Philips 4000 series Gestapelde Airfryer met twee manden uit de 4000-serie - Frituurpan
Super ruime fijne airfryer
De airfryer kwam in een gigantische doos binnen, waardoor ik eerst even schrok. Gelukkig bleek hij verrassend compact op het aanrecht te staan. Dankzij de twee lagen kun je meer kwijt dan je zou verwachten, wat ideaal is voor het bereiden van complete maaltijden.
De airfryer is heel gebruiksvriendelijk: de bediening spreekt voor zich en het doorzichtige kijkvenster met lampje is écht een pluspunt. We vinden het vooral handig dat de boven- en onderlade tegelijk klaar zijn, waardoor je alles in één keer kunt serveren. Het ontbreken van een voorverwarmfunctie is even wennen; soms hebben gerechten daardoor een paar minuutjes extra nodig ten opzichte van de verpakking.
Wat mij ook opviel, is hoe stil het apparaat werkt en hoe makkelijk het schoon te maken is — de onderdelen klikken zo los en kunnen direct gereinigd worden.
Al met al echt een top airfryer die zijn plek in onze keuken méér dan verdient!
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijk
- 2 aparte gerechten maken
Minpunten
- Piepje als ie klaar is
- is heel zacht
- Niet voorverwarmen
Aanrader!
Prettige airfryer! Ruikt niet, makkelijk schoon te maken. Ook handig die twee lades, zodat je alles tegelijk klaar kunt maken. Ik vind de raampjes en lampjes ook een uitkomst, zo kan je even checken hoe het gaat zonder de lade open te doen en warmte te verliezen. Wel valt er snel eten door de grote gaten van het rooster. Verder erg tevreden!
Pluspunten
- Makkelijk schoon te maken
- Kookramen met lampjes
- Twee laden
Minpunten
- Grote gaten in rooster waar eten door kan vallen
Fijne nieuwe airfryer!
Fijne nieuwe airfryer met een goed design, waar ik voorheen alles samen in een bak gooide kan ik nu de verschillende onderdelen van een gerecht splitsen. Dit is wel handig en doet ook goed aan de smaak. Voorheen gooide ik bijvoorbeeld aardappelen en vlees samen in een bak, hierdoor kwamen de vetten van het vlees ook over de aardappeltjes heen. Met deze airfryer is dit gelukkig niet meer. De snelheid lijkt wel iets minder maar dit is in principe niet hinderlijk. Door het venster aan de voorkant kun je goed kijken hoe het gaat met de bereiding, dit is echt een vooruitgang waar ik voorheen meermaals de airfryer moest open doen. In de bakken zitten achter gaatjes waardoor je geen sopje in de bak kan maken, maar hij is goed schoon te houden door na gebruik goed heet water met wat afwasmiddel erdoorheen te spoelen. Ik ben zeer tevreden en blij met deze aankoop.
Pluspunten
- Mooi Design
- Bereiden van producten apart
Minpunten
- Redelijk aan de prijs
- Bereidingstijd langer?
Super airfryer
Ik ben erg tevreden over deze Philips airfryer. De dubbele lades zijn ideaal om verschillende gerechten tegelijk klaar te maken. De bediening is simpel en overzichtelijk met handige toetsen en een duidelijk kijkvenster zodat je zonder warmteverlies het eten in de gaten kunt houden. Vlees en kip worden heerlijk mals en sappig frietjes knapperig en groentes meestal perfect al was mijn broccoli soms net iets te hard. Het apparaat neemt wel redelijk wat ruimte in op het aanrecht maar door het hoge ontwerp is hij toch compacter dan ik had gedacht. Een pluspunt is dat de bakken soepel glijden en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een klein minpunt vind ik dat er geen voorverwarmfunctie is maar verder bevalt hij uitstekend.
Blij met onze eerste Airfryer.
