Philips SHAVER Series 5000 S5420 - Elektrisch scheerapparaat voor nat en droog scheren - Accessoires voor elektrische scheerapparaten

7.9

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 104 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips SHAVER Series 5000 S5420 - Elektrisch scheerapparaat voor nat en droog scheren op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

jeroenvoois00715-01-2016
De Philips Aquatouch kan je zowel nat als droog gebruiken en dit was voor mij een voordeel, omdat ik graag nat scheer. Qua gebruiksgemak en design is er niks te klagen over het scheerapparaat. Dit ziet er prima uit. Waar ik minder tevreden over was, was het scheerresultaat. Ik kon eigenlijk altijd nog met een mesje wat bijwerken, omdat niet alle haren weg waren geschoren. Hoelang ik ook scheerden, dit maakte niks uit. Daarnaast zijn de mogelijkheden van het apparaat beperkt.
aritmeester14-01-2016
Ik scheer mijzelf al jaren nat met Gillette Fusion mesjes. Dat doe ik omdat dit een perfect gladde huid geeft en het ook geen huidirritatie veroorzaakt. Via The Insiders kreeg ik de mogelijkheid om dit scheerapparaat te testen. Ik heb mij opgegeven omdat ik wel weer eens wilde proberen of een elektrisch scheerapparaat de gladheid en het comfort van nat scheren kan evenaren. - Kenmerken en specificaties - De Philips AquaTouch S5420/06 wordt geleverd met het volgende: * MultiPrecision-messysteem met 5 draairichtingen * Precisietrimmer * huidbeschermend systeem * volledige waterbestendigheid * in een uur volledig opgeladen * indicators voor: batterij bijna leeg / opladen / reinigen / scheerhoofden vervangen Ik heb dit scheerapparaat nu bijna een maand in mijn bezit en wil mijn ervaringen graag met jullie delen. - Levering en eerste indruk - Bij het uitpakken van de doos viel mij op hoe licht het apparaat is. Daarnaast ligt het scheerapparaat ook nog eens erg goed in de hand. Het verwisselen van het scheerhoofd naar de precisietrimmer werkt met een klik systeem. Dit werkt op zich goed maar ik ben benieuwd hoe dit systeem zich na veelvoudig gebruik houd. Het opladen van het apparaat verliep ook prima. Binnen het uur is het apparaat al voorzien van een volle lading. Ik mistte bij het uitpakken een tasje om het scheerapparaat in te vervoeren. Dit gemis wordt verzacht door de mogelijkheid om het toestel in een transport stand te zetten waardoor het scheerapparaat niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. - Scheerprestaties - Zoals ik al schreef ben ik gewend om nat te scheren en dat doe ik dus ook met dit scheerapparaat. Ik gebruik gewoon het scheerschuim wat ik gewend ben. Dit geeft een hele goede scheer ervaring, het apparaat glijdt perfect over de huid. Voor wat betreft het gebruik op mijn gevoelige huid kan ik dit toestel zeker aanbevelen! Ook na een langdurige scheerbeurt heb ik geen last gehad van enige vorm van huidirritatie. De gladheid na een scheerbeurt is echter niet wat ik er van verwacht/gehoopt had. Het resultaat is even een gladde huid maar de eerste stoppels zijn al erg snel weer voelbaar. Waar ik bij nat scheren nog wel eens een dag over kon slaan moet ik met dit scheerapparaat echt iedere dag scheren. Ik heb het apparaat ook droog geprobeerd om te testen of dit bruikbaar is voor een snelle scheerbeurt tussendoor. Ook dit valt erg tegen nadat het apparaat met scheerschuim gebruikt is. Het apparaat wordt door het scheerschuim (denk ik) een stuk stroever waardoor het scheerhoofd niet fijn over de huid glijdt. Het apparaat geeft na twee jaar als het goed is een notificatie dat het scheerhoofd vervangen moet worden. Uiteraard heb ik dit in deze periode nog niet kunnen testen. Ik ben erg benieuwd of de scheerhoofden echt twee jaar mee gaan. - Voor- en nadelen - + Onder de douche te gebruiken + Geen last van huidirritatie + Gemakkelijk te gebruiken + Comfortabel in de hand + Stil en robuust + Lange accuduur + Snel opgeladen - Geen batterij niveau indicator - Niet zo’n glad resultaat als scheren met los mes - Scheerhoofd wordt stroef door gebruik met scheerschuim - Conclusie - Dit apparaat is prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het scheer resultaat is niet zo glad als nat scheren met een los mes. Aan de andere kant is het scheren met een scheerapparaat economisch wel een betere keuze.
