LG OLED55C24LA / OLED screen / 55 inch / 2022 - Televisies
55 inchOLED4K UltraHD
LG OLED55C24LA / OLED screen / 55 inch / 2022 - Televisies
Zeer fraaie Tv met goed geluid
Ik heb deze tv getest, en vind de tv er fraai uit zien. Het is een strak model met een mooie uitstraling. Ik heb de tv op zijn oorspronkelijke voet geplaatst. Toen ik de tv installeerde. Ging dit erg gemakkelijk, de installatie taal bij deze test was in het Engels. Maar daarna was alles in het Nederlands en ging het instellen van de tv vanzelf. Ook het geluid vindt ik zeer goed. Zowel van de tv luidsprekers zelf als via de Hdmi aansluiting. De tv vindt dan vanzelf dat als ik arc hdmi gebruikt mijn sonos systeem. De beeldkwaliteit is ook zeer goed. het zwart is ook echt zwart zodat je meer diepte in het beeld krijgt. Ik vind deze tv dus echt een aanrader. De mogelijkheid om de tv voor raming te gebruiken, heb ik niet gebruikt. omdat ik zelf niet game.
Pluspunten
- mooi strak model
- hij heeft echt een fraai beeld kwaliteit
- goed geluid uit de eigen boxen.
- Hdmi arc aansluiting vindt gelijk je sonos systeem
Minpunten
- geen
Zeer goede tv
Flinterdun en best een mooie voet! Ik heb dit model een tijdje mogen testen in mijn zoektocht naar een televisie voor ons nieuwe huis. Ik was blij verrast met het uiterlijk, maar zeker ook met de prestaties. Haarscherp beeld voor films en series, en ook de 4 kids zijn blij met het formaat en de scherpte voor multiplayer gaming. Ik moest wel even zoeken naar de beste instelling voor het beeld, maar met filmmaker mode is dit prima. Bij andere instellingen was het wit wat te scherp voor mijn gevoel, wat vooral in de avond minder prettig was. Qua geluid niks te klagen, ook hierbij zijn er veel instellingen te vinden die voor ieder wat wils hebben. Verder was het ideaal om ook de smart home aansluiting te gebruiken: ik kon Alexa vragen om mijn favoriete functionaliteit te openen en het geluid aan te passen zonder op te staan. Al met al een prima televisie die zeker hoog op mijn lijstje komt!
Pluspunten
- Ruime mogelijkheden instellingen
- Koppeling met smart home
Veel opties met scherp beeld
Wij hebben deze televisie een aantal weken mogen testen en geven zodoende hierbij onze testbevindingen.
Installatie:
De installatie van de televisie en alle randapparatuur verliep zonder problemen.
Gebruik:
Instellen en gebruik van menu's is overzichtelijk. Geheel verloopt vloeiend en soepel.
Het beeld is scherp en vloeiend bij het kijken van diverse programma's (waaronder F1). Als we deze tv vergelijken met onze eigen tv dienen we te concluderen dat het zwart inderdaad ook echt zwart is. Enig nadeel is dat de helderheid minder is dan onze eigen tv, waardoor vooral met vele ramen je last hebt van weerspiegeling.
Mogelijkheden met betrekking tot online content zijn er legio en zelfs de afstandbediening heeft rechtstreekse knoppen naar diverse content platformen.
Aangezien onze eigen tv al aan de muur hing hebben we deze op de voet geplaatst en de voet is strak vormgegeven, maar verder niets speciaals. Kabels kunnen wel handig door de voet geplaatst worden zodat deze niet los gaan hangen.
Al met al een goede tv, maar dus geen aanrader met veel ramen in de woonkamer.
Pluspunten
- Scherp beeld
- Veel online content mogelijkheden
- Mooie kleuren
Minpunten
- Weerspiegeling bij veel ramen
- Donkerder beeld overdag
LG tv
Ik was erg blij dat ik een prachtige 55 inch tv mocht uitproberen. Deze televisie is geleverd door Dynalogic, jammer genoeg werd deze niet geïnstalleerd de chauffeur ging er vanuit dat hij dit niet hoef te doen. Gelukkig heeft een buurman mij kunnen helpen.
