Testpanel: Bosch PMD 10 Digitale detector & Bosch Truvo Leidingzoeker

Op deze pagina lees je het testrapport over tweemeetinstrumenten van Bosch, namelijk de Bosch PMD 10 Digitale detector en de Bosch Truvo Leidingzoeker. Met een digitale detector/leidingzoeker ben je in staat om metalen, elektriciteitsleidingen en houten onderconstructies te meten. Je hoeft als klusser niet meer bang te zijn om bij het boren houten onderconstructies of een leiding te beschadigen. De Bosch PMD 10 Digitale detector en de Bosch Truvo Leidingzoeker zijn in oktober 2016 getest door 20 (2x 10) testers van het Kieskeurig.nl Testpanel.

Aantal testers: 4
Geslacht: 11x man & 9x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken


       


Waarvoor gebruikt?

Anne Lies, 33 jaar
Duidelijk apparaat en makkelijk te bedienen, geeft vlot aan wanneer er een leiding gevonden is.

Athina Leemans, 25 jaar
Wij moesten een keukenkastje plaatsen boven onze aanrecht..

Billy Smit, 45 jaar
In de badkamer heb ik een spiegel opgehangen met lampjes aan de zijkant. Met de detector signaleerde ik elektriciteitsbuizen op de plek waar ik wilde boren. Ik heb de spiegel anders opgehangen waardoor de boorgaten op een andere plek kwamen.
In het toilet wilde ik de riolering verplaatsen maar op de plek waar de riolering de grond in moest gaan liep een buis. Ik ben in de vloer gan boren naast de buis en gaan bikken en toen bleek er een gasleiding te lopen precies op de plek waar ik anders had geboord. Ik heb de gasleiding omgeleid (laten doen) en nu hangt de toilet met riolering. Ik ben zeer blij met het apparaat want anders had ik door een elektriciteitsbuis én een gasleiding geboord! "

Charis Lam, 35 jaar
We willen canvassen ophangen van onze kinderen. Maar wist niet precies waar we het kunnen boren en waar niet. Maar met de digitale detector can Bosch, konden we vinden waar we het konden boren.

Danny Van Der Vlies, 34 jaar

Ik heb een aantal gaten in de muur geboord om wat planken en fotolijsten op te hangen.

Hanneke Den Braber, 29 jaar
1) Op de kamer van onze dochter hebben we een haakje voor kleding in de muur bevestigd. Omdat dit haakje dichtbij een verlichtingsschakelaar moest komen te hangen was de digitale detector een uitkomst. Met de detector konden we vanaf de schakelaar precies de loop van de elektriciteitsdraden in de muur volgen (wel het licht aandoen!) en een veilige plek vinden om te boren. Het gat in de detector is erg handig om het boorgat af te tekenen. De boor door het gat van de detector steken om de positie van het gat te markeren is geen goed idee, omdat de detector dan op de boor reageert.

2) In de woonkamer hebben we een wandlamp opgehangen. Deze lamp moest in de buurt van een wandcontactdoos komen. Ook hier konden we perfect de loop van de elektriciteitsdraden volgen.

3) In de woonkamer zijn we bezig met het maken van een boekenkast. In de wand waar de kast tegen wordt bevestigd lopen elektriciteitsleidingen en metalen leidingen. Met behulp van de detector hebben we deze kunnen lokaliseren en de kast bevestigd op plaatsen waar geen leidingen liepen.

4) We hebben de detector ook gebruikt voor het opzoeken van schroeven die zijn geplamuurd en overschildert in een paneel. Daar is de detector mogelijk niet voor bedoeld maar het werkt prima!

5) Om de detector te controleren heb ik in een slaapkamer de leidingloop gecontroleerd. Deze leidingen heb ik tijdens de verbouwing van de slaapkamer zelf gelegd en de positie hiervan is bekend. De resultaten van de detector kwamen overeen met de werkelijkheid."

