Witte was stralend wit krijgen

Witte was stralend wit krijgen

Wat je ook doet, witte was is na een tijdje nooit meer echt perfect wit. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om je was zo wit mogelijk te houden, en zelfs weer witter te maken! Met de tips in dit artikel heb jij binnen no-time weer een stralend witte was in je kast hangen. 


Weten welke wasmachine écht wit wast? Bekijk hier het huidige aanbod

Bekijk

Echt alleen wit

We kennen allemaal die ene rode sok die per ongeluk met de witte was is meegegaan, met een roze was als gevolg. Ook bij andere, minder opvallende kleuren gebeurt iets soortgelijks. Stop dus alleen écht witte kleding in je witte was, en laat dat grijze t-shirt en die lichtroze sokken even liggen voor je volgende wasje. Hoe witter je kleding de wasmachine in gaat, hoe witter het er ook weer uitkomt.

Wasmiddel voor witte was

Het wasmiddel is een altijd belangrijk, maar bij witte was misschien nog wel meer. Ten eerste raden we voor witte was altijd een waspoeder aan, in plaats van vloeibaar wasmiddel. Zorg ook dat je een poeder speciaal voor witte was gebruikt, omdat daar al bleekmiddelen aan zijn toegevoegd. Doe ook niet te weinig, maar vooral niet te veel wasmiddel bij je kleding: gewoon wat er op de verpakking staat, het staat er niet voor niets.

Witte was weken

Is je was grijzig geworden? Dan kun je het een nachtje laten weken voor je het in de wasmachine stopt. Warm water met een beetje wasmiddel doet wonderen, of harde groene zeep in heet water. Een aantal aspirientjes aan het water toevoegen kan ook goed helpen. Heb je geen tijd om een nacht te wachten? Kook dan water in een pan met in schijfjes gesneden citroen erin. Haal de pan van het vuur en laat je kleding een uurtje weken. In alle gevallen geldt: goed uitspoelen en daana gewoon in de wasmachine.

Do’s en don’ts

Maar er zijn ook dingen die je gewoon bij je was kunt doen om ze net dat beetje witter te maken. Soda helpt bijvoorbeeld, en ook azijn is al een oud middeltje. Zelfs een bruistablet voor je kunstgebit werkt, al moet je die wel in het laatje van je machine stoppen, en niet bij de was. Wat je in elk geval niet moet doen is zelf bleekmiddel toevoegen, en ook chloor is uit den boze. Misschien wordt je was iets witter, maar grote kans dat je je kleding onherstelbaar beschadigt.