Alternate

Alternate is van oudsher één van de grotere online leveranciers van computers, computercomponenten en multimediaproducten in Europa. In de loop van de jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid met aanverwante producten als huishoudelektronica, gereedschappen en speelgoed. Tegenwoordig worden vanuit logistieke centra in Duitsland, Nederland en België alle landen in Europa beleverd, zowel rechtstreeks naar de eindgebruiker of als fulfilment partner voor andere verkopers. Alternate is daarmee één van de meest succesvolle e-commerce ondernemingen in haar branche.
6.1

Deze score is gebaseerd op 45 goedgekeurde reviews die in het afgelopen jaar voor Alternate zijn geschreven. In de gemiddelde beoordeling tellen oudere reviews minder zwaar mee dan de meest actuele reviews. Lees meer over deze berekening

remco74716-09-2009
5.0
Website en bereikbaarheid zijn prima, maar de aftersales is waardeloos. Heb in de winkel gevraagd om advies voor een home-theater pc, en ik krijg een doos met onderdelen mee, maar eenmaal thuis gekomen (1 uur rijden) blijkt het verkeerde intern geheugen geadviseerd te zijn, want dit paste niet in de slots op het moederbord. Moet ik op eigen kosten terug sturen, terwijl het hún fout was. Daarom vroeg ik immers om advies, anders had ik het wel online gekocht. Zelfs de medewerkers van consuwijzer.nl vinden dat Alternate die kosten had moeten betalen. Ik kreeg alleen het aankoop bedrag terug.
Biskwietje18-08-2009
4.0
Bij 1e aankoop bij deze winkel; Product besteld op Donderdag. Medewerker A gaf aan dat naar verwachting het 's middags of de volgende dag weer op voorraad zou zijn. Donderdag een week later gebeld mbt navraag verzending. Medewerker B gaf wederom aan dat het 's middags weer op voorraad zou zijn. Dit was dus meteen de laatste keer dat ik iets bij deze winkel bestel..
AKD08-06-2009
Na de Laptop opgestart te hebben moest er gekozen worden in welke taal geinstalleerd moest worden (in het Frans overigens). Waarschijnlijk heb ik iets niet helemaal juist gedaan..?? Nu is alles in het Frans geinstalleerd. Laptop aangeboden aan de Technische Dienst. Zonder zelfs maar te kijken kreeg ik de mededeling dat er niets aan te doen was en kon ik vertrekken met de boodschap dat het gemaakt(!!) kon worden echter voor ca. 60 euro. Nergens een CD, instructie of opmerking dat dit risico er in zat....