Een televisie die echt zwart is en snel en mooi reageert van zowel tv als terug naar Netflix. Je kan in de instellingen en norm veel aanpassen vooral het geluid is een mooie toevoeging waardoor het nog mooier klinkt. Ik ben er per ongeluk achtergekomen dat je op spraak ook de televisie kwam aanzetten, echter ben ik nog niet hoe je dit kan installeren dus soms gaat de televisie vanzelf aan doordat ik hard praat!
Je kan de afstandsbediening koppelen met de KPN kastje.
De helderheid is op een topklasse wat ook erg leuk is dat je hem ook kan aanzetten om je foto’s te laten zien of leuke korte filmpjes.
Het enige nadeel is is dat er geen duidelijke gebruiksaanwijzing online te vinden is waardoor ik nog opties mis.
Minpunten
- Gebruikers instructie niet te vinden online
Mooie tv die zwart als echt zwart weergeeft
We hebben deze prachtige 55inch TV voor een paar weken mogen testen.
Het zal wel weer wennen worden als onze oude(re) tv weer op z’n plekje staat.
De TV werd keurig bezorgd én geïnstalleerd door 2 mannen van Dynalogic.
Toen we hem aanzetten zagen we eigenlijk meteen dat het een machtig mooi apparaat was.
Prachtige kleuren en écht zwart op een mooi 55 inch scherm
Het is een prachtige en dunne tv die vanuit alle hoeken goed beeld heeft.
Maar dan moet je niet vergeten om de beschermingsfolie eraf te halen.
Wij wisten gelukkig dat LG een hele dunne en bijna onzichtbare folie erop heeft zitten.
De grote voet van deze TV oogt in ieder geval steviger dan de plastic voetjes van onze eigen LG TV.
De Magic Remote was even wennen , maar dat hadden we snel onder de knie.
Net als alle sneltoetsen van oa. Netflix , Disney+ en PrimeVideo.
Die toetsen reageren ook supersnel en de alle apps starten allemaal zeer snel op.
Maarja , dat kan ook eigenlijk ook niet anders met een tv die nog niet zolang op de markt is.
Wat zijn eigenlijk de - puntjes ?? Dat is een goede vraag : misschien het geluid.
Soms kregen we het gevoel dat het uit zichzelf harder of zachter ging ,zonder dat iemand de afstandsbediening aan had geraakt.
We hebben helaas niet alles kunnen testen , maar wat we konden testen hebben we dus over het algemeen als positief ervaren.
Maar dát mag ook wel in deze prijsklasse.
Pluspunten
- Groot scherm zonder grote rand
- zwart = écht zwart
Minpunten
- geluid doet soms raar
Prachtig OLED televisie met veel opties
Deze LG OLED televisie is echt prachtig van beeld en opties. Beeld is haarscherp en het zwart is ook echt zwart. Een van de voordelen van OLED natuurlijk. De televisie is ook makkelijk te installeren in je home cinema of setupbox. In drie klikken is de afstandsbediening ook een universele, erg handig. Al met al erg tevreden hiermee
Pluspunten
- Mooi beeld
- Veel opties
Minpunten
- Installatie wat lastig
Van alle gemakken voorzien
Hiervoor heb ik andere merken TV’s gehad. Wat meteen opvalt als je de TV uit de doos haalt, is hoe dun de TV is. De voet is wat groter en in het midden achterop zit het “hart” van de TV (de computer etc.), die ook wat dikker is. Aan de linkerkant van de TV zitten de aansluitingen.
Het beeld van de TV is haarscherp (wat je ook mag verwachten van een UHD TV). Zeker met 4K HDR films is het zeer fijn om naar te kijken. Persoonlijk vindt ik het beeld wat te gesatureerd, waardoor de kleuren wat te hard voor mijn smaak overkomen.
Pluspunten
- Haarscherp beeld
- Mooie zwarte diepte kleuren
Minpunten
- Over gesatureerd beeld
- Geen 5.1 via optische kabel
Verbluvend TV
Via kieskeurig van LG deze TV mogen testen.
Design
Het design is mooi strak en minimalistisch. De rand langs het scherm is erg klein en mooi afgewerkt met een zilveren laagje. Ook is het scherm langs de rand super dun (5,5mm). Verder naar het midden toe zit er wel een verdikking die ongeveer 4 cm is. Hier zitten de speaker en alle aansluitingen in. De aansluitingen zitten opzij gericht zodat je hem dicht tegen de muur kunt plaatsen. Internet kan zowel via kabel als draadloos. Verder heeft de tv een ingebouwd chromecast en beschikt hij over bluetooth.
