De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 313 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA CM250MZ op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Kleine minpuntjes, maar over het algemeen tevreden
Mijn vorige combi-oven stopte ermee, en dit exemplaar werd aangewezen als opvolger. Inderdaad lijkt de oven veel op de vorige. Drie plus- en vier minpunten:
+ De oven is groter qua binnenruimte. Dit is natuurlijk een plus! Hierdoor kunnen er ook meerdere lagen in de oven worden geplaatst.
+ De oven heeft naast boven- en onderwarmte ook een stand om op 2 lagen te bakken. Dus er kunnen 2 pizza's tegelijk in (of 3, dat werkt ook).
+ De oven/magnetron heeft geen speciale bodemplaat voor de magnetron nodig. Dus alles kan op het rooster worden geplaatst. Minder geschuif dus.
- Het absolute minpunt is het ontbreken van verlichting bij de touchscreen-knopjes. Mijn oven zit in een donker hoekje en ik moet dus bijschijnen met een zaklamp om te zien wat ik doe. Dat is echt een groot nadeel.
- De deur gaat net geen 90 graden open en dat is voor mij irritant vanwege de hoogte waarop deze is ingebouwd.
- Het licht in de oven/magnetron is verraderlijk. Het lijkt net alsof het banket of de broodjes nog heel licht van kleur zijn, terwijl ze in werkelijkheid echt bijna verbrand zijn. Daarnaast zit het licht op een onlogische plek, zeker als je op 2 niveaus bakt. Het licht had beter aan de zijkant kunnen zitten, zoals bij de voorloper.
- Het display van de oven kan niet uit. Het schijnt behoorlijk helder/fel en ik had het fijn gevonden als dit uit had gekund, maar de tijd blijft oplichten.
Verder ben ik over de 'power' echt tevreden. Geen grote minpunten dus.
Nog een opmerking: bij de kenmerken wordt aangegeven dat de deur niet gekoeld wordt (is wel het geval) en dat de verlichting niet kan worden uitgezet (kan wel worden gedaan).
Ik zocht een compacte 45 cm hoge oven met magnetron. De meeste modellen van andere merken hebben dan een draaiplateau voor de magnetron. Tenzij je een stuk duurder gaat kijken. De Etna heeft dit niet en is daardoor een stuk ruimer :) ook heeft de oven een strak design en zeer veel functies. Zeer tevreden!
Goede combi-oven met sterke prijs-kwaliteitverhouding
Ik ben over het algemeen zeer tevreden met deze combi-oven. Het apparaat heeft een ruim interieur, een prettige en heldere binnenverlichting en een moderne, degelijke uitstraling. De installatie was eenvoudig en snel afgerond. De bouwkwaliteit voelt solide aan en alle functies werken zoals verwacht. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is naar mijn mening zeer goed.
Er zijn wel enkele punten die beter kunnen. De menu’s zijn soms wat onduidelijk en hoewel de handleiding volledig is, is deze niet erg gebruiksvriendelijk. Daardoor pak je de handleiding vaker erbij dan wenselijk. De schuifregelaar voor tijd en temperatuur is functioneel, maar fysieke knoppen zouden in de praktijk prettiger zijn. Het geluidsniveau van de oven is overigens niet storend.
Daarnaast zitten de rails waarop de ovenplaten rusten wat los. Bij het uittrekken van een plaat zijn deze zelfs een keer losgeschoten, wat niet ideaal is. Tijdens het gebruik van de magnetronfunctie mag bovendien alleen het grillrooster in de oven blijven en niet de zwarte bakplaat. Dat is jammer, omdat condens of vocht dan gemakkelijk door het rooster op de bodem van de oven drupt, wat het schoonmaken lastiger maakt. Ook is het rooster niet diep genoeg voor bijvoorbeeld een hele diepvriespizza (de zwarte bakplaat is hier wél geschikt voor).
Ondanks deze aandachtspunten ben ik in het geheel genomen erg tevreden met deze oven. Het blijft een kwalitatief goed apparaat dat veel biedt voor zijn prijs.