We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte airfryer en wisten niet goed welk model we moesten kiezen. Uiteindelijk besloten we voor deze te gaan vanwege het ruime formaat, ideaal om voor het hele gezin te koken. Het is prettig dat je zonder moeite een complete maaltijd kunt bereiden. De twee aparte bakken blijken in de praktijk heel handig, vooral omdat je ze afzonderlijk kunt instellen. Ondanks de flinke inhoud blijft het apparaat compact en past het netjes op het aanrecht. Inmiddels hebben we er allerlei gerechten mee getest, van ontbijt tot avondeten. Soms moesten we even uitzoeken hoe een functie werkte, maar online is veel informatie te vinden. De stickers bij het uitpakken zaten stevig vast en konden wat krassen veroorzaken, maar verder zijn we zeer tevreden over deze aankoop.
Pluspunten
- Ruim
- Compact
Duur, maar goed!
ls iemand die bewust met voeding bezig is, ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn snacks knapperig en lekker te maken, zonder te veel olie te gebruiken. De Philips Airfryer 4000 Series Dual Stacked heeft me daarin echt positief verrast.
Ik gebruik de airfryer minstens drie keer per week. Wat ik fijn vind, is dat ik twee gerechten tegelijk kan bereiden. Bovenin bijvoorbeeld groenten, onderin een paar “gezonde frietjes” van zoete aardappel. Dat scheelt echt in tijd.
De airfryer is niet moeilijk om te gebruiken. In het begin is het even kijken en zoeken, maar als je het eenmaal weet is het een eitje. De timer resetten of de temperatuur aanpassen tijdens het koken is geen gedoe. Hij start snel op en je merkt dat hij efficiënt is. Voorverwarmen is echt verleden tijd!
De behuizing voelt stevig aan en de laden hebben een antiaanbaklaag die echt goed werkt: zelfs met vochtig of licht gekruid eten blijft weinig aanbakken. Na gebruik spoel ik de lades af met warm water en een beetje afwasmiddel, en af en toe zet ik ze in de vaatwasser. Ik heb tot nu toe geen slijtage.
Qua uiterlijk vind ik het design zeer geslaagd. Hij is modern, maar ook praktisch vormgegeven. Door de dubbele la is hij wat hoger, maar dat vind ik juist handig omdat ik makkelijk bij beide bakken kan zonder te bukken. De zwart-zilveren look past goed in mijn keuken, het geeft een beetje een professionele uitstraling.
De warmteverdeling is prima. De snacks worden gelijkmatig knapperig als ze ze naast elkaar legt. De resultaten zijn keer op keer super: geen olieplas op mijn bord, maar wel een lekkere krokante textuur.
De airfryer voelt robuust maar niet log. Wanneer ik de lades eruit trek, heb ik echt het gevoel dat ik met een kwaliteitsmachine werk. Het geluidsniveau is acceptabel. Je hoort hem als hij aanstaat. Ik vind het niet storend, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het irritant vinden.
Dankzij dit apparaat ben ik eerder geneigd gezonde snacks te maken in plaats van voorverpakte of gefrituurde troep uit de winkel. Ik bespaar calorieën, verminder vet, en toch krijg ik dat lekkere “gebakken” effect dat ik mis als ik alleen maar zou stomen of zou koken.
Ondanks dat hij groot is, is hij soms toch niet groot genoeg.S oms moet ik meerdere rondes draaien als ik meer gasten heb, omdat de dubbele la wel wat limiet heeft per portie. En als je de lades vol hebt, verbruikt hij natuurlijk iets meer energie, maar dat is voor mij acceptabel gelet op wat ik ervoor terugkrijg.
Kortom, ik kan hem van harte aanbevelen aan iedereen die lekker en gevarieerd wil eten.
Makkelijk schoonmaken en tegelijktijdig bereiden
Dit is mijn eerste airfryer en ik ben om. Ik kan snel en makkelijk lekkere gerechten maken hiermee. Het is ideaal dat er twee aparte bakken zijn, voor het tegelijk bereiden van groente en vis bijvoorbeeld. Ook is het super snel klaar en zonder dat er vetspetters rondvliegen zoals bij het bakken van vis vaak het geval is.
Bovendien vind ik met name dat de vis, kip en friet veel lekkerder wordt dan bij het bakken of in de oven. Ook de zoete aardappel en geroosterde bloemkool is favoriet.
Ik was vooraf bang dat het schoonmaken lastig zou zijn, maar dat valt enorm mee. Je wast de bak heel makkelijk af.
