Laten we even eerlijk zijn, ik review vaak tech op Astronautech.com dus misschien plaats ik daar ook wel een uitgebreide review van dit apparaat. Anyway, even een situatieschets: Ik woon op 7 hoog in een studio van 30 m^2 met een plafond van 2,50 m hoog. Het enige raam wat open kan betreft aan draai-kiepraam wat naar binnen opent. De afbeeldingen in de handeleiding voor het bevestigen van de hoes zijn onduidelijk.
Aan de bijgeleverde afsluithoes heb je zo goed als weinig, het klitteband waarmee je de afsluithoes kunt bevestigen op het raamkozijn en het raam, hecht niet goed genoeg aan het raam en valt er dus vanaf. Dit komt mede door het verschil in druk tussen binnen en buiten maar ook doordat de slang voor een deel met het gewicht op de hoes rust. Omdat de plaklaag van het klitteband lost gaat zitten, komt er dus alsnog lucht binnen waarmee de hoes zo goed als nutteloos is. Tip aan Inventum, lever betere kwaliteit klitteband mee, het liefste een klitteband wat beter plakt op plastic oppervlakken zoals raamkozijnen vandaag de dag.
De Airco zelf heeft een vrij modern design en daar heb ik zeker geen klachten over. Het geluid wat de airco produceert is wel hinderlijk en vergelijkbaar met een het geluid van een wasdroger die aan staat. Er komt daadwerkelijk flink wat geluid uit het apparaat en ik betwijfel of je in slaap kan vallen met het apparaat aan op 5 meter afstand van het bed. Ik denk niet dat dat gaat lukken. Wanneer de airco op de koelstand staat is er geen verschil in geluid tussen de slaapmodus of de maximale koelmodus. Ook is er geen verschil in geluid tussen de minimale koelmodus en de maximale koelmodus. Wanneer je de airco op alleen ventileren zet is de airco wel fluisterstil. Wanneer de compressor aanschiet om te koelen, bijvoorbeeld als het warmer wordt dan de door jou ingestelde temperatuur, dan gaat de compressor binnen een tijdsbestek van 5 seconden aan waardoor je niet schrikt van het geluid. Wanneer de compressor wordt uitgezet omdat de door jou ingestelde temperatuur is bereikt gaat de compressor in 1x uit en hoor je een "tik". Dit vind ik erg jammer, want je zou dit 's nachts maar horen.
De airco koelt goed en is in zijn productcategorie een van de goedkoopste op de markt. Daarnaast heb je 5 jaar garantie en ook dat is erg netjes. Voor prijs/kwaliteit krijgt de airco 4 sterren. Voor voldoet aan verwachting 2,5 (vanwege de hoes en het toch wel flink aanwezige geluid), voor de mogelijkheden 3,5 ster omdat het lastig is om het het apparaat te slapen vanwege de tik wanneer de compressor uit gaat en voor het moderne design 4 sterren.
Pluspunten
- Mooi design
- Alle accessoires bijgeleverd
- 5 jaar garantie
Minpunten
- Toch wel vrij luid
- Hard tikgeluid als compressor stopt