Luvion Essential Babyfoon met Camera - Wit - 250m Bereik
Top babyfoon!
Het scherm is super helder. Geluid is goed en het is een handige babyfoon je hoeft hem alleen maar even te " connecten " en doet het meteen.
Ideaal apparaat
Fijn om te kunnen zien wat er gebeurd. Zo hoef je niet bij ieder geluidje bij je kleintje naast bed te staan.
Beeld en geluid werken prima.
Goed product
Werkt goed en heeft een goed scherm. Je kunt je baby goed zien en horen!
Batterijduur is kort, maar daar heb je een lader voor.
Ik raad het aan!
Nooit meer een Luvion!
Goede hoop op deze beste koop maar hij valt tegen. Omdat:
- Slecht bereik
- Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken)
- Heel prijzig
- Korte stand-by tijd
- Brokkelig beeld
- Het knopje van de energiebesparing zit helaas naast die van de muziek, hierdoor zet je soms de muziek per ongeluk aan
- Het beeld is niet onafhankelijk van het geluid te bedienen. Het beeld gaat altijd aan als er geluid te horen is
- Slechte service. Het pootje is al 2 keer afgebroken. De eerste keer viel onder de garantie maar de tweede keer niet. Reparatiekosten € 79,95...
Voor mij nooit meer een Luvion!
Minpunten
- Slechte service
- Brokkelig beeld
- Korte stand-by tijd
- Slecht bereik
Waar voor je geld
Na afweging babyfoon met of zonder beeld gekozen voor met en nooit spijt gehad. Geeft zeer veel rust, wetende dat je bij een opvallend geluid gelijk beeld er bij hebt. Geeft ons ook zeker een veiliger gevoel, zeker nadat wij iets bijzonders hoorde en het beeld aangaf dat we idd beter even naar boven konden gaan (zal de details besparen).
In de keuze voor welke babyfoon met beeld was 1 ding heel belangrijk voor ons: geen stotterend beeld, want dat vinden wij heel irritant. Over het beeld van dit product is op deze site al veel geschreven, en idd zijn er babyfoons met veel scherper beeld, helderdere kleuren of technisch hoogwaardige camera's. Maar die zijn veel duurder. En laten we wel wezen, is het voor overzicht op je kind of om een HD-film op te nemen?
Dit product doet wat hij moet, is makkelijk in gebruik, geeft bij veel en weinig licht gewoon degelijk beeld (middels nachtzichtcamera) zonder overdreven features. Paar voor en nadelen:
Voor:
* De "slaat aan bij geluid" functie is ideaal voor 's nachts. Zelf lekker slapen maar wel direct beeld krijgen als er iets is zonder met je slaapdronken kop daar iets voor te hoeven doen. Ideaal.
* Doet alles wat een beeld-babyfoon moet doen, zonder overbodige poespas, voor een redelijke prijs.
* Geen stotterend beeld.
* Beeld is geen HD, maar zowel overdag als 's nachts prima.
* Beeldunit is qua formaat praktisch genoeg om mee te slepen (vooral handig als je 3 verdiepingen hebt).
Tegen:
* Accu is niet gigantisch. Korte spurtjes (+/- 3 uur) zonder stopcontact is prima, maar voor normaal gebruik moet hij eigenlijk constant ingeplugd zitten.
* Kabels zijn niet erg stevig. Heb de netvoeding van de ouderunit nu voor de 2de keer in 2 jaar tijd moeten vervangen (1ste keer onder garantie geleverd door Klantenservice). Moet wel vermeld worden: wij slepen er vrij veel mee (mee naar de badkamer, weer terug, mee naar de eettafel, over naar de bank, etc.).
* Bereik is idd niet enorm. 1 verdieping schuin naar onder geeft soms al wat signaalstoringen. Is vaak makkelijk te verhelpen met minieme verplaatsing, maar toch.
* Knop voor "beeld slaat aan bij geluid" functie zit naast de "muziek spelen" knop. In het donker al een paar keer verkeerde ingedrukt. Dit valt waarschijnlijk meer onder onze eigen onbenulligheid, maar toch is de plaatsing ongelukkig.
