Met dit apparaat duurt het ongeveer 3-4 minuten totdat je een kop koffie kan drinken. En dan is hij opgewarmd en schoongespoeld. Ik vind dat erg snel.
Het is met deze machine heel makkelijk om je favoriete sterkte en 1 of 2 kopjes te bepalen. Deze kan je dan opslaan op 2 favorieten, A & B.
Ik heb bijv. een voorkeur voor 1 kopje koffie van 2 x 70ml met 2/3 sterkte. Het wordt dan 1 kopje koffie van effectief 120 ml, maar met een instelling van 2 kopjes. Duurt wel iets langer, maar resultaat is meer koffie en met de juiste sterkte.
Heel flexibel dus om je favoriete instelling te bepalen, kan zelfs tot 180 ml per kop, maar of koffie dan nog naar koffie smaakt??? Zelfs met sterkte 3/3 niet meer, denk ik, maar dat is persoonlijk.
Kleinere hoeveelheden water met 3/3 sterkte geeft een pittige bak waar je van gaat stuiteren, na twee bakjes. Dus dat zit wel goed.
Het stoompijpje is erg makkelijk schoon te maken, met een pinnetje dat daar aan vast zit. Ook weer makkelijk om terug te plaatsen.
Espresso maakt een mooie dikke cremelaag.
Cappuccino was lekker, maar vraagt nog oefening. Heb er wel vertrouwen in dat dat lukt met volle melk.
Koffieprut komt mooi in samengeperste droge schijfjes in de afvalbak terecht. Ding geeft wel snel aan dat het geleegd moet worden. Liever dat, dan dat het een zooitje wordt met schimmel. Is het lekbakje vol, dan kan je geen koffie zetten.
Conclusie: Schoonhouden is erg makkelijk en de koffie is perfect. Verder zeer compact apparaat, past in elk hoekje van je keuken.
Wat ik erg fijn vind is de klep op de waterbak. Die is zo ontworpen dat je het apparaat gewoon kan laten staan in een krappe ruimte, de klep open kan doen en er water in kan gieten. Anderzijds is de waterbak ook zijdelings weg te nemen, niet volledig horizontaal dus...ligt aan je keuken bijv. of dat makkelijk is. Bij mij staat hij onder een geiser.
Alles lijkt te kloppen aan dit apparaat.
Ik moet nog een keer schoonmaak- en antikalk tabletten aanschaffen. Er zijn twee tabletten meegeleverd om het melkpijpje te reinigen. Machine lijkt dit ook bij te houden, vanwege frequentie van gebruik melkpijpje.
Ik ben niet zo'n cappuccino drinker, maar 1x per maand reinigen lijkt me voldoende.
- SmaakUitstekend
- Mogelijkheden