De afstandsbediening is mooi en overzichtelijk. De spraakbesturing is erg makkelijk maar werkt soms ook te goed. Hij springt dan namelijk aan in een gesprek. Alles wat ik tegen hem riep herkende hij.
Start-up.
Na hem aangezet te hebben heeft hij de eerste keer even nodig om op te starten. Daarna doorloop je een aantal schermen waar je meteen accounts kunt koppelen. Google, netflix, etc en het draait allemaal zo. Gaat allemaal erg eenvoudig.
Menu’s
De menu structuren zijn overzichtelijk en werken allemaal erg snel en soepel.
Beeld
Mijn huidige TV is een normale LED en kan ik daarom mooi vergelijken met deze. Deze OLED is in 1 woord geweldig. De kleuren spatten echt van het scherm af en dat is niet eens met echt 4K HDR of Dolby content. Dan wordt het namelijk nog echter. Het zwart is echt diep zwart en de kleuren zeer helder en echt. Contrast is erg goed zodat je er zelfs dicht op kunt zitten. Kijkhoeken waren voor erg goed.
Geluid
Waar ik mijn eigen TV altijd via een homecinema heb lopen doe ik het nu alleen via het scherm. Het geluid vanuit de tv is al erg goed. Zeker als je geen grote kamer hebt zal je geen soundbar of surround set nodig hebben.
Gaming
Ook de Playstation PS4 pro aangesloten op de TV. Dit liep allemaal erg soepel en zag er heel goed uit.
Conclusie
De LG is werkelijk een verbluffend mooi toestel qua beeld, geluid en design. De beeldkwaliteit die dit toestel kan weergeven had ik nog niet eerder gezien.
Dan komen we bij 1 min puntje. En dat is toch wel de prijs. €2300,-! Dit is toch echt wel een mega bedrag voor een TV. Zeker voor een 55” versie. Of je dit prijsverschil wil betalen t.o.v. een gewone LED tv moet natuurlijk ieder voor zich weten.
Maar als je op zoek bent naar een OLED TV is dit er zeker eentje om mee te nemen in je vergelijk.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit / Kleurweergave
- Geluid is erg goed
- Design
- Goed voor gamen
Minpunten
- Prijs
Topper
Allereerst is het uitpakken van de TV al erg makkelijk, als ook het uiteindelijk monteren van de voetsteun. Het design van de TV is erg slank en strak. De dikte van het scherm is grotendeels erg plat, met uitzondering van het basis deel. Hierin zijn echter zeer goede speakers opgenomen die voor een kwalitatief vol geluid zorgen. De afstandsbediening is erg compact en handzaam. Alle toetsen zijn makkelijk met de duim te bedienen. Ook de interactieve pointer (Smart functie) wiel om functies te selecteren, is erg praktisch. De bediening is erg eenvoudig en overzichtelijk. Functies zijn niet overdreven uitgebreid, wat het erg overzichtelijk houdt. Niet geheel onbelangrijk is de beeldkwaliteit van een erg hoog niveau en verbluffend scherp. Ook de kleur contrasten zijn erg mooi. Al met al een goede koop en waar voor je geld.
Pluspunten
- Sherpe hoogwaardige beeldkwaliteit
- Goed geluid
- Eenvoudig in gebruik
complete t.v. met prachtig beeld
Een vrijwel randloze t.v. die voor het formaat verrassend genoeg niet veel weegt. De t.v. kan opgehangen worden, wij kozen voor het plaatsen op de smalle voet. Wel kan een eventuele soundbar er dan niet meer bij, aangezien de t.v. laag op de voet staat. Groot voordeel van deze t.v. is dat je niet tegen een rand aan kijkt maar nagenoeg de hele t.v. is beeldscherm Super scherp beeld met prachtige kleuren.
De t.v. start heel snel op.
We hebben de tv zelf aangesloten en geïnstalleerd, dat ging redelijk heel gemakkelijk. Het menu wijst zich nagenoeg vanzelf. Met de controller gemakkelijk te bedienen en door de menu's te scrollen. De beeldkwaliteit is aan te passen afhankelijk van welk soort programma je kijkt.
