De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 54 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG 65G56LS / OLED / 65 inch / 2025 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Bioscoopbeeld, gamekracht én gebruiksgemak in één TV
Voor deze review heb ik de LG OLED65G56LS mogen testen, een 65" OLED evo TV van LG. De bezorging door Extra@Home verliep vlekkeloos: het toestel werd netjes in de woonkamer afgeleverd. Aangezien het scherm vrij groot en kwetsbaar is, raad ik echt aan om de installatie met z’n tweeën te doen. Er zit geen papieren handleiding bij, maar via de QR-code kun je eenvoudig alle instructies digitaal opvragen. Dit werkte prima en gaf duidelijke aanwijzingen over bijvoorbeeld welke schroeven waar moeten.
Het design van deze TV is strak en modern. De stroomkabel is los meegeleverd en dankzij het slimme kabelmanagementsysteem kon ik deze mooi wegwerken, net als de HDMI-kabels van mijn decoder en soundbar. Alles oogt daardoor erg netjes, een groot pluspunt voor wie een opgeruimde opstelling waardeert.
Mijn vorige Samsung TV was een 7 jaar oud model, dus het verschil is enorm. Bij het eerste inschakelen viel me direct op hoeveel helderheid en levendigheid het scherm uitstraalt. Het anti-reflectiescherm doet uitstekend zijn werk, zelfs bij daglicht of wanneer er licht direct op het scherm valt. De eerste installatie verliep grotendeels soepel, al werkte de automatische wizard via mijn telefoon niet direct. Handmatig instellen ging echter vlot, en na het verbinden met WiFi kon ik de TV ook via de LG ThinQ app bedienen – een fijne toevoeging die echt gemak toevoegt.
Wat betreft beeldkwaliteit: deze LG maakt indruk. Dankzij de nieuwe Alpha 11 AI Processor Gen2 worden beelden haarscherp en vloeiend weergegeven. De OLED evo-technologie met 4-stack zorgt voor diepe zwartwaarden, intensere kleuren en een indrukwekkend contrast. Vooral bij HDR-content zie je het verschil. Films en series (Netflix) die gebruikmaken van Dolby Vision komen volledig tot hun recht. Combineer dat met Dolby Atmos, en je hebt een bioscoopervaring in je woonkamer, zeker in combinatie met mijn aangesloten Bose soundbar via HDMI ARC.
Ik heb het geluid ook zonder soundbar getest en voor een platte TV is het zeker goed te noemen – helder en vol genoeg voor dagelijks gebruik. De TV ondersteunt bovendien een verversingssnelheid tot 165 Hz, wat je vooral merkt bij snel bewegende beelden, zoals sportwedstrijden of games. Alles loopt vloeiend en zonder haperingen.
Een leuke verrassing was hoe goed cloudgaming werkt op deze TV. Mijn kinderen hebben zonder problemen een Xbox-controller gekoppeld via Bluetooth en zijn direct aan de slag gegaan met Fortnite, zonder dat daar een aparte console voor nodig was. De inputvertraging was minimaal en de combinatie van het scherpe beeld en de hoge verversingssnelheid zorgde voor een erg soepele game-ervaring. Dit maakt de TV ook erg geschikt voor gamers die gebruik willen maken van platforms zoals Xbox Cloud Gaming of GeForce NOW.
Tot slot was het installeren van apps als YouTube, Netflix en Odido TV eenvoudig via het WebOS-platform. Alles werkt snel, intuïtief en zonder vertraging.
Conclusie: De LG OLED65G56LS is een zeer geavanceerde en stijlvolle TV met topklasse beeldkwaliteit, uitstekende connectiviteit en doordacht gebruiksgemak. Vooral de AI-beeldverwerking, OLED evo-technologie en het anti-reflectiescherm maken dit toestel geschikt voor zowel cinefielen als gamers. Ook cloudgamen werkt verrassend goed, wat deze TV nóg veelzijdiger maakt.
Ik mag deze TV een aantal weken testen, maar eerlijk gezegd begin ik nu al te twijfelen of ik hem straks wel terug wil sturen… Zo goed bevalt hij!
GeluidskwaliteitGoed
BeeldkwaliteitUitstekend
MogelijkhedenGoed
GebruiksgemakGoed
VormgevingGoed
DuurzaamheidVoldoende
Pluspunten
Haarscherpe beeldkwaliteit
Anti-reflectiescherm
Dolby Vision & Dolby Atmos
Uitstekend kabelmanagement
Cloudgaming werkt verrassend goed
Minpunten
De installatie-wizard via smartphone werkte niet direct
Ik heb de LG OLED65C54LA mogen testen voor Review.nl en wil graag mijn ervaring delen. Eerlijk gezegd was ik vooraf wat sceptisch over OLED-televisies, met name vanwege zorgen over inbranden en lage helderheid. Na het uitpakken, installeren en een paar dagen vol testen kan ik echter concluderen dat OLED-technologie momenteel echt de top is.
