Sony Cyber-shot DSC-HX300 - Bridge Camera - 20.4MP - 50x Optical Zoom - Black - Digitale compactcamera
Het toestel ligt prettig in de hand en maakt geweldige foto's. Daar wij geen ervaring hebben om fototoestellen in te stellen hebben wij "Superieur Automatisch" geselecteerd. Ook ver ingezoomde foto's zien er goed uit en het bereik is formidabel. Op het toestel zitten zoveel mogelijkheden die we nog niet bekeken hebben. We hebben het toestel ook gekozen daar je het scherm kan kantelen en door de finder kan kijken als er zon op het scherm valt. hebben we tijdens onze vakantie in Frankrijk al vaak gebruikt. Kortom we zijn heel erg tevreden.
I have bought Sony Cyber DSC-HX300 a month ago. I have been enjoying a high quality pictures and videos for my stay in Europe.
Many people may think that the features on the camera are sophisticated and may not be suitable for an ordinary person. But, I assure you that the Sony camera is easy to use and at the same time makes you a professional photographer.
Eyana from Ethiopia
Toestel maakt prachtige foto's en biedt vele mogelijkheden. Met de zoom kun je zelfs dingen die voor het blote oog niet zichtbaar zijn dichtbij halen. Gemakkelijk in gebruik, gebruiksaanwijzing van de verschillende functies zijn in het toestel op te roepen. Een aanrader!
Goede en degelijke camera die voorzien is van handige en gebruiksvriendelijke opties om de camera juist in te stellen. Diverse opnames gemaakt met diverse opties en elke foto is perfect. Goede camera voor de beginnende maar ook de gevorderde fotograaf die professioneel foto's wil maken. Ruime instelmogelijkheden als je de camera handmatig in wilt stellen. Ingebouwde zoomlens is perfect en daardoor scheelt het een hoop losse lenzen meesjouwen. Losse filters met een diameter van 55 millimeter zijn er op te schroeven (gebruik zelf een los uv-filter en een zonnekap).
Fijn toestel. Goed en duidelijk scherm. Ik ben nog veel aan het ontdekken. Maar er zitten veel mogelijkheden op. Nog niet alles ontdekt.
Dag Sony HX300 bezitters en vooral de kritikasters betreffende deze camera. Ga eens naar www.DKamera.de, klik daar op Bildqualität. Ga in de linkercolom naar Sony Cyber-Shot HX300 en in de rechterkolom naar Panasonic FZ200 of een ander soortgelijke camera. Onderaan kan je de ISOwaarde instellen. Kijk eerst naar de verschillen in de door jou meest gebruikte ISOwaarde (in mijn geval 200) en zie dan hoe goed de Sony scoort. Zie dan de verschillen bij hoger ISO. Ik kan alleen maar concluderen dat ik de juiste keuze hebt gemaakt! Veel plezier allen met de Sony.
ik heb na lang twijfelen de Sony Cyber-shot DSC-HX300 aangeschaft. omdat hier oa. ook een SD kaartje in kan.
ik moet uit grond van mijn hart zeggen ik was eerst geen Sony liefhebber.
maar de Sony Cyber-shot DSC-HX300 overtreft al mijn verwachtingen.
mooie duidelijke foto`s,en films eigenlijk doet hij precies wat je van een dit toestel mag verwachten en wat in de specs staat en voor relatief weinig geld krijg je een top camera in zijn prijs klasse.
ik ben super enthousiast.
dit is my first Sony maar zeker niet de laatste.
Camera is makkelijk in gebruik, mooie foto's zoomt ontzettend veel in. En erg belangrijk drukt snel af in tegenstelling van mijn oude digitale camera. Nog niet alle functies ontdekt maar zover zeer tevreden.
Ik heb de Sony Cyber-shot DSC-HX300 speciaal gekocht omdat ik samen met mijn man voor een vakantie naar Kreta ging.
De trigger om de camera te kopen was de 50x optische zoom. Wouw!
Tijdens onze Kreta vakantie heb ik iets van duizend foto's gemaakt - leve de digitale revolutie! -, zowel tijdens auto ritten, en ook tijdens wandelingen en andere bezienswaardigheden.
Wat mij vooral verbaasde was dat de camera ook tijdens een autorit heel snel kan scherp stellen en mooie foto's kan maken... en dan de 50x zoom. Ik was zelfs in staat om een mus, die op een dak zat, van dichtbij in beeld te krijgen terwijl de afstand meer dan 30 meter bedroeg.
Bij de macro stand had ik echter moeite met autofocus - vanaf een bepaald punt lukte dat niet meer. Ik had echter nog niet geprobeerd om dit handmatig scherp te stellen...
Met de camera heb ik ook diverse panorama foto's gemaakt en ook dit zag er gelikt uit...
Wat de kleur kwaliteit betreft: voor geen enkele foto hoefde ik de kleuren handmatig aan te passen, de kleuren zijn gewoon heel natuurlijk... bij oudere digitale camera's was ik gewend om de kleuren zelf wat bij te stellen... maar voor de DSC-HX300 was dit niet nodig!
