Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

koffers en reistassen


Informatie over koffers en reistassen

Bagage is er in vele soorten en maten. Denk hierbij aan koffers, reistassen, wieltassen, weekendtassen en beautycases. Wil je een bagage/koffer (set) kopen, of verschillende bagage/koffer setjes vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over bagage/koffer setjes.

koffers
Inhoud en binnenkant
De inhoud van bagage wordt altijd uitgedrukt in liters. De keuze voor een bepaalde grootte hangt onder andere af van de reisbestemming en de duur van de reis.
De binnenkant van bagage kan verschillende mogelijkheden hebben. De meeste bagage beschikt over een elastieken band waarmee de inhoud bij elkaar wordt gehouden. Dit is vooral handig als de tas of koffer niet helemaal vol zit. Zo verschuift niet alles en komt de kleding er ongekreukt uit. Soms heeft bagage deze elastieken banden aan twee kanten. Zo kun je beide delen inpakken en vastleggen. Wanneer je dan één kant optilt om de bagage te sluiten, blijft alles netjes op zijn plaats. Ook kan bagage beschikken over diverse vakken met indeling. Deze indeling zorgt ervoor dat je de tas of koffer makkelijk kunt inpakken omdat alles een vaste plaats krijgt.

Wieltassen
Trolleys, duffles, carry ons en wieltassen zijn erg compact, zeker wanneer ze opvouwbaar zijn. Daarom zijn ze ideaal wanneer je niet zoveel bagage mee hoeft te nemen. Deze soort bagage is voorzien van wielen.

wieltas
Materiaal
Allereerst is er de keuze tussen harde en zachte bagage. De meeste bagage is gemaakt van hard materiaal. Hierin zullen de breekbare spullen niet zo snel kapot gaan. Maar er is ook bagage die van zacht materiaal gemaakt is. Wanneer je hier iets opzet, zal deze inzakken. Breekbare spullen zijn hierin niet zo veilig. De meeste trolleys bestaan uit flexibel materiaal (nylon). Bagage van polypropyleen en polycarbonaat is schokbestendig en je kunt ze helemaal opvullen, zonder dat spullen geplet of afgekneld worden. Hieronder vind je de meest voorkomende materialen qua bagage.

 • Nylon: is een synthetische stof die voor veel meer dingen gebruikt wordt dan alleen voor reistassen of koffers. Denk bijvoorbeeld aan panty’s, maar ook aan touwen voor bergbeklimmen. De dikte van de stof bepaalt hoe stevig het materiaal is. Voor een reistas of koffer is de dichtheid van nylon veel groter dan voor een panty. Het voordeel van nylon is dat het een stuk lichter is dan kunststof en eenvoudig te maken is. Dit maakt het ook goedkoper in aanschaf.
 • Paluminium: is een metaal. Ook aluminium wordt in meerdere dikten gemaakt. Voor een koffer zal het aluminium dikker zijn dan voor bijvoorbeeld een waterkoker. Het voordeel van aluminium is dat het een stuk duurzamer is dan nylon. Daarentegen is het in de aanschaf wel duurder.
 • Polycarbonaat: is een stevige kunststof die heel goed tegen hoge temperaturen kan. De meeste kunststoffen kunnen geen hoge temperaturen aan, terwijl polycarbonaat die makkelijk ondergaat. Polycarbonaat is extreem licht van gewicht, duurzaam, schokbestendig en milieuvriendelijk.
 • Polypropyleen: is de meest toegepaste grondstof voor hardschalige reisbagage. Het is goedkoop om te maken en zeer sterk. Deze kunststof is krasbestendig en kan ook gerecycled worden. Polypropyleen is ideaal voor transcontinentale reizen.
 • Vinyl: is een organische kunststof. Vinyl is vooral bekend van de grammofoonplaat.
Sloten en beveiliging
Er zijn verschillende mogelijkheden om bagage met een slot af te sluiten. Meestal zijn er drie sloten: één in het midden bij het handvat en twee kleinere op de hoeken van de tas of koffer.
De meeste trolleys en wieltassen beschikken over een rits. Natuurlijk wil je deze goed kunnen afsluiten. Hiervoor gebruikt je een slotje met een sleutel, welke je door de twee ritslipjes kunt doen. Het slotje dien je er meestal nog zelf bij te kopen.

