Luvion Essential - Reviews

Best Reviewed feb 2017 Luvion Essential
Best Reviewed februari 2017
Specificaties
Camera babyfoon
Ja
Optische weergave
LED-indicatie
Muziek
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 75 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Elmu 19-07-2016
  • Product maand in bezit

Super babyfoon, zeer tevreden over beeld en geluid!

Algemene score

9,6
Na veel beoordelingen te hebben gelezen, uiteindelijk gekozen voor de Luvion Essential babyfoon. Ik heb op beiden slaapkamers een camera staan en neem de unit mee als ik even op bezoek ga bij mijn ouders, die wonen naast ons. Signaal is goed ondanks vrijstaande huizen met dikke muren. Geluid is fantastisch, elk piepje, zuchtje wordt waargenomen. Verder zit er alles op wat je van een babyfoon verlangt. Makkelijk te installeren en degelijk materiaal. Kortom: top product!

P.s. In mijn zoektocht naar een Alecto of Luvion babyfoon ook gebruik gemaakt van marktplaats, zo staat er bijv. een enkele luvion te koop maar veel meer van andere merken, voornamelijk veel Alecto. Bij de beschrijving van losse camera's of units staan dan vaak dat camera of unit kapot is gevallen of wegens aankoop andere babycam. Dat gaf voor mij de doorslag van de kwaliteit van Luvion, aangezien deze geen negatieve berichten hadden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ehop 28-05-2016
  • Product maand in bezit

Prima babyfoon

Algemene score

8,6
Wij zijn prima tevreden met de luvion Essential. Aangezien de kleine op en andere verdieping slaapt hebben we gekozen voor een babyfoon met camera! Erg handig dat je het geluid en helderheid vh scherm kan instellen!  Het is pikdonker op de slaapkamer vd kleine en toch is hij goed zichtbaar op t schermpje! Qua bereik werkt de babyfoon voor ons prima! In huis is de ontvangst perfect, buiten is dit niet altijd optimaal! Zou hem zeker aanbevelen. Werkt eenvoudig dus ook handig voor opa's en oma's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

MartinJudith 25-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Luvion Essential- Goed systeem met haken en ogen

Algemene score

6,8
We hebben de Luvion Essential een paar dagen in huis en in gebruik.
De verpakking is degelijk en de materialen zijn goed beschermd.

T pakket komt met :

-Camera
-Oudereenheid
-2x lader
-bevestigingclips voor bekabeling
-gebruikershandleiding


De oudereenheid.

De opbouw is van de knoppen is éénvoudig.
De pictogrammen laten zien wat de functie is van de knopbediening.

De kleurweergave op de 'oudereenheid' is niet om over naar huis te schrijven.
De kleuren zijn flets en zijn niet aan te passen in een menu.
Alleen de helderheid van het display kan worden aangepast.
Verder kan je essentialcamera's toevoegen als je die hebt.

Verder is de menu structuur eenvoudig van opzet en zo ook de bediening.

De combinatie camera+oudereenheid is van het 'plug and play' principe.
Uitpakken en gebruiken zonder teveel omzwervingen

De camera.
De scherpte in het donker ( verlichting met IR-leds ) is onder de maat.
Ook de scherpte overdag is naar onze mening niet voldoende.
Alhoewel het beeld voldoende detail heeft om te kijken wat die kleine aan het doen is, zou ik verwachten dat een dergelijke camera voor een dergelijke prijs een beter beeld zou geven.

Als er een raam in de kamer is en de camera is tegenover dit raam opgesteld kan je rekenen op groot detail verlies en een forse overbelichting in het beeld. ( getest tijdens een bewolkte dag zonder open bewolking..)
Het dynamisch bereik van de camera is dus laag

Verder vinden we dat de neerwaartse hoek tegenvalt.
Als het ontwerp wat hoger zou zijn , zou ook de camera verder naar beneden bij gesteld kunnen worden.

Voor pan en tilt (links,rechts/Op,neer ) moet je de oudereenheid tijdens de installatie van de camera mee nemen in de kamer van de kleine.. en dat is niet altijd handig.
Voor die functie moet je het volgende hogere model kopen.
De lens is helaas niet scherp te stellen op enige wijze.
wysiwyg- What You See Is What You Get.

