Philips SHAVER Series 5000 S5420 - Elektrisch scheerapparaat voor nat en droog scheren - Accessoires voor elektrische scheerapparaten
Goed apparaat ligt lekker in de hand en scheert prima ik vind alleen de aansluiting van de scheerkop op het apparaat er niet zo degelijk uitzien ben benieuwd hoelang dit meegaat
Het scheeresultaat valt een beetje tegen verder is het een prima scheerapparaat en is het super snel opgeladen en het gebruik onder de douche is ook super.
het glad scheren kan beter. Toch is het een fijn apparaat, ligt makkelijk in de hand en is qua gewicht lichter dan ik had verwacht. Handig om met 1 apparaat zowel droog als nat te kunnen scheren.
De Aqua Touch is een zeer fijn apparaat en gaat moeiteloos mee over de contouren van je gezicht hiermee heb je een snel en glad resultaat.
Het apparaat is in een uur opgeladen waarmee je minimaal ook weer een uur kan scheren.
In mijn geval heb ik gauw last van huidirritatie maar met de Aqua Touch heb ik daar totaal geen last van ik merk zelfs dat ik me nu vaker scheer dan voorheen met een scheermes.
Qua design een lust voor het oog.
IK heb dit scheerapparaat een paar dagen in gebruik.
Ik heb hier voor jaren lang nat geschoren met mes.
Dit omdat ik altijd last had van een geïrriteerde huid als ik elektrisch geschoren had. Zelf ook nat en met een philips apparaat met in gebouwde nivea lotion.
nu een paar dagen nat geschoren te hebben met dit apparaat ben ik best tevreden omdat er helemaal geen irritatie is ontstaan op mijn huid.
Het enigste min punt wat ik nu kan vinden is dat hij niet zo glad scheert als met een scheermes.
voor de rest dus een top scheerapparaat
Na jaren geschoren te hebben met scheermessen dacht ik ik ga het toch eens proberen maar dan wel een die nat kan scheren en dat werkt perfect ik gebruik hem soms zelfs even droog omdat ik dan haast heb en dat werkt ook goed eigenlijk geen huid irritatie en daar heb ik toch gauw last van maar nu niet top apparaat.
Ik heb dit apparaat momenteel ter test via een campagne en ik heb zowel plus- als minpunten voor dit apparaatje.
Allereerst moet ik even vermelden dat ik een zéér gevoelige huid heb, die echt voor- en na behandeld moet worden als ik ga scheren want anders gaat het helemaal niets worden en zit ik met een bloederige hals en veel pijn. Als de pijn dan inmiddels weg is (na een dag of twee) dan moet ik alweer scheren omdat het alweer gegroeid is. Een groot drama dus.
Goed, de Aquatouch uitgepakt had ik hem direct op de lader gezet. In een uurtje was het apparaatje ook vol. Dat is best snel dus als je mij vraagt. De eerste keer (droog) scheren was op zich prima te doen. Het scheren zelf voelde prettig aan, de haren werden gesneden en niet eruit getrokken zoals ik al eens eerder ervaren had bij een elektrisch scheerapparaat (een oude van ruim 7 jaar geleden). De kop draaide goed mee, de messen idem dito, ik presteerde met mijn oude apparaat nog wel eens om mijzelf te snijden, maar dit is met dit apparaat nog niet gelukt. En ik heb hem toch pittig op de proef gesteld, wat harder gedrukt, wat schever gehouden en verzin het maar, gewoon goed aan de tand gevoeld dus. Het is mij uiteindelijk gelukt om op mijn Adamsappel een klein sneetje te krijgen, dus je moet echt heel erg klungelig zijn of enorm je best doen om jezelf met dit apparaat te verwonden. Dat is natuurlijk best prettig. Of als je natuurlijk een geboren klungel bent iets minder prettig.
Toen ik hem vastpakte viel mij ook direct op hoe licht het apparaatje was. En in tegenstelling tot sommigen vond ik hem toch best lekker in de hand leggen, ook de powerknop heb ik persoonlijk weer totaal geen moeite mee.
Het ontwerp/design beviel mij ook wel. Ik ben wat kleur betreft een echte lime, lichtblauw en neon fan. Het mooie blauwe design valt dus erg in de smaak bij mij.
Het scheerresultaat had wat mij betreft iets beter gemogen, ik had er ook eigenlijk na het lezen van meerdere reviews iets meer van verwacht. Ik zag mensen vertellen dat hij ook echt glad zou scheren, maar dit is mij nog niet gelukt. En ik heb ook een keer een flinke tijd staan scheren 'bewust' om te kijken of dit zou uitmaken. Op een gegeven moment pakt hij de haren gewoon niet meer. Een scheermes is dus sowieso gladder dan dit apparaat. Dus als je glad wil scheren, sla deze dan maar over.
Zojuist even nat geschoren (met scheerschuim van Gillette ook voor de gevoelige huid) maar ook deze keer was het niet geheel glad.