Conslusie: goed en degelijk voor een redelijke prijs. Hier val je geen bult aan.
Pluspunten
- Prijs/kwaliteit verhouding
- Beeld is vloeiend, geen stotteren
Minpunten
- Kabel kwetsbaar
- Bereik voldoende, maar zeker niet meer dan dat
- Niet zo'n hele grote accu
Review na een jaar
Om maar direct met de deur in huis te vallen na een jaar te hebben gebruikt: bereik is echt slecht, woon in een jaren 30 woning en krijg vaak de melding buiten bereik. We praten hier over nog geen 10m tussen de twee stations. Batterij is ook niet best, gaat geen 1.5 uur mee, apparaat staat zelfs op VOX. Een tip voor iedereen die geld wil besparen en een betere bereik en batterijduur : luvion easy kopen. Die hebben wij nu ook en is stukken beter.
Minpunten
- Batterij
- Bereik
- Prijs
Ideaal
Uit ervaring met deze babyfoon bij ander kleinkind hebben wij deze van opa en oma gekregen. Genoeg functies. Duidelijk en makkelijk in gebruik.
Pluspunten
- Goed beeld
- Spraakfunctie
Makkelijk in gebruik. Duidelijk scherm. Geluid goed.
Makkelijk in gebruik. Geluid goed. Camera geedt goed zicht, ook in het donker.
Bereik soms beperkt.
Matig
Een babyfoon met camera is een echt gemak. We gebruiken de luvion babyfoon 15 maanden. Ik vond de kwaliteit al matig aanvoelen. Samengesteld uit goedkope materialen. Ondanks dat de oplaadkabel nooit wordt opgewonden is sinds kort heeft het kabeltje intern een breuk.
Wellicht zijn andere merken iets beter.
Pluspunten
- BF met camera is top
- Slaapliedjes afspelen
- Kan in het donker goed zien
Minpunten
- Prijs/Kwaliteit niet in balans
- Batterij snel leeg
- Scherm heeft handvol pixels
- Camera verbruikt altijd stroom
Een goede betrouwbare babyfoon met camera!
Duidelijk mooi beeld met zoom, geluid is goed en terugspreekfunctie helder en herkenbaar. Een hoop extra functies zoals de muziekjes, thermometer etc. Makkelijk in gebruik te nemen, plug en play. Doet wat ie moet doen, je krijgt waar voor je geld.
Pluspunten
- Goede kwaliteit
- Helder display
- Extra functies
- Makkelijke installatie, plug & play
Slechte batterij
Goed beeld. Geluid redelijk, als je een liedje afspeeld klinkt het voor je baby goed maar voor jou erg vals. Jammer dat de batterij super slecht is. Camera doet het alleen met stekker en het scherm houd het maar paar uurtjes vol. Dan moet ie ook echt in de lader. Achteraf zeker een andere keus gemaakt.
Pluspunten
- Goed beeld
Minpunten
- Erg slechte accu
Goede babyfoon
Ik heb 3 a 4 maanden lang lopen oriënteren welke babyfoon ik nu moest aanschaffen
En telkens kwam ik toch weer bij deze babyfoon uit!
Aangezien ik ook best een lastige ben als ik bepaalde revieuws lees dat ik dan best snel afknap
Nu bij deze babyfoon zag ik dat die behoorlijk hoog scoorde en dat de meeste revieuws heel erg positief zijn
Mijn kleine moet nog geboren worden maar wilde toch wel een goede babyfoon in huis. Tot nu toe doet die wat die moet doen !
Makkelijk te installeren en verbinding is super tot nu toe gewoon echt 100 procent storingsvrij!
Praatfunctie werkt perfect beeld is super
Wel een beetje korrelig hier en daar maar goed je hoeft er geen fotos mee te knippen ondanks dat vindt ik het beeld nog steeds gewoon mooi en met de belichting instellingen kan je hem lichter en donker zetten zodat je de juiste stand hebt om je kindje het mooist en duidelijkst te zien!
