Melitta AromaFresh Filterkoffiezetapparaat - Zwart - Koffiebonen - 10 Kopjes - 1.25L - Ingebouwde Molen - Koffiezetapparaten

Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 175,00 Bekijk alle aanbieders
8.2

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 48 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Melitta AromaFresh Filterkoffiezetapparaat - Zwart - Koffiebonen - 10 Kopjes - 1.25L - Ingebouwde Molen op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

m********@h********18-12-2023

Lekker koffie

Ik heb deze machine een aantal weken mogen testen. Met goede bonen zet je heerlijke koffie met dit apparaat, het maalgeluid valt me reuze mee. Het is fijn dat je met een filter erin een kan koffie zet, houdt de machine ook schoner. De timer is ook ideaal als ik nu 's ochtends beneden kom is mijn koffie vers gezet. Warmhoud plaat doet het goed, voordeel is dat je van tevoren kan inschakelen voor hoelang deze warm moet blijven Wat mij opvalt is dat je het water precies moet vullen voor het aantal kopjes want het blijft lopen. Ik had verwacht ik zet voor 6 personen koffie en de machine pakt zelf de hoeveelheid water dat nodig is. De machine past niet onder een keukenkastje want het reservoir is echt hoog en krijg je er anders niet uit. Nog een punt van verbetering: de machine geeft niet aan als er water of bonen op zijn.
Pluspunten
  • bonen en filterkoffie
  • timerfunctie
Minpunten
  • geeft niet aan als er bonen of water op is
Gabriel18-12-2023

Timer ideaal ouderen

Melitta® AromaFresh® filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen Heerlijk om zo’n prachtig koffiezetapparaat te mogen testen. Vooral de mogelijkheid van de timer – wat is er niet mooier dan bij opstaan verse koffie te kunnen inschenken. In mijn beleving ging het niet alleen om de apparatuur maar zeker ook om de kwaliteit de er te behalen viel met het uitproberen van diverse soorten koffiebonen. Na de maling ontstond er al een heerlijke geur, maar ook toen de koffie klaar was – verrukkelijk vers bakje koffie (stukje nostalgie Geweldig dat je de filtermaling kunt instellen op je eigen smaakbeleving. Het geluid van mailing viel gelukkig mee, er is niks beroerder als je wakker wordt door een hels lawaai. De instellingen van warmhouden van de koffie werkt perfect en is natuurlijk een voordeel met energieverbruik. Het schoonmaken van het geheel is eenvoudig. Pluspunten • Timerfunctie (toch heerlijk wakker worden met de geur van verse koffie) • Sterkte en maling van de koffie instelbaar • Druppelstop • Mooi design • 3-in-1 bescherming tegen kalk Minpunten • Bij gebruik van andere keuze bonen – het tijdelijk verwijderen van de oude voorraad in de molen is lastig • De grote van apparaat • Iets meer snoerlengte had er mogen zijn
Pluspunten
  • timer ook ideaal voor ouderen
  • koffiemalen dus verse koffie
  • instelling van aantal kopjes (ook 2 kopjes)
  • instellen warmhoudplaatje
  • Weinig lawaai
Minpunten
  • kort snoer
  • prijsverhouding andere Melitta
Digitester+18-12-2023

