- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Trust Vaiya - Draadloos Toetsenbord - Bluetooth & USB - QWERTY - Zwart - Toetsen en kapjes voor toetsenborden
Goed draadloos bord maar met wat aanmerkingen
Gedurende een aantal weken heb ik dit draadloze bord mogen testen. Dit viel zeker niet tegen. Vooral het tegelijk aansturen van meerdere apparaten was een welkome functie. Wat minder is dat de F-toetsen niet programmeerbaar zijn. Het bord heeft een fijn formaat, waardoor dit zeker een aanwinst is in combinatie met kleinere notebooks en tablets. De toetsaanslag is zeer licht, waardoor je makkelijk meerdere dezelfde letters toetst als je oudere bv IBM borden gewend bent.
De bluetooth werkt goed en snel. Ik heb nog niet gemerkt dat het gelijktijdig aangesloten hebben van meerdere apparaten tot storingen leidt. De USB stick maakt het mogelijk oudere apparaten zonder bluetooth toch te gebruiken. Maar het dmv een magneet plaatsen van de stick achterop het bord is echte misser. Ik ben benieuwd hoeveel van deze sticks verloren worden.
De test is uitgevoerd met alle 4 apparaten ingeschakeld en gekoppeld. In deze configuratie gaat het wisselen tussen de verschillende apparaten via bluetooth en usb zeer goed zonder problemen. Zelfs wanneer op hetzelfde apparaat tegelijk bluetooth en USB is aangesloten, levert dat geen storingen op. Het testen is uitgeprobeerd met PC, laptop, tablet en mobiel. Bij deze laatste werkt het zeker wel, maar persoonlijk heeft het voor mij weinig toegevoegde waarde.
Het laden van de accu gaat snel, maar het zou fijn zijn, als de led in groen veranderde, om aan te geven dat deze volledig is opgeladen. Voor het laden is een aansluiting met USB-C aanwezig. Om de opgegeven gebruiksduur van 6 maanden continue te controleren, had ik het bord langer moeten testen. Door deze lange accuduur zou het plezierig zijn om de status van de accu op de een of andere manier te kunnen controleren.
Fijn dat het bord licht van gewicht is en daardoor makkelijk mee te nemen en te gebruiken.
Een prima bord en met een goede prijs kwaliteit verhouding, zeker een aanrader.
Pluspunten
- meerdere bluetooth apparaten gelijktijdig te gebruiken
- licht van gewicht
- usb dongel voor niet bluetooth apparaten
- lange accuduur althans volgens fabrieksopgave
Minpunten
- te summiere handleiding
- plaats dongel via magneet achterop bord
- F-toetsen niet programmeerbaar
- Geen statusiindicatie accu
Een toetsenbord dat meerder apparaten bedient.
Afgelopen maand heb ik een toetsenbord van het merk Trust type Vaiya mogen testen. Reden voor mij was om uit te proberen of je makkelijk kunt schakelen via het toetsenbord naar de verschillende devices zoals mjin telefoon of nog een extra laptop.
Wat me vooral is opgevallen is dat het een fijn toetsenbord is om mee te werken. Het is heel plat waardoor het voor mij ook heel ergonomisch aanvoelde. Bij het toetsenbord wordt een USB geleverd en een kabel om het toetsenbord op te laden. Dat opladen was trouwens zo gebeurd.
De beknopte gebruiksaanwijzing was voldoende om het schakelen tussen de devices mogelijk te maken. Naast de geleverde USB verlopen de andere extra verbindingen via bluetooth. Het is dan een kwestie van de knopt indrukken op je toestenbord om te kunnen schakelen naar het device wat je wilt. De verbinding komt direct tot stand zodat je zonder onderbreking verder kunt werken. Omdat ik geen bluetooth had op mijn laptop was het schakelen tussen twee laptops voor mij niet mogelijk.
Het is vooral een heerlijk toetsenbord, wat lekker onder je hand ligt. De toetsaanslag is heel licht, snel zichtbaar, soepel en nauwelijks hoorbaar. En leuk dat er een apart knop is voor de smileys. De prijs van 39,95, vind ik aan de hoge kant.
Pluspunten
- Fijne toetsaanslag
- ergonomisch
Minpunten
- prijs
Heel fijn draadloos toetsenbord
Het Trust Vaiya draadloos toetsenbord heeft me positief verrast. Het typen voelt comfortabel en de toetsen zijn stil genoeg om niemand te storen – ideaal als je in een stille ruimte werkt. Het compacte ontwerp doet denken aan een laptoptoetsenbord, maar dan met net wat meer stevigheid.