Maar er zijn wat voor- en nadelen die mesjes tegenover dit apparaatje hebben. Mesjes scheren bijvoorbeeld veel gladder, maar de Aquatouch doet minder pijn (bij mij) mesjes trekken de boel open omdat ik misschien te vroeg opnieuw scheer (als ik dit niet doe prikken de haren in mijn hals en daar kan ik slecht tegen) en de Aquatouch geeft totaal geen problemen, zelfs al doe ik het elke dag. Dus minder glad, maar ik kan wel vaker scheren, zelfs voor ik ergens naartoe moet. Met mesjes behandel ik mijn gezicht en hals altijd na met aftershave (voor gevoelige huid) dit hoeft in principe met de Aquatouch niet (altijd) dus ook dat is weer prettig.
Tja, de prijs/kwaliteit verhouding. Wat kun je verwachten van een apparaat van 90 euro? Op zich zou ik zeggen het is een fijn apparaatje, ik zou hem wél aanraden, maar voor mensen (zoals ik) die echt alles glad willen hebben, echt heel erg glad die kunnen hem beter laten liggen en wellicht voor een ander model gaan. Hoewel ik twijfel of er überhaupt wel een scheerapparaat bestaat die daadwerkelijk glad scheert.
Maar heb je geen moeite met kleine haren overhouden of stoppels, dan is dit een zeer geschikt dingetje. Zeker omdat ie zowel droog als onder de douche te gebruiken is. En dat maakt de Aquatouch natuurlijk ook erg leuk.
Conclusie?
Ik zou hem zelf niet kopen met de kennis die ik nu heb van het apparaatje, omdat ik iemand ben die graag volledig 100% glad scheert.Zelfs met het scheermesje is dit erg moeilijk bij mij omdat het in mijn hals sowieso een jungle wildgroei is dat alle kanten op groeit. De manier waarop de Aquatouch mijn hals pelt maakt het wél weer mogelijk om mij vaker te scheren zonder verwondingen en/of irritatie. Dus dat is dan wel weer fijn. Persoonlijk zou ik dus voor een ander gaan, maar nogmaals, heb je niet zoveel moeite met stoppels dan is dit een leuke aanschaf.
Ik heb al meerdere scheerapparaten geprobeerd droog en nat. Maar het was het allemaal toch niet helemaal. Uit eindelijk jaren maar gewoon met een mes geschoren tot ik deze ben gaan proberen. Het is goed scheerapparaat die ik zelf gebruik met een klein beetje scheerschuim, werkt perfect en dan glijd hij goed over je huid . Door het ontwerp ligt hij lekker in de hand. Dit apparaat is alleen niet geschikt voor als je een week niet geschoren hebt. Ik doe het zelf om de dag en zonder irritaties.
Sinds 5 dagen nu deze AquaTouch gebruikt. Ik moet zeggen dat ik het een heel fijn en handzaam apparaat vind dat prettig in de hand ligt. Het ziet er ook mooi uit. Ik heb voorheen altijd nat geschoren, maar nu dus met dit apparaat. De scheerkoppen glijden soepel over het gezicht en ik vind het niet vervelend trillen (wat wel mijn eerdere ervaring was met een apparaat, vroeger). Qua resultaat vind ik het niet beter dan nat scheren met een mes. Normaal scheer ik me 1 x per 2 a 3 dagen en met het apparaat moet het wel elke dag even. Maar het gaat snel en is praktisch, dus vooralsnog niet hinderlijk. Een prima apparaat, dat ook nog onder de douche gebruikt kan worden. Fijn!
lichtgewichtapparaat. scheert fijn, maar geeft niet het gladde resultaat dat je met normaal (hand) scheren bereikt. Desondanks wel een fijn apparaat voor de gevoelige huid, omdat je er nat mee kunt scheren.
ideaal scheerapparaat waarmee je onder de douche goed kan scheren, gebruiksvriendelijk en ligt lekker in de hand.
Perfect glad resultaat dankzij de bewegende onderdelen! Accu gaat lang genoeg mee en het apparaat is ideaal voor onder de douche
Scheert superglas ook nat. Daarnaast totaal geen irritatie.
Maakt gemakkelijk schoon en ligt fijn in de hand
Sinds een week heb ik de Philips Aqua Touch s5000 in mijn bezit. Het scheerapparaat ziet er qua vorm zeer goed uit en ligt goed in de hand. Hij is makkelijk qua bediending en makkelijk op te laden met de bijgeleverde oplader. De led indicator geeft goed aan wanneer hij is opgeladen of wanneer hij weer opgeladen moet worden. Bijgeleverd ook een trimmer voor precisie trimmen van de bakkebaarden of baard. De trimmer is makkelijk los te koppelen en te koppelen. Door de onafhankelijke scheerkoppen glijd het scheerapparaat makkelijk over de huid en scheert hij alles mooi glad. Je kan het scheerapparaat gebruiken voor zowel nat/ als droog scheren. Het scheren is geluidloos en het apparaat is makkelijk schoon te spoelen. Mijn huid voelt na het scheren glad aan zonder enige irritatie. Enige minpunt is dat de snorharen onder de neus moeilijk te bereiken zijn door het scheerapparaat.