Harjan Goren, 40 jaar
In verband met de verbouw van een bijkeuken, het vervangen van de muurplaten en het daarna weer ophangen van kasten en installeren van andere zaken aan de muur heb ik de detector de afgelopen weken gebruikt voor het detecteren van elektriciteitsleidingen en metalen waterleidingen. Dit alles op mdf van 12 mm dikte. Dit werkte in mijn geval prima.

Henk De Groot, 32 jaar
Ik heb een 80L boiler geïnstalleerd en afgetimmerd

Huub Vijverberg, 36 jaar
Afgelopen weekend ben ik aan het klussen geweest in huis om een electriciteitsleiding te vinden die de aansluiting die achter mijn televisiemeubel verborgen zat. Ik heb daarbij de Bosch digitale detector gebruikt en het was redelijk eenvoudig om te vinden waar de electra zat, een afwijking van +/- 5 centimeter had deze voor de electra en na enig passen en meten kon ik vaststellen dat deze tussen de meest linker- en de rechteruitslag zat op de meters.

Het heeft zeker geholpen om de electra meter te vinden, maar het mag misschien net iets nauwkeuriger, daar moet ik dan wel weer eerlijk over zijn.

Isabelle Van Loenhout, 45 jaar
Wij zijn net verhuisd en hij kwam zeer goed van pas, doordat we niet wisten waar alles zat en nu zonder poespas meteen gevonden ideaal

Marga Reitsma, 49 jaar
Het boren van gaten in de muur, gekeken waar elektrische stroomkabels liggen

Martin Stedema, 44 jaar
We hebben een samengevoegde duplexwoning. In de portiek zit onder de trap een ruimte waarin vroeger ook alle aansluitingen van de buren zaten. En waar nog allerlei buizen lopen in de muur. Maar ook in de ruimte zelf nog buizen over de vloer lopen. In die ruimte heb ik al mijn gereedschap opgeslagen. Maar daar was een extra plank aan de muur nodig. Met 3 muurbeugels en daarom ook 9 gaten in de muur. De bevestigingspunten kwamen nogal in de buurt uit van een buis die halverwege de vloer omhoog staat. De bovenste bevestigingspunten waren duidelijk veilig. Alleen de onderste . Maakte het geheel wat onzeker. Ik twijfelde of de detector nu toch reageerde op de buis voor de muur, in plaats van materiaal in de muur.

Niels Sparreboom, 45 jaar
Om te kijken of er elektriciteitsleidingen liepen op de plek waar ik moest boren

Patrick Van De Schoot, 37 jaar
Spullen aan de muur gehangen en gecontroleerd waar precies leidingen lopen voor een eventuele uitbouw"

Penny Bruining, 32 jaar

We hebben onze computer kamer verbouwd tot meiden kamer voor onze oudste dochter.
We hebben een extra stopcontact aangelegd en met hulp van de Bosch digitale detector hebben we de sleuven in de muren op de juiste plek kunnen doen zonder last te hebben van obstakels."

Pepijn Wernaart, 31 jaar
Zit midden in een verhuizing, en heb de Bosch Digitale detector voor verschillende doeleindes gebruikt. Grotensdeels plankjes, schilderijen & kasten ophangen

Rob Korterik, 44 jaar

Vele muren nagekeken over welke mogelijkheden we hebben om schilderijen en foto's aan de muur te hangen

Rolf Van Der Burgt, 41 jaar

Op verschillende plekken in het huis moeten boren op plaatsen waar elektriciteitsleidingen én metalen buizen in de muur zitten. Plaatsen waar het om ging was onder andere dwars door een buitenmuur en in het plafond van beton in de buurt van een lamp waar dus kabels zouden kunnen zitten. Met de detector heb ik kunnen controleren of de plek waar ik wilde boren veilig was en dus kon boren.

Suzanne Korver-Heinen, 30 jaar
We hebben de zolder goed aangepakt, de vorige bewoner was nogal fanatiek te werk gegaan met waterleidingen voor de CV ketel en electriciteit voor o.a. alarm en lampen langs het huis. Waardoor het in de muur slaan van een spijker nogal voor problemen kan zorgen als je niet oplet. Door het gebruik van de digitale detector hebben we nergens 'fout' een spijker in de muur geslagen. Het was echt ideaal.