Pluspunten
Ruim interieur
Moderne en degelijke uitstraling
Goede bouwkwaliteit
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Functies werken zoals verwacht
Minpunten
Menu's soms onduidelijk
Rails voor ovenplaten zitten wat los
Tijdens magnetronfunctie mag de zwarte bakplaat niet gebruikt worden
Grillrooster oppervlak niet diep genoeg voor grotere producten
Etna levert een mooie combi oven voor een goede prijs. In het begin moest ik wel even wennen aan de bediening van het apparaat, maar nu ik het helemaal onder de knie heb is het ook nog heel fijn om te gebruiken. Het was een aanbieding met een garantie van maar liefs 5 jaar. En dat allemaal voor deze vriendelijke prijs. Een echte aanrader. Goed gedaan Etna
Pluspunten
Mooi om te zien
Doet prima wat hij moet doen
Minpunten
Niet echt min. Maar wel even wennen aan de bediening
We hadden niet veel keus kwa maat .was echt even zoeken.we kwamen de etna tegen en de Winkel gaf ons goed advies.
Hebben meerder etna keuken apparatuur waar we heel blij mee zijn .
Hij heeft aĺe functies die ik nodig heb.
Taarten lukken prima en ook de magnetron werk goed.
En dan staat het ook nog eens mooi in mijn keuken .
Kortom prima oven/magnetron voor een hele mooi prijs.
Wij hebben de ETNA Combi Magnetron gekocht en bevalt uitstekend. Mooi helemaal kleur zwart zodat deze wegvalt in de keuken. Makkelijk te gebruiken en werkt geweldig goed!
Pluspunten
Looks
Makkelijk in gebruik
Minpunten
Zou graa het licht van de tijd willen in kunnen stellen
Steentjes om de roosters vat te zetten ziet er wat knullig uit. Komen snel los als je het rooster er probeert uit te halen.
Touchknoppen niet verlicht waardoor ik met een zaklantaarn de juiste knop moet zoeken.
Oven werkt overigens perfect.
Etna is voor mij en mijn vrouw een stabiel en goed merk. Ook dit keer is de ervaring, beleving en werken met deze inbouwoven met magnetronfunctie heel goed. Heldere handleiding, met name de knop "f" voorverwarem aanvullend met temp symbool is erg handig zodat je in 1 handeling een product gereed maakt. Ook de kookfuncties zijn handig en gaan we zeker gebruiken. Kort en goed. Prima product en heel tevreden.
Paste kwa inbouw afmetingen keurig in onze bestaande keuken. Ook de uitstraling paste bij onze bestaande keuken. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat onze appeltaart er geweldig lekker uitkwam.
Het was even zoeken naar een Inbouw-Combi-oven die betaalbaar is en tegelijkertijd goed past in mijn keuken en daarbij ook nog makkelijk te bedienen is!
Met de ETNA CM250MZ heb ik als keuken-hobbyist een heel fijn apparaat in huis; in korte tijd al een paar keer gebruikt! Even een kop chocomelk opwarmen met magnetron of een pizza met behulp van een pizzasteen, de handleiding en het bedieningspaneel zijn duidelijk en geven het resultaat waar ik op rekende!
Een prima combioven,
Reeds gebruikt voor een tulband en rollade. Goed in te stellen overzichtelijk display.
Duidelijke gebruiksaanwijzing.
PPP...prima prijs prestatie verhouding
Top produkt.
De Etna is een mooie en gebruiksvriendelijke combi oven. Hij oogt ook heel mooi in de keuken en natuurlijk het belangrijkste, hij doet wat hij moet doen en heeft veel functies. Het enige nadeel wat ik kon ontdekken, is dat de bedieningstoetsen slecht te zien zijn die hadden wel wat duidelijker gekunt.
Fantastisch apparaat vergeleken met de Siemens topline combimagnetron die na 28 jaar de geest gaf😂
Voortschrijdende techniek van Etna zie je terug in het makkelijke bedieningspaneel. Vooral de automatische voorverwarm functie is ideaal en super gemakkelijk in gebruik.
Ruime ovenruimte voor een oven van slechts 45
cm hoogte
Ik heb deze gekozen voor de specificaties en reviews die erg positief waren en mijn aandacht trokken ook een leuke aanbieding op coolblue dus winwin een maal binnen positief verast en de oven bevalt zeker echt een aanrader voor iemand die prijs kwaliteit wilt!
Zeer mooie combimagnetron die perfect past binnen onze keuken. Het installeren ging erg gemakkelijk en hij werkt fantastisch. Het snel voorverwarmen doet zijn naam eer aan, want dit gaat inderdaad erg snel wat erg prettig is. Wij zouden deze combimagnetron zeker aanraden!
Makkelijk bedienbare combi magnetron met grote inhoud. En aardig wat functies erop.
Jammer dat de tiptoetsen niet verlicht zijn.
Maar we heel tevreden met deze aanschaf.