Uitslag testpanel Acer Swift 5

acer 5 notebook header


De Swift 5 weegt minder dan één kilo en combineert mobiliteit ook nog met een stijlvolle uitstraling. De 15.6 inch laptop heeft een touchscreen en een sterke kleurweergave. Ook de batterijduur, van maximaal 10 uur, bleek een groot pluspunt te zijn. Meer daarover en alle andere resultaten lees je in dit testverslag.

De eerste reactie:

Jaro:
“Het eerste wat ik merkte toen ik de Swift 5 vast had, was zijn gewicht. Of het juist hebben van weinig gewicht. Hij is superlicht, wat voor mij als student ideaal is. Je krijgt geen last van je rug als je de laptop moet meenemen, want je merkt er niks van met z’n 0,97 kg. Hij is bovendien supersnel.”

Peter:
“De laptop en de oplaadkabel zijn erg licht en compact. Ik merk het ook aan mijn rug, dat ik veel minder kilo’s aan het mee dragen ben. De accu gaat de hele dag mee. De behuizing van de laptop is van metaal en kan wel tegen een stootje.”

Herman:
“Bij het uitpakken van deze laptop denk je: is dit een laptop? De Acer Swift 5 is namelijk extreem licht, hij is door mij werkelijk met twee vingers op te tillen. Dan zou er wel bezuinigd zijn op accu of materialen? Maar dat is niet het geval. Ik ben blij verrast door de gebruikte materialen, waar ik in het verleden de laptops van Acer een hoog ‘plastic’ gehalte vond hebben, had ik daar nu geen last van.”

Danny:
“Ik was verbaasd hoe makkelijk het is om een touchscreen te gebruiken op een laptop. Vroeger gebruikte ik het niet en ik zal het nu missen als ik het niet meer zou kunnen gebruiken.”

Wilgert:
“Na uitpakken van de laptop valt onmiddellijk op hoe ongelofelijk licht van gewicht dit apparaat is. Nog geen kilo en zo dun dat het in bijna iedere tas past tussen je andere spullen. De oplader is ook klein en gemakkelijk mee te nemen. De laptop ziet er ook mooi uit met een (in mijn geval) aluminiumkast. En hij voelt ondanks het gewicht stevig aan.”

Voordelen:

  • Superlicht
  • Lange batterijduur
  • Goed geluid
  • Mooi design
  • Metalen behuizing
  • Krachtig en snel
  • Scherp en helder beeld
  • Bouwkwaliteit
  • Gebruiksgemak
  • Touchscreen

Jaro:
“De Acer Swift 5 is supersnel. Hij schakelt soepel over tussen verschillende programma’s. De bewegingen met drie of vier vingers is dus ideaal. Qua hardware is het een sterk staaltje bouwwerk. De accu gaat ook lang mee, zeker een hele dag van ongeveer acht uur. De oplader is klein en ook gemakkelijk mee te nemen, dus zonder stroom hoef je niet te komen zitten.”

Peter:
“De laptop start razendsnel op wanneer ik ‘m aanzet. Ideaal wanneer ik van werkplek moet veranderen of de trein in of uit moet stappen. Het beeldscherm is een touchscreen. Wat wel even wennen is voor mij, maar naarmate ik er langer mee werk, vind ik het steeds makkelijker. Ik hoef niet met de muis of het touchpad te zoeken waar ik gebleven was en het gebruik van de touchscreen verlicht mijn polsen.”

Herman:
“De laptop is supersnel, binnen 10 seconden is deze opgestart. Alle programma’s draaien soepel, ik heb nooit last gehad van enige haperingen. De kleuren van het scherm zijn echt goed. Ik ben een muziekliefhebber. Ik kijk veel YouTube-filmpjes en gedownloade clips, en ik was blij verrast. Ook de kijkhoeken vind ik prima.”

Danny:
“De speakers zijn heel goed. Toetsenbord vind ik wel lekker, ik kan hierdoor ook snel aan mijn verslagen werken. Verbinding maken met wifi is ook erg snel. Handig als je veel reist.”

Wilgert:
“Natuurlijk wilde ik eens kijken hoe mooi het beeld op dit scherm was en ben daarom films gaan kijken. Twee dingen vallen dan meteen op. Ten eerste wordt er supersnel verbinding gemaakt via wifi en het streamen gaat zonder haperen. Top en heel aangenaam bij het bekijken van een film. Ten tweede is het beeld erg mooi. Scherp en sprankelende kleuren.”acer swift 5


Nadelen?

Jaro:
“De vingerafdruk is superhandig als hij het doet. Helaas heb ik al een paar keer gehad dat ik echt m’n vinger moest draaien en opnieuw moest proberen. De oplaadpoort vind ik wel een beetje gammel en had ik liever iets steviger gezien. Maar wat wel superfijn is aan deze laptop is dat hij veel poorten heeft.”

Peter:
“Doordat de laptop compact is, zijn een aantal toetsen ‘samengevoegd’. Hierdoor zijn de toetsen home/end samengevoegd met de toetsen PgUp/PgDn. Hier raak ik maar niet aan gewend.”

Herman:
“De laptop wordt geleverd met Norton Security, zelf ben ik hier geen liefhebber van, maar dat is een persoonlijke keuze. Ik zou overwegen deze laptop aan te schaffen, maar ik vind de adviesprijs aan de hoge kant.”

Danny:
“Voor het 4K-video bewerken en high end gamen zou ik deze laptop niet gebruiken. Maar voor het normale werk, zoals verslagen schrijven, lichte foto bewerking, light gaming en video’s bekijken zou ik hem zeker aanraden.”

Wilgert:
“Wat ik wel erg vervelend vind is dat na de keuze voor de Nederlandse taal en het toetsenbord met de VS (internationale) indeling ik bij opstarten werd verrast, doordat ik steeds het toetsenbord met Nederlandse indeling kreeg te zien. Nakijken in de handleiding leverde hier helaas geen oplossing voor. Uiteindelijk heb ik via de instellingen enkele toetsenborden verwijderd, zodat ik bij opstarten de juiste toetsenbordindeling krijg. Vervelend dat dit nergens beschreven is en je dat zelf moet ontdekken.”

 

Bekijk de prijzen