Luvion Essential wit - Reviews

Best Reviewed jun 2020 Luvion Essential wit
Best Reviewed - juni 2020
Specificaties
Type babyfoon
DECT babyfoon, camera babyfoon
tile-Outdoor bereik
250 m bereik (buiten)
Interface
digitaal(DECT)

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 111 reviews die zijn achtergelaten voor de Luvion Essential wit op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Elmu 19-07-2016
  • Product maand in bezit

Super babyfoon, zeer tevreden over beeld en geluid!

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,6
Na veel beoordelingen te hebben gelezen, uiteindelijk gekozen voor de Luvion Essential babyfoon. Ik heb op beiden slaapkamers een camera staan en neem de unit mee als ik even op bezoek ga bij mijn ouders, die wonen naast ons. Signaal is goed ondanks vrijstaande huizen met dikke muren. Geluid is fantastisch, elk piepje, zuchtje wordt waargenomen. Verder zit er alles op wat je van een babyfoon verlangt. Makkelijk te installeren en degelijk materiaal. Kortom: top product!

P.s. In mijn zoektocht naar een Alecto of Luvion babyfoon ook gebruik gemaakt van marktplaats, zo staat er bijv. een enkele luvion te koop maar veel meer van andere merken, voornamelijk veel Alecto. Bij de beschrijving van losse camera's of units staan dan vaak dat camera of unit kapot is gevallen of wegens aankoop andere babycam. Dat gaf voor mij de doorslag van de kwaliteit van Luvion, aangezien deze geen negatieve berichten hadden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ehop 28-05-2016
  • Product maand in bezit

Prima babyfoon

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,6
Wij zijn prima tevreden met de luvion Essential. Aangezien de kleine op en andere verdieping slaapt hebben we gekozen voor een babyfoon met camera! Erg handig dat je het geluid en helderheid vh scherm kan instellen!  Het is pikdonker op de slaapkamer vd kleine en toch is hij goed zichtbaar op t schermpje! Qua bereik werkt de babyfoon voor ons prima! In huis is de ontvangst perfect, buiten is dit niet altijd optimaal! Zou hem zeker aanbevelen. Werkt eenvoudig dus ook handig voor opa's en oma's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

MartinJudith 25-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Luvion Essential- Goed systeem met haken en ogen

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,8
We hebben de Luvion Essential een paar dagen in huis en in gebruik.
De verpakking is degelijk en de materialen zijn goed beschermd.

T pakket komt met :

-Camera
-Oudereenheid
-2x lader
-bevestigingclips voor bekabeling
-gebruikershandleiding


De oudereenheid.

De opbouw is van de knoppen is éénvoudig.
De pictogrammen laten zien wat de functie is van de knopbediening.

De kleurweergave op de 'oudereenheid' is niet om over naar huis te schrijven.
De kleuren zijn flets en zijn niet aan te passen in een menu.
Alleen de helderheid van het display kan worden aangepast.
Verder kan je essentialcamera's toevoegen als je die hebt.

Verder is de menu structuur eenvoudig van opzet en zo ook de bediening.

De combinatie camera+oudereenheid is van het 'plug and play' principe.
Uitpakken en gebruiken zonder teveel omzwervingen

De camera.
De scherpte in het donker ( verlichting met IR-leds ) is onder de maat.
Ook de scherpte overdag is naar onze mening niet voldoende.
Alhoewel het beeld voldoende detail heeft om te kijken wat die kleine aan het doen is, zou ik verwachten dat een dergelijke camera voor een dergelijke prijs een beter beeld zou geven.

Als er een raam in de kamer is en de camera is tegenover dit raam opgesteld kan je rekenen op groot detail verlies en een forse overbelichting in het beeld. ( getest tijdens een bewolkte dag zonder open bewolking..)
Het dynamisch bereik van de camera is dus laag

Verder vinden we dat de neerwaartse hoek tegenvalt.
Als het ontwerp wat hoger zou zijn , zou ook de camera verder naar beneden bij gesteld kunnen worden.

Voor pan en tilt (links,rechts/Op,neer ) moet je de oudereenheid tijdens de installatie van de camera mee nemen in de kamer van de kleine.. en dat is niet altijd handig.
Voor die functie moet je het volgende hogere model kopen.
De lens is helaas niet scherp te stellen op enige wijze.
wysiwyg- What You See Is What You Get.

Hoewel we dus toch wat tegenvallende punten hebben met dit systeem , zijn we er wel tevreden over.
Het doet waarvoor het is gekocht.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Stephanie 26-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Goede beeldbabyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Goede beeldbabyfoon. Geeft een duidelijk beeld weer, zowel overdag als in het donker.
Makkelijk te bedienen en in gebruik te nemen, ook handig voor de opa's en oma's :).

Is eventueel ook aan te sluiten met meerdere camera's.

Erg tevreden over het product!