Timo Biondina, 35 jaar
Grote verbouwing op zolder gedaan met verschillende muren waar leidingen in liepen.

Hoe functioneerde de detector?

Anne Lies
Geeft vlot en duidelijk aan wanneer er een leiding gevonden is.

Athina Leemans
Ik vind het een top product. Je kan het gemakkelijk aflezen. En is ook nog een makkelijk in de hand

Billy Smit

De detector geeft goed en duidelijk aan middels lichtkleur waar een leiding zich bevindt en geeft aan als je er in de buurt komt met een gele/oranje kleur en rood als je erop zit. Als je nét langs de buis zou willen boren is dat lastig met de detector uit te kienen want het geeft rood aan als je in de buurt (= vlakbij) bent. Maar ik ben van mening dat je ook niet in de buurt van de buizen moet boren (teveel risico), dus ik vind het prima hoe dit apparaat leidingen en buizen signaleert. Ik vind het een superhandig apparaat en ik ga dit apparaat voortaan altijd gebruiken als ik ergens wil gaan boren.

Voorheen deed ik het altijd op goed geluk (gelukkig altijd goed gegaan) en bij twijfel boorde ik er maar niet, maar dat hoeft nu niet meer. Door dit apparaat heb ik NIET door een elektriciteitsleiding geboord en ook niet dwars door een gasleiding. Dit was anders zeer zeker gebeurt omdat ik geen idee had dat deze op die plaatsen liepen. Het apparaat is niet goedkoop, maar het bedrag dubbel en dwars waard omdat het veel werk voorkomt als het mis gaat. Ik kan (en durf) niet meer zonder en snap niet dat ik er nooit eerder een heb aangeschaft.

Charis Lam
Zeer handig toestel om elektriciteits- en waterleidingen in binnenmuren te lokalizeren! Simpel in gebruik.

Danny Van Der Vlies
De detector geeft duidelijk aan met rood licht wanneer je boven een leiding zit. Met groen licht zit je goed.hoe makkelijk wil je het hebben.zeer gebruiksvriendlijk. Een heel goed doordacht apparaat.niet zwaar maar wel zeer degelijk gebouwd.het apparaat kan ook geluidsignaal geven en om wat voor leiding het gaat.bijvoorbeeld electriciteits leiding.

Hanneke Den Braber
Ik heb de detector voor verschillende toepassingen gebruikt en ben er zeer tevreden over. In het verleden heb ik meerdere malen met een detector gewerkt maar was nooit echt onder de indruk. Vaak gaf de detector veel valse meldingen en op de plaatsen waarvan ik zeker wist dat er iets moest zitten gaf hij geen reactie. Vaak kon je de gevoeligheid instellen en als je deze naar maximaal draaide leek de muur wel vol met metaal en elektriciteitsleidingen te zitten.

Dit was ook het eerst wat me opviel aan de Bosch, geen draaiknop voor de gevoeligheid, gewoon aanzetten en detecteren. Sowieso valt de eenvoudigheid op aan de detector. Alleen de noodzakelijke knoppen en hiervan is de functionaliteit duidelijk. De achtergrondverlichting en de mute-functie voor het geluid lijken misschien overdreven, maar zijn toch erg handig!
De detector ligt prettig in de hand en de oppervlakte van de detector maakt het handig om grote muuroppervlakken te bestrijken, waarbij de harde kunststof glijders ervoor zorgen dat dit soepel gaat.

Al met al een mooi apparaat. Simpel en functioneel, wat wil je nog meer?

Harjan Goren
De bediening van het apparaat is er simpel, knop naar beneden en schuiven over de muur, voor de klussen op 12 mm mdf plaat waar ik het voor gebruikt heb werkte dit perfect, elektriciteit en waterleidingen kwamen moeite loos naar boven. Voorheen maakt ik gebruikt van een zelfde soort apparaat van B&D die werkte ook, maar deze geeft het nauwkeuriger aan. Wat ik wel een beetje mis is een functie om houten balken te detecteren, dit is (in een houtskeletwoning) toch ook wel handig als er iets zwaars aan de muur moet. Kortom een prima handig apparaatje, dat doet wat het moet doen en dat is metaal op sporen in een muur.

