Testpanel: Tefal Actifry Express XXL

Het Kieskeurig.nl testpanel geeft jou als consument een onafhankelijke samenvatting van een bepaald product. Op deze manier proberen we consumenten optimaal te informeren gedurende het orieëntatieproces op een product.

Ditmaal heeft het Kieskeurig.nl Testpanel de Tefela Actifry Express XXL getest. De Actifry is een frituurpan die werkt met hetelucht. Het vermogen van de friteuse is 1500 watt en heeft een bakcapaciteit van 1,5 kg. De Actifry Express XXL heeft een koele wand en een kijkvenster. Ook bevat de friteuse een timer, display en regelbare thermostaat.

Aantal testers: 19
Geslacht: 2x man & 17x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 3 weken       


Eerste reactie

Caroline(39)
Ik vond het design gelijk heel mooi en ik was verrast dat je er meer mee kunt bereiden dan enkel snacks.

Ghislaine(47)
Eerste reactie toen ik hem zag was dat ik hem heel erg mooi vond maar wel erg groot. En dat bleek ook wel want hij stond erg in de weg. Het was niet een apparaat wat je makkelijk in je kastje zet omdat je dat nu eenmaal zonde vind en hij is erg mooi vormgegeven. De maat van binnen is voor maaltijden goed maar het mandje voor bv frikandellen erg onhandig.

Kees(41)
Het is een groot apparaat dat heel veel ruimte in beslag neemt in de keuken. Wat betreft de bediening is het simpel en eenvoudig.

Annet(42)
De eerste reactie was wauw hij ziet er erg mooi uit. Makkelijk te bedienen.

Alexandra(37)
Positief. Mooi design. Compact. Vriendelijk gebruiksgemak. Ook is de ActiFry schoon - zeker ten opzichte van de traditionele frituurpannen -> hier komt namelijk geen frituurvet aan de pas. En wat ook heel fijn is: geen nare frituurlucht!

Art(47)
De Tefal ActiFry Express XXL is een uitermate handig apparaat voor in de keuken. Heel eenvoudig in gebruik en eenvoudig schoon te houden. Er kunnen heerlijke gerechten in klaar gemaakt worden, die ook nog eens gezonder zijn.

Manon(41)
Me eerste reactive was dat het best een groot apparaat is.

Richard(46)
Hoe werkt hij? de beschrijving is niet erg duidelijk. maar na uitproberen , blijkt het een fantastisch artikel te zijn. die meerdere malen per week is gebruikt. en blijft in ons huishouden.

Lenie(47)
In eerste instantie, wat een enorme bak, in tweede instantie hoe werkt dat ding in hemelsnaam en als laatste wat kun je er allemaal mee???

Meryem(43)
Gezond eten, niet veel afwas, hoef je eindelijk niet meer pannen te gebruiken.


Suzan(44)
Mooi design.

Riekie(55)
Mijn eerste reactie is dat hij zo groot is en heel veel plaats in neemt! Daarna denk ik wauw wat groot daar kan genoeg in een keer in voor mijn gezin. Heel handig! Ik gebruik hem voor 4 personen en daar is hij groot genoeg voor. Hij maakt wel veel lawaai en hij wordt erg warm, ook de onderkant. Ik heb hem op onderzetters gezet om mijn aanrechtblad te beschermen.

Ewelien(46)
Wow wat is die groot !
Na het eerste twee keer gebruiken wilde ik al opgeven. Wat en bende had ie er van gemaakt. En waardeloos om schoon te maken.

Frederiek(35)
Niet iets wat ik miste in de keuken.

Elly(44)
Wat is hij groot, fijn dat het (roer)bakken en frituren echt lekker smaakt. Bereiden duurt wel veel langer dan gewend.

Ilonka(55)
Ziet er mooi uit maar ik heb hem niet kunnen testen helaas.

Annette(49)
Het werkt heel eenvoudig ien is zeer veelzijdig. Ovensnacks, patat, aardappelgerechten en je kunt er in roerbakken zonder er steeds bij te blijven! Het apparaat is wel erg groot en met de hand schoonmaken is best wel een gedoe.

Marian(43)
Spannend!! Na het uitpakken eerst de boekjes bekeken, wat kan je er allemaal in maken?? OP het aanrecht staand vond ik het toch wel een beetje een lomp ding. (mijn keuken is niet zo groot) Natuurlijk als eerste gesnackt, dat smaakte prima!

Ron(50)
Mooi apparaat, wel wat groot en onhandelbaar.

Ria(49)
Hij is wel erg groot, en buitenverwachting hoe makkelijk het gebruik is, en dat het erg lekker smaakt wat wij erin gemaakt hebben.

Verbeterpunten


Caroline
Hij maakt behoorlijk veel herrie. Het snackmandje is niet echt handig in gebruik (met een tangetje 1 voor 1). Ik zou graag verschillende temperaturen in kunnen stellen.