Ook het smalle formaat is ideaal want nu past het makkelijk in mijn keukenkast naast de koffiemachine.
Er zijn duidelijke programma’s voor verschillende gerechten en een handige herinnering om tussendoor te schudden. Wat bereiden super makkelijk maakt. Wel goed om even te testen met verschillende baktijden bij verschillende diktes van bijvoorbeeld de kip.
Omdat de airfryer heel snel opwarmt, gebruik ik hem ook graag voor het afbakken van broodjes — veel sneller dan in de oven.
Een klein minpuntje: kleine stukjes kunnen onder het rooster terechtkomen, waardoor ze een beetje aanbranden.
Pluspunten
- makkelijk schoonmaken
- 2 bakken
Minpunten
- kleine stukjes vallen door rooster
De NA460/00 Dual Stacked airfryer van Philips is een slimme uitbreiding voor wie graag gevarieerd kookt maar weinig werkruimte heeft. Door de twee apart instelbare bakken kan ik eindelijk mijn hoofdgerecht en bijgerecht tegelijk bereiden. Dat scheelt tijd én gedoe. De prestaties zijn gelijkmatig: zowel krokante frietjes als sappige kipfilet komen er perfect uit. Wat ik echt handig vind, is dat de gestapelde opstelling ervoor zorgt dat het apparaat nauwelijks ruimte opeist op mijn keukenblad. Het design is modern en past goed bij de rest van mijn keukenapparatuur. Dankzij de duidelijke bediening voelt het gebruik heel intuïtief aan. Een veelzijdige, compacte topper!
mooi apparaat en zeker handig
Wat een mooi apparaat en een stuk kleiner dan ik had verwacht. Eindelijk weer spruitjes eten die mijn man niet lust. Je maakt twee maaltijden die tegelijkertijd klaar zijn omdat je de tijden kan synchroniseren, echt super handig. Bakken, grillen, roosteren hij kan het allemaal. Mijn enkele airfryer heb ik eigenlijk nooit veel gebruikt omdat ik dan alsnog stond te bakken. Nu gebruik ik hem iedere dag. Super blij mee en het komt er allemaal lekker uit. Ook fijn dat je tijdens het draaien door de vensters kan kijken hoe het er voor staat. Schoonmaken is geen gedoe de bakken kunnen gewoon in de vaatwasser. Super blij mee😊
Pluspunten
- Makkelijk schoonmaken
- Tijdsynchronisatie
- Formaat helemaal top
Gebruiksvriendelijk en mooi, maar niet voor de snackers
Deze airfryer is echt een blikvanger. Het design is strak en modern, en hij past zelfs in mijn kleine keuken zonder te overheersen. De dubbele bakken zijn ruim en ideaal voor gezinnen. Wat ik fijn vind, is dat hij aangeeft wanneer je moet schudden, dat maakt het koken nog makkelijker. Wel een klein minpuntje: frietjes vallen soms door het rooster bij het schudden, en snacks hebben wat meer tijd nodig dan ik gewend was. Maar voor groenten en aardappelen is hij top. Ook broodjes afbakken is handig in deze airfyer. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar gemak en stijl, maar minder geschikt als je hem vooral gebruikt voor friet en snacks.
Pluspunten
- Mooi design
- Compact
- Ruime bakken
Minpunten
- Rooster waar frietjes doorheen vallen
- Bereidingstijd snacks is lang
Erg blij mee.
Een airfryer was niet nieuw voor ons, maar wat zijn we er blij mee. Die we hadden was te klein voor een gezin van 4. Maar deze voldoet qua grote / inhoud erg goed. Wat super fijn is, is dat je via voor voorkant de inhoud kan zien. Je kan een lichtje aandoen en dan zie je hoe het met het gerecht gaat. Je hoeft dus de lade niet open te trekken om te kijken. Wat ook handig is, is dat je niet hoeft voor te warmen. Nu al diverse gerechten gemaakt in de afzonderlijke mandjes. Echt handig. Mijn gezin houdt niet van vis. Dus vlees voor hun in 1 mandje en vis voor mij in de ander. Zelfs de kinderen hebben door hoe deze werkt. Deze airfryer maakt wel meer geluid dan we van de andere gewend zijn. Deze airfryer neemt minder ruimte in beslag, want is smal maar wel diep, maar aan de linkerkant zit de uitvoer van de warmte en daar moet je wel rekening mee houden met wat je er neerzet. Ook heb ik nog geen accessoires gevonden die ik kan gebruiken, denk aan ovenschaal o.i.d. maar dat komt nog wel. Voor nu super blij mee.