Henk De Groot
De detector geeft tot een goede diepte signaal bij electra en staal. De lamp die verkleurd is daarbij handig maar niet noodzakelijk. Hij reageerd wel op straling nabij wkd waardoor de meting minder nauwkeurig wordt


Huub Vijverberg
De digitale detector heeft een redelijk grote uitslag nog waardoor ik na enig meten toch kon achterhalen waar de electra zat ingefreesd in de muur. Het mag nog iets nauwkeuriger voor mijn gevoel, maar ik moet ook eerlijk zijn, je moet wel enige onnauwkeurigheid erin houden omdat je met electra ook weer niet wil 'spelen'.

Isabelle Van Loenhout
Wist niet dat het er was maar super handig

Marga Reitsma

De digitale detector weet precies waar de metalen buizen en elektrische stroomkabels liggen.

Martin Stedema

Het zou mooi zijn als je ook ziet in welke richting metalen worden waargenomen. Is het geen optie om het lampje in 4 leds te verdelen? Zodat beter waargenomen kan worden waar het metaal word waargenomen?

Niels Sparreboom
Elke plek waar ik zeker wist waar leidingen leien, gaf hij deze spot on aan

Patrick Van De Schoot

Hij geeft duidelijk aan waren eventueel buizen zitten of elektriciteitsleidingen lopen.
Nu weet ik zeker dat ik in een muur kan boren zonder iets te raken

Penny Bruining
De digitale detector geeft een duidelijk signaal af als hij iets gevonden heeft. Door middel van een piep, lichtsignaal en het display kun je gemakkelijk opsporen waar zich een obstakel bevindt,
We hebben het ook geprobeerd om hout en electra op te sporen en dat werkt ook prima.
Voor ons oude huis waar geen duidelijk plan bestaat voor de aangelegde electra dan wel leidingwerk is dit een ideaal apparaat.

Pepijn Wernaart

Een detector voor eletriciteitsleidingen was ik al mee bekend, maar eentje die ook balken kan detecteren bij b.v. eem gipswandje was nieuw voor mij. Uiteraard ga je eerst controleren of de sensoren goed werken en niet alleen " een beetje" kunnen detecteren. Was positief verrast na hoe nauwkeurig het systeem werkt. Op het moment dat het apparaat mijn volledige vertrouwen kreeg ging het klussen heel wat sneller. (uiteindelijk bespaar je tijd) vooral in een huis waar je 0,0 weet waar de leidingen etc zitten)

Rob Korterik

Hij geeft heel duidelijk weer waar je beter niet kan boren. Dit met verschillende soorten signalen, waardoor je ook weet wat er in de muur aanwezig is. En dan ook nog in groen oranje en rood.

Rolf Van Der Burgt
De detector werkte prima, maar het was vooral even uitzoeken en oefenen om te zien hoe wat wordt aangegeven door het apparaat. De handleiding was op zich vrij duidelijk, maar toch lastig. Een instructiefilmpje op internet met waat voorbeelden over hoe wat te detecteren valt, zou het een en ander kunnen verduidelijken.

Suzanne Korver-Heinen
Ligt makkelijk in de hand en is makkelijk te bedienen. Zijn precisie was heel goed.

Timo Biondina
Werkt zeer eenvoudig en snel. Alleen soms het idee dat hij iets te gevoelig was.

Voldoet het aan de verwachtingen?

Anne Lies
Makkelijk bedienbaar en doet het goed.

Athina Leemans
Hij is nog beter dan dat ik dacht..

Billy Smit

De detector geeft duidelijk aan of er leidingen zitten en of je er in de buurt zit. Dat is wat -ie zou moeten doen en dat doet die prima. Het ziet iedere leiding of buis, die ik niet kan zien, dus superhandig. De detector reageert meteen, dus leidingen zijn snel te zoeken.

Charis Lam

Het apparaat doet zoals ik het hebt verwacht. Als er leidingen in de binnenmuren dan geeft die rood aan en een geluidje. Dan weet ik dat ik daar niet mag boren.

