- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
- Deze aanbieder is een officiële dealer van dit merk
Philips Senseo Select CSA240/60 - Koffiepadmachine - Zwart - Espressomachines
Ik heb dit apparaat nu enkele weken in gebruik en het is een heel fijn koffiezetapparaat. De bediening is heel simpel.
De koffie is van prima kwaliteit en ook het schoonmaken van het apparaat is zeer makkelijk. Ik ben er heel blij mee.
snel, simpel en goede koffie
De Senseo heeft een strak en modern design dat mooi staat in de keuken. De bediening is meteen duidelijk dankzij het eenvoudige led-knopje, waardoor je zonder gedoe snel een kopje koffie zet. Wat ik vooral handig vind, is dat je kunt kiezen uit verschillende standen voor de koffiesterkte. Dat is voor mij ideaal, omdat ik mijn koffie zwart en sterk drink.
Natuurlijk kan een koffiepadmachine niet tippen aan een echte koffiemaler of de koffie van een barista, maar voor dagelijks gebruik is dit apparaat meer dan prima. De koffie smaakt goed en het grootste voordeel is het gemak en de snelheid: binnen ongeveer één minuut staat er al een kopje koffie klaar.
Een klein nadeel is het waterreservoir. Door het strakke design is deze aan de krappe kant, waardoor je het reservoir regelmatig moet bijvullen. Dit is echter een logisch gevolg van het slanke ontwerp.
Al met al is de Senseo Select een gebruiksvriendelijke en snelle koffiemachine die perfect is voor wie zonder moeite wil genieten van een goede kop koffie.
Pluspunten
- Strak design
- Snel
- Makkelijk te bedienen
Minpunten
- Kleine waterreservoir
Review SENSEO® Select Koffiepadmachine
De SENSEO® Select is een mooi en modern koffiezetapparaat dat goed staat op het aanrecht. Het model is klein en compact en neemt weinig ruimte in. Een groot pluspunt is de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende koffiesterktes, zodat je de koffie helemaal naar eigen smaak kunt zetten. De koffie smaakt goed en is snel klaar.
Een klein minpunt is dat je het apparaat niet alvast kunt aanzetten voordat je bezoek krijgt, omdat het apparaat direct begint met koffie zetten. Het voordeel hiervan is juist dat je met één druk op de knop meteen een kop koffie hebt, wat het apparaat snel en gebruiksvriendelijk maakt.
Daarnaast had het waterreservoir van mij iets groter mogen zijn.
Pluspunten
- Verschillende sterkte in te stellen
- Met 1 druk een kop koffie
Minpunten
- Waterreservoir mag groter
- Koffieapparaat kun je niet vast aanzetten als je bezoek verwacht want hij zet meteen de koffie
Ze hebben duidelijk aan het design gewerkt, want deze versie van Senseo ziet er beter uit dan zijn voorgangers. Mijn eerste kopje was mislukt (enkel water), maar daarna wel makkelijk koffie kunnen zetten. Vergeleken andere apparaten vind ik het eerlijk gezegd geen ‘stevige’ machine en vind ik de koffie iets tegenvallen, maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn.
Een goede basisapparaat
a enkele weken gebruik ben ik positief over de Philips Senseo Select CSA240/60. Het apparaat is compact, strak vormgegeven in het zwart en neemt weinig plek in op het aanrecht. Het opwarmen gaat snel (binnen een minuut) en je zet met één druk op de knop één of twee kopjes. De Intensity Select is echt handig: je kunt kiezen uit mild/regular, sterk, of de “espresso”-stand. Vooral de sterke stand geeft merkbaar meer smaak zonder bitter te worden, mits je goede pads gebruikt.
De koffie is consistent en de crema-laag is netjes voor een padmachine. Verwacht geen barista-espresso: de espresso-stand levert een kleiner, geconcentreerder kopje, maar niet de volle body en complexiteit van een piston- of volautomaat. Geluid is beperkt en de machine trilt nauwelijks. Het waterreservoir is voldoende voor meerdere koppen; bij dagelijks gebruik hoef je niet constant bij te vullen. De ontkalkingsindicator en het eenvoudige ontkalkingsprogramma maken onderhoud laagdrempelig. Wel moet je de padhouders en de uitloop regelmatig schoonmaken om smaakafwijkingen te voorkomen.