Aromafresh koffiezetapparaat

Ik heb het het aromafresh koffiezetapp mogen testen Het betreft het model 1030-05 die een glazen kan heeft en geen afneembaar waterreservoir. Hiernaast bestaat er ook een model X met wel een afneembaar waterreservoir, wat voor mij echter geen meerwaarde zou bieden. (hier zou ik geen extra geld aan uit willen geven) Er is ook een model met een thermoskan, maar dan gaat de hoeveelheid kopjes die je kunt zetten van 10 naar 8 wat een beetje aan de krappe kant is. Eerste indruk van het apparaat. Vormgeving: Niet lelijk maar ook niet mooi. Kunststof zonder veel RVS accenten wat enigszins goedkoop/plastic aandoet. Display: Duidelijk levert helder de informatie die je nodig hebt. Deze gaat na een 15 minuten geen gebruik naar alleen de tijdsweergave. Uitschakelen van de verlichting van de klok kan niet. Waterhardheid: Gemakkelijk in te stellen en hiermee krijg je een ontkalkingsmelding zodra dit nodig is. Lekker handig want zo hoef je daar zelf niet aan te denken. Dit is een behoud voor je machine. (Wel even bij je waterleverancier de hardheid van je water checken) Timer: Handig, maar mijn ervaring leert dat ik deze vrijwel nooit gebruik. Mogelijk wel nu de koffie versgemalen gaat worden. Bij een normaal koffiezetapparaat ligt de koffie een nacht aroma te verliezen in het filter en dat nadeel heb je met dit apparaat niet. Het is handig dat je ook gewoon, koffie kunt zetten met snelfiltermaling zonder gebruik te maken van de koffiemolen. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid van de machine. Koffie gezet met de stand van de maling op gemiddeld en de sterkte van de koffie ook op gemiddeld. Dit levert lekkere koffie, die een stuk beter smaakt dan normale filterkoffie. Ook een dark roast boon gebruikt op dezelfde stand wat een hele andere smaak oplevert, die voor mijn smaakpapillen te sterk is. Maar hierbij gaat natuurlijk het gezegde op: “over smaak valt niet te twisten”.
Pluspunten
  • Vers gemalen koffie
  • Met timer
  • Duidelijke display
Minpunten
  • Glazen kan
  • Display kan niet uit bij geen gebruik.
  • Plastic uitstraling
Sammyh518-12-2023

Zeker een aanrader!

Dit mooie apparaat met ingebouwde molen maakt mijn ochtenden een stuk aangenamer. De verse koffiebonen worden vóór elke zetbeurt gemalen, waardoor de smaak optimaal behouden blijft. Het apparaat heeft een strak design, eenvoudige bediening en aanpasbare maalgraad biedt het apparaat een gemakkelijk gebruiksgemak. Het apparaat is dus eenvoudig in gebruik, en werkt snel. Ideaal dus als je huiskamer vol met visite zit. De AromaFresh®-technologie levert een rijke en volle koffiesmaak, en het onderhoud is een fluitje van een cent dankzij vaatwasmachinebestendige onderdelen. Kortom, voor koffieliefhebbers die streven naar gemak, versheid en uitstekende smaak is de Melitta® AromaFresh® een prima investering die de koffie-ervaring naar een hoger niveau tilt.
  • Makkelijk in onderhoud
Minpunten
  • Groot
Gert-Jan17-12-2023

Melitta koffiezetter met bonenmaalfunctie

Deze koffiezetter is echt fantastisch in zowel Het gebruiksgemak als in het schoonmaken en het mooiste van alles is dat de koffie uitermate goed smaakt als je die zet met deze koffiezetter. Ik ben gekozen om dit product te testen via Review.nl Door het innovatieve design is het erg makkelijk om het water reservoir te vullen en schoon te maken om kalkaanslag te voorkomen. De druppelstop is ideaal want soms heb je geen tijd om te wachten tot de hele pot koffie is gezet, je kunt simpelweg tijdens het koffiezetten de kan eronderuit halen en een kop koffie inschenken. Je kunt ook erg makkelijk de filterhouder open zwaaien en uit het apparaat halen om schoon te maken. Ook de timerfunctie op deze koffiezetter is goed te gebruiken en niet moeilijk om in te stellen. Ideaal als je druk bent in de ochtend dan hoef je je om je verse kop koffie in ieder geval niet druk te maken. Deze koffiezetter zou een serieuze optie zijn ter vervanging van mijn volautomatische koffiemachine.
Pluspunten
  • Makkelijk in gebruik
  • Goed schoon te make
  • Druppelstop
  • Timerfunctie
  • Versgemalen bonen
Minpunten
  • Prijs
Laura17-12-2023

Mooi product, lekkere koffie!