Danny Van Der Vlies
Boven verwachting.veel functies. Makkelijk in gebruik .een zeer goed doordacht apparaat ook voor de beginnende klusser.het apparaat is licht en dus ook erg ergonomisch.

Hanneke Den Braber
De detector doet wat hij moet doen en is simpel te bedienen. Aanzetten en detecteren. Zie ook mijn motivatie hiervoor.

Harjan Goren
Hij doet wat hij moet doen, maar ik zou het ook handig vinden als je er houten balken mee op kunt sporen in bijvoorbeeld een houtskeletwoning.

Henk De Groot
Hij is snel en eenvoudig en gebruik. Tevens mooi ontwerp en goede achtergrondverlichting op het display

Huub Vijverberg
Met de Bosch Digitale detector kon ik redelijk eenvoudig beginnen met meten, ik bedoel de gebruiksaanwijziging hoef je niet te lezen om te zien dat de electra meter te vinden. Als het "rood" is zie je vanzelf dat je niet moet gaan boren!

Isabelle Van Loenhout

deed precies wat hij moest doen

Marga Reitsma

De detector was 100% nauwkeurig, dit was boven verwachting

Martin Stedema
Weergave vindt ik niet heel precies.

Niels Sparreboom
Elke plek waar ik zeker wist waar leidingen leien, gaf hij deze spot on aan

Patrick Van De Schoot

Makkelijk in gebruik en duidelijke toon en led indicatie

Penny Bruining
Het geluid wat de detector maakt is luid en duidelijk. De display ondersteunt dit ook goed.De Bosch detector voldoet zeker aan onze verwachtingen. We hebben onze klus prima kunnen uitvoeren.

Pepijn Wernaart

Denk dat iedereen het product eerst probeert bij een leiding die ze weten te zitten. Daardoor weet je precies wat de signalen betekenen. Na test fase en daadwerkelijk klussen, kom je er snel achter dat het apparaat gewoon doet, wat die moet doen: detecteren

Rob Korterik
Eenvoudige bediening en duidelijke signalen

Rolf Van Der Burgt
Als je met de detector over een muur heen gaat, komt de achterkant tegen de stenen wand wat nogal een schrapend geluid geeft en mogelijk krassen. Het zou wellicht handig zijn om aan de achterkant een paar zachte noppen te maken om dit krassen te voorkomen.

Suzanne Korver-Heinen

Hij is ideaal in gebruik en werkt zelf! voorheen hebben we een gehad van de aldi en die deed het net nooit :(

Timo Biondina
Zoals al eerder gezegd, soms iets te gevoelig.Waarom vind je de detector zo handig?


Anne Lies

Duidelijk apparaat, weinig (onnodige) poespas.

Athina Leemans
Het is een klein ding dat je makkelijk kan vasthouden. En ook meteen nog goed kan aflezen..

Billy Smit
De detector is handig omdat hij leidingen kan opsporen die ik niet zie en er pas achter kan komen of het er zit als het te laat is. Het apparaat is niet te groot of te zwaar en kan makkelijk over de muur worden bewogen. Je ziet snel of er een leiding zit.

Charis Lam
Echt handig in gebruik. Zo kan ik makkelijk foto's canvassen schilderijen op de muren hangen, zonder de leidingen kapot te boren.

Danny Van Der Vlies

Hij is licht, ergonmisch, met 1 hand te gebruiken, geeft duidelijk signaal met ledlicht en geluid. Ook makkelijk te gebruiken voor de beginnende klusser.

Hanneke Den Braber
Zie voorgaande antwoorden. Je moet natuurlijk altijd eerst de gebruiksaanwijzing lezen, maar dit is een apparaat waarbij je aan de slag kan zonder het boekje te lezen. Simpel en functioneel.

Harjan Goren
Hij is handig, ligt goed in de hand en is eenvoudig te bedienen.