allardv14-01-2016
Ik scheerde altijd met mesjes omdat dit het snelst en het best werkte. Dit apparaat vervangt geen scheermes voor mij, maar het is fijn om ter afwisseling te gebruiken. Ik vind het een groot voordeel dat het met scheerschuim gebruikt kan worden.
dominic14-01-2016
Het scheerapparaat al een paar weken in bezit dus veelvuldig kunnen testen. Ik ben een nat scheerder, dus voorheen altijd met schuim en scheermesje geschoren. Dit apparaatje van Philips heeft het grote voordeel dat je er gewoon mee onder de douche kunt scheren. Dit geeft al direct een prettiger gevoel dan droog gebruik. Zelf heb ik een vrij zware baard en hier heeft hij af en toe moeite mee vooral op de wat moeilijker te bereiken plekken. Ik krijg een redelijk glad resultaat maar dat is vergeleken met het natscheren met een mesje! dus ik weet niet of het gladder of even glad is als met een ander scheer apparaat. Raad ik dit produkt aan? dit ligt aan het gebruik Als je je dagelijks scheert dan is dit een fijn apparaat. Als je je echter niet dagelijks scheert dan kan dit apparaat moeite hebben met je baard. Een 2 dagen baardje krijg je niet gemakkelijk weg hiermee (lukt wel maar dan ben je dik 20 minuten aan het scheren is tenminste mijn ervaring)
Cloud13-01-2016
Het betreft een mooi apparaat dat erg fijn scheert. Het scheerapparaat scheert echter niet altijd even glad. Ik zie het dan ook als een scheerapparaat voor snel tussendoor. het zal niet mijn handmatige scheerbeurt vervangen. Het is meer een aanvulling erop
Lars12-01-2016
Het scheerapparaat ligt goed in de hand. Het apparaat werkt redelijk stil. Opladen gaat inderdaad binnen één uur en daarna zit er voldoende stroom in, zodat het apparaat bij normaal gebruik circa een hele week mee kan gaan. De scheerkop is naar mijn mening veel te groot. Hierdoor vind ik het lastig scheren. Ook het scheren met ronddraaiende bewegingen, zoals dit geadviseerd wordt, helpt niet om alle plekjes goed en zorgvuldig te scheren. De scheerresultaten zijn minder goed. Ik krijg mijn gezicht niet echt glad. (uiteraard vergeleken met het scheren met het mes). Ik moet dan ook twee keer per dag scheren, wil ik bv des avonds nog met een enigszins gladgeschoren gezicht ergens heen gaan. Bij natscheren met het apparaat merk ik dat het scheren zachter verloopt. Dit is prettiger dan droogscheren. Maar het resultaat is niet beter dan bij droogscheren. Het nadeel van natscheren (dus met scheerschuim) is het reinigen. Dit vergt meer water en zelfs nog een borsteltje om de schuim- en scheerresten uit het binnenste van de scheerkoppen te krijgen. Omdat het scheerapparaat toch vrij fors is, is opbergen in een spiegelkast een probleem. Het apparaat neemt veel ruimte in beslag.
WAV11-01-2016
Ziet er mooi uit, tevens ligt het apparaat goed in de hand. Ondanks dat ik van mening ben dat met mesjes gladder scheert toch verrast over het resultaat. Het gebruiksgemak is gewoon goed. Waardoor je het ook even snel tussendoor kan gebruiken. Al met al het apparaat doet wat hij moet doen.
Darien11-01-2016
Ik heb het scheerapparaat nu een aantal weken in gebruik en het resultaat valt zeker niet tegen. Ik heb altijd nat geschoren en dat is zeker ngo altijd beter, maar dit scheerapparaat is zeker een goed alternatief. Ik had verwacht dat ik veel last zou hebben van huidirritatie, maar dat valt reuze mee. Daarnaast is het apparaat heel gemakkelijk in het gebruik; ligt het gemakkelijk in de hand en houdt de accu het ook aardig lang vol. In totaliteit gezien een prima scheerapparaat.