Wat ik ook erg een pluspunt vindt maar dit is puur persoonlijk er zitten 3 liedjes op als je dat op de ouderunit aanzet hoor je hem boven en op je ouder unit vindt ik wel prettig zo weet je zeker dat je een muziekje aan hebt staan en vindt het voormezelf ook best rustgevend Haha ik had bij sommige revieuws gelezen dat mensen dit storend kunnen vinden maar heel eerlijk geluid is alles behalve storend!
Signaal is hier ook gewoon 4 volle streepjes dus is ook echt 100 procent al met al ik ben zeer tevreden met deze aankoop en hoop dat ik er lang plezier van mag hebben!
Pluspunten
- Leuke liedjes
- Makkelijk in te stellen
- Mooi scherm
- Goed bereik
- Nightvision
Slechte opladers en service
De babyfoon werkt goed, maar mijn oplader is voor de 2e keer kapot. De eerste keer kreeg ik in de winkel een nieuwe, probleem snel opgelost. Nu moest ik via Luvion klantenservice een nieuwe aanvragen. Dinsdag aangevraagd en de oplader zou meteen verstuurd worden. Nog niets ontvangen en kerst komt er aan, dus een dikke week zonder babyfoon. Erg vervelend en zeker met een ziek kind!
Pluspunten
- Fijne babyfoon
- Betaalbaar
Minpunten
- Slechte opladers
- Trage service
goede babymonitor
wij hebben dit product gekocht om ons kleintje in de gaten te houden.
zeer belangrijk voor als ze gaan draaien maar nog niet terug kunnen draaien.
hebben wel een speciale matras gekocht maar het is toch beter dat ze op hun rugje kunnen liggen.
met dit groot beeldscherm heb je het zo gezien.
zeer helder en duidelijk beeld zowel bij licht en donker.
het beeld kun je ook uitzetten maar gaat automatisch aan als je baby geluiden maakt. ( je hebt gelukkig gevoeligheid keuzes )
en als je even je kind gerust wil stellen hoef je je zetel niet uit je kunt zo met ze praten als je de knop in duwt. of je zet een deuntje op zodat ze terug lekker kunnen inslapen
zeer handig is ook dat je de kamer temperatuur kunt aflezen zo kun je zorgen dat ze het nooit te koud krijgen
je kan ook meerdere camera's aansluiten handig als je 2 of meer baby's in de gaten moet houden
gewoon een prachtig toestel
eens je het hebt is het niet te missen
Pluspunten
- verbinding afstand
- groot scherm
- meerdere camera's instelbaar
- spaarfunctie voor batterij
Minpunten
- camera heeft geen batterij
prima product
Echt een goed camera babyfoon. Mooi helder beeld.
Zeker een aanrader en zeer gemakkelijk in gebruik.
Mooi beeld en goed bereik
Artikel ziet er mooi uit. Geen storing of out of range gedoe. Mooi bereik met 4-5 streepjes. Mooi beeld, je ziet overdag duidelijk en nachts zie je ook prima. Je kan ook mooi inzoomen. Wat ook leuk is dat je met kind kan praten als je dat wilt. De muziekjes zijn ook leuk voor als ze wakker zijn.
Pluspunten
- Goede kwaliteit
- Heldere displat
- Gebruiksvriendelijk
- Fraai design
Minpunten
- Geen
Slecht bereik
Handig apparaat met uitgebreide functionaliteit. Mooi design en handig in gebruik. Maar het apparaat heeft een matig tot zeer slecht bereik en voldoet niet aan de specificaties die luvion stelt.
Namelijk alleen binnenshuis op dezelfde verdieping is er enig bereik. Maar een verdieping lager en buiten op het terras is er geen bereik meer, direct tegen de achtergevel binnen een radous van 8 meter wel te verstaan. Dus ik zou dit mooie apparaat alleen adviseren voor ouders in een klein appartement of flat.
Pluspunten
- Gebruik
- Design
Minpunten
- Bereik
- Beeld
- Bereik
Babyfoon Luvion
Doet precies wat he belooft!