Pluspunten
- 2 aparte mandjes
- Verlichting
- Smal
- Handig
- Mandjes afzonderlijk te gebruiken
Minpunten
- Geluid
- Geen accessoires
Ik heb deze airfryer nu een paar weken in gebruik. Het is leuk dat je zoveel verschillende dingen hierin kunt bereiden. Ik vind hem erg gebruiksvriendelijk. Het instellen is niet lastig en ideaal dat je ervoor kunt zorgen dat het tegelijkertijd klaar is (je kunt de temperatuur en tijd apart instellen). Hij neemt ook niet veel ruimte in beslag op het aanrecht. Het is ook fijn dat dit een gezonder alternatief is voor de frituurpan en dat je zo bijvoorbeeld toch knapperige snacks e.d. kunt maken. Hij warmt snel op en is eenvoudig schoon te maken. Het geluid is goed te doen.
Ideaal voor een groot gezin en neemt weinig ruimte in
Ik ben voor de Philips dubbele aifryer gegaan omdat we een relatief bescheiden keuken hebben met beperkte ruimte op de aanrecht en vanwege de sync funtie. De aifryer heeft een opvallend design met de twee compartimenten op elkaar. Dit geeft alle voordelen zonder de nadelen dat het extra ruimte inneemt. Met een groot gezin hebben we dat zeker nodig. De sync optie stelt ons in staat om de gerechten tegelijk klaar te hebben. Hierdoor wordt verwarmen overbodig. Het kijkvenstertje biedt overzicht en maakt vroegtijdig openen niet nodig behalve als ik friet wil gaan schudden en hiervoor krijg ik ook een melding! Neemt weinig plek in, is makkelijk schoon te krijgen dankzij vaatwasbestendigheid en biedt een gezond alternatief. Wij zijn er blij mee!
Pluspunten
- sync optie
- neem weinig ruimte in door het stacken
- ruim
Zeer gebruiksvriendelijk!
Deze airfryer heeft zichzelf wel bewezen als een van de handigste apparaten in mijn keuken. Wat begon als handige toevoeging is nu een dagelijks gebruikt apparaat. Vooral voor een warme lunch is dit de perfecte uitkomst. Voor avondeten is het meer een toevoeging omdat ik de baskets toch wat klein vind voor een gehele maaltijd. Dit komt ook omdat mijn vriend alles eet en ik eet plantaardig, we hebben dus beide onze eigen basket wat ideaal is maar de ruimte beperkt.
Het is gebruikersvriendelijk, de touchscreen werkt goed (ook met koude en vette vingers) en het apparaat spreekt voor zich.
Houdt er rekening mee dat de afzuiging van de airfryer aan de linkerkant zit en je hier geen flessen naast kunt zetten of tegen een muur aan mag zetten (15 cm). Ook is het fijn als de airfryer dichtbij de afzuigkap staat want wij roken de zalm en tempeh door het hele huis.
Het design is mooi en modern hoewel de grepen van de baskets er goedkoper uitzien dat het prachtige glanzende design van de touchscreen en de baskets zelf.
De HomeID app is een leuke toevoeging met vele recepten en tips & trucs voor de airfryer. Hoewel ik met deze prijs hoopte dat je eventueel de airfryer kunt bedienen via de app, dit is niet het geval.
Toch is het overheersende gevoel de gebruiksvriendelijkheid van de airfryer.
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijk!
- Goede touchscreen
Minpunten
- Moet nabij afzuigkap geplaatst worden
- Heeft 15 cm ruimte aan de linkerkant nodig
Mooie luxe dubbele airfryer maar wel wat verbeterpuntjes
Dit was de eerste keer dat ik een airfryer gebruikte. Ik vond het altijd maar onzin. Wij hebben geen friteuse maar de meeste dingen die wij klaar maken kunnen ook prima in de oven, dacht ik.
