De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips 3000 Series Mini Rice Cooker HD3080/80 - 0.54L - 5 Programs - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
We mochten deze rijstkoker uitgebreid testen voor review.nl. Het is een fijne kleine rijstkoker voor 3 a 4 personen die je makkelijk gebruikt en opbergt. De doos is gevuld met het apparaat met een losse binnenpan, een maatbeker en een spatel. Om rijst te koken dien je een aantal gevulde maatbekers erin te doen en daarna het benodigde water. Je kunt kiezen voor de fast-cook functie of voor een programma voor het soort rijst. De fast-cook functie is de rijst rond de 30 a 40 minuten klaar en bij de normale manier rond de 60 a 70 minuten klaar. Beide duren langer dan rijst koken in de kookpan, maar de rijst komt er beter, steviger en droger eruit. Het voordeel is dat je alles klaar maakt en daarna heb je er geen omkijken meer na. Het schoonmaken van de binnenpan kun je doen door deze eruit halen, de resten rijst eruit te halen en dan uitspoelen met een sopje.
Minpuntjes zijn dat hij pas gaat aftellen wanneer er nog 5 a 10 minuten te gaan zijn van de kooktijd. Je moet dus ook een eigen timer aanzetten. Daarnaast was de gebruiksaanwijzing onduidelijker, maar gelukkig dat er youtube bestaat.
De afgelopen weken heb ik dit product getest. Deze compacte rijstkoker is echt een ideale toevoeging aan mijn keukenapparatuur.
Hij is super makkelijk in gebruik, de programmas zijn duidelijk en werken ideaal. De rijstkoker is lekker compact, wat erg fijn is aangezien mij keuken dat ook is, en wij zijn met z'n tweeen. De rijst is erg lekker, heel anders dan uit de pan! En fijn dat je niet continu je pan in de gaten hoeft te houden met overkoken etc. Super fijn dat het zo snel klaar is na een lange dag werken en zo simpel.
ik ben erg blij met deze aankoop en verwacht hem veel te gaan gebruiken!
Omdat ik nog nooit een rijstkoker had gebruikt was ik erg benieuwd toen ik hem kon testen.
Als eerste valt op dat het een heerlijk klein apparaat is, dus erg makkelijk op te bergen.
Er zijn vijf kookprogramma's; snelkookfunctie, witte rijst, bruine rijst, sushirijst en pap.
Ik vond de gebruiksaanwijzing niet heel duidelijk, dus heb veel op de gok gedaan.
Het fijnste zou voor mij zijn geweest als de bijgeleverde maatbeker gewoon had aangegeven hoeveel rijst per portie nodig is en de streepjes in de pan hetzelfde betreffende hoeveelheid water. Nu moest ik toch veel gokken, zeker omdat ik maar voor 1 persoon kookte.
De rijst lukte dan ook niet altijd even goed en wellicht dat daarom bij mij de snelkookfunctie er vaak evenlang over deed als het standaardprogramma.
Dat is ook wel iets wat je moet incalculeren, de kooktijd is met de snelkookfunctie volgens de gebruiksaanwijzing ongeveer een half uur en de standaard kooktijd zo'n 50 minuten.
Gelukkig zit er ook een timer op, dus je kunt instellen wanneer je wilt dat de rijst klaar is, zodat als je laat thuiskomt de rijstkoker al aan het werk is en jij gelijk de groente kunt gaan bereiden om op tijd te kunnen eten.
Daar komen we wel een groot nadeel tegen van deze rijstkoker: hij geeft pas aan het eind de resterende kooktijd aan, dus moet je zelf de tijd bijhouden met bv de ouderwetse kookwekker als je alvast de rest wilt gaan bereiden.
De rijstkoker heeft trouwens wel een handige warmhoudfunctie, dus al time je het niet helemaal goed, de rijst wordt automatisch warmgehouden.
Waar het uiteindelijk om ging is natuurlijk of de rijst lekker was, absoluut! Alleen de heerlijke geur al als je het deksel opent is door het speciale kookprogramma zoveel beter dan je het zelf kunt krijgen.
Op zich is de bediening ook simpel, tenminste zodra je er handigheid in krijgt.
En het schoonmaken is ook makkelijk dankzij de uitneembare pan die (zelfs met mijn geklungel) niet aanbrand en makkelijk af te wassen is.