Hoewel we dus toch wat tegenvallende punten hebben met dit systeem , zijn we er wel tevreden over.
Het doet waarvoor het is gekocht.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Johan154 15-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Tegenvaller

Algemene score

2,0
Goede hoop op deze beste koop

Nou hij is terug naar de winkel

Omdat :hij heel goedkoop aanvoelt

Slecht bereik

Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken)

Bijgeluiden met overschakelen van de camera

Veel te duur

Brokkelig beeld

Nu een alecto dvm 120...goedkoper en serieus 10x scherper beeld en goed signaal

Minpunten

  • Bereik
  • Kijkhoek
  • Materiaal
  • Prijs
  • Bijgeluiden

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Slecht

Reageer

Stephanie 26-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Goede beeldbabyfoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Goede beeldbabyfoon. Geeft een duidelijk beeld weer, zowel overdag als in het donker.
Makkelijk te bedienen en in gebruik te nemen, ook handig voor de opa's en oma's :).

Is eventueel ook aan te sluiten met meerdere camera's.

Erg tevreden over het product!

Pluspunten

  • Helderheid beeld
  • Stoort niet
  • Zowel dag- als nachtbeeld duidelijk
  • Makkelijk in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Fam. Schrijver 08-06-2016
  • Product paar weken in bezit

Fijne babyfoon

Algemene score

6,8
Prima babyfoon. Makkelijk aan te sluiten, beeld en camera zijn goed en makkelijk af te stellen. Het knopje van de energiebesparing zit helaas naast die van de muziek, hierdoor zet je soms de muziek per ongeluk aan.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Thea 01-06-2016
  • Product half jaar in bezit

Super top geweldig

Algemene score

10,0
Echt een super ding😍..
Heb hem zelf al een tijdje nu voor een vriendin haar baby shower gekocht en hoop dat zij hem netzo geweldig vindt als ik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Koets 19-09-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slecht bereik

Algemene score

4,0
Handig apparaat met uitgebreide functionaliteit. Mooi design en handig in gebruik. Maar het apparaat heeft een matig tot zeer slecht bereik en voldoet niet aan de specificaties die luvion stelt.
Namelijk alleen binnenshuis op dezelfde verdieping is er enig bereik. Maar een verdieping lager en buiten op het terras is er geen bereik meer, direct tegen de achtergevel binnen een radous van 8 meter wel te verstaan. Dus ik zou dit mooie apparaat alleen adviseren voor ouders in een klein appartement of flat.

Pluspunten

  • Gebruik
  • Design

Minpunten

  • Bereik
  • Beeld
  • Bereik

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Onvoldoende

Reageer

Dana 01-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Beeldscherm na drie maanden al kapot

Algemene score

5,0
Ik was zeer tevreden over deze camera babyfoon. Makkelijk in gebruik, goed geluid. Goed beeld (wel heel fel voor snachts) tot nu. Nog geen drie maandjes in gebruik en mn beeldscherm staat ineens op wit en zie lettelrijk niks meer. Ben benieuwd wat luvion gaat reageren. Heb een mailtje gestuurd vandaag.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Hoge sensitivity

Minpunten

  • Na drie maanden beeldscherm al kapot
  • Fel scherm in de nacht ondanks op zn lichts zetten

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Lnnn 31-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Veel meer van verwacht, helaas

Algemene score

6,0
Had er meer van verwacht aangezien het het best gekozen product was. Slecht bereik, als ik twee verdiepingen naar beneden ben doet die niks meer.

Je kunt het beeld niet bewegen als die ingezoomd is.

Ook vind ik de helderheid van het display veel te scherp ook al staat die op zijn donkerst.

Verder vind het geluid en beeld kwaliteit wel goed.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Goed geluid

Minpunten

  • Erg slecht bereik
  • Vel beeld
  • Zoom kan je niet bewegen
  • Veel meer van verwacht voor 150,-

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

benjamin 22-11-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

goede babymonitor

Algemene score

10,0
wij hebben dit product gekocht om ons kleintje in de gaten te houden.
zeer belangrijk voor als ze gaan draaien maar nog niet terug kunnen draaien.
hebben wel een speciale matras gekocht maar het is toch beter dat ze op hun rugje kunnen liggen.
met dit groot beeldscherm heb je het zo gezien.
zeer helder en duidelijk beeld zowel bij licht en donker.
het beeld kun je ook uitzetten maar gaat automatisch aan als je baby geluiden maakt. ( je hebt gelukkig gevoeligheid keuzes )
en als je even je kind gerust wil stellen hoef je je zetel niet uit je kunt zo met ze praten als je de knop in duwt. of je zet een deuntje op zodat ze terug lekker kunnen inslapen
zeer handig is ook dat je de kamer temperatuur kunt aflezen zo kun je zorgen dat ze het nooit te koud krijgen
je kan ook meerdere camera's aansluiten handig als je 2 of meer baby's in de gaten moet houden

gewoon een prachtig toestel
eens je het hebt is het niet te missen

Pluspunten

  • verbinding afstand
  • groot scherm
  • meerdere camera's instelbaar
  • spaarfunctie voor batterij