Momenteel verblijven wij in een tijdelijke woning, in afwachting van de oplevering van ons nieuwbouwhuis. Wij hebben hier geen oven en dat leek me dus een mooi moment om toch overstag te gaan voor een airfryer.
Echt een positieve ervaring, nu we geen oven hebben.
De pluspunten:
- Afbakbroodjes zijn zo klaar.
- Ik vind het echt top dat je dingen tegelijk kan bereiden door de dubbelde mandjes (fijn met gezin met kids)
- De airfryer ziet er mooi en luxe uit, voelt ook kwalitatief goed aan
- Is makkelijk te bedienen. Ik heb ADHD en lees nooit een gebruiksaanwijzing (elke ADHD-er zal dit meteen herkennen), maar ik heb de airfryer nu 2 weken prima kunnen gebruiken zonder de gebruiksaanwijzing te hoeven lezen.
- Ik vind de opschudtimer fijn
- De lampjes zodat je kan zien hoe het er voor staat.
- Fijne keramische (dus PFAS vrije) antiaanbak
Ook wel een paar puntjes van kritiek:
- De vooringestelde tijd voor bepaalde gerechten komt helaas niet overeen met de werkelijkheid: het duurt altijd langer. Überhaupt alles waarvan ik de aanbevolen tijd volgens de verpakking aanhoudt, heeft toch echt even wat langer nodig nog.
- Ik mis een aanduiding dat hij aan staat. Er zit een start en pauze knop op. Maar als je het andere mandje later vult, schakelt hij uit zolang het mandje er uit is. Ik kan niet goed zien wanneer hij weer aan staat. Soms druk ik per ongeluk 2 keer op de start en pauze knop en dan kan ik ook niet zien welk mandje nou aan het verwarmen is en welke niet. Het enige verschil dat ik heb kunnen ontdekken qua aan of uit, is dat het display wanneer hij uit staat sneller schakelt tussen de aanduiding temperatuur en resterende baktijd dan wanneer hij aan staat. Maar dat verschil is zo minimaal, dat je er niet echt van op aankan. Ik zou in 1 keer duidelijk willen zien welk mandje in werking is en welke niet.
- ondanks dat het een gestapelde en compacte dubbele airfryer is, zou ik volgende keer niet gaan voor een dubbele. Hij neemt teveel ruimte in op het aanrecht.
- de luchtuitblaas zit aan de zijkant, erg onhandig als je de luchtjes weg wil laten zuigen door de afzuigkap, en de airfryer maar aan 1 zijde op je aanrechtblad kan staan. Wij zetten hem nu achterstevoren naast de kookplaat, wanneer de kookplaat ook in gebruik is. Niet heel handig.
- frietjes vallen door het rooster.
- kort snoer
Wij hebben er onder andere in klaar gemaakt:
- vissticks: bleven slap en sommigen uitgedroogd (geen olie gebruikt)
- kipkrokant schnitzel: klein beetje olijfolie gesprayd: heel goed en knapperig
- mini-krieltjes zonder olie: droog en duurde heeeeeeel lang
- zelfgemaakte frietjes met een beetje olie: heerlijk en gelijkmatig gebakken (wel even opschudden en niet teveel in de mand)
- afbakbroodjes: helemaal prima, zoals uit de oven. Ondanks dat ze eigenlijk op 220 graden moesten en de airfryer tot 200 gaat.
Pluspunten
- Design
- voelt kwalitatief goed aan
- Pfas vrij
- Makkelijk schoon te maken
Minpunten
- Neemt
- ondanks dat hij compact is voor een dubbele
- veel ruimte in
- Kort snoer en luchtuitblaas aan de zijkant onhandig
- Onduidelijk wanneer hij aan of uit staat
Philips 4000 Series airfryer: Dubbel gemak dubbel resultaat
Ik heb deze 4000 series Philips airfryer met dubbele mand nu een paar weken in mijn bezit, en deel er graag mijn ervaringen mee.
Op het 1e gezicht een mooi apparaat en past qua design / maatvoering goed in de keuken. Mijn vorige Airfryer leek kleiner maar nam veel meer ruimte in. doordat deze hoog en smal is heb ik wat ruimte terug. Door de hoogte wellicht niet in elke kast op te bergen.