De 50x zoom is echt super, maar een nadeel vind ik wel dat je goed moet opletten dat je bij de 50x inzoomen stopt, want voor je het weet zit je in de digitale zoom. Op de camera kon ik bij de instellingen helaas niet de digitale zoom uitzetten. De optie zit er wel, maar kennelijk werkt dit alleen als je gaat filmen. Daarmee kom ik op een ander aspect van de camera: filmen.
Met deze alleskunner kan je namelijk ook filmen in HD kwaliteit en dit heb ik een paar keer uitgebreid getest, want een vakantie is pas echt leuk als je thuis - naast een grote stapel foto's - ook een paar filmpjes kan laten zien.
Tijdens het filmen kan je heel eenvoudig inzomen en als je de digitale zoom uitzet, stopt deze ook nadat je maximaal hebt ingezoomd. Je verwacht dat je, als je ingezoomd, veel schokkende beelden krijgt te zien. Maar de verbeterde stabilisator die in de camera zat, maakt dat je toch goed de beelden kan bekijken zonder na afloop misselijk te worden.
Natuurlijk moet je niet opeens een wilde beweging maken, dit kan door geen enkele camera worden gecorrigeerd.
Al met al vind ik dat Sony een goede camera heeft geleverd en ik ben blij dat ik hem heb gekocht.
De bijgeleverde accu was voldoende om een hele dag met de camera 'te spelen', maar het is natuurlijk altijd handig om een reserve accu te hebben voor de camera...
Ik heb de camera in eerste instantie gekocht om het superzoom bereik (50x), maar deze camera kan nog veel meer. Naast het superzoom bereik kun je met de camera ook fantastisch mooie macro opnamen maken. En vooral de Auto+ instelling (Smart) maakt het fotograferen voor iedereen kinderspel. Voeg hieraan nog toe de eenvoudige mogelijkheid om panorama-foto's te maken, te filmen, en de talloze andere instellingen, dan is dit voor mij een compact camera die voor velen het gebruik van een Spiegel reflex overbodig maken.
Dit is een geweldige camera voor mensen die niet zoveel moeite willen doen. En niet willen sjouwen met extra lenzen enz. Ik vind dit een geweldige camera voor een ieder die mooie vakantiefoto's wil, met een ongelooflijke zoom!
Het enige nadeel is dat de lensdop geen touwtje heeft (dit kan je zelf gemakkelijk doen).
Verder perfect!
Mooie foto's, gemakkelijk in het gebruik.
De zoomkwaliteiten zijn fenomenaal.
Ligt fijn in de hand en hij is stevig en degelijk maar niet lomp.
Een top fototoestel!
Fijne camera, goed in de hand liggend. Ben nu alles aan het uitvogelen. Fijne standaard programma's, maar ik mis een zonsondergang stand.
Verder een echte aanrader!
Heb altijd al een digitale camera gezocht met veel zoombereik. In deze Sony heb ik een perfecte camera gevonden! Wat een ideaal ding. Vooral voor bloemen- en vogelfotografie, mijn hobby, is dit een prachtige camera met goede scherpe resultaten. Ligt goed in de hand en heeft zowel een schermpje als een lens en volop mogelijkheden.
de camera maakt mooie foto`s door de stabilisator. je kan heel ver zoomen. hij is simpel bedienbaar.de camera heeft veel mogelijk heden.het is handig dat je er ook mee kan filmen. je kan ook heel leuk met de kleuren spelen bijvoorbeeld dat je allen groen of geel of blauw of rood in de foto ziet en de rest is dan zwart wit. je kan er echt veel mee.
Heb deze camera eigenlijk gekocht als vervanging voor een simpele Sony Powershot. Wat een geweldige vooruitgang; talloze mogelijkheden, snel, uitermate goede handleiding in het toestel zelf, goede grip, toch enig gewicht zodat je meer controle hebt.Absoluut een aanrader voor mensen die ongecompliceerd goede foto's willen maken en daarvoor een laag geprijsd kwaliteitstoestel willen kopen.
Prima aankoop! Camera is makkelijk in te stellen en maakt mooie foto's. Ook het kantelbare scherm is erg handig. Ik ben blij dat ik voor deze camera heb gekozen!
Wij hebben de fotocamera gekocht bij Rene Tuinte in Zeewolde http://www.renetuinte.nl/site/home. Wij zijn hier erg tevreden over omdat er aandacht werd besteed en tijd werd vrij gemaakt om het toestel goed uit te leggen. Ook wordt je over een paar weken weer terug verwacht en krijg je een verdiepingscursus aangeboden. Als je het toestel via een internetsite aanschaft bezuinig je enigszins, maar mis je wel cruciale informatie over het gebruik van het toestel.
