Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

mediaspelers


Informatie over mediaspelers

De mediaspeler biedt de mogelijkheid om beeld en geluid wat op een computer opgeslagen is af te spelen op een tv. Dit kan eventueel draadloos. Wil je een mediaspeler met een harde schijf? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een nieuwe mediaspeler.

productgroep
Inleiding
De term ‘mediaspeler’ is een heel ruim begrip. We behandelen hier enkel de thuisapparaten die zorgen voor de verbinding en communicatie tussen de computer en televisie en/of geluidsinstallatie. Deze worden ook wel netwerk mediaspelers genoemd.


De portable apparaten, die ook steeds vaker de naam mediaspeler meekrijgen omdat deze ook video’s en foto’s kunnen opslaan en afspelen, behandelen we hier niet. Deze staan in de rubriek MP3 spelers.

De mediaspeler wordt aangesloten op de computer om de informatie over te zetten naar de mediaspeler of om deze door te geven via de mediaspeler. De mediaspeler wordt op zijn beurt weer aangesloten op een televisie en/of geluidsinstallatie, zodat de informatie daarop kan worden weergeven.

Harde schijf
Als de mediaspeler beschikt over een harde schijf kun je de informatie die hier op staat afspelen zonder dat de computer aanstaat.
Harde schijven zijn in verschillende capaciteiten te verkrijgen. Hoe groter de capaciteit, des te hoger de prijs. De harde schijf van een mediaspeler is ook als externe harde schijf te gebruiken voor de computer. Het voordeel van een harde schijf in een mediaspeler is dat het beeld en geluid wat hierop staat afgespeeld kan worden zonder dat de computer aanstaat.
Meer informatie over losse externe harde schijven kun je vinden in de rubriek harde schijf.

Streaming
Op het moment dat de mediaspeler niet beschikt over een harde schijf dan wordt de informatie gestreamed. Streaming houdt in dat de mediaspeler als een soort doorgeefluik fungeert tussen de computer en televisie en/of geluidsinstallatie. Het nadeel hiervan is dat de computer altijd aan dient te staan om de informatie door te geven. Je kunt bij streaming ook denken aan een televisieprogramma kijken via de pc op je tv. Het streamen gebeurt altijd via de (draadloze) netwerkaansluiting.

Internetradio
Als de mediaspeler over ingebouwde internetradio beschikt kan je naar internetradio luisteren zonder dat hierbij de computer aanstaat. Wel moet er een (draadloze) verbinding zijn met een netwerk.

Aansluitmogelijkheden
De mediaspelers beschikken over diverse aansluitmogelijkheden. De computer sluit je over het algemeen aan via een LAN (ethernet) kabel en/of USB kabel. Deze kabels zorgen voor de dataoverdracht van de computer naar de mediaspeler.
De ethernet verbinding kan zowel bedraad (LAN) als draadloos (WLAN) zijn. Lang niet elke mediaspeler is geschikt om draadloos aan te sluiten, in veel gevallen zal je hier nog een losse USB adapter voor nodig hebben (WLAN-ready).
Bij de USB aansluiting maken we onderscheid tussen USB 2.0 en USB 3.0. USB 3.0 is tot zo'n 10 keer sneller dan USB 2.0. Voor USB 3.0 dien je ook een hiervoor geschikte USB kabel te gebruiken.

De beste verbinding van de mediaspeler naar de televisie is de HDMI aansluiting. De HDMI aansluiting geeft beeld en geluid door. Alle huidige platte schermen beschikken over een HDMI aansluiting. De Component aansluiting doet vrijwel niets onder voor de HDMI aansluiting, maar deze geeft enkel het beeld door. Het geluid dient dus nog apart aangesloten te worden.
Daarnaast zijn er nog de S-VHS en RCA (tulp) verbindingen. Deze aansluitingen worden niet veel meer gebruikt en zijn qua kwaliteit ook minder dan de eerder genoemde aansluitingen.

Het aansluiten van de mediaspeler op een geluidsinstallatie kan digitaal of analoog. Digitaal verdient hierbij de voorkeur. Via digitaal heb je ook de mogelijkheid om meerkanaals geluid weer te geven. Bij een analoge audio aansluiting is alleen stereo weergave mogelijk.
Er zijn drie soorten digitale verbindingen voor het geluid: HDMI, optisch en coaxiaal. Zoals al eerder vermeld geeft HDMI zowel beeld als geluid digitaal door. De optische en coaxiale aansluiting zijn enkel voor het geluid. Kwaliteitsverschil tussen deze twee is er vrijwel niet. Welke hiervan gebruikt wordt is afhankelijk van de aansluitmogelijkheden van de mediaspeler en de geluidsinstallatie.

De functie uitgebreid zoeken helpt je bij het maken van de juiste keuze.


Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig.nl een aantal mogelijkheden:

  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij welke webshops je het product kan laten bezorgen, kan afhalen en bij welke lokale winkels je het product kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel.
  • Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig.nl Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.