Tips voor je Nespresso-machine

Een Nespresso-koffiemachine is een ideale manier om ‘s ochtends lekker wakker te worden zonder dat je zelf uitgebreid koffie hoeft te zetten. Ideaal, maar dan wil je natuurlijk wel het beste uit je apparaat halen, en ervoor zorgen dat hij zo lang mogelijk goed blijft werken. Met deze tips zet je de komende tijd een heerlijk bakje Nespresso.

Ook elke ochtend een Nespresso? Bekijk het aanbod

Bekijk

Schoon en ontkalkt

Bij ieder apparaat dat water gebruikt, vormen zich uiteindelijk kalkophopingen. Die verstoren de werking van je apparaat en kunnen er zelfs voor zorgen dat hij kapot gaat. Daarom is het zaak om je Nespresso goed schoon te maken en hem regelmatig te ontkalken. Doe een zakje ontkalkingsmiddel in het reservoir, samen met een halve liter water, houd de glijder open en druk tegelijkertijd op alledrie de knopjes. Nu zal je Nespresso zichzelf van het achtergebleven kalk ontdoen.

Waterhardheid

Kalk ontstaat dus door water, en hoe harder het water, des te meer kalk erin zit. Hoe hard het water is dat bij jou uit de kraan komt, hangt grotendeels af van waar je woont: dunbevolkte gebieden hebben vaak wat zachter water dan de Randstad. Maar reken je niet meteen rijk, want elk soort kraanwater in Nederland bevat kalk, en een beetje kan al genoeg zijn om je Nespresso aan te tasten. Vaak ontkalken dus, en anders kun je altijd een waterontharder overwegen.

Warme kopjes

Houd je van gloeiend hete koffie en vind je het ook altijd vervelend als ‘ie al is afgekoeld voor je goed en wel op de bank bent gaan zitten? Daar is een simpele oplossing voor: doe voor je koffie gaat zetten heet water in de kopjes die je gaat gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je kopje alvast wordt voorverwarmd, zodat er minder warmte verloren gaat bij het inschenken van de koffie. Zo blijft je koffie langer goed, en koffiekenners en barista’s zweren er al jaren bij.

Nespresso kopen

Klaar om je eigen Nespress-machine te kopen? De prijs is natuurlijk erg belangrijk. Zo kost de Krups Inissia nog geen honderd euro, terwijl de CitiZ&Milk voor het dubbele van eigenaar verandert. Let ook goed op de koffiesoorten die je er allemaal mee kunt maken, want dat verschilt nogal. Het fijne van Nespresso is dat je de keuze hebt tussen verschillende merken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Al die voor- en nadelen vind je natuurlijk op Kieskeurig.nl.