Het geluid is eveneens aan te passen aan het type programma, van bioscoop-modus tot muziek waar je de bassen dan ook goed kan horen.
Wij hadden eerder alleen een chromecast maar nu een geheel nieuwe ervaring met een SMART tv. Ideaal dat het allemaal al aanwezig is. Het schakelen tussen de verschillende app's gaat super snel. De app's zijn overzichtelijk gerangschikt en niet te klein waardoor je deze gemakkelijk kunt aanklikken.
De afstandsbediening is licht en ergonomisch gevormd, gemakkelijk te bedienen, de aanwijsfunctie reageert snel.
Pluspunten
- nagenoeg randloos
- beeldkwaliteit, helder en goed contrast
- handige smartfunctie
- gemakkeilijke afstandsbediening
Minpunten
- geen plaats voor soundbar onder t.v.
Topper
Ik heb deze televisie een aantal weken mogen testen. De installatie van de televisie en randapparatuur ging vlot en menu’s zijn overzichtelijk. De optie om alle kabels netjes lands de achterkant van de TV te geleiden is zeer handig. Het beeld is prachtig helder, scherp en vloeiend bij het kijken van sport. In vergelijk met mijn vorige (LCD) TV valt ook op dat zwart nu echt zwart is. Geluid van de LG is prima op orde maar ik geef nog steeds de voorkeur aan mijn soundbar. Voice control optie ie erg handig als je bijvoorbeeld wat op bijv. Youtube wikt kijken via de TV. Het menu en het dashboard werkt fijn en alle apps die ik graag wil gebruiken zijn aanwezig en worden snel geladen. Snelkoppelingen naar streaming platforms (zoals Netflix en Disney) is handig.
Ik heb de de LG niet opgehangen maar hij staat op het tv meubel. De voetsteun is op zich niet high design maar door de breedte wel weer handig bij het uit zicht houden van alle kabels waardoor het strakke mooie design van de LG niet wordt verstoord. Qua gaming heb ik de tv getest met zowel de Nintendo switch als met de PS5. Zoals de jongste hier in huis al verwoorde “mega” . Prachtige levendige kleuren en snelle respons. Overall erg onder de indruk van deze LG OLED EVO televisie.
Pluspunten
- Helderheid
- Levendig beeld
- Prima geluid
- Top voor gaming
Minpunten
- Prijs
Prima tv
Nadat onze tv het begon te begeven, hebben wij deze tv mogen testen. Wij hadden onze ogen al laten vallen op deze tv en de mogelijkheid om deze te testen kwam goed uit.
Om te beginnen was de installatie erg simpel. Wij hebben ervoor gekozen om de tv niet op te hangen, maar de pootjes te gebruiken. Met een kwartier hadden we de tv gebruiksklaar. Dit is inclusief het sjouwen en verplaatsen (wat je met 2 personen moet doen).
Het is een zeer gebruiksvriendelijke tv, waarbij de smartcontroller een zeer handig is en gemakkelijk in gebruik. Door de sneltoetsen op de controller kan je heel snel naar o.a. Netflix.
Ook worden heel veel apps ondersteund. Denk aan NPO, Disney+, HBO etc. Gezien de huidige aanbod is dit een pre.
Beeld is zeer scherp, helder en de overgang is erg vloeiend. Je hebt niet het gevoel dat het beeld "hapert". De kleuren zijn voornamelijk warm, maar deze is aan te passen. Net zoals het geluid.
Bij het kijken van een film heb je het gevoel dat je in een bioscoop zit.
Een groot voordeel is dat de tv te personaliseren is. Bij het aanzetten van de tv krijg je een overzicht van bijv films nav jou kijkgeschiedenis. Zo hoef je niet eerst een app op te starten.
In eerste instantie leek de 55" groot te zijn, maar gezien de afstand van de tv (zo'n 5 meter) was de grootte juist ideaal.
Al met al zijn wij erg tevreden en raden de tv dan ook aan.
Pluspunten
- beeld
- geluid
- controller
- grootte
- is te personaliseren
Minpunten
- prijzig
Haarscherp!
Deze LG OLED evo een krappe week in huis om te testen. Gezin met 5 kinderen dus bijna iedereen eigen wens van games tot films.
