Philips 5000 series Phantom Airfryer 5000-serie Megabasket met stoom - Hot air fryer - 9.5 l - 2750 W - Black,Silver

Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 254,00Bekijk alle aanbieders

m**********************@l******20-06-2026

Meer dan een Airfryer

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het bak en stoom resultaat. De broodjes zijn lekker krokant.De kippepoten komen er mals en krokant uit. Voordat je weet hoe alles werkt, moet je je wel even verdiepen in de gebruiksaanwijzing. Het is een groot apparaat op je aanrecht, maar dan heb je ook wat. Voor een groter gerecht is het ideaal. Schoonmaken gaat echt geweldig door zijn Steam Clean functie. Wel zijn er een paar punten waar ik aan moest wennen. Zo ontbreekt een railsysteem, waardoor je de hele lade met beide handen uit het apparaat moet halen. Dat voelt minder praktisch dan bij sommige andere modellen. Vooral bij het bereiden van friet en snacks is dat soms onhandig. Je moet eerst de snacks met een tang uit de lade halen voordat je de friet in een schaal kunt schenken. Ook mis ik een kijkvenster. Nu moet je telkens de lade openen om te controleren hoe ver je gerecht is,
Pluspunten
  • stoom functie
  • makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • kijk venster
  • rail systeem
J*************@g********18-06-2026
Ik heb de Airfryer nu een aantal weken in gebruik en ik ben er bijzonder tevreden over. Ik moet zeggen, het is wel een groot apparaat op het aanrecht, maar de gerechten die hij maakt zijn echt fantastisch en veel smaakvoller.Het is even zoeken hoe de bediening werkt, maar als je het eenmaal doorhebt, begin je het leuk te vinden en maak je de heerlijkste gerechten. Vooral de vis is heerlijk. Het stomen gaat erg makkelijk en ook het schoonmaken van het apparaat is een pluspunt nadat je klaar bent even schoonspoelen de schoonmaakpunctie aan en je hebt een heel mooi schoon apparaat. Ik begin koken zelfs leuk te vinden ook de app werkt erg handig en je kunt er bijna alles in terugvinden. Daarnaast is AI natuurlijk ook een heel mooi hulpmiddel en je haalt de heerlijkste gerechten mee op.
Bbbcasa17-06-2026

Een alleskunner!

Ik hou van koken en was benieuwd of dit apparaat meer kon dan alleen bitterballen opwarmen. Tot mijn verbazing is de steamfry optie briljant voor kippenpoten en spareribs. Het vlees gaart door de stoom van binnen, terwijl het korstje mooi krokant wordt geroosterd. Als je het middenschot verwijdert, heb je een gigantische lade waar moeiteloos grote stukken vlees in passen. Ziet er ook nog eens strak uit op het aanrecht. Wij zijn maar met z'n tweeën, dus achteraf gezien is deze 'Megabasket' qua capaciteit een beetje overdreven voor ons. Echter, door de divider gebruiken we vaak maar één helft, of we maken er complete ovenschotels in voor meerdere dagen. Sinds we dit apparaat hebben, is onze gewone inbouwoven niet meer aan geweest. Hij warmt veel sneller op en bakt mooier af. Hij is lomp, ja, maar omdat hij de oven vervangt, vergeef ik hem dat.
Pluspunten
  • Stil in gebruik
  • Veel mogelijkheden
Minpunten
  • Vrij groot
  • Geen kijkvenster
r*********@g********15-06-2026

Ideale kookhulp in de keuken.

Wat een multi divers kookapparaat is dit. Ik heb deze nu 3 weken in huis en heb eigenlijk 75% van de tijd dit apparaat gebruikt om te koken. En er is echt niets uitgekomen wat niet eetbaar was. De stoom/fryer functie is ideaal om groente / vlees of vis niet te laten uitdrogen maar wel van een krokant laagje te voorzien. Apparaat is ideaal voor eenpansgerechten en door het scheiden van de grote mand in 2 manden met ieder hun eigen bereidingsfunctie kun je alles perfect koken en zorgen dat het samen klaar is (hele handige functie). Schoonmaken doet ie zelf, maar ik doe alles in de vaatwasser en maak de binnenkant shoon met een vochtige doek. Het apparaat geeft zelf aan wanneer ie ontkalkt moet worden, maar dat heb ik ondanks het vele stomen nog niet meegemaakt. Heb je weinig tijd en wil je gezond koken, dan is dit apparaat het helemaal. Ik kan niet meer zonder. En mocht ik wat mindere puntjes moeten benoemen: ja het is een groot apparaat, je moet er wel plek voor hebben. En de uitneembare lade loopt soms beetje stroef , minder bij het openmaken tijdens het koken en als je gerecht klaar is.
Pluspunten
  • Snel
  • Gezond
  • Makkelijk
  • multi functies
Minpunten
  • Groot apparaat
  • Mand mag wat beter glijden
RickDTS11-06-2026

