Audio streamen

Als muziekliefhebber kan je niet eigenlijk niet meer zonder jouw portable Bluetooth speaker. Of het nu in het park is waar je met een paar vrienden hebt afgesproken, bij de barbecue in de tuin of wanneer jullie gezellig samen koken – dankzij de lange accu-speelduur heb je overal en altijd je favoriete muziek bij de hand.

Doordat het aantal modellen en alle verschillende mogelijkheden hard zijn gegroeid lees je hier waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw portable Bluetooth speaker.


 

Wireless speakers

Bij het streamen van muziek is het eerste waar we vaak aan denken een Wireless speaker.

Je kan de wireless speaker onderscheiden in drie verschillende soorten, elk met hun eigen vorm van draadloze overdracht:

Bluetooth speaker
Een speaker die bedoeld is om muziek van je smartphone of tablet direct naar de speaker te streamen. Een bluetooth speaker is vrij compact en oplaadbaar zodat deze makkelijk overal te gebruiken is. Je kan deze in de tuin plaatsen, maar ook meenemen op vakantie of naar het strand. Nadeel van bluetooth is het beperkte bereik van zo'n 10 meter.

Bekijk alle Bluetooth speakers


AirPlay speaker
AirPlay is specifiek bedoeld voor Apple apparaten zoals de iPhone, iPad of Apple MacBook. Je kan eenvoudig via jouw wifi netwerk je muziek of video's in hoge kwaliteit streamen naar je televisie of luidsprekers.

Multiroom speaker
De multiroom speaker is een systeem om in huis van je muziek te kunnen genieten. Je kan in elke gewenste kamer een multiroom speaker plaatsen en zelfs onafhankelijk van elkaar naar je eigen muziek luisteren. De multiroom speaker wordt vaak bediend met een app voor je smartphone of tablet. Een voordeel is dat je gebruikt maakt van je eigen wifi netwerk en daardoor niet de beperking in afstand van een Bluetooth speaker hebt.

Bekijk alle Multiroom speakers

Bluetooth adaper

Beschik je nog niet over apparatuur die geschikt is om te streamen en is je apparatuur nog niet aan vervanging toe? Dan kun je ook op een heel eenvoudige en goedkope manier je bestaande stereo set uitbreiden met een bluetooth adapter. Op deze eenvoudige manier kun je toch je muziek van je smartphone of tablet streamen naar je geluidsinstallatie.


 

Chromecast audio
Wil je graag je wifi netwerk in huis gebruiken om je muziek naar je speakers te streamen, dan is de Chromecast Audio van Google een goedkope oplossing. Via je iPhone, iPad, Android-telefoon of tablet kan je songs zoeken, afspelen, onderbreken en in de afspeellijst zetten of het volume rechtstreeks vanaf je telefoon regelen. En daarbij kiezen uit populaire muziekservices zoals Spotify, Google Play Muziek, Deezer en Youtube.