Ik heb deze rijstkoker nu twee weken getest en ik ben er echt supertevreden over. Wat ik vooral fijn vind, is dat je niet meer hoeft te gokken hoeveel water je moet gebruiken. dankzij de meegeleverde maatbeker lukt dat altijd. De rijst kookt perfect, zonder aan te koeken. Schoonmaken is ook zo gepiept.
De rijstkoker heeft vijf verschillende programma’s, waarmee je allerlei soorten rijst kunt bereiden, zelfs sushi rijst lukt perfect. En als je weinig tijd hebt, is de Fast Cook-stand ideaal om snel een maaltijd op tafel te zetten.
Een klein nadeel is dat je tijdens het koken niet precies kunt zien hoeveel tijd er nog resteert. Verder is het apparaat qua formaat perfect voor huishoudens van zo’n drie à vier personen.
Het is echt super handig. Het kost je zo weinig moeite!
Handige rijstkoker met uitstekende warmhoudfunctie!
Ik heb de Philips Rijstkoker 3000 Serie HD3080/80 de afgelopen weken mogen testen en ben zeer tevreden. Het apparaat is erg gebruiksvriendelijk en de 5 vooringestelde programma’s maken het eenvoudig om verschillende soorten rijst perfect te bereiden. Dankzij de Fast Cook-modus is je rijst binnen 30 minuten klaar. De slimme kookcurve zorgt ervoor dat de rijst altijd een heerlijke smaak en textuur heeft. De binnenpan heeft een antikleeflaag, waardoor schoonmaken geen moeite kost. De warmhoudfunctie houdt de rijst tot 12 uur warm, wat ideaal is. In combinatie met een slowcooker heb je altijd een complete maaltijd klaarstaan. Een echte aanrader!
Heb deze rijstkoker nu enkele dagen in huis en het is prima rijstkoker, compact en toch voldoende groot voor een gezin van 4 personen, wel eerst de handleiding goed lezen voor je aan de slag gaat en daarna gaat het bijna vanzelf. Het heeft 5 programma's, waaronder een fastcook programma. Hierdoor heb ik meer tijd over voor andere lekker dingen om te koken. De binnenpan kan gewoon in de vaatwasser en de rest is ook gemakkelijk schoon te houden Samen met een spatel en een maatbeker is het een prima rijstkoker
Deze rijstkoker heb ik mogen testen. In mijn gezin merkte ik dat rijstkoken vaak een gedoe was. De hoeveelheid rijst varieerde als ik het in een gewone pan kookte. Nu heb ik een vaste hoeveelheid in mijn maatbekertje en heb ik er in de kooktijd (met Fast-Cook in 30 min) geen omkijken naar. Afgieten hoeft niet meer, dus dat is erg handig. De 5 vooringestelde programma's voor verschillende soorten rijst helpen bij het kiezen van de juiste kooktijd. De smaak is niet anders dan eerder, maar de textuur is nu zoals ik in een restaurant verwacht. Dat is dus erg fijn. De 5-laagse binnenpan heeft een Bakuhanseki-antikleefcoating, zodat deze makkelijk schoon te maken is en bij het koken van de rijst blijft er niets aangekoekt aan de pan.
Al met al ben ik tevreden met deze rijstkoker en ik heb geen nadelen ervaren.
Ik heb deze rijstkoker mogen testen. Ik was zeer verrast hoe gebruiksvriendelijk deze rijstkoker is. Dankzij de
5 vooringestelde programma's kan je in een hand omdraai sushi rijst maken, rijstepap of gewoon heerlijk zachte gekookte rijst. Voor fluweelzachte rijst die binnen 30 minuten klaar is, beveel ik de Fast Cook-modus aan. Dankzij de slimme kookcurve krijg je perfecte rijst die heerlijk smaakt en een goede textuur heeft. Die Fast Cook-modus kan je makkelijk terugvinden op het display. Het menu spreekt voor zich en is makkelijk te bedienen. De buitenkant van deze rijstkoker blijft koel, terwijl de
5-laagse binnenpan met Bakuhanseki-antikleefcoating gloeiend heet is voor overheerlijke goede rijst. Door de 5-laagse binnenpan kookt de rijst makkelijk en kookt het niet aan en is het gemakkelijk schoon te maken. Ik zou dit product zeker aanbevelen voor kookgemak. Het enige wat ik graag gewild zou hebben, is dat het iets groter mocht zijn voor mij. Daardoor zou ik iets meer rijst kunnen koken in een keer. Maar verder is het een prima rijstkoker.
