Waarom zou ik elk jaar overstappen?

Ben jij al overgestapt van energieleverancier? Wist je dat je hiermee veel geld kunt besparen?
 

Volgens een overstaponderzoek stapte in 2013 ongeveer 14 % van de huishoudens over van energieleverancier. In totaal heeft slechts 44 % van de huishoudens ooit een overstap gemaakt.
 

Meer dan de helft van de huishoudens is dus nog nooit overgestapt! En dat terwijl jaarlijks overstappen echt een heel stuk goedkoper is dan dat niet te doen en het echt binnen een paar minuten geregeld is.

Besparen door elk jaar te switchen

Er zijn in Nederland tientallen energieleveranciers, die allemaal proberen om nieuwe klanten binnen te halen, of bestaande klanten te houden. Prijs is het belangrijkste argument om over te stappen. Daarom stunten veel energieleveranciers met welkomstbonussen en aanbiedingen.
 

Energieleveranciers willen graag de goedkoopste zijn op energievergelijkers zoals op Kieskeurig.nl. Dat doen ze op 2 manieren:
 

  1. Ze geven een hoge welkomstkorting
  2. Ze hanteren lage gas- en stroomtarieven


De welkomstkorting wordt meestal aan het eind van het jaar verrekend met je jaarrekening. De welkomstkorting krijg je alleen het eerste jaar. Daarom is het slim om elk jaar te switchen; zo profiteer je altijd van de laagste jaartarieven.

Hoe makkelijk is overstappen?

Misschien vind je overstappen ingewikkeld en ondoorzichtig, en blijf je maar bij je huidige energieleverancier. Het is echter makkelijker dan je denkt. Overstappen gaat in een aantal eenvoudige stappen:
 

1. Vul je energieverbruik in op onze website
Je energieverbruik staat op de jaarafrekening van je huidige energieleverancier. Heb je nog geen jaarafrekening, dan kun je het uitrekenen aan de hand van de meterstanden. Die heb je aan het begin van je contract doorgegeven aan je energieleverancier. Je kunt je verbruik ook laten schatten door ons.
 

2. Een aanbieding kiezen
Wij tonen je de tarieven van bijna alle energieleveranciers. Kies het contract dat bij je past. Let daarbij op de looptijd (1 jaar, 3 jaar of langer) en het soort contract (vast of variabele prijzen). Wij zien dat 80% van de overstappers kiest voor een van de leveranciers met de laagste prijs. Voor de overige 20% speelt duurzaamheid of een bekende naam een belangrijkere rol dan de prijs.
 

3. Gegevens invullen
Als je je keuze hebt gemaakt, vul je je gegevens in. Niet zo ingewikkeld, behalve misschien de overstapdatum. Kijk goed wanneer jouw contract afloopt. Het kan zijn dat je huidige energieleverancier een opzegvergoeding vraagt als je eerder overstapt.
 

Na het bevestigen gaan wij aan de slag voor je. We sturen je gegevens naar je nieuwe energieleverancier, zij zeggen je huidige contract op en jij hebt in een paar minuten geld bespaard!

Toch nog vragen?

Overstappen kan bijna niet fout gaan. Mocht je toch vragen hebben naar aanleiding van je overstap, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen. Heb je vragen over je verbruik, of is er gewoon iets niet duidelijk? Via 088-6699 085 kunnen we je snel antwoord geven en helpen we je stap voor stap bij het overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt je vraag ook per e-mail stellen.

Bekijk hoeveel jij kunt besparen

Naar energie vergelijken