Ik heb dit product mogen testen. Wat mij gelijk opviel was de mooie innovatieve uitstraling van de behuizing. Elke keer als ik er langs loop dan valt mijn oog er weer op. Handig van de machine is ook dat je de tijd er in op kan stellen. Dan zie je gelijk hoe laat het is op dat moment. Het was lastig om een plek te vinden om het apparaat te plaatsen. Het paste niet onder mijn keukenkastjes. Tevens is het snoer niet erg lang vond ik. Wel handig om dus rekening mee te houden bij aanschaf. Je hoort goed dat de bonen gemalen worden en vervolgens maakt het koffiezetapparaat weinig geluid bij het zetten van de koffie. Wat ik erg fijn vind, is dat het apparaat een piep geeft wanneer de koffie klaar is met zetten. Dat vind ik een mooie toevoeging en voorkomt onnodig naar de keuken toelopen om te kijken of de koffie al klaar is. De bonensterkte kun je ook instellen en daarnaast kun je aangeven of de bonen grover of juist fijner gemalen dienen te worden. Super handig, dan kun je zelf kiezen hoe sterk je deze wilt hebben. Ook al is het wel even zoeken en uitproberen welke standen er allemaal zijn en wat voor effect dit heeft op de koffie. De maataanduiding op de schenkkan zelf vind ik wat onduidelijk, daar zou ik de aanduiding prefereren die ook op het waterreservoir staat. Heel handig dat de machine, door de 3-in-1 beschermlaag ook aangeeft als het apparaat ontkalkt moet worden, op deze manier kun je de machine langer goed houden. Deze heb ik echter nog niet hoeven gebruiken. De druppelstop werkt goed, tijdens het zetten heb ik de kan er even onder vandaan gehaald, de machine liep toen niet door. Het apparaat heeft een handige zwenkfilter met afneembaar filterinzetstuk wat goed afwasbaar is, dit geldt tevens voor de kan. Door deze vervangbare onderdelen is het een duurzaam en repareerbaar product. Dit vind ik zelf wel heel belangrijk, omdat ik het zonde vindt als producten onnodig weggegooid worden.
  • 3-in-1 bescherming tegen kalk
  • Timerfunctie
  • Sterkte en maling van de koffie instelbaar
Minpunten
  • Hoog apparaat
  • Kort snoer
Michael17-12-2023

Goede koffie

Ik was opzoek naar een koffie machine die net iets meer bied. Deze machine van Melitta zet prima koffie en kan zelf de bonen malen wat zeker een beter resultaat geeft. Het is ook leuk om te experimenteren met de maalgraad. Na het zetten kan er nog wel wat heel water uit komen als je te snel de kan weg haalt verder maakt het malen behoorlijk veel lawaai. Een leuke machine die "gewoon" lekkere koffie zet!
Pluspunten
  • Eigen maler
  • timer
Minpunten
  • geen wifi
  • lawaai
Debbyvkessel16-12-2023

Mooi apparaat

Ik heb dit innovatieve design koffiezetapparaat mogen testen en bij binnenkomst meteen uitgepakt natuurlijk. Het apparaat is best wel robuust dus neemt zijn plekje wel in op het aanrecht. Ik ben zelf niet zo van de glazen potten daar ik liever een thermoskan heb. Het instellen van de Mellita is heel makkelijk en wijst zich eigenlijk vanzelf. De keuze tussen bonenkoffie en gemalenkoffie is ook erg handig. Het instellen van de maling en sterkte gaat ook met een paar drukken op het knopje, wat wel een beetje zoeken is wat je smaak is natuurlijk. De filterhouder met druppelstop is ook erg fijn geen smeerboel onder de pot als je deze eronderuit haalt. Er zit zwenkfilter op incl afneembaar filterhouder dus ook makkelijk met schoonmaken en het weggooien van je filterzakje. Er zit een warmhoud functie die je ook op een tijd kan instellen zodat je koffie lekker warm blijft. En er zit een timer op zodat je koffie klaar is zodra je je bed uitkomt hoe handig is dat. Het apparaat heeft een 3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag is duurzaam en repareerbaar. De reiniging en onderhoud is ook met gemak uit te voeren. En de koffie? die smaakt heerlijk elke ochtend een genot om mee wakker te worden.
Pluspunten
  • Mooi Design
  • Makkelijke handleiding
  • vers gemalen bonen
Minpunten
  • glazenpot
Omi13-12-2023

Tester Melitta Aromafresh zwart.

