Testpanel: BaByliss Homelight IPL

Op deze pagina vind je het testrapport van de BaByliss Homelight IPL.

De Homelight apparaten van BaByliss zorgen er met behulp van de Intense Pulsed Light (IPL) Technologie voor dat ongewenste haargroei op een veilige, pijnloze en snelle wijze wordt verwijderd.

Wij waren erg benieuwd naar gebruikerservaringen en lieten het Kieskeurig.nl Testpanel de nieuwste BaByliss Homelight apparaten testen.


Aantal testers: 15 testers
Verdeling: 2 mannen - 13 vrouwen
Leeftijdscategorie: 26 t/m 43 jaar
Duur van de test: 6 maanden

       

Infographic over de Babyliss Homelight IPL apparaten

Heb je geen tijd om het gehele testpanelverslag te lezen? Bekijk dan de infographic! Hierin staan de meest belangrijke testervaringen kort, eenvoudig en overzichtelijk omschreven. Klik op de afbeelding hieronder om de infographic in groot formaat te zien.resultaten babyliss ipl infographic 2016
Samenvatting

Het Kieskeurig.nl Testpanel heeft ruim 6 maanden de nieuwste BaByliss Homelight serie getest. Zij waren vooral tevreden over de veiligheid, gebruikersinformatie en de mogelijkheid om de IPL technologie gewoon thuis te kunnen gebruiken in plaats van naar een ontharingssalon te moeten.

Dat de BaByliss Homelight IPL apparaten de haargroei verminderen is met dit testpanel aangetoond. Echter is volledige ontharing binnen de testperiode van 6 maanden niet mogelijk, aldus de testers. 73% van de testers is (zeer) tevreden met het eindresultaat. Mocht je je nog afvragen of een IPL behandeling pijnloos is? Een IPL behandeling verloopt veilig en pijnloos volgens het testpanel.

Over het algemeen genomen zijn de meeste testers positief en tevreden over de IPL Homelight serie en hebben zij de apparaten beoordeeld met een eindcijfer van 7,5.

Reviews BaByliss  Homelight G945E

Wat zijn de positieve punten?

Yldou, 27 jaar
Ik vind het fijn dat het apparaat makkelijk in gebruik is, het behandelen gaat ook redelijk snel.

Marije, 29 jaar

Ik vind het positief dat het apparaat doet wat het belooft; ontharen.

Arjan, 30 jaar

Het meest positieve vind ik vooral de gebruiksvriendelijkheid.

Mylene, 32 jaar
Handzaam product. Werkt snel en simpel.

Welke verbeterpunten heb je?

Arjan, 30 jaar
Een verbeterpunt vind ik d flexibiliteit van de flitskop. Bijvoorbeeld rondom het sleutelbeen en de schouder was het moeilijk flitsen.

Mylene, 32 jaar
Het zou fijn zijn als je 'm ook makkelijker kunt gebruiken op hardere lichaamsdelen, zoals het scheenbeen.


Hoe heb je het gebruiksgemak ervaren?

Yldou, 27 jaar
Goed, ik ben niet echt ontevreden maar had gehoopt een iets heftiger resultaat te zien. Zo had ik een sterkere vermindering in haargroei verwacht. Maar het is in ieder geval wel lichter en lijkt het erop dat het minder snel groeit.

Arjan, 30 jaar
Goed, de beharing is nog erg plaatselijk. Er is geen duidelijke uitleg hoe je precies moet flitsen (snelheid, richting). Volgens de handleiding moest ik met 5 minuten mijn borst klaar hebben. In werkelijkheid is 10 minuten.

Marije, 29 jaar
Matig, ik heb gemerkt dat ik het lastig vond om steeds op gezette tijden te ontharen. Het kost telkens best veel tijd en dat kwam niet altijd goed uit. De IPL zelf werkt prima, alleen voor sommige plekken op m'n benen (bijv. schenen, enkels) was de opening van het laserlampje te groot dus was het erg lastig om een goede positie te vinden om dat stukje huid te kunnen behandelen.

Mylene, 32 jaar

Zeer goed, ging prima.

BaByliss G945E

BaByliss G945E Test panel 7,5 mei 2016
7,6 (3)
Test panel 7,5 mei 2016

Reviews BaByliss Homelight Compact G935E

Wat zijn de positieve punten?

Loes, 33 jaar
Zichtbare vermindering van de haargroei. Makkelijk in gebruik en kost weinig tijd.

Eefje, 34 jaar
Handzaam apparaat, zichtbaar effect. Redelijk snelle en pijnloze behandeling.

Bianca, 42 jaar

Erg makkelijk in gebruik en een pijnloze manier om van je ongewenste haartjes af te komen.

Frank, 42 jaar
Je moet een beetje doorzettingsvermogen hebben, maar dan werkt het uiteindelijk wel.

Welke verbeterpunten heb je

Frank, 42 jaar
Ik vond het toch lastig om goed contact met de huid te maken, maar dat kan persoonlijk zijn.

Bianca, 42 jaar
De lichtoppervlakte van het compacte model zou wel iets groter mogen. Hierdoor hoef je wat minder te "zappen".

Eefje, 34 jaar

Een extra opzetstuk voor kleine oppervlaktes zoals bovenlip of tussen de wenkbrauwen zou welkom zijn. Tevens een opzetstuk voor grotere oppervlakten is een aanrader.


Hoe heb je het gebruiksgemak ervaren?