Minpunten

  • camera heeft geen batterij

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sven verslype 09-10-2017
  • Product paar dagen in bezit

prima product

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Echt een goed camera babyfoon. Mooi helder beeld.
Zeker een aanrader en zeer gemakkelijk in gebruik.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mooie babyfoon 06-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Mooi beeld en goed bereik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Artikel ziet er mooi uit. Geen storing of out of range gedoe. Mooi bereik met 4-5 streepjes. Mooi beeld, je ziet overdag duidelijk en nachts zie je ook prima. Je kan ook mooi inzoomen. Wat ook leuk is dat je met kind kan praten als je dat wilt. De muziekjes zijn ook leuk voor als ze wakker zijn.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Heldere displat
  • Gebruiksvriendelijk
  • Fraai design

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sanaz Najiyan 30-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Babyfoon Luvion

Algemene score

10,0
Doet precies wat he belooft!
Het apparaat heeft idieel gewicht. Camera kan vastgeschroefd worden en dat heb ik ook gedaan.
Ook de ontvanger is licht. Dat is wel fijn als je hem aan je riem legt. Maar aan de kabel staat ie niet echt stevig.
Hij vindt meteen signaal en ook het menu is super simpel.
Ik twijfel alleen over electriciteit consumptie tijdens nacht.
Overal TOp product!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sharon 21-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Fijne babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
De Luvion essential is een fijne babyfoon, goed geluid, scherp beeld, makkelijk in gebruik en goed bereik.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Makkelijk in gebruik

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Elis 21-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Duidelijk beeld en geluid

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ideaal zo'n camera, zo kan je de kleine goed in de gaten houden. Geluid is goed, al zit er wel vertraging in.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Temperatuurweergave klopt niet
  • Terugspreekfunctie niet heel duidelijk/schero

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Sandra 12-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Super!

Algemene score

8,0
Geweldige babyfoon!
Goed nachtzicht van dichtbij. Veraf iets minder.
Bereik is ook goed. In het hele huis en buiten hebben wij bereik. Maar onze tuin is dan niet zo groot dus weet niet of hij verder goed bereik heeft.
Scherm is groot en duidelijk.
Enig minpuntje is dat de batterij van de ouder unit erg snel leeg is. Snachts zit hij continu aan de lader overdag niet. En de babyfoon is erg gevoelig. Staat op de laagste stand en springt al aan als er een deur dicht gemaakt wordt. Maar ook hier ondervind ik geen hinder aan.
Al met al ben ik zeer blij met deze babyfoon.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Dichtbij duidelijk beeld
  • Goed nachtzicht

Minpunten

  • Batterij ouderunit snel leeg
  • Zeer gevoelig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Boots 14-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Super babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na ontvangst van de babyfoon werkte alles direct. Camera en afstandbediening waren direct met elkaar verbonden waardoor je het product direct kan gebruiken. Heel gebruiksvriendelijk. Daarnaast werkt de babyfoonscherm bij licht en donker goed. Leuk dat er 3 liedjes geprogrammeerd zijn die je op afstand kan starten, tevens de functie om wat te kunnen zeggen op afstand is handig. Al met al een super babyfoon.

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Scherm goed afleesbaar
  • Spraak op afstand

Minpunten

  • Nog niet ondekt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

KimberleyEverwijn 20-03-2017
  • Product paar weken in bezit

Top Babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Eerst vonden we een babyfoon met scherm onnodig en ze zijn allemaal aardig aan de prijs.
Toen de kleine er eemaal was vonden we het toch fijn om haar te kunnen zien ipv 37383x naar haar kamertje te lopen.
Opzoek naar een babyfoon met camera dus. We kwamen op deze uit met een mooie prijs. We hebben er geen moment spijt van. Wat een fijne babyfoon. Je hoort alles (zelfs de kleine ademen) en het beeld is goed!

Pluspunten

  • Goed beeld
  • Goed geluid
  • Makkelijk te gebruiken
  • Terugspreekfunctie
  • 3 muziek liedjes

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Ido 24-02-2017
  • Product paar weken in bezit

Makkelijk in gebruik, goed geluid, goed beeldscherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
De Essential is een verademing. Met onze eerste babyfoon van een andere merk was eigenlijk altijd wat. Heel irritant want je wil graag zeker weten dat je kindje rustig ligt te slapen. De Essential werkt echt top. Beeldscherm is heel duidelijk en geluid echt prima. Het is alsof je naast het bedje zit. Een aanrader!

Pluspunten

  • geluid
  • beeldscherm
  • accuduur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews