Huismiddeltje tegen de jeuk van muggenbeten

Aan het eind van de zomer en aan het begin van de herfst zitten we vaak helemaal onder de muggenbeten als we vergeten om een antimuggenproduct te gebruiken. Er zijn allerlei middeltjes verkrijgbaar die de jeuk dan kunnen verlichten, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf het probleem oplossen met iets dat je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt.


Meer ideeën opdoen voor jouw Staycation? Wij geven je tips!

Lees meer

Jeuk

Muggenbeten zijn heel vervelend, en je kunt soms gek worden van de jeuk. Vaak word je ’s nachts gebeten, wat betekent dat je niet zomaar even naar de winkel kunt om iets te halen wat tegen de jeuk werkt. Gelukkig kun je het jeukerige gevoel laten stoppen door een stuk keukenpapier in een beetje ciderazijn te dopen en er een aantal seconden mee over de muggenbeet te wrijven.

De jeuk wordt minder, en vaak werkt het zelfs beter dan de producten die je in de winkel kunt kopen. Je moet het een aantal keer per dag herhalen, want het jeukerige gevoel komt na een tijdje wel weer gewoon terug.

Zit je echt helemaal onder de muggenbeten, dan kun je ook wat ciderazijn aan het badwater toevoegen, zodat het over je hele lichaam wat verlichting geeft.