Het menu van het toestel is vrij eenvoudig te bedienen en door de Carl Zeiss Vario-Sonnar 20,4 megapixels zijn de foto’s ook echt vlijm scherp. De 50x optische zoom is echt geweldig, je hoeft geen lenzen meer te verwisselen, want deze lens is geschikt voor elke gelegenheid. De BIONZ-processor die erin zit is zodanig dat realiteit en diepte ook echt op de foto wordt weergegeven. Eén woord; GEWELDIG!
Mijn advies
De Sony CyberShot DSC-HX300 mag dan nog wel in het compact camera segment vallen, qua mogelijkheden doet hij totaal niet onder aan een SLR-camera en ben ik zelf van mening dat een SLR-camera niet kan tippen aan dit gruwelijke monster, maar dat is slechts mijn mening!
Nadeel is dat de lensdop niet vast zit aan het toestel en snel kwijt kan raken. Samengevat is het een geweldig apparaat, welke eenvoudig is te bedienen en die schitterende prestaties oplevert waarbij je zelf de keuze heb om alles zelf in te stellen of dat je gebruik maakt van zijn intelligentie.
Stevige camera met gemakkelijk in te stellen functies. De zoom is ontzettend goed en beter nog als de camera op statief staat. De zoom is ook wel een van de grote pluspunten. Verder gebruiksvriendelijk voor een amateurfotograaf en makkelijk in de omgang.
Deze camera aangeschaft ter vervanging van mijn eerste digitale, al weer een oudje.
Groot verschil is de reactie snelheid, weer net als mijn ouder analoge spiegelreflex.
Veel mogelijkheden, maakt mooie foto's
Erg handig is de ingebouwde handleiding waardoor je snel kunt checken hoe je die mogelijkheden ook maar weer oproept.
Goede zoom waarbij de steady shot een praktisch hulpmiddel is.
Hoewel geen kleine camera ligt hij wel goed in de hand. Alle knoppen onder handbereik.
De viewfinder is een digitale waarin alle beeldinformatie duidelijk wordt weergegeven, zodat je bij volle zon niet hoeft te kijken op een moeilijk zichtbaar display.
Deze camera aangeschaft ter vervanging van mijn Dslr en een HD camcorder (ik wilde graag 1 apparaat en ook niet meer wisselen met lenzen). En ik ben zeer tevreden. Camera heeft een goeie groothoek en een geweldig zoombereik. Ook over het filmen in HD kwaliteit ben ik zeer tevreden.
Uiteraard is de foto kwaliteit niet gelijk aan dat van een volwaardige DSLR maar voor de hobby/familie-fotograaf is het een echte aanrader
Ik was op zoek naar een camera met een goede optische zoom. Toen kwam ik de Sony DSC-HX300, met een optische zoom, nou dat heeft deze camera.Zeer tevreden met deze aankoop, scherpe en heldere foto's en genoeg mogelijkheden en snufjes erop. Zoek je een goede camera? Dan is dit echt een aanrader!
Sinds een aantal weken in bezit van deze fantastische camera. Het was een zoektocht want inmiddels had de oude Canon IXUS 60 plaats gemaakt voor de iPhone. Foto's maken in kwantiteit maar kwaliteit dat was het niet. Met de SONY kan ik vlot een echte foto maken van kwaliteit en zijn er tal van mogelijkheden. Eenvoudig in gebruik en qua vorm en degelijkheid ben ik erg tevreden.
Na veel wikken en wegen, toch de sony hx300 gekocht. En ik moet
bekennen, ik heb er nog geen dag spijt van gehad.
Prachtige foto's, fantastische zoom, echt een heel handig menu. Door de
slimheid van de camera is hij de eenvoud zelf.
De lens doet geruisloos zijn werk, geen storende bijgeluiden als je aan
het filmen bent. Ook het filmen geeft net zoveel plezier als het maken
van foto's. Met de bijgelverde kabels, kun je hem zo op je tv
aansluiten en afspelen op HD.
De camera voelt degelijk aan, past lekker in de hand, en door de
stevige grip, kun je hem goed stabiel houden.
voor foto's kijk even op mijn Facebook pagina. ik heb daar foto's
gemaakt met de hx300.
even zoeken op aart berendse, en je bent er.
Na veel info inwinnen,en vergelijken gekozen voor dit toestel van Sony.
Vroeger wel eens een digitale camera van Sony gehad,en die beviel prima.
Na met vorig toestel van de 50 foto's 60 bewogen foto's te hebben gemaakt,waren we er helemaal klaar mee:-)
Nu afgelopen weekend al veel foto's gemaakt(oa van een voetbalwedstrijd),en ik moet zeggen,dat we heeeeeel tevreden zijn.
Makkelijk menu,en door de dubbele beeld stabilisator mooie heldere foto's.
Het is nog even zoeken,en wennen hoe je de mooiste foto bij een bepaalde omgeving maakt,maar wat ik tot nu toe heb gefotografeerd is allemaal super helder.
Hoop dat onze mening zo zal blijven met dit toestel!