 • Cijferslot: het slot in het midden is meestal een cijferslot. De cijfercombinatie dien je zelf te bepalen. Met het cijferslot sluit je de bagage helemaal af. Het kan ook zo zijn dat het middenslot een sleutelslot is. Bij aanschaf wordt dan een sleutel geleverd. Deze moet je natuurlijk niet verliezen, want anders krijg je de bagage niet meer open.
 • Schuifslot: de twee sloten op de hoeken zijn schuifsloten. Je hoeft alleen maar de schuif te verplaatsen om de sloten te openen of te sluiten. Ook aluminium wordt in meerdere dikten gemaakt. Voor een koffer zal het aluminium dikker zijn dan voor bijvoorbeeld een waterkoker. Het voordeel van aluminium is dat het een stuk duurzamer is dan nylon. Daarentegen is het in de aanschaf wel duurder.
 • TSA-slot: TSA staat voor ‘Transportation Security Administration’. Als je naar Amerika op reis gaat, kun je het beste een koffer meenemen die voorzien is van een TSA-slot. Sinds 11 september 2001 heeft Amerika de beveiliging van haar luchthavens aanzienlijk verscherpt. Dankzij TSA-sloten kunnen beveiligingsmedewerkers met behulp van speciale lopersleutels de bagage openen. Indien ze bepaalde bagage willen inspecteren, kunnen ze met hun loper het slot veilig openmaken zonder het slot te forceren en zonder jouw code te hoeven weten. Na de inspectie gaat de koffer weer dicht en vind je hem exact terug zoals je hem heeft ingepakt en afgesloten. Elk TSA-slot heeft een duidelijk zichtbare identificatie. Beveiligingspersoneel op de luchthaven ziet onmiddellijk dat ze het slot kunnen openen zonder het te forceren.
tsa-slot
Zo ziet een TSA-slot er uit. Deze is een foto van een TSA-slot van een Delsey-koffer. Let op de woorden “TSA007" en het rode logo van Travel Sentry, een bedrijf dat TSA-sloten fabriceert.

Beautycase
Producten die in een beautycase worden vervoerd zijn vaak breekbaar. In een beautycase worden bijvoorbeeld make-up, verzorgingsproducten en medicijnen meegenomen. In een beautycase kunnen de producten rechtop staan. Sommige beautycases beschikken over aparte delen, zoals een zeepbakje of tandenborstelbakje. Zo kun je de zeep en tandenborstel netjes opbergen. Vaak heeft een beautycase ook een spiegel. Wanneer een beautycase niet te groot en te zwaar is, kan deze zelfs als handbagage meegenomen worden in het vliegtuig. Beautycases worden als handbagage gebruikt.

bagageset
Bagageset
Naast het aanschaffen van losse bagage is het ook mogelijk om een set te kopen. Een bagageset bestaat meestal uit diverse maten bagage. Alle bagage in een bagageset is gelijk van kleur, materiaal en uitvoering.

Vervoeren
Om jouw bagage makkelijk te vervoeren heeft deze handvaten. Meestal beschikt een koffer of reistas over twee handvaten. Eén in het midden, zodat je de bagage recht kunt optillen en een handvat aan een van de zijkanten, zodat je de bagage kunt meetrekken. Daarnaast beschikt de bagage uiteraard ook over wieltjes, zodat je de bagage voor je uit of achter je aan kunt trekken. Sommige bagages heeft een uitschuifbare trekstang. Deze zit geïntegreerd en schuif je alleen uit wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Kofferband
Je kunt jouw bagage extra beveiligen door er een kofferband omheen te binden. Zo heb je meer stevigheid en is de bagage nog meer beveiligd tegen opengaan. Bijkomend voordeel is dat je op het vliegveld jouw bagage snel herkent. Soms wordt een kofferband bij de koffer/tas meegeleverd. Maar niet altijd! In zo'n geval kun je kofferband apart aanschaffen.

Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
 • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
 • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
 • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
 • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
 • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.