De installatie verliep soepel en snel. Wat meteen opvalt, is het OLED evo-paneel, dat zorgt voor een hogere helderheid dan eerdere OLED-modellen. Hoewel de helderheid niet helemaal kan tippen aan de nieuwste MINI-LED televisies, is het absoluut voldoende voor een levendig en gedetailleerd beeld zonder overbelichting. Vergeleken met onze oude televisie is het verschil enorm: het beeld is scherper, met diepe zwarttinten die zorgen voor een uitstekende contrastbeleving. Donkere scènes blijven indrukwekkend gedetailleerd en helder, wat vooral bij films en animaties goed tot zijn recht komt.
De LG maakt gebruik van de Alpha 9 AI Processor Gen8, wat zorgt voor een razendsnelle navigatie door het menu en snelle opstart van apps. Zelf heb ik de AI-verbeteraar uitgeschakeld omdat ik graag zelf de controle houd over de beeldinstellingen. Voor wie daar geen zin in heeft, biedt de AI-personalisatie een prettige automatische afstelling.
Een extra pluspunt is de ingebouwde Filmmaker Mode. Deze modus zorgt ervoor dat films worden weergegeven zoals de makers het bedoeld hebben, met minimale nabewerking en nauwkeurige kleuren en beeldverhoudingen. Dit beeld is wennen maar komt wel bij de weergave zoals het bedoelt is.
De afstandsbediening is vrij minimalistisch, zonder numerieke toetsen. Dit is even wennen, maar voor ons, die vooral films kijken, is dit geen probleem. De aanwezigheid van handige sneltoetsen naar populaire streamingdiensten is juist een pluspunt.
Qua beeldondersteuning is deze LG uitgebreid: hij ondersteunt vrijwel alle moderne HDR-formaten, zoals Dolby Vision en HDR10. HDR10+ ontbreekt, maar dat hebben we niet gemist; met Dolby Vision ziet het beeld er fantastisch uit. Vooral in donkere scènes en bij animatiefilms valt de helderheid en detailweergave op.
Qua design is de televisie strak en modern. Bij wandmontage valt op dat het scherm iets verder van de muur af komt dan sommige concurrenten. De aansluitingen zijn slim weggewerkt aan de onderkant, wat zorgt voor een nette uitstraling, maar aan de achterkant zit daardoor een grotere kast. Mocht je dat minder vinden, dan is de LG G5-serie een alternatief met een nog strakker profiel en strakkere wandmontage. Wel is het netsnoer aan de korte kant en niet vervangbaar, wat minder handig kan zijn.
De televisie ondersteunt gaming tot 144Hz op alle vier HDMI-poorten, met features als VRR, AMD FreeSync en ALLM. Hierdoor is de input lag minimaal en reageert het scherm zeer snel. Na een paar uur gamen viel mij op dat er geen haperingen waren, zelfs niet in snelle scenes. Dankzij de OLED-techniek blijven donkere details ook bij games uitstekend zichtbaar. Bovendien kun je het beeld automatisch laten optimaliseren op basis van het type spel, wat erg handig is.
Conclusie:
De LG OLED65C54LA biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit, snelle prestaties en uitgebreide gamingfuncties. Met de toevoeging van Filmmaker Mode is het ook een uitstekende keuze voor filmliefhebbers die hun content zo origineel mogelijk willen ervaren. OLED heeft mij overtuigd, vooral door de diepe zwartwaarden, scherpe details en het gebruiksgemak. Kleine minpunten zijn het iets verdere afstand tot de muur en het korte netsnoer.
GeluidskwaliteitUitstekend
BeeldkwaliteitUitstekend
MogelijkhedenUitstekend
GebruiksgemakUitstekend
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
Hoog contrast (helder)
Haarscherp beeld
veel details
Zwart is zwart
Alle apps aanwezig
Menu is snel
Minpunten
Reclame in het hoofdmenu
Bij ophangen komt de televisie vrij ver van de muur
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen. De LG OLED65C54LA televisie viel vooral op door zijn heldere en levendige kleuren, zelfs in mijn lichte woonkamer. De setup verliep vlot; binnen een paar minuten was de tv volledig ingesteld, inclusief verschillende settopboxen via HDMI-CEC. Wat ik prettig vond is de filmmaker modus, waardoor films echt tot hun recht komen zonder extra beeldeffecten. Het geluid was opvallend goed: ik had geen behoefte aan externe speakers. Een minpunt vond ik het spiegelende scherm, wat bij veel licht zorgt voor zichtbare reflecties. Ook viel het me op dat er bij uitgeschakelde tv een lichte paars/rode gloed zichtbaar is, wat de premium uitstraling wat vermindert. Al met al een prettige tv met realistische kleuren, goed geluid, maar jammer van het glanzende scherm.