wimwamboterham11-01-2016
4.0
Ik heb het scheer apparaat getest omdat ik eens wat anders zocht dan het scheren met een mes. Ben helaas tot de conclusie gekomen dat het scheren minder glad is en meer tijd kost. Ook het scheren van wat langere haren gaat zeer moeilijk deze blijven staan. Heb het droog en nat geprobeerd en geeft allemaal het zelfde resultaat. Het is wel een comfortabel apparaat om te gebruiken en voor de huid
Tom07910-01-2016
4.0
Het was zover, ik mocht een scheerapparaat gaan testen. de S5420, speciaal voor natscheerders. Aangezien ik me niet kan scheren zonder scheerschuim en een apparaat dus nooit kon had ik er zin in om dit scheerapparaat te gaan gebruiken. Na de eerste keer zaten er zeker gladde stukjes tussen maar over het grootste deel van mijn gezicht was nog niet gezien dat ik me geschoren had. Nog geprobeert om het zonder schuim recht te trekken maar helaas, toch maar het mesje erbij gehaald. De volgende keer heb ik minder scheerschuim gebruikt en het apparaat vaak uitgespoeld, echter onder mijn kin nog steeds een hoop haartjes die het apparaat niet weg krijgt. Wederom het ouderwetse Gilette fusion mesje erbij moeten pakken Mijn conclusie is dat als je een behoorlijke baardgroei hebt het apparaat geen mesje kan vervangen.
Bqqking10-01-2016
Geweldig apparaat! Altijd met een mesje gescheerd, maar dat is echt verleden tijd. Super makkelijk, snel opgeladen en een zachte huid. Ook makkelijk op reis, je kan zowel nat als droog scheren.
The Flyer08-01-2016
Als 'natscheerder' moet ik behoorlijk wennen om elektrisch te scheren. Duurt wat langer en moet wat meer handelingen uitvoeren voor stoppels echt weg zijn. Ideaal dat ik nu onder de douche kan scheren scheelt me een hoop tijd met opstaan. Dat is de voornaamste rede van aanschaf. Apparaat zelf is inventief, geeft aan dat je het moet schoonmaken etc. batterij gaat lang mee. Het maakt weinig geluid dat is echt opvallend. Prima alternatief voor natscheren maar voor mij even wennen.
matvugt07-01-2016
Heb het apparaat 2 weken in huis. Eerste dagen scheren was wennen, ik scheerde altijd nat. Met de aquatouch kun je ook nat scheren, prettig onder de douche. Na een aantal dagen handigheid gekregen en vlieg nu in 3 minuten over mijn gezicht heen. Prijs kwaliteit zeker in orde.
PSCH06-01-2016
Als fervent natscheerder ben ik nu dan toch gezwicht voor een scheerapparaat. Maar dan wel één die ook nat mag worden, zodat de scheerbeurt gewoon onder de douche gedaan kan worden. Het gemak van een apparaat met het resultaat van nat scheren, dat was mijn ideaalbeeld! Het scheerresultaat is prima. Niet zo glad als het resultaat va nat scheren, dat niet. Maar voldoende. Het apparaat ligt makkelijk in de hand, en is gebruiksvriendelijk. Het is jammer dat je de scheerkop er eerst af moet halen voordat je de trimmer kunt gebruiken. Een mooi apparaat voor een prima prijs!
roosendaalj06-01-2016
Even wennen aan het scheren met een apparaat. Ook mijn huid moest wennen. Nu na 2 weken scheert het prima glad. Ook handig dat het onder water gebruikt kan worden.
JeffVD06-01-2016
Mijn ervaring met de Philips AquaTouch zijn alleen maar positief. Ik persoonlijk vind het scheerapparaat erg prettig in de hand liggen en het scheerresultaat erg fijn. Wat ik als het meest prettig ervaar is dat ik na het scheren met dit scheerapparaat geen droge/schrale huid heb. Dit was bij eerdere scheerapparaten wel altijd het geval.
scorpion8006-01-2016
het scheerresultaat is prima, vind het iets minder prettig in de hand liggen maar dat is persoonlijk. Design is erg mooi.
jk8806-01-2016
Ideaal dat je het apparaat zowel nat als droog kunt gebruiken. Een redelijk glad scheerresultaat, maar je moet wel een aantal keer over de haartjes heen om dit resultaat te bereiken.
Deezers05-01-2016
Ik heb best een gevoelige huid en voor mij is het dan ook altijd een verrassing hoe mijn scheerbeurt eindigt: glad zonder wondjes of ruw met wat wondjes.. Daarom ben ik overgestapt op elektrisch scheren: dit zou de kans op wondjes verminderen, het scheert net zo goed als met een mesje én je kan hem gewoon met scheerschuim gebruiken en tijdens het gebruik afspoelen. De eerste keer was zoals verwacht niet helemaal vlekkeloos. Mijn huid moest érg wennen, veel irritatie en helaas wat wondjes... De tweede en derde keer gingen al beter, minder wondjes en geen irritatie! Wel scheert elektrisch naar mijn mening niet zo glad als met een normaal scheermesje, maar na een paar keer weet je hoe je moet scheren om het er toch glad uit te laten zien. Dus ik ben niet ontevreden, maar verwacht niet 100% gladheid en zonder wondjes, de kans erop bestaat dus ook bij elektrisch scheren. De bijgeleverde styler stelt helaas niet zo veel voor, dus daar zou ik hem niet voor kopen.
