Informatie over psp games

Onderweg en toch gamen


De Sony PlayStation Portable, meestal afgekort tot PSP, is ideaal om onderweg op te gamen. Omdat multiplayen via de ingebouwde Wi-Fi mogelijk is, kan er eenvoudig onderweg een spelletje tegen elkaar gespeeld worden.

Bekijk alle PSP games

Game sharing

Game sharing wil zeggen dat de game op twee verschillende PSP’s gespeeld kan worden, terwijl maar één van beide spelers het spel in zijn PSP heeft. Een deel van het spel wordt via de Wi-Fi verbinding naar de andere speler gestuurd zodat het spel tegen elkaar gespeeld kan worden.

Genre

Games zijn onder te verdelen in verschillende genres, zoals actie, sport of puzzel. Het is echter niet altijd duidelijk in welk genre een game valt, aangezien een game meerdere raakvlakken met een genre kan hebben. Boksen is een voorbeeld van een spel dat zowel in het gamegenre ‘vechten’ als ‘sport’ kan vallen.
Hieronder hebben we de meest voorkomende gamegenres voor u op een rijtje gezet:

Actie
Bij een actiegame zijn de reactiesnelheid en de hand-oog-coördinatie belangrijke factoren tijdens het spel. De actiegame kan gezien worden als de hoofdcategorie van de games. Hier vallen onder andere de schietspellen (shooters) en de vechtspellen onder.

Avontuur
In een avonturengame staat het verhaal centraal. Het verhaal wordt verteld aan de hand van gebeurtenissen in het spel, die de speler door zijn handelingen kan sturen.

Puzzel
In dit genre vallen alle puzzelgames. Een bekend voorbeeld is de game Sudoku.

Racen
In deze categorie vallen alle racegames. Racegames zijn weer onder te verdelen in arcade- en simulatiespellen. In een arcaderacer gaat het puur om het vermaak en rijden de auto’s een minder realistische race. In een simulatiespel worden de eigenschappen van de auto’s zo realistisch mogelijk gesimuleerd.

Rollenspel
Een rollenspelgame is te vergelijken met een avonturengame. Het verschil met een avonturengame is dat het karakter zich ontwikkelt in het spel, afhankelijk van de handelingen van de speler.

Simulatie
In een simulatiegame wordt een poging gedaan om het echte leven, of een onderdeel daarvan, na te bootsen. Het bekendste voorbeeld van de afgelopen jaren is de game The Sims.

Sport:
In deze categorie vallen alle games die betrekking hebben op sport, zoals voetbal en skateboarden.

Strategie
In dit genre moet de speler door tactische beslissingen te nemen het spel spelen. Het beste voorbeeld van een strategiegame blijft nog altijd dammen.

Vechten
Ook in dit genre zitten enkele subgenres. Zo vallen schietspellen vaak ook in deze categorie. Ook games waar hand-tegen-hand gevochten moet worden vallen hieronder.

Overig
In deze categorie vallen de games die niet in een duidelijk gedefinieerd genre vallen.

Aantal spelers

Elke game heeft een minimum en een maximum aantal spelers. Het minimum is in nagenoeg alle gevallen één speler. Het maximum aantal spelers verschilt sterk.
Indien er meer dan één speler het spel kan spelen spreken we van een zogenaamde ‘multiplayer’ mogelijkheid. Multiplayer kan in verschillende vormen mogelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld tegelijk of om beurten gamen op dezelfde console. Er zijn ook games te verkrijgen waarmee het mogelijk is om via het internet tegen elkaar te spelen.

Leeftijdscategorie

Om te bepalen voor welke leeftijdscategorie een game geschikt is en te informeren over de inhoud van een game, wordt de kijkwijzer voor games gehanteerd: PEGI.
PEGI staat voor Pan-European Game Information. De uitgevers van de games zijn verantwoordelijk voor het PEGI advies dat een game krijgt. Het PEGI advies bestaat uit een leeftijdsadvies en een waarschuwingssymbool.

Er is een onderscheid gemaakt in de volgende vijf leeftijdscategorieën:

-3 jaar en ouder
-7 jaar en ouder
-12 jaar en ouder
-16 jaar en ouder
-18 jaar en ouder
De waarschuwingssymbolen geven informatie over de inhoud van de game. Voorbeelden hiervan zijn grof taalgebruik, angstaanjagend en geweld. De symbolen geven aan wat de belangrijkste redenen zijn voor het leeftijdsadvies.

Let op: het PEGI-logo zegt iets over de inhoud van de game, niet over de moeilijkheidsgraad.

Ontwikkelaar

De ontwikkelaar van het spel is het bedrijf wat het spel heeft gemaakt. Dit moet niet verward worden met de uitgever. De uitgever houdt zich alleen bezig met de uitgifte en distributie van het spel, niet met de ontwikkeling.

Beste psp games
Populairste psp games