ETNA FIV560ZWA - Fornuizen

ETNA FIV560ZWA
ETNA FIV560ZWA
Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 577,65 Bekijk alle aanbieders
8.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 246 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA FIV560ZWA op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

r*************@h**********08-12-2025
Wij gingen over naar electrisch wonen met het complex. Toen kwam ik deze tegen. Oven werkt geweldig en de kookplaat doet ook precies wat die moet doen!
r******@h**********01-12-2025
Dik tevreden over onze nieuwe oven met inductiekookplaat. Eenvoudige bediening en makkelijk schoon te maken.
s********@g********29-11-2025

wees voorbereid

In het algemeen redelijk. Ik moet continu de stroom naar de fournhuis uitzetten om de kook elementen te resetten. Dit kan best frustratie opwekken.
Pluspunten
  • spaart energie
Minpunten
  • kook elementen vallen regelmatig uit
  • restten moet regelmatig
m********@g********27-11-2025

Het is een sieraad in onze keuken.

Na het verhuizen naar een senioren appartement werden wij verplicht gesteld een inductie plaat/fornuis aan te schaffen! Na verschillende fornuizen te hebben bekeken en alle voor en tegenstanders tegen elkaar hebben gezet zijn wij voor de Etna gegaan. Beste koop 2025, 5 jaar garantie en een plezier om naar te kijken. Makkelijk bedienbaar en mijn man van 73 zag hier erg tegen op maar kookt alles als voorheen op gas. Alleen alles wat sneller nu! Dank jullie wel Etna!!! Wij zijn erg blij met dit apparaat!!!
Pluspunten
  • Makkelijk bedienbaar.
  • Mooi.
Lennard24-11-2025

Goed, eenvoudig inductie fornuis

Een energiezuinig fornuis met ruime oven dat op een 2-fasen aansluiting past. Het warmt snel op en is makkelijk schoon te maken. Maar wanneer je meerdere grote pannen nodig hebt, passen die er niet altijd allemaal op.
Pluspunten
  • Energiezuinig
  • Warmt snel en goed op
Minpunten
  • Weinig ruimte voor meer dan 2 grote pannen
a*******@z*******17-11-2025

Een leven lang Etna

prima inductiefornuis. Er was weliswaar een storing aan het fornuis maar na de monteur werkt alles weer naar behoren. ik ben, net zoals mijn vrouw, nu 73 jaar en hebben vanaf 1973 ( misschien apart) altijd Etna in huis gehad. We zijn dan ook dik tevreden met het onze keuze. Ton en Marina van Wees
Pluspunten
  • Makkelijk schoon te houden inductiefornuis
  • Betrouwbaar
Minpunten
  • Niet alle zones kunnen op boost ( maar wisten we )
Renko12-11-2025

Top ding!

Top ding! Vooral mooi die knoppen aan de voorkant voor de bediening van de inductie plaat. Verder doet hij wat hij moet doen, en zit er niet teveel poespas op. Al met al erg blij mee!
Pluspunten
  • knop bediening voorzijde
  • mooie uitstaling
  • functioneel zonder poespas
Sophie07-11-2025

goede prijs-kwaliteit verhouding

Dit is een oven en fornuis die heel behoorlijk werken, de fysieke knoppen reageren goed en de oven is van een goed formaat voor alledaags gebruik. het is in mijn opinie een behoorlijk duur apparaat, maar is zeker ook van een hoge kwaliteit en ik ben dan ook zeer tevreden over deze aankoop.
Pluspunten
  • zeer functioneel
  • fysieke knoppen
  • geen touchscreen
Minpunten
  • vrij prijzig
  • de fornuisplaat is zeer donker waardoor het soms een beetje lastig is om te zien waar de warmtebronnen zijn
a*********@g********31-10-2025
Ben zeer tevreden met mijn etna inductiefornuis.In het begin even wennen maar als je eenmaal gewend ben wil je niet anders meerHij is super snel warm.Inclusief met aansluiten heeft mijn etna 699,00 gekost en dat vind ik best meevallen
Anja13-10-2025