Wij mochten dit apparaat testen. Bij het uitpakken werden we verrast door het mooie design. Na uitvoerig gebruiksaanwijzing te hebben doorgenomen onze eerste bonen gemalen. Dat was even wennen aan het lawaai, maar dat was heel Kort. De koffie was heerlijk en lekker warm. Minpuntje vinden wij het korte snoertje. Het 1.2.3 ontkalkingssysteem is ideaal. Kortom een super mooi apparaat! Een nu aanrader!!
  • Lekker snel verse koffie
  • Ontkalking ideaal
Minpunten
  • Kort snoertje
c****************@g********12-12-2023

Zeer uitgebreide, nette, makkelijke koffieaparaat

Mijn koffiebeleving heeft een upgrade gekregen dankzij de Melitta AromaFresh filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen. De nadruk op duurzaamheid en reparatiemogelijkheden laat zien dat Melitta zich richt op langdurig genot. Het eigentijdse ontwerp met de geruisloze ingebouwde molen voegt niet alleen stijl toe maar verhoogt ook de koffiesmaak met de rijkheid van versgemalen bonen. De timerfunctie maakt mijn ochtenden moeiteloos door me te wekken met de aroma van verse koffie. De 3-in-1-bescherming tegen kalkaanslag waarborgt niet alleen de levensduur maar garandeert ook consistente kwaliteit. De handige zwenkfilter met afneembaar filterinzetstuk maakt vullen en schoonmaken simpel, terwijl de filterhouder met druppelstop zorgt voor morsvrij schenken. De eenvoudige reiniging en duidelijke onderhoudsinstructies maken dit apparaat praktisch en gebruiksvriendelijk. In het kort, de Melitta AromaFresh is niet alleen stijlvol en functioneel maar ook duurzaam. Met innovatieve eigenschappen en oog voor detail is het een waardevolle toevoeging aan mijn keuken die ik van harte aanbeveel aan medekoffieliefhebbers die streven naar kwaliteit en gemak.
Pluspunten
  • Makkelijk schoon te maken
  • Timerfunctie
Jeroen12-12-2023

Prachtig apparaat

Duurzaam en Repareerbaar: - Gemaakt van hoogwaardige materialen voor langdurig gebruik. - Eenvoudig repareerbare onderdelen voor een langere levensduur. Innovatief Design: - Modern design met aandacht voor functionaliteit en esthetiek. Timerfunctie: - Handige timer voor geprogrammeerde koffie op elk gewenst moment. 3-in-1 Kalkaanslagbescherming: - Verbetert koffiesmaak en verlengt de levensduur van het apparaat. Handige Zwenkfilter: - Vereenvoudigt het vullen en is eenvoudig te reinigen. Filterhouder met Druppelstop: - Voorkomt morsen en garandeert efficiënte koffiebereiding. Reiniging en Onderhoud: - Gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken onderdelen voor zorgeloos gebruik.
Pluspunten
  • zwart
  • met tijd
  • stil
Minpunten
  • Kan geluidmaken piepjes
  • compleet glazen schenkkan, ook wel mooi
m************@h**********12-12-2023
Heerlijke koffie! Zo blij dat ik dit apparaat heb mogen testen. Het koffiezetapparaat heeft een luxe uitstraling. Hij is duurzaam en makkelijk te monteren. Je kunt de koffiebonen eerst malen en daarbij de maalgraad en koffie sterkte na keuze instellen. De timer functie is zo handig als ik s ochtends uit bed kom is mijn koffie gewoon al klaar. En de geur van de gemalen bonen is zo lekker ! Hij heeft een 3-in-1-bescherming tegen kalkaanslag en het ontkalking proces is makkelijk uit te voeren en snel klaar. Er zit een Handige zwenkfilter op met een afneembaar filter inzetstuk. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser. Ook zit in de Filterhouder een druppelstop. Kortom super handig koffiezetapparaat.
Stacey11-12-2023

