De ideale draadloze speaker voor de vakantie

De zomervakantie komt eraan! Klinkt dat al als muziek in de oren? Wacht maar tot je ook nog een goede draadloze speaker hebt. Met de juiste speaker zorg je ervoor dat je lange autorit, strandfeest of zwoele zomeravond altijd een succes wordt. Hier lees je waar je op moet letten bij het kopen van de ideale zomerspeaker.

Speaker voor de vakantie kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Accuduur

Op vakantie of tijdens een dagje strand heb je niet altijd de beschikking over een stopcontact. Draadloze speakers hebben doorgaans prima batterijen, maar het is wel zaak even goed te kijken hoe lang je er precies mee kunt doen. De sweet spot als het gaat om accuduur van speakers ligt zo rond de tien uur, genoeg voor een feestje of een flinke autorit. Er zijn speakers die maar een uur of zes meegaan, maar er zijn er ook waar je een volledig etmaal mee door kunt feesten.

Waterdicht

Een speaker die je meeneemt naar het strand, het meer of het zwembad loopt natuurlijk altijd het risico om nat te worden. Veel speakers zijn daarom tegenwoordig spatwaterdicht. Dat betekent dat ze gewoon door blijven werken als er druppels op vallen. Er zijn speakers die volledig waterbestendig zijn, waardoor je ze in principe gewoon in het zwembad kunt gooien, maar de vraag is of je dat wil - en of de feestgangers je dat in dank gaan afnemen.

Bereik

Binnen in huis of in de tent maakt het natuurlijk niet zoveel uit, maar als je je speaker gaat inzetten op een zomerfeestje, wil je natuurlijk niet dat hij er ineens mee stopt als je een stukje wegloopt. Daarom is het goed om te letten op het bluetooth-bereik van de speaker. Bij de meeste speakers ligt dat zo rond de tien meter, wat bij een flink tuinfeest nog wel eens te weinig kan zijn. Er zijn gelukkig ook draadloze speakers met een bereik van wel vijftig meter of meer.

Draadloze speaker kopen

Maar er zijn nog een paar dingen waarop je kunt letten. De vormfactor en het gewicht bijvoorbeeld, helemaal als je de speaker gaat meenemen op een hike of fietstochtje. Ook het gewicht is daarbij van belang. Sommige modellen komen met een handvat, zodat je ze nog makkelijker mee kunt nemen, of zelfs met wieltjes om hem de tuin in te rijden. Wat je ook zoekt, en waar je hem ook voor gaat gebruiken tijdens de vakantie, op Kieskeurig.nl vind je altijd de ideale draadloze speaker.