Piece of cake

Door een verhuizing moest ik verplicht over op electra, gedwongen kiezen voor een electrisch fornuis was zo gepiept door de voordelen van dit apparaat. De hoogte is 90 cm en sluit precies aan op mijn aanrecht en het feit dat het 2 fase is, zodat ik geen 3 fase hoefde aan te leggen, is erg fijn. Het fornuis is prettig in gebruik en duidelijk afleesbaar. De rvs versie geeft een mooie uitstraling. Ik ben er erg blij mee! Het apparaat maakt de overgang van gas naar electra a piece of cake. Nu de cake nog bakken😁
Minpunten
  • Minder zichtbaar van de kook elementen savonds
a*****************@o**********11-10-2025

Blij met inductie

Voor het eerst op inductie, eerder op gas, maar het valt zeker niet tegen. Tevreden over het koken en bakken met het fornuis, nu 2 weken. Het voelt en ziet er allemaal degelijk uit. Dus, ben er blij mee.
Minpunten
  • Geen klok
t*******@o**********10-10-2025
Ik heb dit apparaat recentelijk gekocht, maar ik ben zeer tevreden over het model en de eenvoud van bedienen. De inductieplaat zal ik sowieso elke dag gebruiken, en de inductie oven misschien om de twee dagen.
w**********@h********04-10-2025
Inductiekoken is heel prettig. Snel en anders dan keramisch worden de platen ook meteen koud als je ze uitzet. Het ETNA fornuis heeft bovendien als voordeel dat je de kookzones bedient met fysieke knoppen en niet met een touchscreen. Dat is veel intuïtiever en werkt prettig. Ook de oven werkt goed en snel. Helaas wel één minpunt wat ik echt vervelend vindt: de plaatsen van de kookzones op de inductieplaat zijn met heel erg dunne lijntjes weergegeven. Daardoor kan je slechts met moeite zien waar de kookzones precies zitten. Je moet schuin langs de kookplaat kijken en veel licht aan hebben. Het zal wel wennen neem ik aan, maar het is niet prettig. Verder zoals gezegd een fijn fornuis.
Linda30-09-2025

Aanrader

Wat een fantastisch elektrisch / inductie fornuis en oven! Weinig apparaten hebben nog knoppen en dat is precies de reden dat ik deze heb gekocht. Ideaal, geen gedoe met touch screen die lastig zijn in te drukken. De oven is snel op temperatuur, stil en ruim. Ook de pannen lade onderin is ruim en heel handig. Ook het fornuis is snel op temperatuur, stil en duidelijk display. Aanrader. Ik wil nooit meer terug naar gas. Het is even een uitgave (719 euro) maar ik ben er zo blij mee. Investering is het waard. Ook de extra 3 jaar garantie na registratie is klantvriendelijk.
Pluspunten
  • Draaiknoppen
  • bediening
  • Snel op temperatuur
  • Pannenlade
  • Ziet er mooi uit
Minpunten
  • Prijzig
Steven30-09-2025

Ouderwets koken op een nieuwerwets fornuis!

Mooi stevig fornuis. Helaas geen timer voor de oven of kookplaat. De knoppen om het fornuis te bedienen maken dat weer goed. Andere inductiefornuizen werken met tiptoetsen op de kookplaat. Als er dan wat vocht uit de pan op de plaat komt, schiet het systeem in error. Daar heb ik met dit fornuis géén last van. Heerlijk koken, alsof het een gasfornuis is. Het is ook een ideaal fornuis voor mensen met een 2-fasen aansluiting.
Pluspunten
  • Bediening inductiefornuis met draaiknoppen
Minpunten
  • Geen tijdklok
Wien25-09-2025

Tevreden

Fijn apparaat. Knoppen werken met een tikje dat is goed voelbaar als je slechtziend bent. Display is duidelijk af te lezen. Enig minpuntje je ziet niet goed waar de kern van de warmtebron is. Je pannen staan daardoor soms niet in het midden.
Minpunten
  • Indeling niet goed zichtbaar
  • Oven standen zijn wat moeilijker af te lezen hier mist een klik
Jethro 21-09-2025

Etna fiv560

Het is super ding makkelijk bediening
Pluspunten
  • Goed
  • Goed
m***********@g********17-09-2025