Pluspunten

  • Helderheid beeld
  • Stoort niet
  • Zowel dag- als nachtbeeld duidelijk
  • Makkelijk in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Fam. Schrijver 08-06-2016
  • Product paar weken in bezit

Fijne babyfoon

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,8
Prima babyfoon. Makkelijk aan te sluiten, beeld en camera zijn goed en makkelijk af te stellen. Het knopje van de energiebesparing zit helaas naast die van de muziek, hierdoor zet je soms de muziek per ongeluk aan.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Koets 19-09-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slecht bereik

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

4,0
Handig apparaat met uitgebreide functionaliteit. Mooi design en handig in gebruik. Maar het apparaat heeft een matig tot zeer slecht bereik en voldoet niet aan de specificaties die luvion stelt.
Namelijk alleen binnenshuis op dezelfde verdieping is er enig bereik. Maar een verdieping lager en buiten op het terras is er geen bereik meer, direct tegen de achtergevel binnen een radous van 8 meter wel te verstaan. Dus ik zou dit mooie apparaat alleen adviseren voor ouders in een klein appartement of flat.

Pluspunten

  • Gebruik
  • Design

Minpunten

  • Bereik
  • Beeld
  • Bereik

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Onvoldoende

Reageer

Johan154 15-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Tegenvaller

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

2,0
Goede hoop op deze beste koop

Nou hij is terug naar de winkel

Omdat :hij heel goedkoop aanvoelt

Slecht bereik

Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken)

Bijgeluiden met overschakelen van de camera

Veel te duur

Brokkelig beeld

Nu een alecto dvm 120...goedkoper en serieus 10x scherper beeld en goed signaal

Minpunten

  • Bereik
  • Kijkhoek
  • Materiaal
  • Prijs
  • Bijgeluiden

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Slecht

Reageer

Thea 01-06-2016
  • Product half jaar in bezit

Super top geweldig

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Echt een super ding😍..
Heb hem zelf al een tijdje nu voor een vriendin haar baby shower gekocht en hoop dat zij hem netzo geweldig vindt als ik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Manon Jansen 01-10-2019
  • Product gekregen

Luvion babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Deze gekregen op het kraamfeest van ons wondertje!
Hij werkt meer dan perfect, de babyfoon heeft erg veel bereik in de zin van groot huis en verre afstand. Ook de functies zijn ideaal, je kan goed in het kamertje kijken en je dan de camera van afstand bedienen. Zelf een muziekje opzetten kan, Zodat ze lekker verder slaapt.
Wij zijn er helemaal blij mee! Zo kunnen we der altijd in de gaten houden.

Pluspunten

  • Goed en duidelijk beeld
  • Geen gedoe met bereik.

Reageer

Hobbypaard 10-10-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Waar voor je geld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Na afweging babyfoon met of zonder beeld gekozen voor met en nooit spijt gehad. Geeft zeer veel rust, wetende dat je bij een opvallend geluid gelijk beeld er bij hebt. Geeft ons ook zeker een veiliger gevoel, zeker nadat wij iets bijzonders hoorde en het beeld aangaf dat we idd beter even naar boven konden gaan (zal de details besparen).

In de keuze voor welke babyfoon met beeld was 1 ding heel belangrijk voor ons: geen stotterend beeld, want dat vinden wij heel irritant. Over het beeld van dit product is op deze site al veel geschreven, en idd zijn er babyfoons met veel scherper beeld, helderdere kleuren of technisch hoogwaardige camera's. Maar die zijn veel duurder. En laten we wel wezen, is het voor overzicht op je kind of om een HD-film op te nemen?

Dit product doet wat hij moet, is makkelijk in gebruik, geeft bij veel en weinig licht gewoon degelijk beeld (middels nachtzichtcamera) zonder overdreven features. Paar voor en nadelen:

Voor:
* De "slaat aan bij geluid" functie is ideaal voor 's nachts. Zelf lekker slapen maar wel direct beeld krijgen als er iets is zonder met je slaapdronken kop daar iets voor te hoeven doen. Ideaal.
* Doet alles wat een beeld-babyfoon moet doen, zonder overbodige poespas, voor een redelijke prijs.
* Geen stotterend beeld.
* Beeld is geen HD, maar zowel overdag als 's nachts prima.
* Beeldunit is qua formaat praktisch genoeg om mee te slepen (vooral handig als je 3 verdiepingen hebt).

Tegen:
* Accu is niet gigantisch. Korte spurtjes (+/- 3 uur) zonder stopcontact is prima, maar voor normaal gebruik moet hij eigenlijk constant ingeplugd zitten.
* Kabels zijn niet erg stevig. Heb de netvoeding van de ouderunit nu voor de 2de keer in 2 jaar tijd moeten vervangen (1ste keer onder garantie geleverd door Klantenservice). Moet wel vermeld worden: wij slepen er vrij veel mee (mee naar de badkamer, weer terug, mee naar de eettafel, over naar de bank, etc.).
* Bereik is idd niet enorm. 1 verdieping schuin naar onder geeft soms al wat signaalstoringen. Is vaak makkelijk te verhelpen met minieme verplaatsing, maar toch.
* Knop voor "beeld slaat aan bij geluid" functie zit naast de "muziek spelen" knop. In het donker al een paar keer verkeerde ingedrukt. Dit valt waarschijnlijk meer onder onze eigen onbenulligheid, maar toch is de plaatsing ongelukkig.