Ghislaine
De maat is erg onhandig.het mandje passen gewoon geen frikandellen in die moet je eerst breken. Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik ga geen kwartier wachten op een frikandel.je kan er wel drie in krijgen zonder te breken maar dat is natuurlijk te weinig.als je eters hebt is het gewoon niet handig en komt al gauw de gewone patatpan weer om de hoek kijken en daar wilde ik juist vanaf.

Kees
Dat je voor bepaalde producten olie moet gebruiken, was voor mij een tegenvaller. Bij de Airfryer van Phillips behoeft namelijk geen olie toegevoegd te worden.

Annet
Ik vind het eten (op aardappelproducten na) wat droog uiteindelijk. Dus pluspunt groot minpunt vlees snel droog

Alexandra
Ik vind de tijd dat bijvoorbeeld een frikandel gebakken wordt, lang duurt (9 minuten). Dat is het dubbele ten opzichte van een traditionele frituurpan. Zeker als je met een groep bent, duurt het lang voordat alles gebakken is.

Daarbij vind ik het ronddraaiende gedeelte in de grote bak bij frietjes onhandig. De frietjes zijn toch iets minder knapperig dan in een frituurpan en ze worden door het draaiende gedeelte een beetje kruimelig.

Art
Minder goed of 'jammer' is dat het snackmandje niet tegelijkertijd met de draaiarm gebruikt kan worden. Hierdoor is het wat lastiger om bijvoorbeeld de friet en kroketten tegelijk te bereiden.

Manon
Ik vind de prijs redelijk duur.
Van buiten is het apparaat groot maar aan de binnenkant kan er niet heel veel in (maar in een gewone friuutapparaat kan ook niet veel en daar kan je ook geen eenpasnsgerechten in klaar maken)

Richard
wat kan je er allemaal mee. op verpakkingen wat je in de winkel vind is alleen maar airfry. we zijn er via facebook achter gekomen wat je er mee kan

Lenie
Bij de pan een duidelijke beschrijving van hoe het werkt (aantal graden en wanneer je welk onderdeel gebruikt en waar je de gerechten in doet, mandje of pan etc) Ik heb namelijk geen smartphone en moest veel opzoeken via internet.

Meryem
Hij is te groot voor een kleine keuken, dat vind ik we jammer. MOet echt een plaats voor zo'n apparaat hebben

Suzan
Een opbergmogelijkheid voor het snoer zou erg makkelijk zijn. Of een snoer leveren dat je helemaal los kan halen.

Riekie
hij mag wat minder lawaai maken. Hij mag wat minder warm worden en dan met name de onderkant. De onderkant wordt namelijk ook erg warm en je moet je aanrecht daarvoor beschermen. De deksel mag wel wat steviger. En het is wel jammer dat je de temperatuur niet kan regelen.

Ewelien
Schoonmaak
Door de kier worden droge bestanddelen naar buiten geblazen zoals broodkruimels en kruiden.

Frederiek
Te groot voor op de aanrecht

Elly
Ik vind het apparaat erg groot, neemt teveel ruimte van aanrecht in. Kan het motorblok niet onder de pan, ipv er achter? Met de xxl variant had ik verwacht dat het bereiden van 1 persoonsgerecht snel klaar zou zijn, dat viel tegen. Door de donkere deksel vond ik het lastig om goed te zien wat erin de pan gebeurd. Ik had ook steeds moeite om de ring van de bakpan eraf te krijgen. De grote van de pan bleek te klein voor mij te zijn om voor 6 personenom champignonenrisotto te maken.

Ilonka
Niet kunnen testen helaas

Annette
Lastig schoonmaken met de hand. Te groot. Signaal als het gerecht klaar is is veel te zacht.

Marian
Hij is wel wat lawaaieriger dan ik mij voorgesteld had en hij wordt aan de buitenkant nog best heet.

Ron
- Temperatuur is niet regelbaar. Er is niet te zien op welke temperatuur er gebakken wordt

- Het oppakken is moeilijk omdat hij rond en glad is

- Het zwaartepunt bevind zich aan de achterzijde, daardoor is hij niet goed in balans


Ria
ik vind het frituur mandje erg klein en hij is erg groot

Positieve punten

Caroline
Groot, makkelijk in gebruik. Fijn dat je met weinig olie snacks kunt bereiden.

Ghislaine
Vind het prettig dat je zonder al te veel vet patat en snacks kan bakken en dat je er gewone maaltijden in kan maken is natuurlijk een pre

Kees
Volgens mij worden de voedingswaarden van de bereide producten behouden. Wat betreft de bereidingstijd maakt het weinig uit tot de normale bereidingstijd. Het schoonmaken van het apparaat is gemakkelijk. Je moet het weliswaar meteen doen wanneer je klaar bent met het bereiden van de gerechten, want anders 'koekt' het wel vast.

Annet
Xxl voordeel. Dat je er veel in kunt doen. Dus konden we met zijn allen tegelijk eten

Alexandra

Schoon - omdat er geen frituurvet aan te pas komt. En geen nare frituurlucht.

