Tips voor het kiezen en kopen van je smartphone

Met het uitgebreide aanbod aan smartphones van tegenwoordig is er keuze genoeg. Maar hoe bepaal je nou wat de juiste smartphone is voor jou? We geven je een aantal tips. 


Voldoet je huidige smartphone? 

Je bent misschien geneigd om direct prijsvergelijkers en prodivers naast elkaar te leggen op zoek naar jouw nieuwe smartphone. Maar vraag je eerst eens af, voldoet je huidige smartphone nog? Misschien ben je gewend om iedere twee jaar je abonnement te verlengen met een nieuw toestel erbij. Vergeet dan niet dat je uitgesmeerd over de duur van je abonnement nog altijd de volle prijs voor je smartphone betaalt. Daarom is het vaak interessanter om een toestel los aan te schaffen, met een goedkoper sim-only abonnement erbij. Voordeel: als je huidige telefoon nog voldoet, kun je wachten met de aanschaf van een nieuwe totdat je een mooie deal tegenkomt.


Welke smartphone past het best bij jou? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

Waarvoor gebruik je jouw smartphone? 

Voordat je de duurste opties langsgaat, is het belangrijk te weten waar je jouw smartphone voor nodig hebt. Wil je vooral whatsappen, internetten en muziek luisteren? Dan heb je echt geen iPhone van 1200 euro nodig, maar kun je voor 250 euro al een luxe smartphone kopen. Wil je wel de mooiste foto's, beste prestaties en mooiste beeldschermen, dan kom je al gauw in een hogere prijsklasse uit. Bedenk hierbij ook hoe lang je met jouw smartphone wilt doen. iPhones zijn vaak het meest geschikt voor de lange termijn, vanwege de goede ondersteuning met updates. Maar schade technisch heeft Apple niet de beste reputatie dus pak je iPhone wel goed in als je er lang mee wilt doen! 

Chinese smartphones

We kijken al snel naar merken als Samsung en Apple, maar wie een beetje slim shopt, koopt een Chinese smartphone. Als je daar al merken van kent, denk je waarschijnlijk aan Huawei of Oppo en OnePlus. Maar ook merken als Xiaomi, Vivo en Meizu bieden ontzettend goede smartphones voor maar een deel van de prijs die je zou verwachten. Hierbij komt wel wat uitzoekwerk kijken, want niet alle Chinese smartphones liggen al in de Nederlandse schappen. Let dus goed op bij welke webshop je bestelt en ga na hoe het zit met garantie en risico op importheffing. 


Welke smartphone past het best bij jou? Bekijk hier het aanbod

Bekijk

De (on)betaalbare iPhones

Veel mensen zweren bij de smartphones van Apple en kijken dan ook niet verder dan de nieuwste iPhone. Niet zo gek, want het besturingssysteem iOS is ontzettend gebruiksvriendelijk, de nieuwste iPhone werkt geweldig en Apple doet er alles aan om je vast te houden als iPhone (of liever nog Apple) gebruiker. Ook werkt alles van Apple perfect met elkaar samen. Heel prettig, maar je kunt je afvragen of het opweegt tegen de hoge prijs die je ervoor betaalt. Met prijzen ver boven de duizend euro voor een nieuwe iPhone zijn de smartphones van Apple niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch een iPhone? Overweeg dan een ouder model. Kwaliteitsverschil is in veel gevallen nauwelijks merkbaar en Apple zorgt ervoor dat je smartphone nog jarenlang meegaat met de nieuwste updates.