Na uit de verpakking halen was installatie zeer makkelijk, en ook het menu met de vooringestelde opties voor verschillende gerechten is best nauwkeurig. Het apparaat is ook goed schoon te houden doordat men de mandjes en de roosters die erin zitten in de vaatwasser kan doen.
Ik gebruik bakpapier op de bodem van de airfryer, en daardoor moet men het eten schudden zodat die krokant bakt. Het lijkt wel alsof de airfryer langer de tijd nodig in vergelijk met eerdere airfryers die ik heb gehad. Ook is deze iets minder stil dan mijn vorige Philips airfryer. die was uitzonderlijk stil. Deze hoor je goed werken.
De RapidAir technologie, kijkvenster en lampje in de airfryer waren al bekende opties en hier ook aanwezig. Voor de rest is de bediening simpel en men kan de mandjes op verchillende programmas laten werken. Ook vind ik het aparte Opwarmprogramma goed werken.
Al met al een goed apparaat maar stevig aan de prijs en lijkt langer nodig te hebben voor een krokant resultaat. het design en gebruiksgemak maken voor mij veel goed en daardoor kan ik deze aitfryer van harte aanraden.
Pluspunten
- Design & Maat
- Kijkvenster + Lamp
- Gebruiksgemak
Minpunten
- Prijs
- Lijkt langer nodig te hebben voor een krokant resultaat
Strakke airfryer, maar soms wat extra tijd nodig
Deze Philips Airfryer heeft me positief verrast. Het design is mooi en strak, en doordat hij de ruimte in de hoogte benut, neemt hij weinig plek in op het aanrecht, een groot pluspunt. Schoonmaken gaat ook heel makkelijk; de onderdelen zijn zo weer schoon en kunnen in de vaatwasser.
Wel merkte ik dat sommige producten langer nodig hebben dan op de verpakking staat.
Daarnaast kunnen frietjes of ander klein voedsel door het rooster vallen, en die krijg je er niet uit zolang het rooster nog heet is, best onhandig tijdens het bereiden.
Ondanks de hoge prijs is het een fijne, praktische airfryer met een goed ontwerp.
Pluspunten
- Dubbele mandjes
- Formaat
Minpunten
- Soms wat langer de tijd nodig
Top Airfryer met dubbele bakken
Na een aantal weken gebruik is er maar 1 woord van toepassing op deze Airfryer: Top!
Het gebruiksgemak is vrij eenvoudig, na het vlug doorlezen van de handleiding is hij gemakkelijk te bedienen. De tiptoetsen werken soepel, zelfs met wat vettige vingers. We gebruiken zelf van die siliconen mandjes voor in de bakken, hierdoor wordt het apparaat een stuk minder snel vies, zeker met bepaald soort eten bereiden, zoals vlees, vis of groentes. Echt een aanrader om deze mandjes erbij aan te schaffen! Er zitten wel plaatjes onderin die je eruit kan pakken en in de vaatwasser kan doen, dus er is wel over de viezigheid nagedacht. Een nadeel vind ik persoonlijk wel dat er geen voorverwarm functie op zit, maar de standaard instellingen die op de machine zelf aangegeven staan komen aardig in de richting.
Het design is prima, echt een aanwinst voor op je aanrecht. In z'n totaliteit had hij wel iets breder gemogen, maar is geen must. Ook het kijkvenster en de mogelijkheid om een lampje aan te doen tijdens het bakken is super handig. Wat ook een pluspunt is, dat je de 2 manden apart van elkaar in kan gebruiken en in kan stellen, uitkomst!
Wat het resultaat van het bereide eten betreft, is dit meer dan prima, als je eenmaal met de verschillende gerechten bekend bent wat de bereidingstijden moeten zijn, gaat dit meer dan prima en komt het eten er gaar en lekker uit. Kan zijn doordat we een siliconen mandje gebruiken, dat soms de onderkant wat minder krokant is, maar proberen te schudden of omdraaien kan dat verhelpen.
Al met al is deze Airfryer een prima apparaat voor een manier om eten wat gezonder klaar te maken, maar nog wel wat aan de prijzige kant.