Stoom Airfryer

Ik heb deze airfryer voornamelijk gekocht vanwege de stoomoptie, en op dat vlak stelt het apparaat absoluut niet teleur. De combinatie van stoom en hete lucht is een echte gamechanger. Afbakbroodjes worden perfect knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen, en ook complete maaltijden voor 4 personen zijn snel en smaakvol klaar. Het display is daarnaast prachtig en heel overzichtelijk. Wel moet je rekening houden met een paar praktische nadelen. De lade heeft geen rails en opent stroef; je moet het apparaat echt tegenhouden met je duimen bij het opentrekken. Ook maakt hij net zoveel lawaai als mijn oude airfryer van tien jaar geleden. De handleiding is digitaal en veel te lang (een PDF van 1819 pagina's), wat erg onhandig opstarten is. De vaatwasser is voor de grote mand niet ideaal omdat er water in de handvatten blijft lopen. Maar onder de streep: als je de tijd neemt om je in het apparaat te verdiepen, zijn de smaak en de resultaten écht beter dan bij een traditionele airfryer. Blij mee!
Pluspunten
  • Veel mogelijkheden
  • Stoom is echt toegevoegde warde
  • Overzichtelijk display
Minpunten
  • Handvatten onhandig
bartmortalis11-06-2026

Een flinke investering die het geld dubbel en dwars waard is

Als je nog twijfelt over deze grote Philips airfryer kan ik je zeggen dat hij zijn geld waard is. Die gigantische mand is echt een verademing. Je gooit er zo een hele maaltijd in. Die combi met stoom is echt goud waard want je eten wordt nooit meer taai of droog. Het smaakt gewoon veel beter. Het is wel een reusachtig ding dus je aanrecht staat meteen vol. Ook ben je na het koken wel even bezig met de boel afwassen en kalkvrij houden. Maar het resultaat is zo goed dat ik dat er graag voor over heb.
Pluspunten
  • stoomfunctie
  • grote inhoud
Minpunten
  • schoonmaken kost tijd
  • groot
olafhuizen11-06-2026

Veel functies in één

Na een tijdje gebruiken kan ik wel zeggen dat deze Airfryer echt handig is in het dagelijks leven. Vooral als je weinig tijd hebt, gooi je er snel wat in en je bent zo klaar. De dubbele mand is echt een pluspunt, je kunt makkelijk combineren zonder alles apart te moeten bakken. De stoomfunctie gebruik ik niet altijd, maar als je hem wel aanzet merk je dat eten minder droog wordt. Dat is vooral bij kip en vis fijn. Hij maakt niet extreem veel lawaai en werkt vrij intuïtief. Enige echte nadeel is dat hij groot is en dus wat ruimte vraagt. Verder gewoon een degelijk en praktisch apparaat.
Pluspunten
  • Vervangt in veel gevallen oven
Minpunten
  • Is groot
c********@g********10-06-2026