Bevalt goed, mooi design

Een hele mooie machine met een fijne heldere handleiding. Eenvoudige bediening, niet teveel knopjes. Verhoudingen zijn goed aan te passen naar eigen smaak, dit was wel even een beetje uitzoeken hoeveel er nou precies nodig was voor sterke of minder sterke koffie, maar oefening baart kunst! Erg leuk dat ik dit product mocht testen!
  • Duidelijke handleiding
  • Niet teveel knopjes
  • Makkelijk te bedienen
Judith S.01-11-2023

Aanrader: Gemak en kwaliteit

De Melitta Aromafresh Zwart is een uitstekend koffiezetapparaat dat zich onderscheidt door zijn stijlvolle ontwerp en goede prestaties: Design: Het eerste wat opvalt aan de Melitta Aromafresh Zwart is het strakke en moderne ontwerp. De zwarte afwerking geeft het een elegante uitstraling die in vrijwel elke keuken past. De gebruiksvriendelijke knoppen en het digitale display maken het instellen van de koffiebereiding heel eenvoudig. Prestaties: Dit koffiezetapparaat levert iedere keer goede koffie. De Aromafresh-functie is een echte plus, omdat deze zorgt voor een rijke en volle smaak door de koffiebonen ter plekke te malen voordat de koffie wordt gezet. Je kunt zelf de maalgraad instellen, wat zorgt voor de perfecte kop koffie, of je nu van een sterke espresso of een milde filterkoffie houdt. Capaciteit: Met een ruime capaciteit van 10 kopjes kun je gemakkelijk je familie en gasten van koffie voorzien. Ik had alleen zelf liever een thermoskan dan een verwarmingsplaatje, maar dat is ook voorkeur. Conclusie: De Melitta Aromafresh Zwart is een goed koffiezetapparaat dat niet alleen goed smakende koffie levert, maar ook een mooi uitziende toevoeging is in je keuken. Met zijn handige functies en aanpasbare instellingen is het een geweldige keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar gemak en kwaliteit. Ik kan de Melitta Aromafresh Zwart ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig koffiezetapparaat.
in2borders24-10-2023
Melitta® AromaFresh® filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen. Dit elegante filter koffie zet apparaat heb ik een aantal weken mogen testen. Het zou zeer zeker een pronkstuk in elke keuken zijn. Het oog wilt ook wat en dat krijgt u er ook bij. En met een ingebouwde koffie molen maakt hij voor u op u ingestelde tijd een heerlijk vers potje koffie. In het reservoir de gewenste hoeveelheid water doen. De sterkte van de koffie kunt u ook nog eens gemakkelijk instellen. Het systeem is makkelijk vulbaar, schoon te maken en te installeren. Heeft het geen minpunten? Ja, ik vind het spijtig dat het waterreservoir volledig leeg gaat als het gevuld is ook al heb ik maar twee kopjes koffie nodig. Dit is dan wel een heel slap bakje! Het bonen maal geluid is luid en het klinkt als een plastic maal geluid.
d**4@g**l.com22-10-2023

