Altijd gekoelde drank? Koop een wijnkoelkast

Natuurlijk is het bij heel veel dingen in het leven de vraag of je het écht wel nodig hebt, en bij een wijnkoelkast is die vraag simpel te beantwoorden. Maar het is wel een ontzettend handig apparaat, en niet alleen in de zomer. Denk je erover om een speciale wijnkoelkast te kopen? Check dan deze tips en de populairste modellen!

Wijnkoelkast kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Voordelen wijnkoelkast

Een wijnkoelkast heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste is er de ruimte: vooral bij grote gezinnen staat de koelkast meestal stampvol, en dan is een plekje vinden voor een doosje wijn niet zo eenvoudig. Bovendien gaat de deur continu open en dicht, wat voor speciale wijnen niet altijd even goed is. Handig is ook dat je de wijnkoelkast niet per se in de keuken hoeft te zetten, hij kan overal staan. En dan is er natuurlijk nog de eigen temperatuurregeling die je niet moet vergeten.

Formaat

Voor je meteen naar de winkel rent of Kieskeurig.nl gaat afstruinen, moet je eerst even nadenken over de grootte van je toekomstige wijnkoelkast. Wijnkoelkasten zijn ongeveer zo groot als een tafelmodel koelkast, maar ze kunnen veel verschillende afmetingen hebben. Meet dus goed de plek op waar je hem neer wil gaan zetten, want je wil natuurlijk wel dat hij op z’n plek past. De grootte, en dan vooral de inhoud, is ook belangrijk voor het aantal flessen wijn dat je erin kunt stoppen.

Temperatuurbereik

Iets anders om goed over na te denken is het temperatuurbereik. Dat is de hoogste en de laagste temperatuur die je kunt instellen. Sommige wijnkoelkasten kunnen bijna net zo koud als je gewone koelkast, tot wel vijf graden of zelfs nog lager; andere gaan niet lager dan een graad of elf. Ook de maximale temperatuur is belangrijk, voor die prachtige flessen rode wijn die je natuurlijk niet te koud wil laten worden. Sommige wijnkoelkasten hebben meerdere zones met verschillende temperaturen, of zelfs een vriesvak.

Wijnkoelkast kopen

Op zoek naar een wijnkoelkast? Het formaat en de temperatuur zijn de belangrijkste dingen, maar er zijn nog meer zaken. Het geluidsniveau is belangrijk als je hem in de (open) keuken gaat neerzetten. Het is ook handig even te kijken of je zelf de plateaus zelf van plek kunt veranderen, om de ruimte optimaal te benutten. En dan is er natuurlijk nog de prijs: wijnkoelkasten beginnen rond de 200 euro, maar ze zijn er ook van meer dan 2000. Klaar om te kiezen? Alle prijzen vind je natuurlijk op Kieskeurig.nl.