Eefje, 34 jaar
Matig, Ik vind het een goed apparaat, het effect is bewezen op bijvoorbeeld mijn benen. Echter, doordat het oppervlak van de lichtflits zo groot is en volledig moet de huid moet raken, kan ik het apparaat niet of nauwelijks gebruiken voor de plekken waar ik haargroei het meest ongewenst vind, namelijk mijn bovenlip of tussen mijn wenkbrauwen.

Loes, 33 jaar

Goede ervaring hoor, al had ik wel een beter eindresultaat verwacht.

Bianca, 42 jaar
Goed, het is erg makkelijk om thuis uit te voeren. Gewoon even na het scheren. Ik had alleen wel gehoopt op meer resultaat.

Frank, 42 jaar

Goed, het is een bewerkelijke methode die uiteindelijk afneemt in frequentie, waarbij de behandeling zelf relatief veel tijd kost.


BaByliss G935E

BaByliss G935E Test panel 7,5 mei 2016
7,8 (3)
Test panel 7,5 mei 2016

Reviews babyliss Homelight Connected G946E

Wat zijn de positieve punten?

Laura, 28 jaar
Het apparaat is lichtgewicht en ligt goed in de hand. Het flitsen gaat zeer snel en is echt pijnloos (stand 3 bij mij). Ik vind het ook fijn dat ik al iets van resultaat merk. In de handleiding staat dat na 10 keer de haren echt weg zouden moeten zijn. Ik zit nu op 8 keer, dus ben heel benieuwd.

Laura, 26 jaar
Erg makkelijk dat je het gewoon thuis kunt doen.

Milou, 30 jaar

Het is gemakkelijk te gebruiken en het resultaat is geweldig. Duurt helemaal niet lang en kan makkelijk gebruikt worden onder het tv kijken bijvoorbeeld. Het laat geen haartjes achter en is hygiënisch.
 

Welke verbeterpunten heb je?

Heleen, 28 jaar
De app vergeet je snel aan het begin waardoor je gegevens niet geheel kloppen. Mogelijk is er hier nog iets in te bouwen als seintje dat de app gebruikt kan worden.

Laura, 26 jaar
De snelheid waarmee de flitsen worden afgegeven, zou je moeten kunnen instellen.

Laura, 28 jaar
Het oppervlak van de flits is wel iets te klein. Voor je bikinilijn en oksels is het groot genoeg en fijn dat je er heel precies mee kan werken, maar voor mijn benen niet.

Hoe heb je het gebruiksgemak ervaren?

Heleen, 28
Goed, erg fijn om op zo manier je haargroei te verminderen waardoor je ook minder vaak hoeft te scheren. Daarnaast duurt het niet heel lang dus is goed te doen!

Laura, 26 jaar

Goed, werkt prima en simpel. Enige is dat het langer duurt bij grote oppervlakken, bijvoorbeeld op je benen. Je hebt geduld nodig; zowel bij gebruik als voor het resultaat.

Milou, 30 jaar
Zeer goed, heel erg fijn en het resultaat is echt super. De haartjes verminderen aanzienlijk. Ik raad dit mijn vriendinnen ook aan!

Laura, 28 jaar
Zeer goed, ik vind het erg handig in gebruik. Scheren doe je toch en voor je bikinilijn en oksels (die ik onderhanden heb genomen) kost het niet veel tijd en moeite om daarna even met het apparaat te behandelen. Je moet er wel aan denken natuurlijk. Ik vind het thuis behandelen ook fijn omdat je je niet hoeft te schamen. Bij een salon heb je toch altijd te maken met iemand die je niet kent en dat ervaar ik als ongemakkelijk.

BaByliss G946E

BaByliss G946E Test panel 7,5 mei 2016
8,2 (12)
Test panel 7,5 mei 2016

Reviews Babyliss Homelight Essential G933E

Wat zijn de positieve punten?

Lisa, 34 jaar
Dat je het zelf thuis kunt doen.

Suzanne, 43 jaar
Thuisgebruik en veilig.

Heleen, 28
Dat het makkelijk te hanteren is en goed werkt.

Rachida, 28 jaar
Dat ik thuis, als het mij uitkomt, aan de slag kan.

Dit zijn de verbeterpunten:

Suzanne, 43 jaar
Maak het apparaat makkelijker om op de kin te gebruiken. Nu flitst het apparaat niet altijd op stukken van de kin.

Rachida, 28 jaar
Ik zou het een enorm pluspunt vinden wanneer deze apparaten ook draadloos beschikbaar zijn.

Lisa, 34 jaar
Ik zou iets verbeteren aan de vorm zodat het ook makkelijk is om je benen te doen. Ik moest hem nu verticaal houden zodat hij het ook deed. Hierdoor was het lastig om na te gaan waar je al geweest bent.

Hoe heb je het gebruiksgemak ervaren?

Suzanne, 43 jaar
Goed, prettig om thuis te gebruiken omdat ik dan alle tijd heb.

Lisa, 34 jaar
Goed, voor de benen is het niet een heel fijn apparaat aangezien het apparaat volledig in contact moet zijn met de huid wil ie werken. Ik ben niet heel erg groot dus moest op het apparaat in niet natuurlijke houdingen houden om continu goed huidcontact te hebben. Voor oksels en bikinilijn werkt het apparaat goed.

Rachida, 28 jaar

Zeer goed, heb ook mijn bikinilijn gedaan. Ging goed! En nu heb ik een super gladde huid.

BaByliss G933E

BaByliss G933E Test panel 7,5 mei 2016
7,4 (2)
Test panel 7,5 mei 2016