Werkt fijn

Heel fijn apparaat. Snel heet en de knoppen zijn erg fijn. Beter dan die touchscreen dingen. Gemaakt van degelijk sterk materiaal
Pluspunten
  • Snel heet
  • Knoppen ipv touchscreen
Minpunten
  • Streepjes op bald zouden duidelijker kunnen
Modestino Spagnolo 15-09-2025
Ik vind het een fijn apparaat makkelijk te bedienen
Pluspunten
  • Eenvoudig te bedienen
Anna vd Berg29-08-2025

Voor de prijs prima

Fijne oven en de lade onderin is ook super. Inductieplaat werkt goed, de draaiknoppen zijn erg intuïtief. Het enige wat ik echt jammer vind is dat als je hem lager zet de kookplaat niet een lager wattage gebruikt, maar gewoon korter aan gaat. Dus als je hem op stand 9 hebt staan (het hoogste) is de plaat constant aan, en op bijvoorbeeld stand 4 gaat ie twee seconde uit, dan weer twee seconde aan. Dit geeft een gemiddeld wattage wat overeenkomt met een 4/9 aan vermogen, maar je moet goed blijven roeren doordat het dus niet een constante lage hoeveelheid watt is maar een paar seconde super hoog en een paar seconde uit. Als je iets lang wilt stoven bakt het dus sneller aan, let daar goed op. Ook komt er als je iets vochtigs in de oven hebt stoom uit de achterkant. Dit komt dan uit een gleuf aan de muurkant van de kookplaat naar boven. Dit hoort, maar staat nergens in de handleiding beschreven. Daardoor raakte ik de eerste keer erg in paniek. Na meerdere reviews en uitleg te hebben opgezocht bleek dit normaal, maar het zou fijn zijn als dat in de meegeleverde literatuur stond!! Al met al voor de prijs een prima ding en ontzettend makkelijk in gebruik. Het aansluiten van de perilex stekker stond ook volledig uitgelegd met draadkleuren etc erbij dus dat ging super vlot.
Pluspunten
  • Goede oven
  • Lade onderin voor bakgerei
  • Intuïtief in gebruik
  • Makkelijk te installeren
Minpunten
  • Kookplaat staat bij lagere stand niet constant aan op een lager vermogen
  • maar gaat steeds een paar seconde aan/uit met hoogste vermogen van de pit. Hierdoor is langzaam stoven wat lastig (vaak roeren)
c**********@g********29-08-2025
Mooie solide oven met voldoende ruimte voor meerdere pannen. Echter voor de flinke originele prijs missen een aantal zaken. Een timer, met automatische afslag. Met twee fasen kunnen niet alle pitten op de hoge stand. En tot slot maakt het fornuis best wel wat kabaal. Voor de plaat geldt dat de juiste pan het geluid flink vermindert. De oven heb ik nog geen oplossing voor en vraag me af of die er is. Nog een aanvulling; de meegeleverde gebruiksaanwijzing is gewoon slecht. Op het internet is wel uitgebreidere documentatie te vinden over deze oven maar hier schiet de fabrikant tekort.
j*********************@g********28-08-2025
Bewust voor een Etna fiv560wit fornuis met inductiekookplaat. Mooi apparaat. Super oven. Alleen kan ik de kookzones heel slecht zien. Die zijn nogal donker. Kan nergens terug vinden of dat zo hoort.
f***********@g********19-08-2025

Aanrader, zelfs gietijzeren pannen kunnen erop

Het Etna inductie fornuis werkt erg goed, de oven wordt snel heet en ook de kookplaat. Zelfs het merendeel van onze gietijzeren pannen kan op dit inductie fornuis, dat hadden we niet verwacht en is een hele fijne verassing. De knoppen zijn makkelijk te bedienen en de powerknop om snel water aan de kook te krijgen is ideaal.
Fam. Post08-08-2025

Heel blij met dit inductie fornuis!

Wij gebruiken dit fornuis met alle plezier. Alles werkt goed zoals het zou moeten. Mooie glasplaat en design. Na bijna 3 jaar intensief gebruik was een contact los gegaan. De vriendelijke monteur heeft als goed en snel verholpen. Vakkundig. En goed fornuis is belangrijk.
Pluspunten
  • Gemak
  • Design
  • Inductie
  • Kwaliteit
b***************@v********04-08-2025
Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Een maand geleden gekocht en 4 weken goed gewerkt en toen was het gebeurd met het fornuis.