Pluspunten
- Dubbele manden apart in te stellen
- Over het schoonmaken nagedacht
- Ontwerp
- Eenvoudig te bedienen
Minpunten
- Geen voorverwarmfunctie
- Soms niet overal even bruin gebakken
- Prijzig
Ik heb deze airfryer enkele weken mogen testen. We zijn ontzettend tevreden over het apparaat en zullen hem zeker zelf ook gaan aanschaffen.
Allereerst staat hij met dit moderne design mooi in de keuken, dus dat scheelt gedoe met steeds opbergen en tevoorschijn halen. De raampjes en het lampje is prettig, zo kun je tussendoor het eten controleren zonder de lade te hoeven openen.
Halverwege krijg je een seintje als je even moet om schudden of omdraaien, voor mij ideaal. Iets wat ik namelijk nog weleens vergeet als ik intussen wat anders aan het doen ben.
Het touchpad is makkelijk te bedienen. Je kunt beide lades afzonderlijk bedienen. Dus je kunt verschillende gerechten met andere tijd/temperatuur bereiden. Wij hebben er al verschillende dingen in geprobeerd van diverse gefrituurde hapjes, gekruide kipfilet, gegrilde groenten, gebakken aardappelen en zelfs friet met snacks is geen probleem voor een gezin van 5 met deze airfryer!
Handige airfryer met dubbele mandjes
Ik gebruik deze airfryer nu een aantal weken en ben vooral blij met de schud reminder,
ik vergeet het mandje tussentijds nog weleens te schudden, waardoor friet of de snacks ongelijk krokant worden, dus deze functie is echt handig. Door de bakgeur heb ik de airfryer in de bijkeuken staan. Het nadeel is dat het eindsignaal erg zacht is, waardoor ik vanuit de woonkamer niet hoor wanneer het eten klaar is. Een app die een melding naar je telefoon stuurt zou een perfecte oplossing zijn. Het fijne aan dit model is dat het twee aparte bakjes heeft, waardoor je verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden met aparte graden en tijden dat werkt echt ideaal. De prestaties qua bakken zijn vergelijkbaar met andere airfryers, maar het strakke design met koperen accenten geeft het geheel wel een luxe uitstraling.
Pluspunten
- dubbele mand
- app notificatie
- mooi design
Minpunten
- app notificatie mag uitgebreider
Airfryer met vele mogelijkheden
Ik vind het een mooie, luxe en compacte airfryer met veel inhoud. De airfryer is eenvoudig te bedienen door middel van de touchscreen. Veel voorgeprogrammeerde gerechten maar ook makkelijk individueel in te stellen. Je kan het zo instellen dat zowel mand 1 als mand 2 tegelijk klaar zijn ondanks dat ze verschillende bereidingstijden hebben. Niet vergeten tussendoor te schudden, maar ook hiervoor kan je een reminder instellen. Dit werkt eenvoudig en erg fijn. De mandjes mogen in de vaatwasser waardoor reiniging geen extra tijd en moeite kost. De recepten worden goed gaar, wel gaart het niet helemaal gelijk dus tussendoor opschudden is bij sommige gerechten echt een pré. Ook het kijkvenster en lampje zijn een mooie toevoeging. Hierdoor zie je snel, zonder openen, hoe het met je gerecht gaat. Al met al een erg fijne airfryer met een luxe uitstraling voor op je aanrecht.
Pluspunten
- Vaatwasserbestendige manden
- individueel te bedienen maar wel gelijk klaar kunnen instellen
- lampje en kijkvenster
- Opschud reminder
Minpunten
- niet overal gelijktijdig gegaard
- luchtuitvoer zijkant kan een nadeel zijn
Ik heb dit product nu twee-en-een-halve week mogen testen en ben tevreden over het uiterlijk en vooral het feit dat er lampjes in de airfyer zitten. Dit maakt het makkelijk om te zien of je eten klaar is of wellicht al te lang in de airfyer zit. Het rooster is makkelijk uitneembaar, wat maakt dat het apparaat gemakkelijk schoon te maken is. Ook het feit dat het rooster niet van het ‘’kippengaas’’ type is, maakt schoonmaken een stuk makkelijker. Een nadeel is dat de gaten in de roosters dusdanig groot zijn dat een aantal van onze gerechten er doorheen kan vallen, denk bijvoorbeeld aan krieltjes. Ondanks het feit dat ik in principe geen olie/vet gebruik tijdens het gebruik van de Airfryer viel het wel op dat er steevast vingerafdrukken op het scherm zitten. Dit in grotere mate dan mijn oude airfryer. Als laatste is het niet in een oogopslag te zien of beide zijdes aan staan. Al met al is voor mij de prijs-kwaliteit niet fantastisch, maar het apparaat doet wel grotendeels wat het moet doen.