Het apparaat heeft idieel gewicht. Camera kan vastgeschroefd worden en dat heb ik ook gedaan.
Ook de ontvanger is licht. Dat is wel fijn als je hem aan je riem legt. Maar aan de kabel staat ie niet echt stevig.
Hij vindt meteen signaal en ook het menu is super simpel.
Ik twijfel alleen over electriciteit consumptie tijdens nacht.
Overal TOp product!
Fijne babyfoon
De Luvion essential is een fijne babyfoon, goed geluid, scherp beeld, makkelijk in gebruik en goed bereik.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluidskwaliteit
- Makkelijk in gebruik
Beeldscherm na drie maanden al kapot
Ik was zeer tevreden over deze camera babyfoon. Makkelijk in gebruik, goed geluid. Goed beeld (wel heel fel voor snachts) tot nu. Nog geen drie maandjes in gebruik en mn beeldscherm staat ineens op wit en zie lettelrijk niks meer. Ben benieuwd wat luvion gaat reageren. Heb een mailtje gestuurd vandaag.
Pluspunten
- Makkelijk in gebruik
- Hoge sensitivity
Minpunten
- Na drie maanden beeldscherm al kapot
- Fel scherm in de nacht ondanks op zn lichts zetten
Duidelijk beeld en geluid
Ideaal zo'n camera, zo kan je de kleine goed in de gaten houden. Geluid is goed, al zit er wel vertraging in.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Gebruiksgemak
Minpunten
- Temperatuurweergave klopt niet
- Terugspreekfunctie niet heel duidelijk/schero
Super!
Geweldige babyfoon!
Goed nachtzicht van dichtbij. Veraf iets minder.
Bereik is ook goed. In het hele huis en buiten hebben wij bereik. Maar onze tuin is dan niet zo groot dus weet niet of hij verder goed bereik heeft.
Scherm is groot en duidelijk.
Enig minpuntje is dat de batterij van de ouder unit erg snel leeg is. Snachts zit hij continu aan de lader overdag niet. En de babyfoon is erg gevoelig. Staat op de laagste stand en springt al aan als er een deur dicht gemaakt wordt. Maar ook hier ondervind ik geen hinder aan.
Al met al ben ik zeer blij met deze babyfoon.
Pluspunten
- Groot scherm
- Dichtbij duidelijk beeld
- Goed nachtzicht
Minpunten
- Batterij ouderunit snel leeg
- Zeer gevoelig
Tegenvaller
Goede hoop op deze beste koop
Nou hij is terug naar de winkel
Omdat :hij heel goedkoop aanvoelt
Slecht bereik
Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken)
Bijgeluiden met overschakelen van de camera
Veel te duur
Brokkelig beeld
Nu een alecto dvm 120...goedkoper en serieus 10x scherper beeld en goed signaal
Minpunten
- Bereik
- Kijkhoek
- Materiaal
- Prijs
- Bijgeluiden
Super babyfoon
Na ontvangst van de babyfoon werkte alles direct. Camera en afstandbediening waren direct met elkaar verbonden waardoor je het product direct kan gebruiken. Heel gebruiksvriendelijk. Daarnaast werkt de babyfoonscherm bij licht en donker goed. Leuk dat er 3 liedjes geprogrammeerd zijn die je op afstand kan starten, tevens de functie om wat te kunnen zeggen op afstand is handig. Al met al een super babyfoon.
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijk
- Scherm goed afleesbaar
- Spraak op afstand
Minpunten
- Nog niet ondekt
Veel meer van verwacht, helaas
Had er meer van verwacht aangezien het het best gekozen product was. Slecht bereik, als ik twee verdiepingen naar beneden ben doet die niks meer.
Je kunt het beeld niet bewegen als die ingezoomd is.
Ook vind ik de helderheid van het display veel te scherp ook al staat die op zijn donkerst.
Verder vind het geluid en beeld kwaliteit wel goed.
Pluspunten
- Mooi beeld
- Goed geluid
Minpunten
- Erg slecht bereik
- Vel beeld
- Zoom kan je niet bewegen
- Veel meer van verwacht voor 150,-