Conslusie: goed en degelijk voor een redelijke prijs. Hier val je geen bult aan.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Beeld is vloeiend, geen stotteren

Minpunten

  • Kabel kwetsbaar
  • Bereik voldoende, maar zeker niet meer dan dat
  • Niet zo'n hele grote accu

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Dana 01-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Beeldscherm na drie maanden al kapot

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

5,0
Ik was zeer tevreden over deze camera babyfoon. Makkelijk in gebruik, goed geluid. Goed beeld (wel heel fel voor snachts) tot nu. Nog geen drie maandjes in gebruik en mn beeldscherm staat ineens op wit en zie lettelrijk niks meer. Ben benieuwd wat luvion gaat reageren. Heb een mailtje gestuurd vandaag.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Hoge sensitivity

Minpunten

  • Na drie maanden beeldscherm al kapot
  • Fel scherm in de nacht ondanks op zn lichts zetten

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Lnnn 31-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Veel meer van verwacht, helaas

Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

6,0
Had er meer van verwacht aangezien het het best gekozen product was. Slecht bereik, als ik twee verdiepingen naar beneden ben doet die niks meer.

Je kunt het beeld niet bewegen als die ingezoomd is.

Ook vind ik de helderheid van het display veel te scherp ook al staat die op zijn donkerst.

Verder vind het geluid en beeld kwaliteit wel goed.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Goed geluid

Minpunten

  • Erg slecht bereik
  • Vel beeld
  • Zoom kan je niet bewegen
  • Veel meer van verwacht voor 150,-

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Fra 14-08-2020
  • Product gekocht

Luvion easy

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Geweldig product en simpel in gebruik ik heb al verschillende babyphone toestellen geprobeerd maar deze is echt de beste daarom dat ik ook niets slechts hierover kan zeggen mvg.

Reageer

Martha 04-08-2020
  • Product gekregen

Prettige babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Ik heb de Luvion essential babyfoon cadeau gekregen bij de geboorte van mijn zoontje. Had hem zelf al op m’n lijstje staan, maar vond hem nog vrij prijzig. Inmiddels is m’n zoontje een half jaar oud en ik vind het het bedrag zeker waardig! We hebben er veel gemak van en gebruiken hem veel als we in de tuin zitten en ons kleintje niet kunnen horen. Met deze babyfoon kunnen we geluiden opvangen en zien we wat hij uitspookt. Een aanrader!

Pluspunten

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Eenvoudig
  • Duidelijke camerabeelden
  • Je kan tegen je baby praten

Minpunten

  • Kan niet meekijken op telefoon

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Nalie2 24-07-2020
  • Product gekocht

Mooie babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Mooie babyfoon met een goede prijs kwaliteit verhouding. Er zitten veel melodietjes op en de beeldkwaliteit is scherp. Het bereik is zelfs prima vanuit de tuin.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jose 20-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Luvion easy babyfoon TOP

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Prima simpele babyfoon!
Scherm is vrij klein, maar als opa en oma niet iedere dag nodig.
Als ouders voor elke dag hebben onze kinderen 1 type duurder gekocht, begrijp dat dat prettiger is. Maar voor ons voldoet dit prima.

Minpunten

  • Klein scherm

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

BrendaB 24-06-2020
  • Product gekocht

Luvion babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

10,0
Ik heb deze babyfoon gekocht na de geboorte van mijn 2de kindje. Makkelijk in gebruik, helder beeld, ook in het donker. Geluid is super. Kan me kindje zelfs horen ademen. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Uit te breiden met meerdere camera’s
  • Helder display ook in het donker

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Steve 06-06-2020
  • Product gekregen

Luvion essential

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Makkelijke installatie. Gebruiksvriendelijk. Zuinig batterijverbruik van de monitor. Scherp beeld. Kortom geweldig product

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Willem 04-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Uitstekend bereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

9,0
Ik heb de Luvion Essential Plus gekocht met beweegbare camera. Het bereik was een belangrijk argument in een nieuwbouwhuis met veel betonnen wanden. Deze werkt tot in de tuin zonder enig probleem!

Pluspunten

  • Groot bereik
  • Eenvoudig te installeren

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sanne Butter 23-05-2020
  • Product gekocht

Fijne babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Luvion Essential wit

Algemene score

8,0
Fijne babyfoon. Makkelijk in gebruik en makkelijk aan te sluiten. We hebben deze gekocht nadat onze Motorola babyfoon stuk is gegaan na 4.5 jaar. Vele reviews gelezen en op de luvion essential uitgekomen. Deze heeft zeer helder beeld, duidelijk beeld met nachtzicht. Het geluid is erg goed en de ik ben erg blij met de batterij bespaar functie. Je kunt dus het beeld uitzetten terwijl de babyfoon wel geluid opvangt, als hij geluid detecteert springt het beeld weer aan. Ideaal. Enige minpunt, vind ik, is dat je de camera niet op afstand kunt besturen.

Pluspunten

  • Helder beeld
  • Batterij bespaar functie

Minpunten

  • Camera niet bestuurbaar

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews