Testpanel: Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic

Met het Kieskeurig.nl Testpanel voorzien wij consumenten van objectieve en onafhankelijke testervaringen met consumentenelektronica. Dit testrapport vertelt jou hoe het Kieskeurig.nl Testpanel de Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic heeft getest.
 
Volgens Bosch is de Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic een accuschroefboormachine met een ideale ergonomische constructie. Doe-het-zelvers zullen profiteren van de zeer compacte en lichte constructie. De krachtoverdracht is optimaal en een comfortabele bediening gegarandeerd, zodat doe-het-zelvers zeer aangenaam met de machine kunnen werken zo beweert Bosch. Om deze reden heeft de accuschroefboormachine de aanbeveling van de stichting Aktion gesunder Rücken (Actie Gezonde Rug) gekregen. Dankzij de borstelloze motor en de intelligente regelingselektronica is de PSR 18 LI-2 Ergonomic bijzonder volhardend. Ook complexe klussen zijn met de PSR 18 LI-2 Ergonomic geen probleem, want dankzij de Bosch Syneon-chip biedt de accu meer looptijd per acculading. In deze testpanel zal de opinie het uitwijzen of de Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic hier ook daadwerkelijk aan voldoet.

Aantal testers: 21
Geslacht: 9x man & 12x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken


       


Verwachtingen

Chanchal(25)
Ik ben blij dat ik voor het testen de 18V gekregen heb. Hierdoor kon ik hem goed vergelijken met de Makita. Ik had niet verwacht dat de Bosch zo lekker in de hand zou liggen en ook nog is lichter is dan een Makita 18V. Daarnaast heeft de accuschroefmachine genoeg kracht. En gaten boren gaat ook super.

Kerstin(27)
Hij voldoet echt helemaal aan mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat hij zo licht is en dat is een pluspunt.

Sharona(29)
We hebben zelf een boormachine van De Walt (3 accu's) deze vinden wij persoonlijk iets beter (sterker).

Maurice(29)
Voorgaand ook een 18Volt machine van Black & Decker gebruikt, deze komt niet in de buurt van deze Bosch.

Herma(30)
Erg fijne schroefmachine die goed in de hand ligt, met een verrassend lange accuduur!

Tom(30)
Door de ergonomische houding van de boor gaat boren nog soepeler en makkelijker! Dit had ik vooraf niet verwacht, maar is echt een pluspunt!

Marijn(31)
De tekortkomingen die de oude accuboormachines hadden zijn verholpen en de nieuwste technieken die beschikbaar zijn voor een betaalbare prijs zijn toegepast.

Producteigenschappen


Chanchal

De accuschroefmachine ligt heerlijk in de hand, en is licht. Zelf ook in bezit van een Makita 18V accumachine. Deze is een stuk zwaarder. Daarnaast zit het knopje voor het in draaien/uit draaien van schroeven op een.

Kerstin
Deze machine ligt pefect in de hand en hij is licht, wat ideal is voor vrouwen. Ik vond andere accuschroefmachines altijd erf zwaar en kreeg pijn in mijn polsen, maar bij dit model niet.

Sharona
De accu gaat lang mee, ligt goed in de hand en er zitten genoeg standen op.

Maurice
Deze accuschroefmachine is echt geweldig! Alles wat een thuisklusser eigenlijk van zo een soort apparaat mag verwachten, ligt goed in de hand, zeer krachtig en de accu gaat lang mee! Tevens is de verlichting ook heel.

Herma
De accu ging verrassend lang mee! De boormachine ligt goed in de hand. Ik heb zelf kleine handen en daardoor bij veel boor-/schroefmachines problemen dat deze niet goed in de hand liggen en/of functies slecht te bedienen zijn. Daar heb ik bij deze Bosch absoluut geen last van!

Tom
Wat mij direct opviel was gewichtsverdeling en het gewicht van de machine. Ten opzichte van bijvoorbeeld de Bosch PSR 18-Li2 is deze boormachine iets lichter, echter door het geplaatste handvat voelt hij veel vertrouwder en lichter aan. Vooral bij het schroeven zit je met het handvat en je hand in een lijn met de schroef, waardoor je de schroef er met een hand recht in kan draaien! Met boren heb je op deze manier nog meer kracht zonder extra kracht te zetten, wat weer bijdraagt aan de ergonomische houding van de boor en je eigen lichaamshouding.