Ik ben blij verrast; kon me niet voorstellen dat een rijstkoker veel toevoegde, want hoeveel werk is rijst in de pan koken nu echt?! Maar: het maakt echt een verschil! Het resultaat van de rijst is lekkerder dan in de pan gekookt, en het bakt niet aan. Bovendien heb je er letterlijk geen omkijken naar: je doet het volgens de aanwijzingen erin, water erbij en het eindresultaat is altijd perfect fluffy! Ondertussen heb jij je handen de vrij om de rest van de maaltijd te bereiden zonder op de rijst te hoeven letten.
Het gebruikersgemak van deze rijstkoker is echt fijn, het oplichtende bedieningspaneel is een must en het apparaat is makkelijk op te bergen na gebruik door de compactheid en model.
Omdat ik nog nooit een rijstkoker heb gehad viel me gelijk op na gebruik dat de rijst niet klontert als het gaar is door de 5 laagse binnenpan met anti-kleefcoating en wat ook handig is is het meegeleverde schepje om het rijst op te scheppen.
Het apparaat heeft maar liefst 5 vooringestelde rijstprogramma's voor het bereiden van verschillende rijstproducten en de fast cook modus is ook handig waarin de rijst gaar is in 30 min.
De slimme kookcurve zorgt ervoor dat de rijst altijd met dezelfde kwaliteit en smaak word klaargemaakt, heel handig.
Daarnaast vind ik het compact model en design van deze rijstkoker een must en blij dat ik het apparaat heb mogen testen, ik kan het iedereen daarom aanraden om aan te schaffen.
Ik mocht het product testen.
Ik ben erg tevreden over het product. Het is erg fijn dat hij niet erg groot is. Hierdoor past hij in de kast.
Het onderhoud het schoonmaken is erg goed te doen. Mede door de coating van de binnenpan.
De bijgeleverde maatbeker maakt het makkelijk te doseren hoeveel rijst en water je nodig hebt.
Wat ik zelf in het begin onhandig vond is dat hij in het begin niet aangeeft hoelang het nog duurt. Dat gebeurt pas aan het einde. Dat is even wennen, maar uiteindelijk wel prima.
De Philips Rijstoker 3000 Series Mini is een gebruiksvriendelijke en compacte rijstkoker. Het duidelijke scherm en het kleine design maken het ideaal voor mijn keuken. Ik kook vaak tot drie porties rijst, wat perfect is voor mijn behoeften. Met vijf vooringestelde programma's en de Fast Cook-modus (30 min) gaat het snel en simpel. De slimme kookcurve zorgt ervoor dat de rijst altijd goed gaar is, en de antikleefcoating maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Een klein nadeel is dat het scherm niet aangeeft wanneer de rijst klaar is, of ik heb die functie nog niet gevonden. Al met al ben ik erg tevreden, een echte aanrader!
Mijn ervaring met het testen van deze rijstkoker was zeer positief. De koker is zeer gebruiksvriendelijk, met een eenvoudige interface en vijf programma’s die duidelijk aangegeven staan. De anti-aanbaklaag is van hoge kwaliteit en het schoonmaken is daardoor zeer makkelijk. Jammer genoeg kunnen de kom en accessoires niet in de vaatwasser. De snelkookfunctie is ideaal voor drukke dagen, hoewel een traditionele pan wel sneller is. Het display is basic en toont enkel de laatste paar minuten van het programma. De warmhoudfunctie is daarentegen erg handig. De handleiding kan beter, zeker voor mensen die niet eerder met een rijstkoker hebben gewerkt. Ondanks de minimale informatie die de handleiding geeft is de rijst perfect van smaak en textuur.
Deze rijstkoker is niet al te groot en kan volgens de beschrijving gebruikt worden voor 2-3 personen. Echter in mijn mannenhuishouding hebben we er met gemak met ons vieren van gegeten. De rijstkoker is makkelijk in gebruik door de tiptoetsbediening aan de voorzijde. Hij beschikt over een vijftal functies waaronder een fastcook functie. Hiermee bereid je de rijst in 30 minuten in plaats van minimaal 50 minuten. Er wordt een handige maatbeker bijgeleverd en zelfs een spatel om de rijst mee uit de binnenpan te scheppen zonder deze te beschadigen. De coating van de binnenpan is erg prettig en koekt niet aan, hierdoor ook makkelijk en snel schoon te maken.
Ik heb deze compacte rijstkoker