Super lekkere koffie, 'alle' bonen aan het uitproberen, smaken verschillen enorm! Momenteel de (goedkope!) espressobonen van het Kruidvat, bevalt prima.
Schoonmaken is erg simpel, feit dat je de zetgroep er zo uithaalt en wekelijks even afspoelt scheelt een boel (chemische) schoonmaakmiddelen. Water bijvullen is handig door groot reservoir aan de zijkant waar je makkelijk bijkunt. Ook opvangbak voor gebruikte koffie en het waterreservoir zijn zeer makkelijk te legen en schoon te maken.
Sterkte van de koffie is simpel in te stellen dmv knop op de voorzijde; met het wisselen naar een ander merk bonen is het soms nodig de maalgraad iets te wijzigen, ook dit gaat erg makkelijk. Even de moeite nemen de gebruiksaanwijzing goed te lezen en precies opvolgen.
Melk opschuimen gaat goed en snel, al gebruik ik dat niet zo vaak.
Nu een maand in bezit, gemiddeld 10 koppen per dag. Ontkalken is nog niet nodig geweest, dus kan niet melden hoe vaak dit moet en hoe snel/makkelijk dit gaat. Ik gebruik wel het delonghi waterfilter, gaat 2 maanden mee.
Paar minpuntjes:
- metalen plaat waar je de kopjes opplaatst bij het zetten krast erg snel. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, het is een gebruiksartikel...Voor diegenen die houden van een glimmende look wellicht storend.
- indicatie dat water op is komt laat; bij 2 kopjes tegelijk nog wel eens halve bakkies.
- wordt 's ochtends wakker (op zolder!) door de geur van versgemalen koffie als mijn man er vroeger uit is ;)
- Smaak
- Mogelijkheden