Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

broodbakmachines


Informatie over broodbakmachines

Broodbakken en jam maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest, en dat met één en dezelfde machine. Om een brood te bakken worden alle benodigde ingrediënten in de broodbakmachine gedaan. De machines zijn voor te programmeren, doen echt alles zelf, dus ’s morgens vroeg is het vers gebakken brood klaar. Wil je een broodbakmachines kopen, of verschillende broodbakmachines vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over broodbakmachines.

broodbakmachine
Capaciteit
De meeste broodbakmachines bakken broden in diverse gewichten. Een aantal vormt een uitzonderingen hierop, die bakken alleen grote of kleine formaten. De gewichten variëren van 450 tot 1600 gram.

Programma’s
Zoete broden en cake
Afhankelijk van het type broodbakmachine kunnen naast gewoon brood ook andere lekkernijen worden gemaakt. Zo behoren zoete broden en cake soms tot de mogelijkheden. Het bereiden van deze producten zal wel wat meer tijd in beslag nemen. Doordat er suiker inzit, wordt er op een lagere temperatuur gebakken, ter voorkoming van verbrande suiker.
Ook kan een broodbakmachine een lekker rozijnenbrood maken of zelfs een echt Italiaans broodje. Je bepaalt met de ingrediënten welk brood je gaat maken. Het deeg voor een pizza of bijvoorbeeld bolletjes kan in de machine worden voorbereid. De machine zal het dan alleen kneden en laten rijzen.

Glutenvrij bakprogramma
Een glutenvrij bakprogramma zorgt ervoor dat mensen met coeliakie glutenvrij brood kunnen bakken. Door glutenvrij te eten, heeft de darmwand van mensen met coeliakie tijd om te genezen. Hierdoor worden belangrijke voedingsstoffen weer opgenomen en zullen klachten verminderen en uitblijven.

Jam
Naast brood kan met een broodbakmachine ook jam worden gemaakt. Bijna alle apparaten hebben een speciale functie om jam te maken. Aardbeien, bosbessen en frambozen zijn hier ideaal voor. De vruchten worden gekookt en naar smaak wordt onder andere suiker toegevoegd.
bakblik

Bakblik
Bij de meeste broodbakmachines kun je het bakblik eruit halen. Dit is extra gemakkelijk voor het schoonmaken van het bakblik. Ook is dit handig wanneer je met een broodbakmachine jam kunt maken, de jam is dan makkelijk uit de machine te halen. Of een bakblik vaatwasmachinebestendig is, kun je terugvinden in de bijbehorende handleiding.

Kijkvenster
Met een kijkvenster kun je precies zien waarmee de machine bezig is.
Kneden, rijzen of het bakken van een brood, zo kun je het hele bakproces blijven volgen.

Instellingen
Afhankelijk van het type brood dat gebakken wordt, kan er worden aangegeven wat de korstkleur moet zijn, van licht naar donker. Handig hierbij is als de machine over een warmhoudfunctie beschikt, omdat het brood nog wel warm uit het bakblik gehaald moet worden voor een krokante korst. Koelt het brood in het bakblik af dan blijft het zacht en sponzig. De warmhoudfunctie is vooral handig wanneer er met de timer wordt gewerkt en je niet direct in de buurt bent om het brood eruit te halen wanneer het programma afgelopen is. ‘s Nachts doet de broodbakmachine zijn werk en ’s morgens vroeg is het broodje klaar.

Signaal
De meeste machines geven een signaal af wanneer het deeg klaar is om extra ingrediënten toe te voegen. Vaak wordt een maatbeker of maatschep meegeleverd.

LCD display
Veel broodbakmachines beschikken over een lcd-display. Hierop kun je onder andere aflezen welk programma je hebt gekozen, hoever de timer is of op welke korstkleur je de machine hebt afgesteld.

Accessoires
Meestal wordt een maatschep of een maatbeker bijverpakt. Mocht dit niet het geval zijn, of je wil misschien een extra bakblik erbij hebben, deze kun je deze natuurlijk los bijkopen via de fabrikant. Om je op weg te helpen om een lekker brood te bakken, worden er soms receptenboekjes meegeleverd. Ook op internet tref je leuke recepten aan, gewoon even zoeken.

accessoire

Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.