Beginnen met het gebruiksgemak. Voor mij was het zeer gemakkelijk om alles aan te sluiten en te installeren. Alles sprak voor zich en product was goed ingepakt. Dan begint het testen. En het viel gelijk op; wat een bizar scherp beeld! Ik ben redelijk kritisch naar alle nieuwe ontwikkelingen met 4K etc etc. Maar deze beeldkwaliteit viel mij echt direct op. Super scherp, rustig voor de ogen en prachtige kleur verhouding! Afstandsbediening die erbij geleverd wordt is duidelijk, voorzien van direct knoppen naar apps en een muis functie erop wat het gebruik op bepaalde moment echt gemakkelijk maakt. Daarnaast wist mijn dochter van 9 alles te gebruiken van aanzetten tot games opstarten en spelen zonder uitleg.
Vervolgens getest door nieuwere UHD films te bekijken. En daar werd ik gelukkig van! OLED staat bekend om de diepe zwart tinten, welke tevens van bizar goede kwaliteit waren. Maar de ontwikkeling met de kleur helderheid is echt goed gelukt! Wat een mooie heldere kleuren wat echt van het beeld afspat! Het was een genot om de diepe zwart tinten en de vernieuwde kleur helderheid te ervaren! De televisie is natuurlijk een smart tv. Dat heb ik door de late levering nog niet goed kunnen testen, maar wat ik heb ervaren is dat het voorzien is van alle gemakken dat hoort bij een Smart tv. Duidelijk, gebruiksgemak, goede verbinding en voorzien van de apps die erbij horen. De televisie schakelt automatisch naar bepaalde modes. Zo is er de filmmaker modus, game modus en alles daar tussenin. Hierbij zet de tv de instelling automatisch naar het gewenste. Daarbij de tv getest om het van verschillende hoeken te bekijken. Dit neemt niets af van de kwaliteit. De reflectie is aanwezig, zeker richting een lichtere hoek. Maar vanuit de posities waar het logisch is om te zitten is het niet storend of vervelend aanwezig. Daarbij blijft de kwaliteit van het het beeld op alles aspecten haarscherp, of je er nou op 1 meter van zit of vanaf 5 meter.
Zo ook het gamen. Van spellen voor jonge kinderen tot de echte FPS. Het beeld is super scherp, super vloeiend en echt heerlijk voor de ogen. De diepe zwart tinten zorgen echt voor een haarscherp beeld wat echt zorgt voor het ultieme game gevoel.
In een week testen geprobeerd zoveel mogelijk te ontdekken. 1 ding is duidelijk, wat een genot om naar dit beeld te kijken! Haarscherp, rustig beeld voor de ogen, super kleur helderheid en echt mooie diepe zwart tinten! Een mooie ontwikkeling en echt een aanrader want wat een prachtig beeld!
Pluspunten
- haarscherp
- Diepe zwart tinten
- Gebruiksgemak
- Beeldkwaliteit
- Heldere kleuren
Minpunten
- Prijzig
- Niet kunnen ontdekken
TV met prachtig contrast
De TV is zeer eenvoudig te installeren. De schroefjes van de voet van de TV gaan er alleen wel moeizaam in (flink wat kracht vereist). T.o.v. vorig jaar is de voet van de TV een stuk kleiner en dus fraaier geworden. Daarnaast valt ook op dat de TV ontzettend licht in gewicht is. Veel lichter dan andere modellen.
De beeldkwaliteit is prachtig (ISF Bright/ Dark voor de meest accurate beeldkwaliteit in SDR-beeldkwaliteit) en komt vooral goed tot uiting bij 4k en HDR-beeldmateriaal (Bioscoop is bij HDR het meest accuraat). Bij OLED is zwart ook echt zwart, hierdoor krijg je fenomenaal mooi contrast tussen licht en donker. OLED is vooral geschikt voor (relatief) donkere kamers. Het nadeel van OLED is namelijk dat de helderheid een stuk lager is dan bij LED TV's. Als je thuis dus een hele lichte (woon)kamer hebt, dan is het beter om een LED TV uit te kiezen i.p.v. een OLED TV.