Mooi strak design en doet wat je moet doen!
Een mooi modern uitziend apparaat. Strak en werkzaam. Ik had me aangemeld voor deze Senseo om te testen omdat je hiermee de sterktes van de koffie kon aanpassen. De koffiedrinkers hier in huis, vinden dat er niet heel veel verschil was. Het apparaat heeft 3 standen, gewone koffie, iets sterker en espresso. Wat ons opviel is dat in deze drie sterktes alleen de hoeveelheid koffie in het kopje minder zijn en er of meer water bij komt kijken. Degene hier in huis die van een sterke bak houd, viel het een beetje tegen. Maar misschien ligt het er ook aan welke pads je daarvoor gebruikt. Ikzelf heb er een heerlijke cappuccino uitgehaald in een handomdraai en daar hou ik van! Verder is het makkelijk schoon te maken. Let wel op, dat je de pads er niet scheef in doet, want dan loopt het water langs de tuit. Wat wel weer handig is, is dat je het voorste gedeelte waar het kopje onder moet, kunt verstellen in hoogte. Zodat je eigen lievelings kopje er onder past.
Pluspunten
- Mooi design
- Makkelijk in gebruik
- Makkelijk schoon te maken
Minpunten
- Waterreservoir is klein
Snel een lekker kopje koffie
Heb deze Senseo nu in huis en heb het op de aanrecht staan en het is een sieraad op de aanrecht vergeleken met de oude Senseo die was versleten en aan vervanging toe was.
De bediening is eenvouding en je heb snel een bakje koffie, want het water is snel warm.
Ook kun je twee kopjes koffie tegelijkertijd maken. Bovendien is alles snel en goed schoon te maken want bijna alles kan in de vaatwasser. Het water reservoir niet te vol vullen anders gaat het lekken.
Pluspunten
- Sieraad op de aanrecht
- handig in gebruik
- snel klaar
Enkele dagen geleden het apparaat mogen ontvangen, zeer degelijk verpakt. Ondanks een klein fietsongelukje waarbij beide armen momenteel in het gips zitten toch binnen een kwartiertje na ontvangst was het eerste bakje Mocca Gourmet gereed. Een prachtig apparaat die doet waar het goed in is, het zetten van een heerlijk bakje koffie.
Verschillende smaken geproefd (Mocca Gourmet/ Cappuccino en Espresso).
De kinderen van mijn nichtje kwamen gisteren langs, gelukkig had ik nog een pad houder voor chocolademelk liggen zodat ook zij gebruik konden maken van het apparaat (had leuk geweest als deze er bijgeleverd had kunnen worden). Heel erg makkelijk te bedienen.
Ik snap dat het waterreservoir er strakker uitziet met de huidige inhoud, maar het eerste wat ik zou aanschaffen is een groter reservoir.
Hoewel het plateau waar de kopjes op staan makkelijk te verwijderen is om te reinigen voelt het dun en fragiel aan, dit geldt ook voor hendel voor de pads. Ik had, gezien de prijs van het apparaat, iets robuuster materiaal verwacht. Zeer tevreden over de lengte het snoer, geeft het apparaat wat meer bewegingsvrijheid in de keuken. Prettig/ fijn apparaat om te mogen testen. Kwaliteit van de koffie is excellent, materiaal technisch gezien valt het apparaat wat tegen.
Ik ben blij met mijn SENSEO Select! Het apparaat warmt snel op en binnen een paar seconden staat er een heerlijk kopje koffie klaar. De keuze uit verschillende intensiteiten vind ik ideaal, vooral ’s ochtends wanneer ik wat sterkere koffie wil. De machine is stil, compact en ziet er strak uit op het aanrecht. Echt een fijne upgrade voor iedereen die gemak én smaak wil.
leuke design slechte koffie
Ondanks de mindere reviews toch de gok genomen omdat ik hem mooi vind, in het begin geen problemen als alleen dat hij lekte vaak, dus water onder de senseo en het waterreservoir onhandig is. Maar al snel dat ik halve kopjes kreeg, lauwe koffie of slappe koffie..ontkalkt en het leek even beter te gaan, nu heb ik soms hete koffie maar vaak lauw, halve kopjes dat ik op espresso stand bijtap en vooral " vlakke " koffie , dus geen lekker creme laagje en dat is eigenlijk niet te pruimen..dus ik koop deze nooit meer, heb voor mijn moeder pas de ouderwetse senseo gekocht tweedehands , die zet veel betere koffie ..ik heb ooit al verschillende geprobeerd van senseo, maar de simpele oude zijn voor mij het beste,dus dat word shoppen bij de kringloop denk
Pluspunten
- mooi design
Minpunten
- lauwe koffie
- halve kopjes
- lekt vaak
- te weinig druk dus geen creme laag
- maakt meer geluid
Super fijn in gebruik
Super fijn senseo apparaat.
