IPad vergelijken en kopen (217 resultaten)

Beste

Nieuwste

IPad

Apple bracht in 2010 met de iPad één van de eerste volwaardige tablets op de markt. Dankzij de fanatieke aanhang van de Amerikaanse fabrikant sloeg de Apple iPad direct aan. Door de jaren heen zijn de specificaties en het geliefde design van de Apple iPad nog verder aangescherpt.

Inmiddels zijn er verschillende varianten van de tablet op de markt. Naast de allereerst verschenen Apple iPad kun je tegenwoordig kiezen voor de slanke Apple iPad Air of de kleinere Apple iPad Mini.

Retina beeldscherm

Het meest in het oog springende onderdeel van de Apple iPad is het schitterende Retina beeldscherm. Het ruime display heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels, waarmee het één van de scherpste beeldschermen op de markt is. Volgens Apple zijn de pixels op dit niveau niet meer met het menselijk oog te onderscheiden.

Dankzij de gebruikte IPS-technologie, gecombineerd met de hoge resolutie, komen video’s en foto’s op het Retina beeldscherm dan ook levensecht over.

Apple iOS

De tablets van Apple draaien op iOS. Dit besturingssysteem werd door Apple zelf ontwikkeld, en wordt in tegenstelling tot bij de concurrentie altijd zeer snel bijgewerkt met de laatste updates. Hierdoor beschik je altijd over de nieuwste functionaliteiten, en is het besturingssysteem door de jaren heen zeer betrouwbaar en veilig gebleken.

Daarnaast heb je met de Apple iPad toegang tot de enorme mediabibliotheek van de Apple App Store. Hierin vind je honderdduizenden applicaties en games. Ook muziek, films en boeken zijn via het platform gemakkelijk naar de tablet te downloaden.

Mogelijk het enige nadeel van de Apple iPad is de relatief hoge prijs.