Informatie over pc-speakers

Pc-speakers zorgen voor een extra beleving tijdens muziek, films en games. Er zijn zelfs luidsprekersets met zeven speakers en een subwoofer voor de lage bastonen. Hier vind je meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van pc-speakers.

inkjetprinter

Bekijk alle Pc-speakers

Algemeen

Pc-speakers zijn een must-have als je een beetje fatsoenlijk gebruik wilt maken van de multimediamogelijkheden van je computer. Met een set losse luidsprekers en eventueel een subwoofer geniet je van een volwaardige geluidsweergave bij bijvoorbeeld films, games en het luisteren naar muziek.

2.0, 2.1, 5.1

Bij pc-speakers zie je vaak de aanduiding 2.0, 2.1 of 5.1. Dit heeft betrekking op het aantal luidsprekers en of er eventueel een subwoofer (voor het weergeven van de lage bastonen) bijzit. Een 2.0-speakerset bestaat bijvoorbeeld uit twee luidsprekers. Een 5.1-set daarentegen bestaat uit vijf luidsprekers plus een subwoofer. Zo zijn er ook systemen met 2.1, 3.1 enzovoort.

Surroundsound

Surroundgeluid heeft vooral bij games en films een toegevoegde waarde. Het lijkt dan net of je echt helemaal in de film of het spel zit. Hiervoor is een 5.1-speakerset wel op zijn minst aan te raden. Je hebt dan één centerluidspreker, twee voorspeakers, twee achterspeakers en een subwoofer voor de bastonen.

Geluidskaart

Let er bij de aankoop van pc-speakers wel op dat de geluidskaart in je computer geschikt moet zijn om de luidsprekers op aan te sluiten. Een set met twee luidsprekers is normaalgesproken wel op elke geluids-chip aan te sluiten, maar vooral bij surroundsets moet je computer ook over een geluidskaart beschikken met voldoende aansluitingen.

Beste pc-speakers
Populairste pc-speakers