Altijd vers brood met een broodbakmachine

Een vers brood van de bakker is natuurlijk veel lekkerder dan een uit een zak bij de supermarkt vandaan, maar het is niet altijd even goedkoop, en bovendien heeft niet iedereen een bakker om de hoek. Een broodbakmachine kan dan uitkomst bieden. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een broodbakmachine gaat kopen.

Broodbakmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wat is een broodbakmachine?

Een broodbakmachine is een apparaat waarmee je zelf kakelverse broden kunt bakken. De meeste broodbakmachines werken volgens hetzelfde principe: je stopt de benodigde ingrediënten erin, stelt een programma in, en de machine doet de rest. Je hebt er geen omkijken naar, en een paar uur later kun je genieten van een heerlijk versgebakken brood, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Ideaal, vooral tijdens regenachtige herfstdagen!

Grootte

Een van de belangrijkste aspecten om op te letten is de grootte, niet zozeer van het apparaat zelf, maar van het brood dat je ermee kunt bakken. De meeste broodbakmachines kunnen broden bakken van ongeveer een kilo, maar er zijn ook kleinere modellen voor kleinere broden, of apparaten waarmee je brood voor het hele gezin kunt bakken. Het is maar net de vraag wat je nodig hebt, maar als je twijfelt, kun je het beste voor een wat groter model gaan.

Oriëntatie

Qua oriëntatie van het bakblik zijn er twee soorten: rechtopstaande en horizontale bakblikken. Rechtopstaande blikken hebben als voordeel dat je brood minder beschadigt als je het eruit haalt, en dat het eruit halen van het brood sowieso een stukje makkelijker is. Er bestaan ook broodbakmachines waarbij het bakblik horizontaal ‘ligt’, dus zoals je hem op de snijplank legt. Dat is op zich handig, maar het brood beschadigt makkelijker als je het eruit haalt.

Broodbakmachine kopen

Ga je een broodbakmachine kopen? Er zijn meer dingen waarop je kunt letten. Een machine met een timer is absoluut geen overbodige luxe, anders blijf je heen en weer lopen. Een handige functie is de mogelijkheid tot het instellen van de dikte van de korst. Er zijn ook modellen waarmee je cake kunt bakken, of zelfs jam kunt maken. En de prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk: een goede broodbakmachine kost zo tussen de 100 en 200 euro. Vergelijk alle prijzen op Kieskeurig.nl.