Goed apparaat met een mooi design en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Handleiding is, met plaatjes, makkelijk te begrijpen en je kan snel aan de slag. Apparaat is snel opgeladen en geeft netjes dmv een oplichtend icoon aan wanneer deze geladen moet worden. Zowel het nat als droog scheren gaat goed en snel. De techniek heeft bij Philips niet stilgestaan.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar nat scheren met een mes, maar dit is een goed alternatief. Mooi apparaat!
Mooi en degelijk scheerapparaat. Design is goed en ligt lekker in de hand. Hij kan zowel nat als droogscheren en heeft ook een eigen trimkop erbij wat zeker een pluspunt is. Tevens kun je met 1 uur laden ook 1 uur scheren, dus ideaal om ook mee te nemen op vakantie!
Ik gebruik hem nu een paar dagen en moet er nog wat handigheid in krijgen. Persoonlijk vind ik dat hij nat nog gladder scheert dan droog. Dikke meevaller vind ik dat hij niet snel irriteert op de huid!
Al met al vind ik het wel een aanrader, zeker als je even snel moet scheren.
Scheerapparaat ligt heerlijk in de hand, lekker licht.
Door de onafhankelijk bewegende scheerkoppen, scheert hij perfect!
Erg fijn dat je m kunt gebruiken voor zowel nat als droog scheren.
Ik vind het ook prettig dat je het apparaat schoon kunt spoelen!
Erg makkelijk qua bediening, laad snel op.
Review Philips Shaver 5000 Aqua Touch
1ste indruk
Goed degelijk ingepakt. Fijn idee als je het online koopt en je weet dat er wat met dit soort pakjes wordt gegooid. Duidelijk beschrijving van alles en er zit een Philips Groom Card bij. Hiermee kan je het product aanmelden voor 1 jaar extra garantie.
Laadt op in 45 minuten en dan kan je 1 uur scheren. Met 3 mins scheren per keer kan je dus 3 weken elke dag scheren met 45 minuten opladen. Niet slecht lijkt me. Je kan niet scheren tijdens het laden, je kan het apparaat simpelweg niet aanzetten. Je kan het ding ook 5 min aan de landing leggen voor 1 keer scheren.
Droog scheren
Scheert redelijk glad, alhoewel het niet kan tippen aan het mes. Je vóélt alleen het verschil, voor het oog ben je prima glad, maar indien een stevige (donkere) baardgroei hebt, kan ik me voorstellen dat je echt élke dag moet scheren.
Nat scheren
Allereerst is het prettig dat het apparaat meekan onder de douche. Wel heb ik het idee dat de scheerkop harder moet werken door het water en dit ten koste gaat van de gladheid. Ook vraag ik me af wat dat water met de scheerkop doet (op lange termijn).
Utensils
Het bakkenbaardopzetstuk is prettig. Wel had ik het gevoel dat je de scheerkop kapot zou trekken als je die wilt ontkoppelen. Je moet best veel kracht zetten, niet dat je er sterk voor moet zijn, maar ik had echt het idee dat ik iets kapot aan het maken was en na nóg niets harder trekken (je hoeft niet te draaien) kwam ie pas los. Niks spannends, maar moet je even weten. Scheerkop terugplaatsen hetzelfde gevoel, het is allemaal degelijk, maar het voelt heel precair en was bang iets af te breken.
Conclusie
Prima apparaat, zeker voor dit geld (€89,-). Haalt alleen niet bij het mes (en volgens Philips is dit hét alternatief). Als ik met een mes scheer kan ik kiezen voor om de dag scheren en dan heb ik de niet scheerdag een “5 o’clock shadow”. Maar bij het apparaat moet ik elke dag scheren wil ik enigszins glad (als dan niet optisch) voor de dag komen.
4 van de 5 sterren
+/+ kan mee onder water
+/+ ligt lekker in de hand
+/+ laadt snel op
+/+ scheert glad (voor een apparaat)
+/+ opzetstuk
-/- Minder glad dan een mesje
-/- voelt heel precair
IK heb het scheerapparaat nu enkele dagen in huis en hij bevalt prima. De accuduur is zeer goed en de mee bewegende kop voelt ook zeer fijn aan. Ook met scheerschuim functioneerd hij prima en is ook makkelijk schoon te maken een zeer tevreden klant
Het apparaat ziet er mooi qua vormgeving en ligt lekker in de hand (alleen jammer van de powerknop die ik geregeld en ongewild indruk tijdens het scheren).
Ook scheert het apparaat niet helemaal glad waardoor ik iedere dag mezelf moet scheren, met mesjes kon ik gerust een dagje overslaan.
Het fijne aan dit apparaat vind ik wel dat huiduitslag bijna tot het verleden behoort, zowel als ik droog en nat scheer.
Het opladen vind ik wel snel gaan, en moest na 4 scheerbeurten pas weer opgeladen te worden