Wat het toetsenbord echt handig maakt, is de slimme multi-device functie. Je kunt tot drie apparaten koppelen en met één druk van kanaal wisselen. Voor iemand die regelmatig tussen laptop, tablet en telefoon schakelt, is dit echt een handige toevoeging.
Pluspunten
- Lage toetsen
- Draadloos
Prima toetsenbord voor deze prijs
Ik heb het product de afgelopen weken mogen testen op mijn werk. Aangesloten via Bluetooth op twee apparaten en ben tevreden over de prestaties. Het typen is prettig en de toetsen reageren snel. Het schakelen tussen apparaten werkt goed. De accu zou 6 maanden meegaan, maar als je het toetsenbord altijd aan laat staan, merk je dat de accuduur veel korter is en je het vaker moet opladen dan eens per 6 maanden. Gelukkig kun je het toetsenbord snel opladen via de USB-C aansluiting. Het voelt licht en plastic aan, maar voor korter gebruik op werk is het prima.
Pluspunten
- Goede prijs
- Makkelijk schakelen tussen apparaten
Minpunten
- Het toetstenbord is aan de lichte kant
- Voelt goedkoop aan
Super tevreden met dit toetsenbord! Het is compact en neemt nauwelijks ruimte in, wat perfect is voor mijn werkplek. De toetsaanslag voelt fijn aan en het maakt nauwelijks geluid. Ook de batterijduur is geweldig, ik hoef het maar zelden op te laden, en als dat nodig is, gaat het gelukkig snel. Zeker een aanrader!
Pluspunten
- Klein
- Stil
Minpunten
- Geen licht
Goed maar lastig onder Mac
Ik heb dit product getest via review.nl en ben best tevreden over het toetsenbord maar vind hem niet geweldig. Hij klikt goed en is zeker goed te gebruiken voor games. Ook is er prima lang op te typen want hij typt erg prettig. Batterij gaat ook goed en lang mee en is op te laden via USB-C wat gewoon prima is. Handig is het dat hij met verschillende systemen is te gebruiken. Ook op de toetsen zijn de speciale windows en Mac toetsen aanwezig. Hij ziet er goed uit.....
Echter vind ik hem er wel wat goedkoop uitzien en hij is erg licht. Er is geen backlight op de toetsen wat gebruik in mijn geval net wat lastiger maakte. Ik gebruik hem met een Mac-computer en dan heb ik het probleem dat de F-Toetsen niet of slecht functioneren. Zaken als Volume en Play/Pauze heb ik niet kunnen instellen. Er is namelijk geen app om die zaken goed te zetten en ook via de Mac kwam ik hier niet verder mee.
Pluspunten
- goedkoop
- div. OS systemen
Minpunten
- geen backlight
- niet alle functies werken onder Mac
Multi functionele toetsenbord
Dit toetsenbord typt lekker en je kunt het koppelen aan verschillende soorten apparaten. Een Macbook, een windows laptop, een iPad of een smart tv. Dat kan allemaal. Het mooie is ook dat je met Bluetooth aan 3 apparaten de koppelingen kan vastleggen. Bij switchen hoef je alleen maar te kiezen voor één van deze.
Ook kun je het toetsenbord koppelen met een mini-usb stick. Hier komen we gelijk bij het min-puntje van dit toetsenbord. Als opberg van de mini-usb stick hebben ze een magneetje onder het toetsenbord bedacht waarvan de usb stick vast kan kleven. Ja, de usb stick blijft zitten. Maar rommelt lekker mee tijdens het typen. Dus uit irritatie heb ik de stick eraf gehaald met het risico dat ik het stickie straks meer kan vinden. Andere merken hebben dit beter opgelost.
Pluspunten
- koppelen aan 3 apparaten
- koppelen meerdere soorten apparaten
Minpunten
- opberg mini usb
Compact en zeer handig.
Compact, maar doeltreffend. Dit toetsenbord is niet groter dan noodzakelijk en is bijzonder eenvoudig te verbinden met je pc, tablet/smartphone, tv. Vooral voor de tv vind ik hem zeer handig, het zoeken naar films of series wordt op deze manier echt een heel stuk simpeler. Heeft je tv geen bluetooth? Geen probleem, er zit een usb bluetooth connector bij waardoor ook dit op te lossen is.
Pluspunten
- Compact
- Eenvoudige installatie
- Functioneel
Multitasking op meerdere apparaten
Ik heb de Trust Vaiya een paar weken mogen testen. Het is even wennen aan de klikgeluiden (vs een mechanisch toetsenbord), maar de toetsen zijn erg responsief.