Ik heb het apparaat enkele weken mogen testen.
Wij zijn erg tevreden over deze airfryer. Hij is makkelijk in gebruik en een grote plus is het raampje met lampje. Op deze manier kun je zonder de lades te openen zien hoever het eten gaar is.
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken en het design van deze airfryer is oprecht mooi. Hij heeft daarom een vaste plek op het aanrecht gekregen.
Wij gebruiken de airfryer elke dag en de kwaliteit van het eten is dikke prima! Het scheelt veel olie en/of boter gebruik en daardoor eet je standaard gezonder dan normaal. Wij zijn erg tevreden!
Airfryer met 2 lades
Ik heb de airfryer enkele weken in gebruik. Ik vergelijk deze in mijn geval met een oudere airfryer welke ik een periode naar tevredenheid heb gebruikt.
De voornaamste reden om voor dit nieuwe model te gaan is het feit dat dit model 2 lades heeft. Ik maak regelmatig verschillende gerechten welke een andere temperatuur en bereidingstijd nodig hebben. Voorheen gebeurde dit na elkaar, of bij elkaar waarbij het inschatten was welke temperatuur bij welke tijd passend was. Dit nieuwe model maakt dit een stuk makkelijker.
Bij het instellen kan per lade een andere temperatuur en tijd worden gekozen. Er is ook een optie om deze 2 instellingen qua tijd op elkaar af te stemmen (het apparaat zorgt dat beide lades gelijktijdig klaar zijn).
Een leuke toevoeging qua instellingen is de optie om een melding te krijgen wanneer de inhoud omgeschud dient te worden. Ik ben er niet bekend mee of deze instelling bij de nieuwere modellen sowieso al aanwezig was. Bij mijn oude airfryer in ieder geval nog niet. Hoe wel het iets simpels is, is het voor mij van toegevoegde waarde.
Het design is netjes en strak. De behuizing is deels zwart, deels grijs. Niet heel opvallend, maar in het juiste licht nét even iets leuker dan volledig zwart.
Iets om rekening mee te houden: De lucht-uitlaten van beide lades zitten links op de zijkant van het apparaat. Dit zorgt er voor dat het apparaat niet met de linkerzijde tegen een muur/wand mag staan. Bij mijn keukenindeling zorgt dit voor een uitdaging en ik kan mij voorstellen dat dit voor meerdere mensen het geval is.
Pluspunten
- Design
- Dubbele lade
Minpunten
- Lucht-uitlaat
- Vingerafdruk-gevoelig
Na 3 weken nog steeds supertevreden
Ik gebruik de Philips Airfryer 4000 Series Dual Stacked nu ongeveer 2 tot 3 weken en ik ben er echt superblij mee. Je kunt er heel makkelijk een hele maaltijd in klaarmaken, vooral voor 1 tot 4 personen is het formaat ideaal. Wat ik handig vind, is dat er een plaatje onderin ligt waardoor het vet netjes naar beneden druipt en je eten niet in het vet blijft liggen. Het hele laatje kan in de vaatwasser, wat enorm handig is, al heb ik het idee dat de buitenkant hierdoor iets sneller beschadigt. Het enige waar ik een beetje bang voor ben, is dat er misschien vet door het roostertje aan de achterkant van het laatje kan komen als ik wat harder schud. Dat is nog niet gebeurd, dus waarschijnlijk maak ik me druk om niets, maar ik let er wel op.
Pluspunten
- Hele maaltijd kunnen maken in dit apparaat
- Makkelijk schoonmaken