Filterkoffie met vergemalen bonen

Ik heb dit koffiezetapparaat een tijdje mogen testen om te zien hoe het apparaat mij bevalt. Welke positieve en negatieve punten ik zie. Maar vooral om te kijken hoe de koffie me bevalt Waarom ik er erg naar uitkijk om dit apparaat te testen, is omdat het een ‘good old’ filterkoffie zet, maar dan met versgemalen bonen. Filterkoffie heeft qua gezondheid vele voordelen boven espressokoffie. Bij het uitpakken van het apparaat valt op dat het een fors apparaat is zowel qua breedte als qua hoogte. Verder ziet het er stevig en degelijk uit. Met één uitzondering, de glazen koffie kan. Die oogt nogal fragiel. Het gebruik van de machine is simpel. Doe koffiebonen bovenin. Stel de grofheid van de maling in en de sterkte van de koffie. Bepaal hoeveel kofjes je wilt zetten en druk op aan. Oh ja, vergeet natuurlijk de filter niet. De smaak van de koffie is goed, maar niet uitzonderlijk. Ik heb verschillende grofheidsinstellingen geprobeerd en verschillende sterktes, maar al met al, doet de smaak voor mij niet onder voor een simpel koffiezetapparaat met voorgemalen filterkoffie. Het gemak van dit koffiezetapparaat is daarentegen groot. Het is voor te programmeren en de hoeveelheid koffie in de filter is altijd goed.
Pluspunten
  • Vers gemalen bonen
  • Makkelijk in gebruik
Minpunten
  • Fragiele glazen kan
  • Alleen even aantal kopjes koffie te zetten
Noorlander2222-10-2023

Zeker een aanrader voor de fan van filterkoffie!

Het Melitta AromaFresh filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen is een fantastisch apparaat voor koffieliefhebbers die graag hun eigen bonen malen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en maakt heerlijke koffie met een volle smaak en aroma. Het design van het apparaat is strak en modern en past goed in elke keuken. Het heeft een duidelijk display waarop je de tijd, de koffiesterkte en de maalgraad kunt instellen. Het apparaat heeft ook een timer, waardoor je 's ochtends wakker kunt worden met de geur van verse koffie. Een groot voordeel van de Melitta AromaFresh is dat je de maalgraad kunt aanpassen. Hierdoor kun je de koffie aanpassen aan je persoonlijke smaak en voorkeur. Het apparaat heeft ook een instelling voor de koffiesterkte, waardoor je kunt kiezen tussen milde, medium en sterke koffie. Het enige nadeel van dit apparaat is dat het wat duurder is dan andere filterkoffiezetapparaten. Echter, de kwaliteit van de koffie en het gemak van het zelf malen van bonen maken het de investering zeker waard. Al met al is de Melitta AromaFresh filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die graag verse koffie zetten met hun eigen bonen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, heeft een strak design en maakt heerlijke koffie met een volle smaak en aroma.
  • Tijd in te stellen
Minpunten
  • Duur
m**k@h**l.com22-10-2023
Ik heb deze Mellita Aromafresh nu kort in mijn bezit. Het heeft een mooi design, zwarte kleur en een glazen koffiepot. Hij straalt kwaliteit uit. Het in gebruik nemen ging erg makkelijk even het boekje doorlezen en ik kon aan de slag. Bonen gaan bovenin, je vult het waterreservoir aan de bovenkant met de juiste hoeveelheid kopjes koffie die je wilt zetten en je plaatst een filter. Dan stel je de sterkte in mild, normaal of sterk en druk op ‘play’. Wij hebben de voorkeur voor sterk, met 2 of 4 kopjes heb ik dan echt lekkere koffie! Met een grote pot met 8 of 10 kopjes (ondanks dat er best veel koffie in het filter zit) vinden we hem toch te slap. Hij lijkt ons zeer geschikt voor grote groepen, grote pot zetten. Maar als ik dan slappe koffie heb dan komt hij niet door deze test. Bij 2-6 kopjes koffie is het erg lekkere koffie en niets minder dan een volautomatische bonen apparaat. Ik heb de DE bonen gebruikt en de maal graad op normaal gezet.
g**y@g**e.nl22-10-2023