Ik was vooral op zoek naar een toetsenbord wat makkelijk schakelt. Schakelt tussen verschillende systemem. De Vaija schakelt zonder noemenswaardige vertraging gemakkelijk tussen mac, windows en iOS. De toets bedrukking mac vs windows is aangegeven met grijs vs wit, dit had beter gekund, maar goed verder een veelzijdig en prima toestenbord
Pluspunten
- 3x bluetooth
- 1x 2.4 mhz
- Magneetje aan onderkant voor de receiver is prima
Minpunten
- Bedrukking
- Geluid van de toetsen vs mechanisch
Zeer goede en nette oplossing voor meerdere apparaten.
In de afgelopen weken heb ik de Vaiya in verschillende setups mogen testen. Ik heb er werkelijk elke dag mee gewerkt in verschillende setups en ik ben zeer onder de indruk van de kwaliteit.
Het belangrijkste aan dit toetsenbord is de diversiteit waarin het inzetbaar is. Met de dongle op 2.4Ghz is de verbinding het meest betrouwbaar. Deze heb ik bij het testen veelal gebruikt op mijn Windows desktop en laptop. In mijn thuis situatie heb ik mijn tablet en telefoon separaat aangesloten op elk een van de vier bluetooth verbindingen. De duidelijk herkenbare grijze toetsen boven het numeriek deel van het toetsenbord zijn snel en goed bereikbaar om snel te wisselen. Bij de eerste paar letters merk ik wel zo nu en dan een korte vertraging als ik even niets heb ingegeven via bluetooth, maar dat is niet bijzonder hinderlijk. Op de iMac werkt dit toetsenbord ook heel fijn, wellicht zelfs fijner dan het originele toetsenbord. Ik heb het toetsenbord in de afgelopen weken dagelijks gebruikt voor zowel kantoor als thuis en ben erg tevreden,
Ook zijn er ook wat verbeter punten voor een mogelijk toekomstig model. Zo zijn de toetsen voor het wisselen van verbinding erg dicht op de overige toetsen geplaatst en druk geregeld op de toets voor de dongle als ik probeer blind te typen. Ook is er geen indicatie op welke verbinding het toetsenbord is aangesloten en type je soms op een verkeerd toestel. De dongle wordt aan de onderzijde oppervlakkig met een magneet vastgezet, maar deze laat snel los. Beter is om deze dus ergens zelf veilig op te bergen. Ook gaat het toetsenbord naar verloop van tijd 'klapperen' door te weinig support in het midden. Daar had voor mij een extra voetje mogen worden geplaatst.
Het absolute voordeel van de Vaiya is wel de goede capaciteit van de ingebouwde accu. Ook als het geladen moet worden, kun je met de meegeleverde USB-A naar USB-C gewoon doorwerken. Het heeft hele still toetsen, waardoor ik regelmatig werd gevraagd of ik wel aan het werk ben. Normaal hoor je mij wel goed typen op een toetsenbord. Daarnaast de diversiteit aan verbindingen zoals ik eerder heb gemeld. Het feit dat deze plug en play werkt maakt het een bijzonder goed alternatief en zeker een goede optie voor de lange termijn voor de dagelijkse bezigheden en thuis heb ik hierdoor geen twee toetsenborden meer nodig. Hierdoor geeft het geheel een veel rustigere en opgeruimde uitstraling.
Pluspunten
- Stille toetsen
- Tot 4 apparaten tegelijk
- Interne batterij
- Mooi design
Minpunten
- Losse dongle
- Mist een voetje in het midden
Keyboard te gebruiken op meerdere apparaten
Ik heb dit product mogen testen. Het is een heel fijn keyboard. De toetsen kan je soepel aanklikken en maken bijna geen geluid. Ik heb het gebruikt op drie producten. Het overschakelen ging heel soepel en ook de verbinding was heel goed. Ik zou dit product zeker aanraden. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is het keyboard het zeker waard. Wat ik ook fijn vind is dat het geen zwaar keyboard is. Je kan het makkelijk meenemen naar een andere plek en daar verder gaan, waar je mee bezig was.
Pluspunten
- Lichte toetsen
- bijna geluidloos
- Te gebruiken op meerdere apparaten
Minpunten
- Magneetje aan de onderkant zit niet stevig
Lekker toetsenbord, eenvoudig in gebruik
Ik heb dit product mogen testen voor review.nl. Dit kwam mij heel mooi uit, want ik was op zoek naar een toetsenbord voor mijn pc en tablet. Dit toetsenbord kwam mooi uit voor beide apparaten aangezien wisselen tussen apparaten met een druk op de knop kan geschieden. Daarnaast sprak het draadloze stukje mij aan. Het toetsenbord kan draadloos ( via Bluetooth ) met meerdere apparaten verbonden worden. Daarnaast is er een USB dongle voor verbinding met een pc. Het toetsenbord kan d.m.v. een usb c kabel eenvoudig opgeladen worden, wanneer dit nodig is.