Marijn
De accu's hebben een goede capaciteit, ook voor de wat zwaardere klussen zoals beton boren. Dit is mede mogelijk door de grote hoeveelheid draaimomentstanden waar uit valt te kiezen. Verder ligt de boormachine goed in de hand.


Verbeterpunten


Chanchal
Tot op heden geen minpunten ontdekt van de Bosch accuschroefboormachine. Ben benieuwd hoelang hij mee gaat bij intensief gebruik.

Kerstin
Geen.

Sharona
Meerdere accu's als je de boormachine koopt.

Maurice
Ik vind het koffer waar het apparaat in geleverd wordt ondermaats.

Herma
Standaard extra accu bijgeleverd, zodat je de machine kan blijven gebruiken wanneer de accu opgeladen wordt.

Tom
Geen verbeterpunten op dit moment.
Wellicht nog goed om toe te voegen welke accu's allemaal uitwisselbaar zijn, is de Syneon chip accu van deze machine met 2.5Ah ook uitwisselbaar met de 18v 2.0Ah zonder Syneon chip van de PSR 18-Li2? Dit kon ik nog niet terugvinden op de website, en kan bijvoorbeeld weergegeven worden in een tabel/overzicht.

Marijn
Het schuifje om boormachine in de achteruitstand te zetten vond ik prettiger bij de oude boormachines. Misschien is dit gewenning, maar ik had het graag zo gehouden.

Positieve punten

Chanchal
Dat het een lichte accuschroefboormachines is. En dat voor een 18 V machine. Vaak zijn deze lomp en zwaar. En daarnaast ligt de machine goed in de hand.

Kerstin
Ligt goed in de hand en is licht.

Sharona
Lichtgewicht, fijn in de hand!

Maurice
Verlichting, kracht, accuduur.

Herma
Lange accuduur.

Tom
Ergonomische houding is echt zeer positief te noemen, doordat de boorkop nu in een lijn is met je hand en arm kan je nog makkelijker schroeven indraaien en boren.
De machine is zeer krachtig.
De LED blijft gedurende langere tijd aan, waardoor je geen lichtopbrengst verliest en altijd ziet wat je doet!

Marijn
Krachtig en in balans.

Aanbevelen

Chanchal
Gezien de prijs en kwaliteit van de accuschroefboormachine zou ik hem zeker aanraden aan andere. Omdat hij net zo goed is als een duurdere machine van een ander merk. In alle oogopzichten is de accuschroefboormachine een mooie machine die lekker in de hand ligt en zijn werk goed doet.

Kerstin
Ik zou deze accuboormachine zeker aan mijn vriendinnen aanbevelen.

Sharona
Voornamelijk zou ik het aanbevelen voor vrouwen (klein, lichtgewicht en ergonomische).

Maurice
Ik heb samen met een vriend de zolder verbouwd en hij heeft zelf een Bosch Blauw accuschroever, hij was ook helemaal weg van dit apparaat.

Herma
Had nog geen ervaring met de schroefboormachines van Bosch, maar ben hier zeer positief door verrast. Vooral de lange accuduur en de handling zijn zeer goed bevallen.

Tom
Voornamelijk door de ergonomische grip, waardoor je nog beter en preciezer kan werken.
Bij traditionele boormachines had ik altijd handen te kort, omdat je door laag op het handvat kracht te zetten altijd de boor of de schroef uit zijn gareel drukte. Hierdoor ging hij vaak scheef bij mij of viel de schroef op de grond. Met deze boormachine is mij dat echt veel minder vaak overkomen. Daarnaast kan ik met minder kracht meer kracht uitoefenen doordat je hand en arm in een lijn zijn met de boorkop!

Marijn
Machine kan alle tot nu toe verrichte klussen aan op een prettige manier.

Eindoordeel


Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic kopen


Bosch 06039B0100

Bosch 06039B0100 Test panel 8,6 okt 2016
8,5 (4)
Test panel 8,6 okt 2016