Uitsteken koffiezetapparaat

Omdat ik een echte koffieliefhebber ben sta ik graag open voor een nieuwe machine. Ik ga absoluut voor filterkoffie en vergt weinig of geen extra werk. Deze Melittamachine is eigenlijk net zo makkelijk als een gewoon filterapparaat. Qua vormgeving erg mooi en modern. Je kunt eenvoudig je gewenste sterkte aanpassen, erg duidelijk. De fijnste maling had van mij nog iets fijner gemogen, nog wel een verschil met gemalen filterkoffie uit een pak. Toch is de smaak van de koffie goed, het kleine verschil komt volgens mij door de grovere maling. Malen geeft geluid maar dat hoort erbij natuurlijk. Het reinigen is ook erg eenvoudig. Onlangs vergeten de filter te legen en toen gaf apparaat een foutmelding aan. Maalunit hierdoor verstopt . Middels een zeer duidelijke omschrijving in het bijgeleverde boekje snel op te lossen. Ikzelf zou wel kiezen voor de uitvoering met thermoskan, want zoals altijd verbrandt de koffie snel als hij te lang op het warmhoudplaatje staat. Alles bij elkaar wel tevreden over deze koffiezetter !
Pluspunten
  • Snel
  • Verse bonen
Minpunten
  • Fijne maaltand mag fijner
Hendry Smit20-10-2023

Mooi, strak filterkoffieautomaat met koffiemaler

Ik heb onlangs de Melitta® AromaFresh® filterkoffiezetapparaat uitgebreid getest en ben erg tevreden met deze machine. Deze filterkoffieautomaat is heel makkelijk in gebruik. Het apparaat is intuïtief en gemakkelijk te bedienen, waarbij je het aantal kopjes, de sterkte van de koffie en hoe fijn je het kan malen je makkelijk en los van elkaar kan instellen. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om met een timer de koffie te laten zetten voor de volgende ochtend. Hierdoor kun je genieten van koffie zoals je het zelf lekker vind en op het moment dat je zelf wilt. Enige minpunt is dat het malen van de koffiebonen via de geintegreerde maler niet heel fijn is afgesteld, ondanks de elf standen die je hebt. Door extra koffie te laten malen of zelf handmatig gemalen koffiepoeder in de filter te stoppen is het alsnog mogelijk om sterke kopjes koffie te zetten. Als je van een wat grovere maling houdt, is dit geen probleem. Wat het design betreft, dit is een heel mooi strak apparaat. Wat hoger dan andere machines, maar vanwege de geintegreerde maler. Het moderne design past goed in vrijwel elke keukeninrichting. De maler maakt wel wat geluid, maar verder is het geen.Het onderhoud van de machine is ook een pluspunt. Het heeft een handige onderhoudsstand, wat het reinigen en ontkalken vereenvoudigt. Bovendien kun je gemakkelijk overal bij, wat het schoonmaken een fluitje van een cent maakt.
Pluspunten
  • Instellingen
  • design
Minpunten
  • Grove maler
b**9@h**l.com20-10-2023
We mochten de melitta aromafresh 1030 – 05 testen. De machine komt in een grote doos binnen en zit goed ingepakt. Alle delen zitten vast met een plakbandje. En er zit een beschrijvingsboekje bij. Na het lezen van de gebruiksaanwijzing de machine bekeken. De machine is groot in vergelijking met andere machine in zijn soort. Wel heeft de machine een mooi design. Ik heb zelf in gebruik een volautomatische koffie machine en zat er altijd al over na te denken om er een gewone filterkoffie machine bij te nemen voor verjaardagen omdat er dan veel koffie in korte tijd gezet moet worden. En dit is dus wel een koffiezetapparaat dat in mijn straatje past. Omdat hier gewoon bonen in kunnen. Deze bonen kun je laten malen in elf standen. En vallen dan zo na het malen in de filter. Het malen van se bonen maakt wel een hard geluid. Er kan wel voor een halve week voorraad in het bonen reservoir. Waterreservoir zit vast naast de koffie machine en spreekt voor zich. Enigste min punt is dat er geen lampje in het reservoir is weg gebouwd want in het schemer/ donker is het bijna niet mogelijk om het reservoir en of koffie pot af te lezen. Koffiepot is vol van glas en schenkt goed niets druppelt na of lekt. Instellen na de stekker erin gedaan te hebben de klok op tijd gezet. Dan is het in een hand omdraai om koffie te zette. Je kan kiezen uit 2, 4, 6, 8, 10, en dan nog aangeven uit welke bonen sterkte je wil 1, 2, of 3 bonen sterkte. Een melder piepje wanneer de koffie klaar is en een piepje wanneer de machine zelf uitgaat. En er zit zelfs nog een timer op wanneer de koffie klaar moet zijn, dit is prettig voor een volgende ochtend dat je uit bed stapt en in de keuken komt en de koffie dan klaar is. Ik heb deze testperiode mijn volautomatisch machine niet gebruikt. En de koffie was goed te drinken en dat met de zelfde bonen. De machine voldeed aan mijn Verwachting. En zou overwegen om deze machine erbij aan te schaffen omdat ik dan geen filterkoffie erbij hoef te kopen en gewoon mijn bonen kan gebruiken.
Pluspunten
  • Koffiebonen
  • makkelijk in te stellen
  • Zelf niets hoeven af te meten qua koffie
Minpunten
  • reservoir moeilijk af te lezen in schemer
a**1@g**l.com19-10-2023