Het menu is makkelijk te gebruiken en ook een stuk sneller geworden dan vorig jaar. Erg prettig in gebruik dus. Ik maak zelf gebruik van een externe luidspreker set, maar het geluid van de TV is bijzonder goed en aangenaam om naar te luisteren.
Al met al kan ik deze TV absoluut aanraden als je opzoek bent naar een nieuwe (OLED) TV. Als je al een model uit 2021 of 2020 hebt, dan zou ik nog even wachten op bijvoorbeeld QD-OLED.
Pluspunten
- Contrast
- Gebruiksgemak
- Snelheid WebOS
Minpunten
- Relatief lage helderheid
TV met super beeld
Ik heb deze tv 3 weken mogen testen.
De tv is heel dun waardoor hij erg kwetsbaar oogt Het design van het scherm is super mooi.
De montage van de voet en de aansluiting gaat heel makkelijk. Via een gleuf aan de achterzijde kun je eenvoudig je Canaldigitaal kaart aanbrengen. Er zitten geen uitgebreide handleidingen bij de tv maar de installatie die je via het beeldscherm volgt is daarentegen heel simpel.
De Magic remote afstandsbediening was voor mij een nieuwe ervaring en heel erg wennen. Maar uiteindelijk wil je niet anders. De functionaliteit in combinatie met het input ‘wieltje’ is geweldig.
De tv reageert supersnel op de commando's van de remote. Er is helemaal geen vertraging als je door de tv gids bladert of door het smart menu.
De tv is voorzien van alle up-to-date apps. Waaronder Viaplay, Netflix, Disney Channel, AppleTV, HBO, Amazon Prime en noem maar op.
Het beeld en de kleuren zijn werkelijk fantastisch! Dit heb ik nog bij geen enkele andere tv ervaren. De kleuren en beelden zijn ontzettend scherp. Het geluid is niet speciaal. Een cinema effect zul je qua geluid niet kunnen creëren. Maar als je dat wilt zijn daar genoeg externe oplossingen voor te vinden .
Ik heb in deze korte tijd lang niet alle functies kunnen testen. Maar voor mij is het duidelijk. Ik kan deze tv aan iedereen aanraden en ik ga vanaf nu alleen nog maar voor OLED.
Pluspunten
- Kleuren en scherpte
- Algehele beeldkwaliteit
- Zeer dun en smalle rand
Minpunten
- Design van voet is minder
Topperr
Mijn zoon en ik hebben deze tv een aantal weken mogen testen.
Wat mij opviel toen de doos open gemaakt werd, hoe groot en plat de tv was.
De beschrijving om de voet er onder te krijgen vond ik persoonlijk wat summier. We misten ook een aantal schroefjes.
PlusPunten over aansluiting:
Voldoende HDMI poorten
Simpel aan te sluiten op wifi en installatie ging snel
Bediening van de TV:
In het begin vond ik het lastig. Als ik op het menu druk om de Playstation 5 aan te zetten, zet hij hem in ruststand en dat is vervelend.
Verder vind ik het scrolknopje echt supermakkelijk om tussen de zenders/ streamingdiensten te scrollen.!
We hadden deze tv uitgekozen om te testen ivm de gamingmodus. En eerlijk, een wereld van verschil. Het geluid is voortreffelijk en het is geweldig dat je tussen beeldsoorten kan kiezen(roleplay modus, sportmodus)
We zijn er over eens dat dit een supertv is en vinden het dan ook jammer dat we hem weer noeten inleveren.
De twee minpuntjes:
- het switchen naar playstation modus wat niet makkelijk gaat
- ik schrok van de energielabel, Dit is E
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluidskwaliteit
- Gaming menu
- Scrolknop
Minpunten
- Switchen naar Ps 5 menu
- Energielabel
Het beste van het beste
Prachtige TV met uitstekend beeld! Ik heb dit product een aantal weken mogen testen en kan alleen maar zeggen dat het mij verraste hoeveel beter een OLED in vergelijking met een LED/LCD TV is. Voor mij blinkt de TV vooral uit in het volgende:
Vloeiend beeld (TruMotion)
Deze feature verraste mij nog het meeste. Je ziet meteen dat alle beweging een stuk vloeiender wordt weergegeven. Hierdoor werden ook reguliere TV-uitzendingen, die met name tijdens terugkijken van mindere kwaliteit zijn, opgewaardeerd naar beter en vooral vloeiender beeld. Dat kijkt echt een stuk prettiger.