Henk De Groot

Een minpuntje is de dikte, hierdoor kom je niet en de kleine hoekjes

Huub Vijverberg

De Ditigale Detector ligt goed in de hand en is makkelijk in gebruik, het voelt heel natuurlijk aan om het zo te gebruiken!! Wat iets minder handig is, is de nauwkeurigheid van het meetapparaat dat mag iets scherper.

Isabelle Van Loenhout
1 woord grandioos

Marga Reitsma

De detector is zeer handig in gebruik doordat je precies weet waar stroomkabels en metalen buizen liggen. Het is een zeer handig apparaat dat 100% secuur is.

Martin Stedema

Vindt hem toch te "globaal" in het detecteren van plekken.

Niels Sparreboom

Elke plek waar ik zeker wist waar leidingen leien, gaf hij deze spot on aan.

Patrick Van De Schoot

Mooi klein compacte detector en zeker aan te raden voor klussers Penny Bruining Licht gewicht. Beweegt makkelijk over ruwe oppervlakten. Door het duidelijke licht en geluidsignaal en bijbehorend display weet je zeker waar het obstakel zich bevindt.

Pepijn Wernaart
Houder is fijn, en ligt goed in de hand. Snelle controle op de plek en boren maar.

Rob Korterik
je ziet heel snel waar je wel en niet in een muur kan boren

Rolf Van Der Burgt
Een instructiefilmpje zou het gebruik makkelijker maken, en voorkomt dat je je door lastige droge instructieteksten moet heen worstelen....

Suzanne Korver-Heinen
Ik vind hem heel handig in gebruik. Duidelijk verhaal hoe je hem dient te gebruiken. een dikke voldoende

Timo Biondina
Duidelijk display met goede verlichting voor moeilijke donkere plekken.

Positieve punten

Anne Lies
duidelijk, makkelijk, goed af te lezen

Athina Leemans
Het lekker in de hand liggen en goed leesbaar
Billy Smit Het spoort snel en makkelijk leidingen op. Het is klein en licht. Het is duidelijk met licht waar een leiding zit.

Charis Lam

Het geeft precies aan waar de elektriciteits- en waterleidingen in binnenmuren zitten.

Danny Van Der Vlies

Makkelijk in gebruik.iedereen kan hem gebruiken. Heel duidelijk wanneer je in de buurt van een leiding zit door ledlicht en geluid.met 1hand te gebruiken.goed doordacht apparaat.

Hanneke Den Braber
Zie alle voorgaande antwoorden.

Harjan Goren
handig in gebruik, handzaam, mooi formaat, doet wat hij moet doen

Henk De Groot

Gebruikersgemak, goed display

Huub Vijverberg
Ligt goed in de hand en is eenvoudig in gebruik

Isabelle Van Loenhout

je alles meteen kan vinden waar je normaal lang naar moet zoeken

Marga Reitsma

Gemakkelijk in gebruik, 100% nauwkeurig

Martin Stedema
Makkelijk te hanteren en duidelijk licht en geluid

Niels Sparreboom

Werkt zeer goed en nauwkeurig. Mooi en net hoesje erbij

Patrick Van De Schoot

mooi compact duidelijk hoorbaar en goed lichtsignaal

Penny Bruining
Licht gewicht. Ligt makkelijk in de hand.
Is gebruiksvriendelijk.

Pepijn Wernaart
nauwkeurigheid / design / is goed in wat die moet doen.

Rob Korterik
duidelijkheid

Rolf Van Der Burgt

Gebruiksgemak, nauwkeurigheid, hanteerbaarheid, veiligheid.

Suzanne Korver-Heinen
Handig in gebruik, ligt makkelijk in de hand

Timo Biondina
Duidelijke display en makkelijk boorgat.

Verbeterpunten


Billy Smit

Je kunt nog niet zien welke leiding ergens zit. Is het water, gas, licht of anders. Geen idee. Ik was op zoek naar de elektricteitsleiding om eea aan te sluiten. Toen het apparaat oplichtte hoopte ik dat het inderdaad het elektricteit was en dat ik de muur niet voor niets openbikte. Gelukkig klopte het, maar het was een gok.

Charis Lam
Als het kan opladen met de oplader zal helemaal perfect zijn. Batterijen zijn nogal duur.