Erg tevreden

De Philips Airfryer 5000 series is echt een geweldig apparaat. Ik beschrijf graag waarom wij zo enthousiast zijn. De verpakking waar de airfryer en komt is gewoon goed zonder veel poespas. Zit een boekje bij en een tangetje en dat is het wel. Als we deze Airfryer vergelijken met onze oude is deze echt veel stiller en dat is erg fijn zowel binnen als buiten. Deze Airfryer die heeft een gigantische XL bak van 9 liter. Hierin zou je heel veel eten in kunnen bereiden wat wij echter hebben gemerkt is dat als je minder eten en de airfryer doet dat dan niet alleen de bak kwaliteit veel beter is maar ook dat het eten veel sneller klaar is. Dit zal er mee te maken hebben dat er niet met patat en snacks een enorme klomp ijs ligt. Verder kan je de airfryer ook splitsen in twee aparte bakken door een plaatje wat je in de XL bak kan schuiven. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld twee gerechten tegelijk wilt bereiden. Naast het normale bakken met hetelucht heeft deze Airfryer ook een stoomfunctie. Dit is echt een uitkomst. Je kan namelijk alle gerechten die je wilt stomen hier in bereiden. Wij hebben dit voornamelijk getest met groenten en die komen er elke keer vers en knapperig uit. Beter dan koken in een pan! De stoomfunctie die kan ook gebruikt worden om de airfryer te reinigen. Dit is heel erg handig als je vette gerechten hebt bereid want de stoom die lost het vet op en daarom is het een makkelijk klusje geworden. We zijn heel erg tevreden en blij met dit apparaat!
  • Werkt goed
JulienH09-06-2026

Goede airfryer, maar net even te lomp

De airfryer werkt goed, stil, en heeft een enorme mand zodat je er zo goed als alles in kan voorbereiden. Je enige limitatie t.o.v. een conventionele stoomoven is de diepte, dus voor een diepvries pizza moet je altijd nog even de normal oven aanzetten. Mijn enige minpunt waar ik tegenaanloop is de bediening van de mand. De mand heeft intern wel een splitsing maar zelfs al gebruik je het kleine linkermandje, moet je alsnog de airfryer met 2 handen bedienen. Ik merk zelf dat ik vaak iets moet neerleggen om de airfryer open te maken. Daarnaast is er geen kijkvenster wat ik erg mis. De stoomfunctie is handig en geeft hele goeie resultaten als je ze voor de juiste dingen gebruikt. Mijn afbakbroodjes/croissants komen veel beter tot zijn recht in een stoomairfryer dan een reguliere. de stoomfunctie maakt schoonmaken van de airfryer ook weer net een stukje makkelijker dan een normale airfryer. Het formaat van deze airfryer is daarentegen wel een afknapper voor mij. Net even een slag te groot. Als je op dit prijspunt zit, en deze formaten op je aanrecht kwijt moet dan kan je net zo goed gaan overwegen om een inbouw stoomoven te instaleren en dan heb je net even die extra diepte. all-in-all, een goede airfryer maar een beetje te groot en lomp voor mij.
Pluspunten
  • formaat
  • snelheid
  • stoomfunctie
Minpunten
  • erg groot
  • 2 handen nodig voor bediening
  • geen kijkvenster
l****@u*****************07-06-2026
De steamfryer heeft behoorlijk wat functies, waardoor je er in het begin even aan moet wennen. Na een paar keer gebruiken werkt het apparaat echter al snel intuïtief. Wat vooral opvalt, is dat de roosters onderin de lade stevig blijven zitten wanneer je de lade leegschudt, maar toch eenvoudig los te halen zijn om schoon te maken. De stoomfunctie werkt erg goed en is ideaal voor bijvoorbeeld groenten of dumplings. Ook het design is geslaagd: het ziet er mooi uit en is tegelijkertijd praktisch, onder andere dankzij het kijkvenster. Voor ons, als huishouden van twee personen, is de capaciteit eigenlijk aan de ruime kant, maar daar staat tegenover dat je de oven nauwelijks nog nodig hebt.
92Rayan04-06-2026

Praktische Airfryer

De grote airfryer is een krachtige en veelzijdige keukenhulp. Wat ik vooral waardeer, is dat je meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden dankzij de verschillende instellingen voor temperatuur en tijd. Dit maakt het koken efficiënter en bespaart veel tijd. De inhoud is ruim genoeg om grote hoeveelheden eten te bereiden, wat perfect is voor een gezin. De stoomfunctie zorgt ervoor dat gerechten niet droog worden en juist lekker sappig blijven, wat de kwaliteit van het eten echt verbetert. Daarnaast is het apparaat eenvoudig schoon te maken, mede dankzij de handige schoonmaakfunctie. Er zijn echter ook kleine nadelen: de brede XXL-bak maakt dat de airfryer veel plek inneemt op het aanrecht. Ook zijn de pictogrammen in de handleiding soms lastig te begrijpen. Toch ben ik al met al erg tevreden.
h********@g********29-05-2026
Ik heb enkele weken deze airfryer mogen testen. En ik ben enorm enthousiast. Ik wil graag afvallen dus ben veel aan het stomen. Nou dat kan met dit product zeker! Ook de grote inhoud is prettig, kortom ik ben mega tevreden. Houd er wel rekening mee dat het apparaat vrij groot is, dus niet echt geschikt voor een kleine keuken.
MOskam28-05-2026

Fijne grote airfryer, geweldige aankoop!