Zwarttinten
De OLED techniek zorgt ervoor dat zwart ook echt zwart is. Met name bij series kijken geeft dat veel duidelijker beeld en kun je objecten beter zien. Ook kleuren komen daardoor beter tot hun recht.
Design
De televisie is nagenoeg randloos en het grootste gedeelte is flinterdun. Ideaal als je voor een strakke look gaat. De voet is klein en stijlvol, maar je kunt de TV natuurlijk ook ophangen.
Verder viel mij op dat de standaard instellingen in mijn ogen de beste instellingen waren. Perfect als je een TV zoekt waarbij je meteen na het aanzetten al fantastisch beeld krijgt.
Heeft de TV ook minpunten? Ik heb er geen gevonden, behalve dat ik even moest wennen aan het glanzende scherm. Bij veel tegenlicht (direct zon op de tv) kan dat voor wat reflectie zorgen.
Wat mij betreft is het een absolute aanrader!
Pluspunten
- Beeldkwaliteit / contrast
- Diepe zwarttinten
- Vloeiend beeld
- Smart TV functies
Minpunten
- Bij direct zonlicht enige reflectie
Aanrader voor wie het er voor over heeft
Installatie van de LG OLED55C24LA
Het uitpakken en monteren van de voet aan het scherm is eenvoudig. De snelgids geeft met plaatjes aan wat de bedoeling is. Daarna het aansluitwerk.
Ik heb een Ziggo Next Box, Marantz NR1501 versterker en gebruik deze onder andere als Home Cinema.
De Marantz is al wat ouder en heeft HDMI 1.3 ingangen en een uitgang, de TV heeft HDMI 2.1 aansluitingen. HDMI 1.3 heeft geen 4k specificatie en ook geen ARC voor geluid terug van TV naar Home Cinema.
Dit maakt dat ik voor het Home Cinema geluid extra verbindingen moest maken
a. Voor het beeld rechtstreeks met HDMI van de Next naar de TV om van 4k gebruik te kunnen maken.
b. Voor geluid van de Next box naar de Marantz voor het cinema-geluid dmv een optische kabel. Alternatief zou zijn om van het optische kanaal van de TV naar de Marantz te gaan, maar dan heb ik altijd de TV nodig als ik naar de radio wil luisteren.
c. Een optische verbinding van TV naar de Marantz is alsnog nodig om bijvoorbeeld YouTube of Airplay geluid van de TV via de Marantz te laten afspelen als de Next niet wordt gebruikt.
Door de combinatie van oudere en nieuwe apparatuur is het wat gepuzzel om de optimale ervaringen te krijgen in alle situaties: nl
- Tv kijken met Ziggo Next met Home cinema geluid (ook Netflix 4K hoewel dit ook met de Smart-TV kan natuurlijk!)
- Radio luisteren met alleen de Next en Marantz
- CD luisteren met de Marantz
- DVD kijken via de Marantz naar de TV
- Gamen via de Marantz naar de TV
- Apple TV via de Marantz naar de TV
Voor YouTube (4k) en andere SMART-TV faciliteiten wordt alleen de TV gebruikt, maar is met een extra kabel (zie hier boven onder c.) het geluid ook via de Marantz te beluisteren.
De TV is voorzien van voldoende HDMI aansluitingen en een optische aansluiting om dit allemaal mogelijk te maken.
Wellicht is mijn Apple TV van oudere generatie nu overbodig omdat de SMART functies in de TV zitten en ook de airplay van Apple door de TV worden ondersteund.
Er is een IR blaster meegeleverd, maar de werking daarvan was voor mij niet echt duidelijk. Googelen levert op dat het de afstandsbediening ondersteunt, maar ook zonder blaster werkt de bediening hier prima.
Beeld
Het beeld van de TV is gewoon erg goed; absoluut in vergelijking met de oude Philips 37PFL7403D die veel kleiner is en natuurlijk geen 4k heeft. Het is even wennen om met dit grote beeld de gezichten je huiskamer in zien komen.
Hoog contrast waardoor ook overdag in een kamer met veel licht het beeld goed te zien is. De kijkhoek is groot; je kan bijna langs de TV kijken en toch het beeld goed zien zonder dat de kleuren veranderen.