Heel makkelijk in gebruik. Als het apparaat opgewarmd is zet het automatische de gewenste aantal kopjes koffie
Pluspunten
- Zet automatische koffie als het heet is
Minpunten
- De ouder om de kopjes op te zetten is wat smal als je 2 mokken er onder wilt zetten
Bevalt prima, maar wij blijven de oudere Senseo
Heb deze Senseo mogen testen en dit hebben wij voor een paar werken gedaan. Wij waren al in bezit van een oudere Senseo en die geeft toch onze voorkeur. Maar dat wil niet zeggen dat het geen goede Senseo is, maar je gaat dan toch vergelijken. De koffie is lekker, het apparaat is makkelijk te bedienen, is niet te groot (dus staat niet enorm in de weg op het aanrecht). Het apparaat start zelf met koffie zetten als het is opgewarmd, wel een aandachtpuntje.
Het waterreservoir is voldoende voor ongeveer 4 kopjes of 2 grote mokken, dit is voor ons geen probleem. Zo blijft het water ook vers.
Wat wij minder vinden aan deze Senseo is de stroombesparing, hij gaat vaak vanzelf weer uit en je moet dan best lang wachten en dat hij af en toe wat lekt.
Pluspunten
- Compact
- Koffie is lekker
Minpunten
- Lekt af en toe
- Stroombesparing
Test
Heb het product mogen testen. Het apparaat is compact en neemt niet veel ruimte in. De bediening van de knoppen is eenvoudig, voor 1 of 2 kopjes koffie. Na het opwarmen start het apparaat zelf met koffie zetten. Koffie is op de juiste temperatuur. De smaak van de koffie is uitstekend. Hiervoor heb ik mijn eigen gebruikelijk koffie pads gebruikt.
Nadeel is het kleine waterreservoir waardoor je na 4 kopjes koffie het water moet bijvullen. Het is belangrijk om het waterreservoir goed terug te plaatsen op het apparaat. Dit om lekkage te voorkomen. Gelukkig gaat het niet om veel water. Advies is om het apparaat op een plek te zetten waar het nat
Pluspunten
- Compact
Minpunten
- Kan een beetje waternlekken
Zeer fijne Senseo apparaat
Dit apparaat enkele weken mogen testen en hij bevalt super. Al jaren hebben we de Senseo Original en in vergelijking met dit apparaat is het 1 druk op de knop en zodra hij warm is begint de koffie te lopen! Erg fijn!
Daarnaast beschikt hij over een 3 standen knop voor verschillende inhoud in je kopje en ook het water reservoir is voldoende om enkele koppen na elkaar te kunnen zetten. Kortom een echte aanrader voor lekkere koffie!
Pluspunten
- 3 standen voor koffie
- 1 knop om je koffie te zetten
Prijs en kwaliteit is gewoon erg goed
Ik heb deze Senseo mogen testen. Het is de eerste keer dat we dit apparaat ik huis hebben. We hebben verschillende merken geprobeerd om dus zo ook verschillende smaken te kunnen testen. De smaak is erg lekker ook is de koffie goed warm. Ook erg fijn de sterkte aan te kunnen passen. Een erg groot pluspunt is dat het apparaat zichzelf uitschakelt als de koffie klaar is. Minpunten vindt ik dat het waterreservoir erg glad is en dat er af en toe ook een beetje water onder het apparaat ligt.
Pluspunten
- Lekkere warme koffie
- Mooi apparaat
Minpunten
- Glad waterreservoir
- Je hoort goed dat er koffie wordt gezet.
Bevalt zeker goed
Prachtig koffiezetapparaat.
Mooi model en zet heerlijke koffie.