test Melitta aromafresh koffie apparaat

de bediening is duidelijk ,de geheel glazen kan ziet er mooi uit maar het glazen handvat is fragiel en kwetsbaar en voelt niet stevig aan, de bediening knoppen , hierdoor moeilijk te zien .temperatuur van de koffie is goed
Pluspunten
  • je kunt zowel filter als koffiebonen gebruiken
  • er zijn veel bediening mogelijk
  • maalgraat goed instelbaar
  • koffiesterkte goed instelbaar
Minpunten
  • geheel glazen kan met glazen handvat,
  • apparaat is vrij hoog,
  • het gebruik van bonen is vrij duur
Jolanda15-10-2023

Super vormgegeven apparaat wat heerlijke warme koffie zet

Ik ben één van de gelukkige om dit apparaat, het Melitta Aroma Fresh koffiezetappraat, te mogen testen. Wat een mooi apparaat, het ziet er echt chique uit! En het zet ook nog eens heerlijke koffie. De koffiepot oogt klein, maar schijn bedriegt. Het is een goed in de hand liggende koffiepot. Makkelijk te onderhouden. Het deksel van de koffiepot zit stevig vast, dus het zal er niet zomaar afvallen wanneer je de koffie inschenkt. Het apparaat is supereenvoudig in te stellen. Ook makkelijk om zelf te kunnen kiezen of je gemalen koffie gebruikt of dat je de bonen vers door het apparaat laat malen. Het malen van de koffiebonen maakt niet al te veel lawaai vind ik. De koffie is snel klaar. Wel vind ik persoonlijk de koffie vrij grof gemalen, ook al heb ik ingesteld dat hij wat fijner maalt. De tijd om de koffie warm te houden is variabel, 20, 40 of 60 minuten. Tegenwoordig gaan de apparaten standaard na 20 minuten uit. Daarom vind ik het fijn dat deze wel 60 minuten warm blijft. Wat overigens wel opvalt is dat de koffie erg warm is en blijft! Een groot voordeel. Een nadeel vind ik dat het aantal kopjes om koffie te zetten alleen een even aantal kan zijn. Je kan dus bijvoorbeeld geen 7 kopjes zetten. Dan moet je er 6 of 8 doen. Ook erg handig is dat je in kan stellen wanneer je de koffie wilt hebben. 's Avonds alles klaar zetten en instellen en de volgende ochtend kan je gelijk aan de koffie! Al met al een mooi vormgegeven apparaat met veel mogelijkheden, weinig lawaai makend, onderhoudsvriendelijk en ook nog een heerlijke warme koffie! Wat mij betreft een aanrader!
Pluspunten
  • temperatuur koffie
  • gebruiksgemak
  • timer, gewekt worden met verse koffie
Minpunten
  • alleen even aantal kopjes koffie te zetten