Ik ben onwijs tevreden over deze grote airfryer. De stoomfunctie is een echte uitkomst. Het zorgt ervoor dat groenten bijvoorbeeld snel gaar worden, maar ook gyoza's en dumplings worden perfect bereid met de speciale 'dumpling-stand'. Helemaal hip! De airfryer is vrij stil en heeft allerlei leuke functies. Zo geeft hij het aan wanneer je je gerecht moet 'schudden', handig! Daarnaast is de bak groot, waardoor je hele maaltijden kunt bereiden voor een gezin. Je kunt de bak ook kleiner maken door een tussenschot, waardoor je diverse gerechten gelijktijdig kan bereiden met andere instellingen. Ik vind dit echt een uitkomst en het was echt precies wat ik mistte bij mijn vorige airfryer. Hij is daarnaast ook gemakkelijk schoon te maken en PFAS-vrij! Deze airfryer is duidelijk gemaakt voor het jaar 2026, omdat hij helemaal aansluit bij de wensen van nu.
Pluspunten
  • Stoomfunctie
  • Schoonmaakfunctie
  • Grote capaciteit
AntoninoSciarrino28-05-2026

Ruim en de stoomfunctie is top

Na meerdere airfryers gebruikt te hebben, is dit mijn eerste model met stoomfunctie, en ik moet zeggen: ik ben aangenaam verrast door de Philips Airfryer 5000 Series NA562 met MegaBasket XXL. Pluspunten • Gebruiksgemak Uiteraard persoonlijk, maar ik vind deze airfryer zeer logisch en vlot bedienbaar. Alles voelt intuïtief aan. Misschien zou het nog handiger zijn als je temperatuur direct kon instellen zonder eerst op het klok- of thermometericoon te moeten klikken. • Stoomfunctie & SteamClean Dit is echt een grote meerwaarde. Groenten stomen werkt uitstekend, maar vooral de SteamFry-functie vind ik fantastisch. Gerechten met brood blijven veel smeuïger en drogen veel minder uit dan bij een klassieke airfryer. Ook de SteamClean-functie is handig en maakt schoonmaken makkelijker. De steam clean functie werkt echt heel goed. Alleen nog navegen. • Capaciteit De MegaBasket XXL is echt geweldig. Ik krijg er zonder probleem mijn glazen ovenschalen in, en zelfs een grote strudel past er in één keer in. Ideaal voor grotere porties of ovenschotels. Minpunten • Handvaten De handvaten aan de zijkant zijn iets minder praktisch. Je moet de mand naar voren trekken terwijl je tegelijk de airfryer moet tegenhouden. Dat voelt soms wat onhandig aan. Conclusie Voor wie een ruime airfryer zoekt met extra mogelijkheden, is dit echt een topper. Vooral de combinatie van airfryen en stomen maakt een groot verschil in resultaat en gebruiksgemak.
Pluspunten
  • Groot
  • Stoomfunctie
  • Krachting (2750w)
F*********@p********28-05-2026
Deze stoom airfryer is heel veelzijdig , net verbaast me elke keer dat ik er bijna alle gerechten in klaar kan maken , vroeger gebruikte ik de airfyer voornamelijk voor snacks , dat kan nu uiteraard ook nog , ook het afbakken van broodjes is nog steeds een hele handige toepassing Maar tegenwoordig maak je er van alles in , het is een kleine oven , er past ook een ovenschaal in , er staan veel recepten en gebruiksaanwijzingen in de philips home ID app , dst is een handige toevoeging voor mij , want ik bereid graag volgens recept , maar het daagt me ook wel uit om zelf verschillende dingen uit te proberen . Voor al de combinatie met stoom of alleen stoom kan voor diverse producten heel handig en smakelijk zijn , tevens zit er een apart programma op waarmee je de airfryer schoon kan stomen zodat je hem mooi schoon krijgt , ook aan de bovenkant bij het element als er iets tegen aan gespetterd is , het apparaat heeft een mooi design maar is wel vrij hoog en breed , de diepte valt me nog mee . Kwa energie is hij denk ik ook zuiniger dan een oven die je eerst voorverwarmd , hiermee kan je direct beginnen , al met al een apparaat waar ik denk ik veel plezier aan blijf beleven en waar ik nog veel smakelijke gerechten ga bereiden
EvanDriel27-05-2026