ger smits08-04-2009
4.0
Ik heb een WD externe harde schijf gekocht die het na 26 maanden (net 2 maanden buiten de garantie) begaf. Alternate vergeefs diverse E-mails gestuurd en geen enkele reactie ontvangen. Pas na telefonisch onderhoud en een E-mail later kreeg ik de bevestiging dat ze niets voor me konden betekenen. Zelfs geen enkele coulance of korting op een andere harde schijf. Slechte service en klantvriendelijkheid.
stevenema01-03-2009
deze site doet wat ie moet doen en goed ook.
r.schaank22-02-2009
Vlotte en goede telefonische informatie. Snelle levering.
FedorB05-02-2009
5.0
PC gekocht in onderdelen. (ca. 2400 euro) Eerst telefonisch contact gehad of alles voorradig was, kom er een eind voor rijden. Ja, meneer alles is er. In de winkel bij de afhaalbalie 20 wachtende voor me (niet overdreven) en bij bijna iedereen was er wel iets mis (ook niet overdreven). In mijn geval (2 uur later)bleken de onderdelen van mijn PC in het voorraadsysteem van Alternate aanwezig maar de helft was in het magazijn niet aanwezig. Het alternatief? Duurder of wachten. Dit bedrijf heeft de voorraad en organisatie niet op orde. Ik snap dan ook niet hoe bij Kieskeurig deze winkel- beoordeling zo hoog kan uitvallen. Ook al werkt de pc- configurator op de Alternate website perfect. Ik doe geen zaken meer met dit bedrijf.
fabienloonstra25-01-2009
5.0
Nadat mijn biosupdate van het moederbord mislukt is, was ik genoodzaakt om dit door Alternate te laten repareren. Dit zou maar liefst 4 weken aan duren. Uiteindelijk kreeg ik het moederbord na 2,5 maand terug!!! Ik kan mijn computer echter niet 4 weken missen en was genoodzaakt om een nieuw moederbord tegen verhoogde prijs te kopen. Het vervelendste bleek echter dat contact met de fabrikant leerde dat de bios-chip opgestuurd kan worden waarbij je het binnen 2 werkdagen terug krijgt!! De verzending en website enzo zijn verder wel ok. Maar er zijn alternatieven genoeg. Kortom, probeer Alternate ten allen tijden te vermijden!
tammieenflop20-01-2009
snelle afhandeling en goede communicatie via mail
FrankVeer18-01-2009
Al meerdere malen hier besteld en de afhandeling gaat altijd vlot. Ook het terugnemen van artikelen gaat probleemloos. Enige tijd geleden een verkeerde bestelde videokaart en onlangs nog een defecte hard disk. Nog voordat ik er erg in had, had ik al weer een nieuwe hard disk. Uitstekende service.
kareljansen05-12-2008
moederbord is wegens garantie opgestuurd maar volgens Alternate waren er onderdelen beschadigd, maar ik weet zeker dat het zonder schade is opgestuurt.
Leslie de Groot05-12-2008
4.0
Algemeen De website is zeer overzichtelijk, met alles netjes gesorteerd, je bladert makkelijk overal doorheen. Geen minpunten, echter de bereikbaarheid laat wel te wensen over, soms worden e-mails gewoon niet beantwoord, en het komt voor dat je rustig 3 kwartier in de wacht staat, vooral bij de Technische dienst. -------------------------------------------------------------------------------- Verzending De verzending is ronduit schandalig. CPU bijvoorbeeld opgestuurd in een geheugenbank doosje, hierdoor een stuk of 20 pinnen verbogen waardoor hij niet meer op de socket paste. Werd mij geadviseerd dit zelf maar recht te buigen, maar mocht er een pinnetje afbreken dan was dat mijn probleem.. Werd later beloofd dat de cpu kosteloos vervangen zou worden door een nieuwe, mooi dacht ik bij mijzelf. Stuur hem op, krijg 3 dagen later exact dezelfde teruggestuurd waaraan gewoon te zien is dat ze zelf de pinnetjes rechtgebogen hebben. Weer bellen, volgens hun was er nooit sprake van schade geweest aangezien zij niet zomaar pinnetjes recht zouden buigen. Al met al worden dus de sporen uitgewist zodat je recht op een nieuwe vervalt. Verder kan ik er gewoon niet bij hoe iemand erbij komt een CPU gewoon los in een te grote doos op te sturen, volgens mij moet er dan toch ergens een draadje los zitten in je bovenkamer. -------------------------------------------------------------------------------- Aftersales ik had een zelf geassembleerd systeem dat niet naar behoren functioneerde. Zij stelden voor het gehele systeem langs te brengen, dan zouden zij het wel uit elkaar halen en alles uitvoerig testen. Ik kwam daar dus aan met mijn systeem, waar ik eerst anderhalf uur kon gaan wachten, toen ik eindelijk aan de beurt was: Sorry meneer, wij mogen geen zelf geassembleerde systemen innemen (terwijl ik 2 uur daarvoor telefonisch iemand gesproken had die zei dat dat wel mogelijk was). Kon ik dus midden in de wachtkamer dat hele systeem uit elkaar gaan slopen. Nemen ze het weer niet in want er zat nog een klein kloddertje koelpasta op de CPU. na een kwartier van afwijzingen werd het eindelijk ingenomen. Wat me echter wel opviel, ik diende de CPU volledig schoon in te leveren, ik krijg hem echter gewoon vol met pasta teruggestuurd. Het testen zou ongeveer 3 werkdagen duren, uiteindelijk 3 weken later kreeg ik de CPU op een schandalige manier teruggestuurd (zie verzending). nog een week later had ik de overige componenten nog steeds niet ontvangen, weer bellen: sorry meneer, we zijn uw componenten vergeten te verzenden Ja zolang het geen geld oplevert dan is de haast waarschijnlijk niet zo groot. Direct bij de montage blijkt al dat het nieuwe moederbord wat overigens al gebruikssporen bevatte, defect is. Kunnen we weer alles terugsturen. Inmiddels wachten we daar ook alweer een weekje op. Gedurende die wachttijden moet je overigens acher alles, maar dan ook alles zelf aanbellen, voorheen kreeg je nog wel eens statusmailtjes maar dat hebben ze schijnbaar afgeschaft. Ik ben jarenlang klant geweest bij Alternate, maar ik vind dat ik als vaste klant nu echt schandalig ben behandeld. Ik heb inmiddels maar een nieuw systeem besteld bij Dell, waarvan de leverdatum 24-11-2008 is, maar dat systeem heb ik waarschijnlijk eerder binnen als mijn eigen onderdelen.
djtobias04-12-2008
2.0
2.0
stelletje randebielen die NIKS kunnen, zelfs lezen is te moeilijk laat staan geld terug storten wacht al bijna 8 weken op me GELD
suijkerland02-12-2008
Door slechte levering van EMPC uitgeweken naar Alternate, dat had ik eerder moeten doen. Om 12:00 uur besteld en de volgende dag om 10:00 uur binnen, dat is pas service. Ik stond er van te kijken zeker mijn slechte ervaring met EMPC te Dronten.
bibendum13-11-2008
Heel mooie levering, keurig verpakt alles netjes gesorteerd en een hele snelle levering anderhalve dag! SUPER! En alles op voorraad!