Art
De Actifry is goed in het maken van gehele gerechten, door de draaiende arm in de pan. Hierdoor brand het eten niet aan, worden de ingrediënten gemengd en worden de producten rondom bruin en de patatjes knapperig. Verder maak je bijna geen gebruik van olie en vet, waardoor het gezonder is dan het traditioneel bakken en frituren.

Manon
Snelheid en vetloos

Richard
Minder vet. betere smaak van producten. knapperigheid van patat. kip mislukt nooit. de actifry is vele malen beter in gebruik dan de frituurpan . denk aan de kinderen

Lenie
Ik heb een combimagnetron en een frituurpan en zie zelf eigenlijk niet echt een voordeel van het in bezit hebben van een actifryer. Snacks zijn duurder voor de oven/actifryer en een pansgerechten gaan net zo makkelijk en snel in de wok.

Meryem
Vetarm. Je kan heel veel dingen maken met deze apparaat, frituur, roerbak, groente, ik ben zelf werkende vrouw, kwam ik thuis snel koken was het voor mijn.. kinderen waren wel dol op

Suzan
Makkelijk in gebruik. Alleen de timer hoeft aangezet te worden. Er is maar 1 temperatuur dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Riekie
De actifry is ideaal omdat je hem maar aan hoeft te zetten en er bijna geen omkijken naar hebt. Je hebt je handen vrij om wat anders te gaan doen of om extra eten klaar te maken op het gasstel.

Ewelien
Het eten wat eruit komt is heerlijk, niet vet, en weinig om kijken naar.

Frederiek
Vooral voor frietjes, vissticks etc heel handig, snel en knapperig.

Elly
Veel minder vet gebruiken bij frituur gerechten, die lekker smaken. Ideaal dat een pan vanzelf roert, je hoeft eigenlijk niets meer.

Ilonka
Zonder vet koken is gezonder.

Annette
Roerbakken zonder erbij te blijven! En het is uiteraard veel gezonder dan frituren. Kroketten vielen me tegen, te droog, maar andere ovensnacks, patat en aardappelgerechten gaat prima en is heerlijk.

Marian
Makkelijk grote hoeveelheden frietjes klaar maken!

Ron
- Producten die in de pan mogen draaien rond, zodat er een egaal bakproces verkregen wordt

- Bovenzijde is doorzichtig, zodat het verloop van het bereiden is te zien

- Bakt zowel verse als voorgebakken producten heerlijk knapperend

- Bij voor

Ria
Makkelijk in gebruik je zet hem aan en je hoeft er in principe niet bij te blijven.

Ervaring

Caroline
Leuk om er een app bij te hebben. Ik vond het wel lastig zoeken naar recepten (je kunt bijvoorbeeld niet op pasta zoeken, maar moet echt specifiek de pasta soort (spaghetti) zoeken. Zoeken met synoniemen zou prettig zijn.

Ghislaine

Weinig, ik snapte er niet veel van.

Kees
Het is gemakkelijk in gebruik. Je kan er veel gerechten mee bereiden.

Annet
Lekkere recepten maar niet veel gebruikt

Alexandra
Goede ervaring - leuk de diverse recepten (heb ook nieuwe recepten opgedaan!)

Art
De Actifry App is makkelijk in gebruik en de gerechten zijn prima beschreven. Ik mis wel de eenpansgerechten en de roerbak-gerechten. Ook de hele simpele gerechten mogen er in genoemd worden, vaak zitten er toch niet alledaagse kruiden of ingrediënten bij. Ook kloppen sommige gerechten niet, bij de stappen van het bereiden worden wel een producten genoemd die niet in het boodschappenlijstje voor komen.

Manon
Een paar keer om te kijken hoe iets te bereiden is.
Een idee voor een maaltijd hiervan gehaald.
Prima App.
Meer en gevarieerde ideen zou leuk zijn

Richard
Aantal recepten wel gebruikt, maar aangepast. stonden voor mij veel onbekenden gerechten in

Lenie
Kip, patat, wokgerechten, kippenvleugels, snacks en eenpansgerechten.

Meryem
Meer recepten kunnen ondekken

Suzan
Niet gebruikt

Riekie
Ik vind het nu nog niet zoveel toevoegen. Ik experimenteer liever zelf met gerechten.

Ewelien
Weinig. Ik vindt de recepten niet makkelijk. Veel ingrediënten moet je gebruiken daardoor ingewikkeld en ook niet duidelijk voor de gewone dingen die je Ron zou willen stoppen hoe lang zo iets zou moeten.

Frederiek
Lastig te gebruiken, dus gelijk weer verwijderd

Elly
Recepten op gezocht.

Ilonka
Geen

Annette
Lastig zoeken, ik had meer categoriën gewild.

Marian
Veel leuke en verschillende recepten!

Ron
Makkelijk met goede ideeën.

Ria
Vind de recepten die erin staan te veel bereiding nodig hebben ben meer iemand van de kant en klaar dingen erin doen app heeft wel een hele mooie uitstraling en is gemakkelijk in gebruik.

Tefal AH9518 kopen


Tefal AH9518

Tefal AH9518 Test panel 8,5 okt 2016
8,6 (71)
Test panel 8,5 okt 2016

Eindoordeel