Veelzijdig en makkelijk in gebruik

Ik heb sinds enkele weken deze airfryer in bezit. Ik ben er heel tevreden over. Hij is heel goed verpakt en werd in prima staat geleverd. Hij is wat groter dan ik dacht, maar ik kon gelukkig een goede plek vinden in de keuken. Je kan twee verschillende gerechten tegelijk bereiden in één grote lade die met een tussenstuk is op te delen. Zonder dat tussenstuk blijft er een grote lade over, die meer mogelijkheden biedt dan airfryers met twee losse lades. De lade en de losse onderdelen (de ‘splitser’ en twee losse delen om het voedsel op te leggen) zijn heel makkelijk af te wassen. Je hoeft alleen het zichtbare vuil er af te halen, want er zit een zelfreinigende functie op het apparaat dat gebruikt maakt van stoom. De interface lijkt in eerste instantie wat overweldigend, maar als je hem eenmaal gebruikt, spreekt het eigenlijk voor zich. Ik vind het echt geweldig dat ik nu twee verschillende gerechten of bereidingswijzen kan klaarmaken. Met de juiste instellingen zorgt het apparaat ook nog dat ze tegelijk klaar zijn! En dan natuurlijk het belangrijkste: de kwaliteit van het eten. Dat is echt geweldig! Ik moest even zoeken naar de juiste bereidingstijden en -temperaturen, maar dat was geen groot probleem. Ik heb ‘speciale’ airfryergerechten uit verschillende kookboeken geprobeerd, maar maak (met wat aanpassingen) ook gewoon vertrouwde gerechten die voorheen op het fornuis of in de oven gingen. Maar dan veel makkelijker! En ik kan nu ook eindelijk gerechten stomen, wat echt een belangrijke toevoeging is voor mij. Het formaat zorgt ervoor dat ik makkelijk genoeg kan maken voor het hele gezin!
Pluspunten
  • Twee verschillende gerechten tegelijk bereiden
  • Zelfreinigend
  • Stoomfunctie!
  • Veel ruimte
Minpunten
  • Groot
  • Kabel wat kort
m******@m******26-05-2026

Geweldige Airfryer

Ik gebruik de philips airfryer 5000 series nu enkele weken en ik ben er heel erg blij mee. Het is een veelzijdige machine waar je veel verschillende soorten gerechten (gelijktijdig) kunt bereiden. De stoomfunctie is een hele mooie extra toevoeging omdat je hiermee ook groentes kunt stomen of bijvoorbeeld een kip lekker sappig houden tijdens het bereiden. Ook bij het bereiden van aardappelen heb je zo meer mogelijkheden, je kunt ze naar wens airfryen, stomen of steamfryen het is maar net waar je zin in hebt. Het apparaat wordt geleverd met een divider zodat je de mand in 2 delen kunt gebruiken, heb je 1 grote maaltijd dan haal je de divider eruit en heb je een xxl mand waar heel veel in kan. Het is een snel apparaat, diepvies snacks zijn goed gelijkmatig verwarmd en vlug klaar. Bij sommige instellingen krijg je zelfs een schudherinnering waardoor je niet vergeet om bijv. frites even om te schudden. Het apparaat wordt zonder gebruiksaanwijzing geleverd maar in de bijbehorende Home iD app kun je alles vinden inclusief recepten. Ook wordt daarin bijv. uitgelegd hoe je de tijdsfunctie synchronisatie moet gebruiken, hiermee bereid je in de 2 manden 2 gerechten met verschillende tijdsinstellingen die met deze functie gelijktijdig klaar zijn wat erg handig is. Ben je op zoek naar een veelzijdige grote airfryer waarmee je complete maaltijden kunt bereiden en die makkelijk schoon te maken is, dan is deze Philips 5000 zeker het overwegen waard.
Pluspunten
  • Groot
  • Veelzijdig
  • Stoomfunctie
  • meerder gerechten gelijktijdig bereiden
  • makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • vaak uitverkocht