjes in te zetten. De deur is licht van gewicht en makkelijk te openen. De diepte van de schappen die niet aan de deur vastzitten zijn goed.

Deuren LG GSJ961PZBZ koelkast

Verbeterpunten

Rosanne, 20 jaar
Het enige minpunt is dat het ijs nogal ongecontroleerd en in een hoog tempo uit de koelkast komt en daardoor en veel ijs naast het glas valt.

Antoinette, 45 jaar
Het geluid als de ijsblokjes worden gemaakt.

Joop, 46 jaar
Opening van de ijsdispenser kleiner maken (of variabel) omdat je nu persé een glas met brede bovenkant moet hebben. De eierhouder heeft een ietwat vreemd design. Ik zou liever de eieren in eigen vaste gaten zien zodat ze niet kunnen rollen of verschuiven. Het eerste glas water uit de watertank is niet echt koel omdat de slang van de tank naar de deur vrij lang is en niet gekoeld is. Handiger zou zijn om de water dispenser in de deur zelf in te bouwen.

Sanne, 21 jaar
- De koelkast maakt soms een raar en hard geluid, erg storend. (waarschijnlijk de ijssmaak machine maar dat is echt niet vriendelijk).
- Het handvat voor de bovenste groentelade zit aan de onderzijde, dit zou hoger moeten zitten. Je moet nu te ver buigen.


Vershoudlades


Rosanne, 20 jaar
Ik heb de lades wel gebruikt voor waar ze voor bedoeld zijn, maar heb het voordeel daarvan niet echt gemerkt. Ook niet dat het fout was natuurlijk, maar ik weet niet precies wat nu het voordeel van de lades is of wat het zou moeten doen.

Antoinette, 45 jaar
Ideaal voor groente, losse sla en beleg

Joop, 46 jaar

De vershoudlades aan zowel de vries- als de koelkant lijken hun werk goed te doen alhoewel dat in zo'n korte tijd moeilijk te testen is. De utility lade aan de koelkant is wel erg makkelijk om bordjes of plankjes met voedsel in op de bergen zonder dat dat veel ruimte kost. Er kan zelfs een (lage) taart in. Erg handig!

Sanne, 21 jaar
Erg handig voor kaas en vleeswaren. Zodat deze er niet uitvallen als je de koelkast open doet. Als de koelkast niet te vol zit kun je ook zien wat erin zit. Het rol systeem is erg soepel. Wat mij betreft mag er nog zo'n lade in de koelkast, maar dan een diepere.

Eindoordeel

Eindoordeel LG GSJ961PZBZ Amerikaanse koelkast

Watertank

Rosanne, 20 jaar
Handig! Het vullen van de bak voor het water was ook erg makkelijk en hoefde niet vaak bijgevuld, dat was ook positief. Je zet de koelkast neer en hoeft er verder niets meer aan te doen qua aansluiting. Ideaal!

Joop, 46 jaar
De watertank van 4 liter is ruim voldoende om een week gekoeld water en/of ijsblokjes te leveren. Wellicht als het weer iets warmer zou zijn of als je een groot gezin hebt moet je misschien vaker bijvullen. Het bijvullen gaat erg makkelijk door de watertank iets naar voren te trekken en dan een fles of pak water er in leeg te gieten. Ook kan de tank uitgenomen worden en onder de kraan gevuld worden.

Enige nadeel is wel dat doordat er een lange slang van de watertank naar de deur loopt, en deze niet gekoeld is, het eerste glas water niet echt koud is. Als je kraanwater gebruikt is dit minder erg dan dat je gekocht water gebruikt uiteraard.

Sanne, 21 jaar
Dit systeem staat slecht aangegeven en ook onduidelijk in de handleiding. Ik heb er alleen voor ijsklontjes gebruik van gemaakt, want ik houd er niet van om 'oud' water te drinken. Dit systeem zorgt er wel voor de koelkast overal in huis kan staan en niet afhankelijk is van de lengte van een waterslang.

LG GSJ961PZBZ dispenser en watertank