Danny Van Der Vlies
Het tasje mag iets ruimer waar de detecor in zit.dan kan de gebruiksaanwijzing er ook bij zodat je alles bij elkaar hebt. Altijd handing om het apparaat en de gebruiksaanwijzing bij elkaar te hebben.

Hanneke Den Braber

USB aansluiting om op te laden.

Harjan Goren
een functie om houten balken nauwkeurig mee op te sporen

Henk De Groot
Minder dik zodat je ook in kleine ruimtes kunt meten

Huub Vijverberg
De nauwkeurigheid mag iets hoger

Martin Stedema
Lampje verdelen in meerdere vakken. Als het lampje rechts eerst rood word en de middelste oranje blijft is beter te zien in welke richting het metaal zich bevindt.

Niels Sparreboom

Misschien een extra vakje in het hoesje voor een batterij (ik laat nooit de batterij in een apparaat zitten)

Penny Bruining

Verlicht display zou handiger zijn.

Pepijn Wernaart

Als ik iets moet kiezen, zou misschien iets kleiner mogen.

Rob Korterik
De batterij-invoer, die vereist wat handigheid.

Rolf Van Der Burgt

Instructiefilmpje en zachte noppen aan de achterkant.

Timo Biondina

Iets minder gevoelig op sommige momenten.Beveel je de Bosch detector aan?


Billy Smit
Ik zou het apparaat aan bevelen omdat het mij tot 2x toe ellende heeft bespaard en ik niet wil dat anderen per ongeluk door leidingen boren. Sterker, ik heb de detector inmiddels al uitgeleend aan een kennis en die was ook enthousiast.

Charis Lam

Vooral voor mensen die een bestaand huis hebben gekocht, die weten zeker niet waar de leidingen en elektriciteit lopen en mensen die veel willen boren.

Danny Van Der Vlies

Gewoon een heel handig apparaat die elke klusser nodigt heeft als je niet per ongeluk in een leiding wil boren.

Harjan Goren

Ik zou hem aanbevelen, maar een balken zoeken functie zou hij helemaal compleet zijn.

Henk De Groot

Afhankelijk van de prijs, maar het is een prima detector voor huis tuin en keukenwerk en semi professionele klussen

Huub Vijverberg

Makkelijk in gebruik en ligt goed in de hand voor de eenvoudige klus!

Marga Reitsma

Het is een grote aanrader doordat het 100% nauwkeurig is en gemakkelijk in gebruik

Martin Stedema

Is voor een huiskamer voldoende in gebruik. Alleen niet in een ruimte waar veel metalen zitten.

Niels Sparreboom

En goed en betrouwbaar stuk gereedschap daar handig is voor iedere klussen!!

Patrick Van De Schoot

Mooi compact duidelijk hoorbaar en goed lichtsignaal

Penny Bruining

Bij ons heeft het zeker geholpen om op de juiste plek de sleuven in de muren te maken zonder beschadiging van leidingwerk en of electra.

Pepijn Wernaart
Een snelle nauwkeurige controle voordat je gaat boren is altijd beter dan 1 keer een foutje maken. Het is zijn geld meer dan waard.

Rolf Van Der Burgt

Het gebruik van het apparaat kan vele onnodige ongelukken voorkomen. Het gebruik is snel, gemakkelijk en bespaart een hoop ellende!!

Suzanne Korver-Heinen

Ik zou hem iedereen aanraden. Het ding werkt echt perfect en scheelt je hoop wat werk om anders na te gaan of ergens leidingen lopen

Timo Biondina
Beste leidingbuizenmeter die er is.

Eindoordeel Bosch PMD 10


Kopen


Bosch PMD 10

  • Type/soort digitale multisensor
  • Batterijvoltage 9,00 volt
  • Kleur(en) zwart, groen
Bosch PMD 10 Test panel 8,6 okt 2016
7,4 (8)
Test panel 8,6 okt 2016

Bosch Truvo

Bosch Truvo
Test panel 8.6 okt 2016
8,8 (4)
Test panel 8.6 okt 2016