De eerste uren dat de TV in de huiskamer stond was de spiegeling van het beeld wel een dingetje maar het went snel. Ook tijdens het TV kijken reflecteert het scherm met name in de vlakken die egaal zijn, terwijl wanneer de TV een gemengd kleurenpalet laat zien de spiegeling niet meer te zien is. Met onze oude TV hebben we daar veel minder last van omdat het scherm mat is en niet spiegelend.
De TV is mooi vormgegeven met een smal randje en een eenvoudige brede voet. Die brede voet zorgt er ook voor dat de kabels netjes achter de TV weggewerkt worden naar het stopcontact en de geluidsinstallatie etc.
Geluid
Het geluid dat de TV geeft met de 2 speakers is best okay, maar haalt het niet bij mijn home cinema, vandaar ook de moeite om die aan te sluiten.
Afstand bediening
Bediening met Magic Remote is even wennen maar eigenlijk wel eenvoudig. Geen cursor bediening, maar een “pointer” bediening die je rechtstreeks naar de Apps en Instellingen symbolen laat gaan zoals je met een muis ook op je pc-scherm werkt.
Voor het standaard werk van TV aanzetten, samen met Marantz en Ziggo Box gebruik ik een Logitec Harmony afstandsbediening waar de basis functionaliteit op zit. Voor specifieke functies gebruik ik de specifieke remote controls van de apparaten (radio met de Next met spraak bediening en de SMART-TV functie-Apps met de Magic remote)
De OLED55C26LA is/was nog niet beschikbaar in de Logitec catalogus, maar met een andere wel beschikbare LG TV heb ik de installatie werkend gekregen.
Op de Magic Remote zitten sneltoetsen voor Netflix, Disney channel en nog een paar, maar als je die abonnementen niet hebt zijn ze overbodig. De gekleurde toetsen vragen om uitleg, de functie is afhankelijk van het TV programma waar je naar kijkt. Wellicht is er een gebruiksaanwijzing, maar die zit niet in de doos. Online heb ik hem uiteindelijk gevonden tussen alle informatie in.
SMART-TV functies en Web-OS
De functies van de SMART-TV maken dat mijn oude Apple TV overbodig is geworden en dus geen nieuwe hoef te kopen omdat ook de airplay functionaliteit beschikbaar is met deze TV.
WEB-OS geeft de mogelijkheid om Apps op te starten. Diverse Apps zijn op voorhand beschikbaar en andere te downloaden vanuit een Appstore. Op de TV is een gebruiksaanwijzing beschikbaar, maar dat is lastig als je gelijktijdig de TV wil bedienen, je hebt daarvoor je PC of tablet nodig.
Conclusie
Voor mij is deze eerste ervaring met een SMART-TV met 4k een overweldigende ervaring van enerzijds het prachtige beeld en anderzijds de mogelijkheden die deze TV heeft.
Ik heb alle functies die ik er van wilde hebben kunnen realiseren in combinatie met mijn bestaande apparatuur.
Er zijn vast en zeker nog veel meer functies en handigheidjes die de TV aan kan en ik ben er van overtuigd dat ik die in de komende tijd nog zal ontdekken.
Buiten de schermreflecties en het geluid lijkt de TV dus alleen maar voordelen te hebben, maar het ontsluiten van de grote hoeveelheid mogelijkheden zou echt beter ondersteund mogen worden door duidelijke referentie naar een toegankelijker gebruiksaanwijzing
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Ruime aansluit mogelijkheden
Minpunten
- Scherm reflectie
- Beperkt geluid
- Prijs
Geweldige TV
Ik heb deze TV 4 weken mogen testen. Wat mij direct opviel was hoe dun de TV is. De afmeting is voor onze kamer prima. Na aansluiten van de TV (waar overigens handige kabelmanagement bij zit). Kan de TV aangezet worden. De handleiding vindt ik wat summier. De kwaliteit van het beeld spat ervan af. Wat mooi! Heel scherp en vooral diepe kleuren. Het maakt niet uit vanuit welke hoe je kijkt. Zeker een aanrader! De afstandsbediening werkt ook super. Al met al een super TV.
Pluspunten
- OLED
- Diepe kleuren
Minpunten
- Prijs