3 koptelefoon-functies waar je niet zo vaak aan denkt

Je koptelefoon, of oordopjes als je dat fijner vindt, is een apparaat dat je ongetwijfeld vaak gebruikt. Je hebt vast al genoeg research gedaan als je er eentje gaat kopen. Maar er zijn een paar functies waar minder vaak aan wordt gedacht. Dit zijn drie onderschatte, maar ontzettend handige functies van je koptelefoon of oortjes.

Koptelefoon kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Meerdere apparaten

Tegenwoordig zijn bijna alle koptelefoons en oordopjes die je kunt kopen draadloos, helemaal als je er een beetje in wil investeren. Dat is handig, maar het kan vervelend worden als je vaak switcht van apparaat, bijvoorbeeld tussen je laptop en telefoon. Maar daar is een oplossing voor: steeds meer koptelefoons kunnen met twee apparaten verbinden, zelfs tegelijkertijd. Zo hoef je niet steeds in de bluetooth-instellingen te duiken, maar kun je je koptelefoon altijd blijven gebruiken.

Oorkussens

De oorkussens van koptelefoons, en eigenlijk ook die van oordopjes, worden vaak voor lief genomen. En dat terwijl ze ontzettend belangrijk zijn, vooral als je je koptelefoon vaak op hebt. De pasvorm an sich is al belangrijk: je wil natuurlijk niet dat je oren platgedrukt worden. En dan is er nog het materiaal. Duurdere koptelefoons hebben vaak hoogwaardige kunststoffen die ervoor zorgen dat je je koptelefoon zonder problemen een paar uur achter elkaar op kan hebben.

Spraakherkenning

Veel koptelefoons hebben noise cancelling, maar dat kan wel eens een probleem zijn als je tussendoor een gesprek wil voeren. Daarom hebben sommige koptelefoons een functie voor automatische spraakherkenning. De koptelefoon weet wanneer je begint te praten, en schakelt dan automatisch de muziek en de noise cancelling uit. Zo hoef je niet elke keer je koptelefoon af te zetten als er een collega naast je bureau staat of als je iemand tegenkomt in de stad.

Koptelefoon kopen

Ben je op zoek naar een goede koptelefoon? Op Kieskeurig.nl zijn er honderden te vinden. Of je nu voor een high-end koptelefoon van JBL of Sennheiser gaat, een goedkopere hoofdtelefoon nodig hebt voor in de sportschool of de juiste AirPods zoekt, je vindt het er allemaal, in elke prijsklasse, en met alle bovengenoemde functies. Neem dus snel een kijkje op Kieskeurig.nl en vind de koptelefoon of de oordopjes die het beste bij jou passen.