Het toetsenbord voelt stevig aan en de knoppen zijn makkelijk te vinden en zijn voldoende responsief.
Het lettertype op de knoppen moest ik in het begin even aan wennen.
Pluspunten
- Makkelijk wisselen tussen apparaten
- Draadloos
- Fijne toetsen
Minpunten
- Locatie usb dongle (magnetisch onderkant)
Een zeer prettig toetsenbord wat zeer makkelijk te koppelen was aan verschillende apparaten. Het voelt degelijk en stabiel aan en de toetsen zijn zwaar en prettig in gebruik. Het enige kleine minpuntje wat ik heb ondervinden, is dat er sommige extra toetsen op zitten die je op een normaal toetsenbord niet heb en dat is even wennen met het zoeken van de juiste toets. Kortom, ik ben om en gebruik je toetsenbord nu elke dag
Fijn in gebruik.
Ik heb dit product nu enkele weken in mijn bezit om het te testen. Ik was vooral benieuwd naar de toetsen en of er haperingen waren met het gebruik van het toetsenbord. Het is een draadloos toetsenbord, waar ik in het begin toch net wat huiverig voor was. Heb al meerdere draadloze toetsenborden gehad en die waren niet zo fijn als deze. Het gebruik is fijn en stil en ook met wat snelheid gaat het gelukkig allemaal goed. Het voelt heel fijn aan en je hebt niet het idee dat je echt kracht moet zetten om de toetsen te gebruiken. Ik heb niet echt een minpunt kunnen ontdekken, want tot nu toe is het alleen maar een cadeautje om hiermee te mogen werken. Ik raad deze dan ook zeker aan.
Pluspunten
- Stil in gebruik
- Stabiele verbinding
Veelzijdig toetsenbord met handige functies
✔ Meerdere apparaten tegelijk – Schakelen tussen laptop, tablet en telefoon gaat soepel dankzij de drie Bluetooth-kanalen en USB-ontvanger.
✔ Comfortabel typen – De scissor-switch toetsen voelen responsief aan en maken weinig geluid.
✔ Lange batterijduur – Na weken gebruik hoefde ik het toetsenbord nog niet op te laden.
Wat kon beter?
✖ Minder draagbaar – Door het full-size ontwerp en het gewicht is het geen toetsenbord dat je makkelijk meeneemt.
✖ Afwerking – De toetsen werken prima, maar de bedrukking oogt wat slordig.
Eindoordeel
Een veelzijdig toetsenbord met handige functies voor wie veel met meerdere apparaten werkt. Niet perfect qua afwerking, maar wel comfortabel en betrouwbaar voor dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Meerdere apparaten tegelijk
- Oplaadbaar
Minpunten
- Kwaliteit van de afwerking
Fijn toetsenbord
Ik heb deze toetsenbord mogen testen. Wat heel fijn is aan dit toetsenbord dat je 3 verschillende apparaten kan koppelen. Hij is ook geschikt voor verschillenden
besturingssystemen zoals Mac, Android en Windows. Hij typt ook fijn, en geen gedoe met vervangen van batterijen omdat hij opgeladen kan worden. Wat ik wel jammer vindt is dat de dongel los, via een magneetje onder het toetsenbord hangt. Als i, het toetsenbord in mijn rugtas stop kan deze er makkelijk afvallen
Pluspunten
- Draadloos opladen
- Geschikt voor verschillenden besturingssystemen
- Typt fijn
Minpunten
- Losse dongel onderop het toetsenbord
goedkoop toetsenbord
Als student wil ik goedkoop maar goed spul. Het HP 225 Wireless Keyboard is perfect. Het is licht en klein, dus ik kan het meenemen naar school. Het draadloze ding houdt mijn bureau schoon. De toetsen zijn makkelijk om op te typen, wat geweldig is voor huiswerk. De batterij gaat lang mee, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat hij leeg raakt in de klas. De sneltoetsen zijn handig om snel muziek af te spelen of online te gaan. Dit toetsenbord is een geweldige deal voor studenten die niet veel geld willen uitgeven.
Pluspunten
- goedkoop
- comfortabel
Minpunten
- geen luxe functies