Het begint leuk, ik wilde een halve PC kopen zodat ik deze thuis verder met oudere onderdelen kan gaan knutselen. Dus ik stel meerdere onderdelen aan hardware samen. Tot zo ver gaat het goed!
Ik bestel mijn onderdelen en zie achteraf dat 1 van de producten een levertijd had van 10 dagen. Jammer, dus ik annuleer mijn bestelling want ze zijn na 17:00 uur niet meer telefonisch bereikbaar, en ik wil mijn spullen tog wel de volgende dag binnen hebben! Het koste Alternate iets van 4 dagen (inclusief weekend) om mijn bestelling te annuleren en een dag extra om het geld terug te boeken (iets van 800 euro). Dus vrijdag annulering aanvragen, dinsdag door alternate verwerkt, woensdag geld terug.
Dat dit zo lang duurt is minpunt nummer 1, maar het is geen ramp, dit kan gebeuren.
Direct nadat ik deze bestelling geannuleerd had, heb ik natuurlijk een nieuwe bestelling gemaakt met alle onderdelen die direct leverbaar zouden moeten zijn. Het was 21:55, dus voor 22:00. Ik zou het begrijpen als het een dagje later zou zijn omdat het zo dicht tegen de 22:00 aan zit. Ik zit dus de volgende dag te wachten op mijn pakketje, maar die kwam niet! Ik controleer op mijn mail, NIETS! Ik denk "Dit klopt volgens mij niet, ik zou tog een mail met track en trace moeten krijgen?". Nou, wat blijkt nou? De dag nadat ik de bestelling geplaatst heb, zijn 2 van mijn 6 producten niet meer direct leverbaar! Niet zomaar een dagje later of zo. Nee, maar liefst 10 werkdagen! Het is nu al bijna een week geleden, en de leverdatum is al meerdere keren weer veranderd (3 dagen eerder dan de voorspelde 10 dagen, dus in mijn voordeel). Het feit blijft dat Alternate dus zomaar de levertijden doet aanpassen in de nadeel van de klant, en dat ze hierbij de klanten niet over doen verwittigen. Had ik dit geweten, dan had ik ergens anders besteld. Ik geloof gerust dat als ik de volgende dag gebeld had, dat ik mijn bestelling had kunnen wijzigen. Maar als ik al zoveel problemen heb, dan wacht ik liever een week dan dat ik met een klantenservice moet gaan stoeien!
- ServiceOnvoldoende
- LeveringSlecht