Met de Krups volautomatische espressokoffiemachine krijg je , zo wordt beloofd, een espressomachine,waarmee je een enkele of dubbele espresso naar smaak kunt krijgen, zelfs een cappucino. En dat alles volautomatisch.
En inderdaad: deze machine geeft waar voor zijn geld. Na enig experimenteren komt er een koffie uit zoals ik deze wens. Ik kan de hoeveelheid instellen, de sterkte en als ik dat wil, toevoegen met melkschuim. Dat is weliswaar dan nog geen echte cappuccino, maar het komt wel in de buurt. Het kostte even moeite om het apparaat te leren kennen. Wat betekenen al die icoontjes, maar met de heldere handleiding bij de hand is het snel geleerd. Het apparaat maakt een beetje veel lawaai, maar het geluid van het malen van de bonen geeft een nostalgische gevoel: er komt iets als vanouds: echte koffie! Ik houd van een espresso na de maaltijd, meestal een enkele, soms een dubbele. En ik wissel dat nu af met aan het eind van de middag en in de loop van de avond een heerlijke cappuccino. En als een van mijn gasten liever thee drinkt dan koffie, dan is het zelfs mogelijk een kopje heet water te fabriceren. Toch iets anders dan elke dag een Senseo, zoals ik tot nu toe gewend was. Eigenlijk heb ik maar één punt van kritiek: ik moet het melkpijpje niet te lang zijn gang laten gaan, anders spat de melk uit het koffieglas. Maar verder, voor deze prijs een mooi en zeer gebruiksvriendelijk apparaat, dat doet wat het belooft.
- SmaakGoed
- MogelijkhedenGoed