Ligt er aan welke patch je gebruikt natuurlijk.
Senseo
Hij is snel en makkelijk in gebruik het fijne is dat je niet hoeft te wachten op het lampje dat knippert maar begint vanzelf door te lopen
Pluspunten
- Snel
- Makkelijk in gebruik
Vind de philips senseo wel tegenvallen. Bij het gebruik van de 2 kops pad is het vaak dat de koffie gewoon slap is. Gebruik dus altijd de 1 kops pad wat in de meeste gevallen goed gaat ongeacht het merk koffiepad. Tevens vind ik het waterreservoir onhandig: terugplaatsen gaat vaak met een plens water eroverheen. Algemeen zou ik dus niet een philips senseo adviseren.
Niet kopen
Vormgeving is mooi maar verder was het niets een gevuld waterreservoir terug zetten is rampzalig lekt dan ook nog, werd niet warm, matig gevulde kopjes, had er geen goed gevoel bij dus omgeruild tegen de Senseo classic zoals ik gewend was, nu zeer tevreden. Moet toch melden fantastische service bij de Blokker Rosmalen.👍
Pluspunten
- Model en vormgeving
Minpunten
- Niet warm worden
- Lekt
- Kopjes half vol
Lekkere koffie
Super fijn apparaat
Snel klaar
Heerlijk hete koffie en of chocolademelk.
1 minpuntje is het waterreservoir...
Lastig vast houden om te vullen met water en in het apparaat te plaatsen. Glijd uit je handen.
Verder 9,5/10 punten.
Pluspunten
- Lekkere hete koffie
- Snel
- Makkelijk schoon te houden
Minpunten
- Waterreservoir lastig vast houden
- Glijd uit je hand
Waardekoos
Waardeloos apparaat. Waterbak steeds heel moeilijk te plaatsen.
Iedere keer water op de aanrecht.
Typisch dat hier haast allemaal positieve reacties staan.
Dit is echt niet de eerste Senseo die wij gebruiken, maar hierna nooit meer
Pluspunten
- koffiesmaak
- op waterbak na , prima te bedienen
Minpunten
- waterbak
Fijn apparaat
Gemakkelijk te bedienen apparaat met fijne toetsen om aan te zetten. Deksel sluiten kost een beetje kracht, voor mijn moeder met reuma wat moeilijker te doen.
Het apparaat zet zichzelf meteen uit nadat de koffie gezet is, dat is prettig. De koffie is snel gezet en is goed op temperatuur. Je kunt kiezen uit de sterkte van je koffie met een eenvoudig schuifje op het apparaat.
Het is een elegante koffiezetter. Precies wat ik ervan verwachtte, ik ben er blij mee.
Pluspunten
- Makkelijke bediening
- Sterkte keuze
Minpunten
- Beetje stroef dekseltje
Good product for quick coffee
Before I purchased this one, I had tried lower version/model before, it was quite basic and had less water capacity. CSA240 has also coffee strength selection feature (important for me) and a bit bigger water tank. In general, I am really satisfied the product quality and result and truly like coffee pad and senseo idea.
Pluspunten
- Easy to use
- Fast
- Quite small volume
- Good taste
Minpunten
- Voice
helaas is de koffie een stuk kouder dan voorgaande modellen
mooi apparaat en handig in gebruik. aan bijna alles is gedacht behalve het belangrijkste...de koffie is een heel stuk kouder dan alle voorgaande modellen...hebben er inmiddels een stuk of vijf gehad...jammer jammer jammer
Pluspunten
- makkelijke bediening
- lager stroomverbruik
Minpunten
- koffie stuk kouder dan voorgaande modellen
- koffie niet warm genoeg
Senseo select CSA240
Mooi senseo in zwart met gouden accenten mooi formaat watertank
Lekt niet en makelijk je eigen koffie sterkte en kop grote kunnen kiezen
Ben er zeer tevreden mee
De vorige die ik had was niet naar mijn smaak maar deze senseo select CSA240
Doet het super ik raad deze zeker aan
En hij is makelijk schoon te maken door verwijderbare onderdelen die vaatwassers bestendig zijn
Een dikke 10 voor mij
Pluspunten
- Mooi design
- Lekt niet
Minpunten
- Stalen koffie houder krast wep wat snel