Spenc3r05-01-2016
Na altijd met een mesje geschoren te hebben toch overgestapt op een apparaat. Het scheerapparaat is erg fijn, vooral ook omdat je er gewoon nat meer kan scheren. Ook voor de gevoelige huid is deze goed te gebruiken. Geen branderig gevoel na het scheren.
Slotjuh04-01-2016
Ik vind het een fijn apparaat waar je zowel nat als droog goed mee kan scheren het heeft een mooi design die goed in de hand ligt zeer goed en gebruiksvriendelijk apparaat
Frits101004-01-2016
Normaal scheer ik mezelf met een zogenaamde “double edge safety razor”. Dit is een traditioneel scheermesje, welke je in een houder schroeft. Dit combineer ik met scheerzeep. Op reis moet ik óf op zoek naar mesjes (mag niet mee in handbagage), óf ik moet een cartridgesysteem meenemen wat dus weer uitslag betekent. Tijd dus voor een elektrisch systeem, speciaal voor onderweg. Ik heb gekozen voor de Aquatouch omdat ik hier alsnog scheerzeep bij kan gebruiken. Dit vind ik wel zo prettig, en geeft mijns inziens een gladder resultaat. Het apparaat wordt geleverd in een compacte doos, bevat een kapje voor in de koffer en een compacte oplader. Voor op reis prima dus, het apparaat heeft ook nog een toetsvergrendeling zodat deze niet aan gaat in je koffer of tas. Het apparaat ziet er prima uit en houdt prettig vast. Anders dan dat ik gewend ben, dien je met dit apparaat langzaam rondjes te draaien over je huid. Het apparaat trekt niet, doet geen pijn en zoemt zachtjes. Geen problemen met een wat zwaardere, 3 dagen baard. Om een geheel glad resultaat te bereiken zoals met een klassiek scheermes ben je wel even bezig, maar gewoon een normale scheerbeurt voor op kantoor is prima te doen in 5 minuutjes. Fijn is dat het onmogelijk schijnt te zijn scheerwondjes te veroorzaken. Na het scheren, wat ik overigens gewoon onder de douche doe, geeft het apparaat aan dat je het af kunt spoelen. Met een druk op een knop aan de voorkant, klapt de scheerkop open en kun je hem afspoelen. Omdat het apparaat waterdicht is kun je overal goed bij en is het schoonhouden eenvoudig. De batterij van het apparaat zou het volgens de specificaties 1 uur uit moeten houden. Genoeg dus om een werkweek mee te gaan!
Lexjje03-01-2016
Het is een fijn apparaat,, vooral het nat scheren is een uitkomst gezien het feit dat ik met droog scheren uitslag krijg. Alleen als je haast hebt is het wat minder gaat niet zo snel als met los mesje (handigheid misschien?) maar verder eens heel goed en fijn apparaat,, geen spijt van!
Rilo03-01-2016
Mooi en handig scheerapparaat, maar eindresultaat valt tegen bij zware baardgroei. Met het scheerapparaat kan zowel droog, nat als onder de douche Worden geschoren en heeft een zeer flexibele kop. Echter, ik ben door mijn zware baardgroei langer aan het scheren dan met mes en het eindresultaat is een minder gladde huid.
LeonSmit02-01-2016
Nu enkele weken dit scheerapparaat in gebruik. In het begin was het even wennen omdat ik normaal mesjes gebruik. De huid moet wennen aan het scheren met een apparaat maar die irritatie is snel weer weg. Het scheerresultaat is prima. Niet zo glad als met een scheermes, maar zeker goed genoeg. De eerste keer had ik een baard van een week, dat was iets te veel voor het apparaat, maar als je om de dag scheert gaat het echt goed. Wel even wennen op de moeilijk bereikbare delen zoals de zijkant van je nek. Met dit apparaat kun je 'nat' scheren. Je kunt dus scheerschuim gebruiken of onder de douche scheren. Met scheerschuim heb ik nog niet geprobeerd, onder de douche gaat prima. Dan is ook het schoonmaken een fluitje van een cent. Even uitspoelen en klaar. Al met al; een prima scheerapparaat.